Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Full Set co dalej? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=168583)

RailChris 13-03-2008 20:30

Full Set co dalej?

Mam Paladina i moje eq wygląda tak:
- Demon Helmet, Magic Plate Armor, Golden Legs, Boh, Aol, Mastermind Shield.

Co byście kupili następnie na moim miejscu?

Rybzor 13-03-2008 20:31

Winged helmet, Blessed Shield, DSL, MLS no i oczywiście g-boots, to chyba oczywiste.

Ayzzen 13-03-2008 20:32

dokładnie ;o kolo chcial zaszpanowac swoim EKU

virrus 13-03-2008 20:33

Na serio na na Ciebie noob seta nie stać...
Po 2. Ile razy oszukali Cię na allegro? :)

Ancient900 13-03-2008 20:34

jakieś manasy :s

Dragon-Fly 13-03-2008 20:34

Wyrób sobie wszystkie outfity... I pozbieraj wszystkie itemki z POI boss'ow... ^^

babcia666 13-03-2008 20:36

Orshabaal brain, możesz zamienić zamiast swojego, to wtedy może zaczną rosnąć skille w "mind using".

Gelt 13-03-2008 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1950399)
Winged helmet, Blessed Shield, DSL, MLS no i oczywiście g-boots, to chyba oczywiste.

Zapomniałeś o starym Amulet of Life.

RailChris 13-03-2008 20:41

Cytuj:

dokładnie ;o kolo chcial zaszpanowac swoim EKU
Jak nie pomagasz odejdz.... Nie chciałem szpanować eq bo co 4 grający takie ma... Tylko chciałem sie dopytać co kupić.
Cytuj:

Na serio na na Ciebie noob seta nie stać...
Po 2. Ile razy oszukali Cię na allegro?
Chyba ciebie nie stać...
Zapraszam Nerana - Carlin - Rail Chris chętnie pokaze eq :)
Cytuj:

Wyrób sobie wszystkie outfity... I pozbieraj wszystkie itemki z POI boss'ow... ^^
Nie mam Pacca :)

Jern 13-03-2008 20:41

dalej to mozesz mi dac...

sleazyneor 13-03-2008 20:41

Ja bym jeszcze silver mace kupil : o

Dragon-Fly 13-03-2008 20:46

Jak nie masz Pacc'a to zajmij się kompletowaniem właśnie takich rare'ów jak Orshaball Brain czy cuś, możesz nawet skupować :].

Zalgadis 13-03-2008 20:46

A ja bym olał i przestał karmic
Ukryty tekst:
jebanego
trolla plx?

RailChris 13-03-2008 20:46

Ja bym wolał coś praktyczniejszego co mi pomoże w dalszej grze. Myślełem o Soft Bootsach jednak czy Paladinowi się opłaca???

Saints 13-03-2008 20:48

a co bys chciał jeszcze jak masz najlepsze itemki??

PS. ciekawe skąd masz kasę na 60lvl bez pacc na te itemki ^^
allegro rządzi :)

Couranger 13-03-2008 20:48

Ile har kosztowal ?? kupiles najpierw hara a potem eq czy wszystko razem ? a co do softow nie oplaca sie kupowac lepiej sandaly se kup.

RailChris 13-03-2008 20:50

Cytuj:

PS. ciekawe skąd masz kasę na 60lvl bez pacc na te itemki ^^
allegro rządzi
To że ty tam kupujesz to nie znaczy że każdy :)
Cytuj:

Ile har kosztowal ?? kupiles najpierw hara a potem eq czy wszystko razem ? a co do softow nie oplaca sie kupowac lepiej sandaly se kup.
Nie pomagasz... a co do "hara" to pisze się char.

babcia666 13-03-2008 20:51

Facet, mając full eq <które moim zdaniem śmierdzi, bo Ci cap trza, nie arm> i pewnie mnóstwo kasy kupuj co chcesz... chcesz softy? Kup, przetestuj, nie spodoba się to sellniesz. Boże, jak można się zastanawiać na co kase wydać? <nigdy nie miałem ponad 200k w kasie, a jeżeli już tyle miałem to na coś od dawna zbierałam. ZAWSZE zbierając loota wiedziałem na co go zbieram>.
@edit<po zastanowieniu>
Kup od groma p bolców i idź wastować na deep fibula, przynajmniej ostro poexpisz.

Couranger 13-03-2008 20:52

wybacz ZIA to jak z tymi sandalami?

@up

ta ale jak on kupil odrazu 2 kk na allegro to jak sie mial zastanowic ?

RailChris 13-03-2008 20:53

Cytuj:

bo Ci cap trza, nie arm
Może i masz racje bo mi starcza na 25-30 rs zależy od manasków bo eq mam dość ciężkie ale zawsze chciałem mieć np. mpa czy mms

Chociaż arm mi sie przydaje przy blokowaniu dl :)

Couranger 13-03-2008 20:56

no to kupiles na allegro i masz juz teraz zobacz czy softy jeszcze ktos wystawil jak tak to kupuj odrazu oplaca sie mozesz tez hote sobie do kompletu kupic ale nie wiem ile moze stac na allegro.

RailChris 13-03-2008 20:57

Cytuj:

no to kupiles na allegro i masz juz teraz zobacz czy softy jeszcze ktos wystawil jak tak to kupuj odrazu oplaca sie mozesz tez hote sobie do kompletu kupic ale nie wiem ile moze stac na allegro.
Człowieku :) Myślisz że mi zależy czy ty będziesz wierzyć czy że ja tego nie kupiłem na allegro czy nie :P
Jak nie pomagasz to się nie wysławiaj z łaski swojej.

Ancient900 13-03-2008 21:03

lawl, pacca nie ma i sie pyta na co kase wydać >.>
pacc, pacc, pacc, pacc

Gelt 13-03-2008 21:35

Jak używasz MMS'a to kup dużo Assasin Star. A jak kaski Ci nie braknie to jeszcze softy.

Me$z 13-03-2008 21:46

No właśnie, jak kolega wyżej napisał, najpierw kup sobie pacca. Tylko nie kupuj pacca na allegro, jak eq, bo tam Cie mogą oszukać :D.

Ancient900 13-03-2008 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 1950590)
Jak używasz MMS'a to kup dużo Assasin Star. A jak kaski Ci nie braknie to jeszcze softy.

asasiny na jego lvl? nie bałdzo..

Piranezi 13-03-2008 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RailChris (Post 1950488)
Człowieku :) Myślisz że mi zależy czy ty będziesz wierzyć czy że ja tego nie kupiłem na allegro czy nie :P
Jak nie pomagasz to się nie wysławiaj z łaski swojej.

Nikt Ci nie uwierzy , ze ta kase sam zdobyles , nawet botujac codziennie po 12 godzin zajelo by to sporo czasu na tym lvlu. A jezeli zdobyles ja po przez allegro albo hackowanie to poprostu jestes DEBILEM:DB)

Gelt 13-03-2008 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ancient900 (Post 1950632)
asasiny na jego lvl? nie bałdzo..

Ups, nie zwróciłem uwagi na lvl :x

Verte 13-03-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RailChris (Post 1950396)
Mam Paladina i moje eq wygląda tak:
- Demon Helmet, Magic Plate Armor, Golden Legs, Boh, Aol, Mastermind Shield.

Co byście kupili następnie na moim miejscu?

Nie będę kwestionował tego czy zdobyłeś te itemy sam, czy też nie.
Grasz paladynem, profesja ta używa Assassin Starów, które jak wiesz są niestety drogie...
Proponuję każde nowo zebrane 200k wydawać na gwiazdki, exp na frostach/hydrach itp jest (przynajmniej dla mnie) nieziemski.

Jeśli cierpisz na nadmiar pieniędzy możesz też zainwestować w jakiś konkretny addon. Ja preferuję full assassina.

P$ychop@ta 13-03-2008 22:18

Ale jaja, ale jaja , ale sajgon :D

Levi 13-03-2008 22:25

Nie masz pacc... no to co? Zbieraj sobie itemy do addonów które są dość drogie np. oriental addon. Może będziesz miał za poł roku czy wcześniej pacca to wtedy wykonasz questy. Możesz także kupować duże ilości enchanted spears.

Kupowanie pacc za kasę w tibi jest nielegalne!!!X(

RailChris 13-03-2008 22:43

Cytuj:

Nie będę kwestionował tego czy zdobyłeś te itemy sam, czy też nie.
Grasz paladynem, profesja ta używa Assassin Starów, które jak wiesz są niestety drogie...
Proponuję każde nowo zebrane 200k wydawać na gwiazdki, exp na frostach/hydrach itp jest (przynajmniej dla mnie) nieziemski.
Pierwsza inteligenta wypowiedź w tym temacie :) Widzicie jednak można.
Pacc sobie kupie i będe biegał na frosty/hydry
Cytuj:

Kupowanie pacc za kasę w tibi jest nielegalne!!!
Właśnie :)
Cytuj:

Ale jaja, ale jaja , ale sajgon
Ładnie masz w domu.
Cytuj:

Nikt Ci nie uwierzy , ze ta kase sam zdobyles , nawet botujac codziennie po 12 godzin zajelo by to sporo czasu na tym lvlu. A jezeli zdobyles ja po przez allegro albo hackowanie to poprostu jestes DEBILEM
Popieram Tibijczyka1990 :) Twoje wypowiedzi są poniżej normy :P a twoja inteligencja niższa niż ustawa przewiduje :)

Lynx 13-03-2008 22:48

kupywanie pacca za gp jest legalne ;|

RailChris 13-03-2008 22:50

Cytuj:

kupywanie pacca za gp jest legalne ;|
Gdzie tak jest napisane? :)

Z artykułu Dzień z życia Mistrza Gry

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=160131

Zbanowany za: SPRZEDAM PACC 60k (NAJPIERW 20K JA KUPUJE PACC POTEM JESZCZE 40K) msg me
Wytłumaczenie: Chciałem powiedzieć backpack!!

Zbanowany za: Sprzedawanie PACC.
Wytłumaczenie: Źle mnie zrozumiałeś. Po czesku „selling premium” oznacza „jak leci wszystkim?”.

Zbanowany za: Sprzedawanie kont PACC.
Wytłumaczenie: Nie chciałem sprzedać PACC za prawdziwe pieniędze, chciałem aby ludzie kupili je za tibijskie, więc mogłem ich oszukać, dlatego ban jest nieuzasadniony

Nadal uważasz że to legalne???

Lynx 13-03-2008 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RailChris (Post 1950746)
Gdzie tak jest napisane? :)

a Gdzie jest napisane że nie legalne?; |

Cytat z tibia Rules 2c)
Cytuj:

c) Reklamowanie treści, które nie są związane z grą i oferowanie przedmiotów z Tibii za prawdziwe pieniądze, jest zakazane.
Reklamowanie pacców/itemów jest zakazane ale sprzedasz już nie :|
Przykładem jest strona senior tutora http://www.pskonejott.com/ gdzie sprzedaje itemy z swojego servera za rl kase ;p

RailChris 13-03-2008 22:56

Cytuj:

c) Reklamowanie treści, które nie są związane z grą i oferowanie przedmiotów z Tibii za prawdziwe pieniądze, jest zakazane.
Chyba nie rozumiesz tego tekstu :).

Oferowanie przedmiotów z Tibii za prawdziwe pieniądze jest zakazane = Nie można sprzedawać tych przedmiotów (PACCA też nie) nie można ich reklamować nigdzie :)
Poza tym
@upup
powinno wystarczyć...

Lynx 13-03-2008 22:59

a ty przeczytaj co ja napisałem -.- Ci ludzie dostali bana bo reklamowali sprzedaż pacca za gp na trade co jest wbrew tibia rules,

Lotress 13-03-2008 23:01

Zmartwie cie, ale Lynx ma racje =)

RailChris 13-03-2008 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lynx (Post 1950751)
a ty przeczytaj co ja napisałem -.- Ci ludzie dostali bana bo reklamowali sprzedaż pacca za gp na trade co jest wbrew tibia rules,

A ty pomyśl logicznie :)
Czy Tibia.com zezwalała by na sprzedaż Pacców w obojętnie jaki sposób - stronki itd. :D
Przecież tracili by kase a tego by nie chcieli logiczne.

Gelt 13-03-2008 23:14

Jakby nie patrzeć ktoś wykłada pieniądze na PACC'a, a kto płaci to już właściwie Cipsoft nie obchodzi. Ważne, że ktoś płaci. Jeden daje w gp, drugi dostaje gp i płaci w prawdziwych pieniądzach. Jakby nie patrzeć, Cipsoft zarabia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:00.