Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Warto kupic xbox 360? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=168383)

Lord Dreathan 11-03-2008 11:30

Warto kupic xbox 360?

Witam.
Otoz od jakiegos czasu zastanawiam sie nad kupnem xkloca 360. Ale niewiem czy warto i do tego jakie gry sa godne uwagi( do gry z przyjaciolmi na jednym tv jak i do single player) Sam osobiscie myslalem o Burnout Paradise, ninja gaiden, mass efect, lost planet, soul calibur ( ale nie jestem pewien czy wyszedl na xkloca) Prosze o odpowiedzi TYLKO TYCH LUDZI, KTORZY POSIADAJA XBOXA. Z gory dziekuje.

RE: DOWN

Ale ponoc trzeba wnosic oplaty, za mozliwosc grania po necie? Jak tak to ile to wynosi?

Scobel 11-03-2008 11:35

Powiem tak:

Gier jest wiele, zależy na co liczysz grając w te gry ... Grafika jest piękna ... i nie martwisz się czy coś ci pójdzie czy nie na twym sprzęcie ...
Co więcej na XBox360 najlepiej gra się przez sieć z innymi ludźmi ...
Bo przecie sąsiedzi, czy kumple ze szkoły nie zawsze są pod ręką ...
Więc musisz sobie załatwić neta do gier ...
No i wiadomo przecie iż konsole są tylko i wyłącznie do gier :) ...

Ja mam od ponad roku XBox360 i kilka innych konsol i wiadomo że nie było łatwo przesiąść się z PC na Konsole ... ale teraz gram i na konsolach i na PC i nie ma różnicy ... :)

Baaa od marca w Polsce staniały konsole XBox360 :) Wedle zaleceń MS :)

Ps. Nie przerabiaj konsoli XBox360, w tym przypadku to się nie opłaca bo skutki tego mogą być smutne ...

Tompior 11-03-2008 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1946170)
RE: DOWN

Ale ponoc trzeba wnosic oplaty, za mozliwosc grania po necie? Jak tak to ile to wynosi?

Okolo 11zl miesiecznie.

Co do samej konsoli, to jest fajna, ale poczekaj do kwietnia. Wtedy maja wyjsc nowe konsole z dyskiem 60GB w tej samej cenie co te z 20GB ;) - A cena bedzie wynosila okolo 1100zl.

Mam Burnouta Paradise i moim zdaniem (nie tylko moim) jest to suuuuuper samochodowa zrecznosciowka. Duzo ludzi gra online wiec problemow z zabawa w 8 osob nie bedzie.

Btw. Polecam fora o tematyce konsolowej.

PS. Takze zgadzam sie z tym, ze przerabianie konsoli nie jest oplacalne. Na allegro jest duzo gier uzywanych, ktore kosztuja 50% mniej od nowek, a po ich przejsciu mozesz je odsprzedac za praktycznie ta sama cene ;)

Lord Dreathan 11-03-2008 15:45

Naprawde tylko 11 zl? A platnosci odbywaja sie za pomoca karty kredytowej czy jak?
A co do kupna to pewnie najwczesnij bym kupil za 2 miesiace, bo musze jeszcze jakis telewizorek HD ready sobie zakupic:D

Tompior 11-03-2008 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1946481)
Naprawde tylko 11 zl? A platnosci odbywaja sie za pomoca karty kredytowej czy jak?
A co do kupna to pewnie najwczesnij bym kupil za 2 miesiace, bo musze jeszcze jakis telewizorek HD ready sobie zakupic:D

Mozna karta kredytowa, dac zlecenie stale i wtedy sobie sami kase ciagna z konta.
Ale nie polecam, gdyz, kiedy chcesz zrezygnowac z uslugi to zaczynaja gadac, ze xbox live w Polsce jest nielegalny itp. bla bla bla.
Najlepiej kupowac kartki zdrapki z allegro na 12+1 miesiecy za ~~140zl.

A co do jakiegos telewizorka hd ready, polecam mojego 32" Panasonica TX32-LX70P
Super maszynka w niezlej cenie ^^

Mythic Sniper 11-03-2008 17:40

ja nie posiadam owego xboxa ale gralem u kumpla, uwazam ze maszynka warta swojej ceny ale koniecznie wymaga telewizora HD zeby zobaczyc wszytskie efekty graficzne, a z gierek polecam Gears of War, swietna gra, szczegolnie jak sie gra z kumplem, mozna grac na podziolnym ekranie fabule lub duele :)

Ville 11-03-2008 21:35

ja bym kupil X360 tylko dla Halo 3 na LIVE i dla Fify 2008

sphinx123 11-03-2008 21:55

Gdyby to ode mnie zależało to kupiłbym PS3, który co prawda jest droższy , jednak wszystkie Tekkeny itp. będą raczej exclusive dla Playstation.

Tompior 11-03-2008 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 1947477)
Gdyby to ode mnie zależało to kupiłbym PS3, który co prawda jest droższy , jednak wszystkie Tekkeny itp. będą raczej exclusive dla Playstation.

Malo ludzi skupia sie tylko na jednym gatunku (bijatyki) a a jeszcze mniej na tylko jednej serii gier (tekken).
PS3 nie jest zle, ale jednak xbox 360 ma wiecej lepszych tytulow. Warto takze wspomniec, ze dodatki do GTA IV nie pojawia sie na ps3 ;) M$ troche kasy na to przeznaczyl.

Lord Dreathan 11-03-2008 23:44

Na szczescie Tekkeny mnie nie rajcuja specjalnie. Jakkolwiek chetnie bym pogram w Sonic'a , ktory pewnie bedzie exclusive dla ps3 ( Sega zostala wykupiona przez Sony)

Koronowany rycek 11-03-2008 23:54

Fifa 08 na boxa poprostu mega, kiedy gra sie ładuje, mozna postrzelac na brameczke ;d.Grałem i bde grał za nim farba z pada nie zejdzie ;d

Grafika ++

KrEmAs KAc 12-03-2008 12:13

najtańszy xboxa 777zł + oblivion z allegro za ~100zł = kilkaset godzin grania :)
chyba najdłuższa gra w którą można grać i się nie znudzi. (przynajmniej było tak w moim przypadku)

Xirgan 12-03-2008 13:53

Jezeli kupisz Xpudlo to Assassin's Creed obowiazkowo;).

Glacial 12-03-2008 14:41

Ale tutaj trzeba rozwazyć inną ważną kwestie! Już niedługo (oj! już niedługo - wszyscy tak mówią ale nikt nie wie kiedy) tylko na PS3 wyjdą Gran Turismo 5(prologue) i Final Fantasy XIII!
A te cudeńka nigdy nie zostaną prze konwertowane na wersje dla Xbox360.

Tompior 12-03-2008 15:02

Final Fantasy to tylko dla fanboyow tej serii ;P
Na Xboxie (na PS3 tez) jest Lost Odyssey, gra tworcow FF :)
A co do GT5 - xbox tez ma fajne samochodowki ;) (PGR4)

Korektor 12-03-2008 15:18

Za tą cenę możesz kupić sobie dobrą gitarę. Jeszcze więcej frajdy.

..::QRAS::.. 12-03-2008 15:40

dla samego finala kupil bym ps3

sphinx123 12-03-2008 19:32

@ up

Zapomniałem o Finalu :) Też dla niego kupiłbym ps3, chociaż wolę odschoolowy system walki a nie te eksperymenty od XII w górę ; D

Walekifa 12-03-2008 19:54

Metal Gear Solid 4 Panowie.. Metal Gear Solid 4. Ale i na iksBoxa perełki się poznajdują.

lololol 12-03-2008 23:13

szkoda tylko, ze przerobka ps3 jest zbyt ryzykowna, a i same nagrywarki bluray to szczyt marzen :/. xbox obecnie przewaza nad ps3 ale zal jednak tego mgs'a ;<

LOLO 14-03-2008 22:10

Ja posiadam x pudło i jestem z niego zadowolony :) i polecam te konsole bo jest na nią sporo gierek jest się przy czym zawiesic i wogule nie zpaomniane efekty w HD to coś pięknego :D

Zatharin 14-03-2008 22:24

Xboxa warto kupić, gry bardzo dobre (Gears of War, Assassin's Creed, Mass Effect chociaż on będzie na PC :P). Co do grania po necie to są 2 rodzaje chyba Silver i Golden Xbox Live Golden ofc lepszy i kosztuje około 100 zł? Silver też coś koło tego.

Misza 14-03-2008 23:35

XBL Silver jest darmowy, zezwala na ściąganie dem, triali i innych śmieci przez oficjalny Store.
Gold (nie z Allegro) kosztuje jakieś 200zł na rok.

@top: kup, fajny jest. Ja kupiłem prawie dwa miesiące temu i jestem zadowolony.

Dobrych tytułów jest trochę, a jeśli do tego kupisz drugi kontroler to masz długie godziny gry z kumplami.
Do tego ostatnio sama konsola staniała.

Tompior 15-03-2008 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misza (Post 1952260)
XBL Silver jest darmowy, zezwala na ściąganie dem, triali i innych śmieci przez oficjalny Store.
Gold (nie z Allegro) kosztuje jakieś 200zł na rok.

@top: kup, fajny jest. Ja kupiłem prawie dwa miesiące temu i jestem zadowolony.

Dobrych tytułów jest trochę, a jeśli do tego kupisz drugi kontroler to masz długie godziny gry z kumplami.
Do tego ostatnio sama konsola staniała.

Czytaj temat zanim sie wypowiesz i kiedy nie jestes pewny tego co piszesz.
Xbox live gold na 13 miesiecy to niecale 150zl (czemu nie z allegro?).
Sa tez darmowe kody 48h (generowane na pewnej stronie internetowej), ktore pozwalaja na granie online. Ale to nie to samo co live gold ;)

Xbox jest fajny i polecam, ale kup go dopiero w kwietniu-maju kiedy juz wszedzie beda tansze i byc moze wyjdzie nowy premium 60gb ;)

Gelt 15-03-2008 13:35

Polecam kupic tę "zabaweczkę". Gry bardzo fajne, mozliwość oglądania filmów, słuchania muzyki. Grafika bardzo dobra (Jak posiadasz TV w HD).

Misza 15-03-2008 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 1952858)
Czytaj temat zanim sie wypowiesz i kiedy nie jestes pewny tego co piszesz.
Xbox live gold na 13 miesiecy to niecale 150zl (czemu nie z allegro?).
Sa tez darmowe kody 48h (generowane na pewnej stronie internetowej), ktore pozwalaja na granie online. Ale to nie to samo co live gold ;)

Xbox jest fajny i polecam, ale kup go dopiero w kwietniu-maju kiedy juz wszedzie beda tansze i byc moze wyjdzie nowy premium 60gb ;)

Czytaj posty zanim je komentujesz. Kilka razy, aż już będziesz pewien, ze zrozumiałeś.

Napisałem, ze Gold nie-na-Allegro kosztuje jakieś 200zł. Na Allegro taniej.

Tompior 15-03-2008 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misza (Post 1952913)
Czytaj posty zanim je komentujesz. Kilka razy, aż już będziesz pewien, ze zrozumiałeś.

Napisałem, ze Gold nie-na-Allegro kosztuje jakieś 200zł. Na Allegro taniej.

Tyle, ze nie widze sensu w wywalaniu 50zl w bloto...

@down: jak by byl za allegro to by podal cene z allegro :P

kołbaś 15-03-2008 16:55

Ale czy on powiedzial ze lepiej kupowac "BEZ ALLEGRO" czy z allegro? ja odebralem jego odpowiedzi jak by byl za allegro.

eerion 15-03-2008 18:40

Oczywiście, żę warto.
Choćby dla takich gier jak Guitar hero (to akurat jest wszędzie) czy Rock Band (to karci kompletnie. Only for XboX360)

Gogar 15-03-2008 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 1953457)
Only for XboX360)

NOT, na allegro można znaleźć Rockband na ps3.
Czy opłaca się brać x360 zależy od tego, jakie gry Cię interesują. Dla mnie więcej interesujących tytułów ma i będzie miało Sony, dlatego zamówiłem PS3. (Zresztą, zawsze byłem fanboyem Sony)

Misza 15-03-2008 19:41

@Tompior: czytanie ze zrozumieniem, proszę. ORYGINALNY, NIE-Z-ALLEGRO-ALE-PROSTO-ZE-SKLEPU, bez niepewnych pośredników (chociaż na Allegro można znaleźć pewnych, spoko) Gold kosztuje koło 200zł. I o to mi chodziło. Nie pisałem nigdzie, żeby na Allegro nie kupować, po prostu chciałem, z napływu pierdolonego miłosierdzia, poinformować ew. kupujących ile kosztuje Gold w sklepie. M. in. po to, żeby zestawić to z ceną z A.

Zresztą sam Golda miałem tylko ten jeden darmowy miesiąc. Na razie nie mam za bardzo gier do gry po sieci, więc nie kupuję.

Lestos 15-03-2008 20:07

Powiem tyle posiadam Xboxa360 edycje core(dla tych co nie rozumieją biedną wersje z padem i konolą) bardzo miło mi się gra ale teraz polecam PlayStation 3 ponieważ ma możliwość odtwarzania Blue Ray czy jakos tak a [MONSTER]Xbox360[/MONSTER] tego nie posiada.Ale za to na Xboxa jest wiele ciekawych gier jak na przykład:,,Mass Efeect''
ale za to na PlayStation jest lepsza grafika,wiec wynika z tego ze lepiej zbierac 2000+ zł na Playa niż na Xboxa

Tompior 15-03-2008 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misza (Post 1953591)
ORYGINALNY, NIE-Z-ALLEGRO-ALE-PROSTO-ZE-SKLEPU, bez niepewnych pośredników (chociaż na Allegro można znaleźć pewnych, spoko)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lestos (Post 1953660)
ale za to na PlayStation jest lepsza grafika,wiec wynika z tego ze lepiej zbierac 2000+ zł na Playa niż na Xboxa

@Misza: A czy jest cos takiego jak nieoryginalny live? Po za tym, niepewni posrednicy? Od czegos chyba jest system komentarzy oraz "program ochrony kupujacych". Jezeli ktos mysli, to nie kupi od goscia majacego 0 komentarzy tylko od tego, co ma 1k+ (papyflo) i zaopatruje wieksza czesc uzytkownikow allegro ;P

@Lestos: od kiedy ps3 ma lepsza grafike od xboxa 360?? Wszystko zalezy od gry...

Lestos 15-03-2008 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 1953733)
@Misza: A czy jest cos takiego jak nieoryginalny live? Po za tym, niepewni posrednicy? Od czegos chyba jest system komentarzy oraz "program ochrony kupujacych". Jezeli ktos mysli, to nie kupi od goscia majacego 0 komentarzy tylko od tego, co ma 1k+ (papyflo) i zaopatruje wieksza czesc uzytkownikow allegro ;P

@Lestos: od kiedy ps3 ma lepsza grafike od xboxa 360?? Wszystko zalezy od gry...

Też prawda,lecz ps3 ma blueray jak wogule wiesz co to jest

Duke Dran 15-03-2008 20:59

Najlepiej jest mieć dwie konsole xD i kozaczyć. Zwłaszcza, że nie są one takie drogie (wiadomo, że X'box jest tańszy np taka wersja core) W obecnej chwili mam Xboxa ale po wakacjach mam plany aby sprawić sobie PS3 i uzupełnić pokój gracza.

Sidoos 15-03-2008 21:11

Warto!!!!1
http://www.youtube.com/watch?v=VhO-OE931D4 <-- Tutaj możesz zobaczyć dlaczego

Capality 15-03-2008 21:27

Kup se PSP i namow kumpli, ja i 2 moich kolegow tak zrobilismy i teraz popylamy w Tekkena u ktoregos w chacie

Misza 15-03-2008 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sidoos (Post 1953807)
Warto!!!!1
http://www.youtube.com/watch?v=VhO-OE931D4 <-- Tutaj możesz zobaczyć dlaczego

Denny filmik. Co prawda nie jest mi szkoda dzieciaka, bo to żart jak żart, ale zwyczajnie to nudne. Reakcja zbyt powolna, zupełna odwrotność Nintendo 64.
http://www.youtube.com/watch?v=pFlcqWQVVuU

Tompior 15-03-2008 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lestos (Post 1953753)
Też prawda,lecz ps3 ma blueray jak wogule wiesz co to jest

w ogole wiem co to jest BR.
Trzeba zaczac od tego, ze konsola sluzy do grania (wiem, ze jest linuks na ps3 a na xboxie masz media center) ale nie do tego sie kupuja ta maszynke.
I co ci daje ten blue ray?? Jedyny plus jest taki, ze gry mieszcza sie na 1 plytce.
Dodatkowo, instalacja DMC4 na ps3 zajmuje ponad 30 minut oraz 5GB na dysku, a na xboxie 0 GB i 0 minut. A co to daje wersji z ps3? Szybsze loadingi o max 1-2 sekundy... wow!

kołbaś 16-03-2008 05:42

co wam powiem to wam powiem ale wam powiem ze jedyne co mnie odstrasza w tych konsolach to to ze gry stoja 400+ toz jak kupie sobie xboxa(dajmy na to 1300zl) a potem jakies 2 gry do tego(po 400czyli 800) to wychodzi ze za taka kase to mogl bym sobie kupic dobrego kompa z 2Gb ramu 512 karta graficzna i conajmniej 1TB HDD oraz quada procesorek. A gry sobie za darmo z neta sciagac.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:11.