Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Być może 1 milion w polskiej edycji milionerów....JUŻ JUTRO!/Wasze opinie i sugestie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170320)

Light-r 04-04-2008 18:53

Być może 1 milion w polskiej edycji milionerów....JUŻ JUTRO!/Wasze opinie i sugestie

Już jutro okaże się czy Paulina Kowalczyk wygra pierwszy w edycji polskiej Milionerów milion złotych.

Jakie są wasze opinie na temat jej dotychczasowej gry.
Jakie macie sugestie czy wygra czy nie.
Obstawiajcie jakie pytanie może być za milion złotych

Pozdrawiam
I również pozdrawiam Paulinę Kowalczyk.Życzę jej powodzenia:cup:

Davido16 04-04-2008 19:11

Życzę jej najlepiej, ale takie jej walną pytanie, że + presja i leży.

>>>Mazix<<< 04-04-2008 19:11

Nie da sie obstawić jakie pytanie bedzie to po pierwsze, ponieważ pytania
sa ustawiane przez najwiekszych jajogłowych.
Dwa, wygra, to niech się cieszy, nie wygra, to żałoby nie będzie...
Trzy, znowu tutaj ukazuje się charakter polakow. W wypadku samolotowym zginęli ludzie. Zginęli, stało sie, trzeba żyć dalej.
Media oczywiście rozdrapią upokorzą i wywleką te brudy po 25 latach od zdarzenia.
Cztery, nikt się nie bedzie podniecał ANI dostawał orgazmu, ponieważ ktośtam gdzieś coś wygrał (taki przykład). Wygra - dobrze, stanie się.
Normalni ludzie ukazaliby to, że wygrała 1 dzień (no, dwa) po zdarzeniu. Ale my, polacy, musimy ględzić o tym aż zatrąbią na sąd ostateczny
Teraz może zrobie mały offtop, ale w meczach reprezentacji też komentatorzy nie są dobrzy.
Ktoś nie strzeli - angielski komentator powie "piłka minęła bramkę" (np),
ale polski powie - "Ahhhh, gdyby wiatr zawiał z drugiej strony i gdyby zupa, któraj jadł strzelec nie była za słona, to byłby gol."

Gdyby nie gdyby.
Nie ma co sobie nerwów trzasc wygra stanie się - nie wygra - to szkoda, i tyle, prosiłbym o zamkniecie tematu na 4 spusty.

Walekifa 04-04-2008 19:19

Sorry,ale oglądając ten odcinek odczułem że był on trochę ustawiony ; )
Dostawała same aktualne pytania(po prostu rzeczy które w tym wieku się wie) I do tego nawet jak kompletnie nie znała odpowiedzi,to zamiast używać kół ratunkowych strzelała i ofc. celnie.

PS. Ja nie życzę nikomu źle ; P Niech ma ten chajs dziewczyna. Po prostu tak to odczułem.

eisscheriann 04-04-2008 19:31

Szczerze mówiąc, wisi mi to. Ale życzę jej wygranej, jeśli sprawi jej to radość [;

Arka_Sath_Wielki 04-04-2008 19:57

podobno dostala pytanie z mitologi i zrezygnowala ...

Virusmaxi 04-04-2008 19:59

Te pytania były zbyt proste- tylko to z tym Kaka było dość trudne :P

Gogar 04-04-2008 20:12

Dała dupy producentowi, dlatego miała takie łatwe pytania ;dd

X-Zero 04-04-2008 20:28

@up:
Za milion / 500 tys. / 40 tys.?

@topic:
Powodzenia.

Maj'kel 04-04-2008 20:57

Podobno ktos kto byl na rezyserowaniu tego odcinka mowil ze dostala pytanie jaki rezyser krecil jakis polski film i wykorzystaral 2 kola i wygrala 1mln. PODOBNO

eisscheriann 04-04-2008 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maj'kel (Post 1985594)
PODOBNO

Cytuj:

Podobno przemoc jest grzechem,
Podobno system nas kocha...
Wyczytałeś w fakcie czy powiedział kolega koleżanki taty cioci wujka ojca syna kolegi?

Meryba 04-04-2008 21:11

Zrezygnowała na pytaniu kto miał taką samą broń jak Artemida.

znaczy tak mówią ^^

Serious Sam 04-04-2008 21:53

No cóż, życzę jej jak najlepiej ale nie raz już taka sytuacja była, że 1mln do wygrania , okażę się jutro czy wygra ;].

ari2423 04-04-2008 22:03

co do pytan to tez mysle ze byly ustawione, sam bym mial tylko w dwoch problem ( jak ktos ogladal to w pytania z psami i z brakiem liczby pojedynczej)

aha i nie wygra tego miliona, ostatnie pytanie bedzie miala z mitologii... szkoda

Ojciec Dyrektor 04-04-2008 22:10

Przepraszam bardzo na tego typu pytania odpowie każdy szóstoklasista, wg. mnie coś tu nie gra, a znając życie to wyjdzie z milionem.

metiu 04-04-2008 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez >>>Mazix<<< (Post 1985443)
Nie da sie obstawić jakie pytanie bedzie to po pierwsze, ponieważ pytania
sa ustawiane przez najwiekszych jajogłowych.
Dwa, wygra, to niech się cieszy, nie wygra, to żałoby nie będzie...
Trzy, znowu tutaj ukazuje się charakter polakow. W wypadku samolotowym zginęli ludzie. Zginęli, stało sie, trzeba żyć dalej.
Media oczywiście rozdrapią upokorzą i wywleką te brudy po 25 latach od zdarzenia.
Cztery, nikt się nie bedzie podniecał ANI dostawał orgazmu, ponieważ ktośtam gdzieś coś wygrał (taki przykład). Wygra - dobrze, stanie się.
Normalni ludzie ukazaliby to, że wygrała 1 dzień (no, dwa) po zdarzeniu. Ale my, polacy, musimy ględzić o tym aż zatrąbią na sąd ostateczny
Teraz może zrobie mały offtop, ale w meczach reprezentacji też komentatorzy nie są dobrzy.
Ktoś nie strzeli - angielski komentator powie "piłka minęła bramkę" (np),
ale polski powie - "Ahhhh, gdyby wiatr zawiał z drugiej strony i gdyby zupa, któraj jadł strzelec nie była za słona, to byłby gol."

Gdyby nie gdyby.
Nie ma co sobie nerwów trzasc wygra stanie się - nie wygra - to szkoda, i tyle, prosiłbym o zamkniecie tematu na 4 spusty.

Piździec jakie głębokie refleksje, na temat społeczeństwa zamieszkującego nasz beznadziejny kraj, który masz pecha zamieszkiwać. Myślisz, że Irlandia to kraj mlekiem i miodem płynący?
P.S. Myślę, że wszyscy powinniśmy go przeprosić!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 1985505)
Te pytania były zbyt proste- tylko to z tym Kaka było dość trudne :P

Tak, najprawdopodobniej to Ty będziesz tą pierwszą osobą w Polsce, która zdobędzie ten milion i zarazem najmłodszą osobą na świecie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 1985608)
Wyczytałeś w fakcie czy powiedział kolega koleżanki taty cioci wujka ojca syna kolegi?

Nie, mój stary.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ari2423 (Post 1985712)
co do pytan to tez mysle ze byly ustawione, sam bym mial tylko w dwoch problem ( jak ktos ogladal to w pytania z psami i z brakiem liczby pojedynczej)

aha i nie wygra tego miliona, ostatnie pytanie bedzie miala z mitologii... szkoda

Jacy kurwa nagle wszyscy inteligentni się zrobili. Skąd wiesz, jakie będzie ostatnie pytanie? Mój stary Ci powiedział?

Killuminati 04-04-2008 22:43

Metiu, nie szpanuj tak tym "tfoim starym" bo to nie śmieszne już. Może kilka miesiecy temu tak, ale odgrzewany kotlet nigdy nie smakuje ^^.

Co do milionerów, to wszystkow w temacie to spekulacje. Dowiemy się jutro ;)

Ashlon 04-04-2008 22:48

Cytuj:

Vlad (30-03-2008 23:08)
Oto jak brzmialo pytanie

Która z bogiń ma taką samą broń jak Artemida:
A: Selene
B: Diana
C: Juwenta
D: Ops

Rozmowa z kolega na temat milionerow wlasnie, niby ta informacja wyplynela od kogos, kto byl przy kreceniu odcinka. Podobno wezmie 2 kola i sie wycofa. Ciekawe, czy to prawda ;)

Michoss 04-04-2008 22:51

Mam szczerą nadzieję, że to rozciągnięty w czasie prima-aprylisowy żart. Do cholery, jak oglądałem ten program ty tylko dwóch pytań nie wiedziałem!
A widzieliście zachowanie Urbańskiego? Każdego podpuszacza "Na pewno chcesz obstawić A? A może jednak C? Pamiętaj, że masz jeszcze koła" a jej co? "Jesteś pewna? -Tak -No to zaznaczamy"!

Monolit 04-04-2008 22:53

I co się tak sracie, że pierwszy milion. To, że jeszcze nikt nie wygrał pokazuje poziom polskiego społeczeństwa. W innych krajach wygrywali po kilka - kilkanaście razy. Zresztą z takimi pytaniami to ja bym doszedł do tego pytania za milion bez telefonu do przyjaciela...Banał te pytania były, dłużej niż 10 sekund się nie zastanawiałem.

eisscheriann 04-04-2008 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monolit (Post 1985787)
I co się tak sracie, że pierwszy milion. To, że jeszcze nikt nie wygrał pokazuje poziom polskiego społeczeństwa. W innych krajach wygrywali po kilka - kilkanaście razy. Zresztą z takimi pytaniami to ja bym doszedł do tego pytania za milion bez telefonu do przyjaciela...Banał te pytania były, dłużej niż 10 sekund się nie zastanawiałem.

No jasne, przed TV z paczką chipsów to i ja bym wygrywał co drugi odcinek, inaczej jest w studiu, publiczność, stres, presja.

Killuminati 04-04-2008 23:05

+ prowadzący doprowadzający do obłędu

Michoss 04-04-2008 23:08

...Pomijając to, że w tym odcinku prowadzący był cholernie miły, uprzejmy i uczynny.

Bambuko 04-04-2008 23:26

Jeśli pytanie było takie, jak podał Ashlon, to nie wierzę, że nie odpowiedziała : >

Serious Sam 05-04-2008 00:24

Nie oglądałem tego odcinka, ale sądząc po innych odcinkach pytania nie wydawały się wcale takie łatwe, tylko niektóre.W tych nowych milionerach pojawiły się pytania bardziej dotyczące polityki, społeczeństwa, niż wiedzy ogólnej.Już 2 razy słyszałem pytanie typu "Co to trolling", lub "Co to LOL" w milionerach, albo "Co powiedział Lepper dnia xx na konferencji jakiejś tam" :P

Jeżeli chodzi o prowadzącego, Urbańskiego xD.To spoko koleś, jest taki jakby luźny, czasami śmieszny.Niekiedy tylko dobijają mnie teksty typu "ALE NA PEWNO???" , "CZY TO OSTATECZNA DECYZJA???" , ale cóż, może tego od niego wymagają w końcu to gra o duże pieniądze, więc musi się upewniać ;)

ari2423 05-04-2008 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 1985747)
Jacy kurwa nagle wszyscy inteligentni się zrobili. Skąd wiesz, jakie będzie ostatnie pytanie? Mój stary Ci powiedział?

tylko wiesz ze oni tego nie nagrywaja dzien przed emisja :)

Mietek919 05-04-2008 01:24

Jedyne co mogę powiedzieć to powodzenia w dalszej grze.

>>>Mazix<<< 05-04-2008 09:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 1985747)
Piździec jakie głębokie refleksje, na temat społeczeństwa zamieszkującego nasz beznadziejny kraj, który masz pecha zamieszkiwać. Myślisz, że Irlandia to kraj mlekiem i miodem płynący?
P.S. Myślę, że wszyscy powinniśmy go przeprosić!

Wiem, że prawda bardzo boli, ale to jest prawda i trza się z nią godzić.
Okłamywanie samego siebie nic tu nie da.

@top
Nie wiadomo, czy wygra czy nie, media nie chciały udostępnic tej informacji (do 18 of kors).
Pożyjemy zobaczymy.

Goldscorpion 05-04-2008 09:53

Z jednej strony zazdroszczę, z drugiej nie chciałbym być na jej miejscu. Biedną P. Kowalczyk zaraz pewnie zainteresuje się mafia etc.
Ciekawe na co by to wydała xD
Ale chyba by się powiesiła, jeżeli teraz źle odpowiedziała by źle na to pytanie :p i wygrała tylko gwarantowane bodajże 40000zł

PS: A teraz najlepsze: sądzcie, że państwo na tym nie zarobi? Spójrzcie: 10% podatku od wygranej, więc już pani Kowalczyk otrzyma 900000zł. Następnie <załóżmy, że to na coś uda> we wszystkim <począwszy od bochenka chleba> masz 22% podatku VAT, czyli 22%*900000zł= około. nastepnych 180 000 trafia do budżetu państwa i w ten oto sposób najwyższych urzędników stać na najlepsze samochody, najatrakcyjniejsze panienki <PO> i najekskluzywniejsze mieszkania -.- W taki oto "legalny" posób P. Kowalczyk zostanie ograbiona o 250 000zł.

Arrivald 05-04-2008 11:20

Miala zbyt latwe pytania moim zdaniem. Cos tu nie gra.

Articuno 05-04-2008 11:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1985778)
Rozmowa z kolega na temat milionerow wlasnie, niby ta informacja wyplynela od kogos, kto byl przy kreceniu odcinka. Podobno wezmie 2 kola i sie wycofa. Ciekawe, czy to prawda ;)

Mówi się, że weźmie 50/50, potem publicznośc zagłosuje 52% do 48% i się wycofa, a prawidlowa odpowiedź to B, Diana. Zobaczymy.

Asash 05-04-2008 11:58

A jakie jest pytanie :>?
Już po milionerach wbijam na forum xD Ale będzie xD
Ofc życze miliona ;P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald (Post 1986173)
Miala zbyt latwe pytania moim zdaniem. Cos tu nie gra.

o.O Przekup ?

@down
(twoj podpis)

eisscheriann 05-04-2008 12:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asash (Post 1986226)

o.O Przekup ?

tak, zapłaciła pół miliona żeby dali jej łatwe pytania

Angel of Death 05-04-2008 13:03

W TV nie oglądałem tego odcinka, potem oglądam na necie... oglądam i sobie myślę 'co to kurwa jest!?' - szopka ! To było obrzydliwie sztuczne, jak już ktoś mówił Urbański tylko zaznaczał odpowiedzi bez zbędnego pieprzenia jak to ZAWSZE robi, zero jakiegokolwiek podpuszczania itp.
Przełożenie ostatniego pytania na następny odcinek to oczywista gra o oglądalność, napewno ten odcinek obejrzy o wiele więcej ludzi niż zwykle więc będą liczyć kasę ;] Ale miliona jej nie dadzą bo to już za dużo.

Erhion 05-04-2008 14:37

Oczywiście wszyscy wszędzie widzą tajne układy, przekupstwa, tajemnice i inne niewiarygodne zdarzenia.

Jak to się mówi: Witamy w Polsce.

Martka 05-04-2008 15:37

Bloodwin świetnie podsumował temat, jak w Polsce komuś się uda, to od razu połowa społeczeństwa dopatruje się układu, mistyfikacji, przekupstwa itd. itd. Uspokójcie się i życzcie dziewczynie powodzenia, niech wygra ten milion.

@down
W sobotę i niedzielę o 18.00 ;)

Grue 05-04-2008 15:44

Ladnie, ale kiedy te milionery, bo tv juz z rok czasu nie ogladalem ;o

Serious Sam 05-04-2008 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 1986469)
Oczywiście wszyscy wszędzie widzą tajne układy, przekupstwa, tajemnice i inne niewiarygodne zdarzenia.

Jak to się mówi: Witamy w Polsce.

Masz całkowitą rację :)

Teraz wystarczy tylko poczekać kilka godzin i się przekonamy czy wygra =]

Rethfing on Aldora 05-04-2008 16:29

To pomyślcie z tej strony: Kto sie lepiej będzie prezentował w telewizji? Młoda, ładna dziewczyna, czy jajogłowiec_patyczak_czterooki? Kierownik programu wcisnął przycisk i dostała parę łatwych pytań. Niezły sposób, żeby tvn'owi oglądalność skoczyła ze dwa razy.

Snick 05-04-2008 16:40

Ostatnio jak facet miał szanse wygrać 1mln.
To walneli mu pytanie "Z jakiej osady podchodzi Conan barbarzyńca?", czy jakoś tak. 8o
Ale sądzę że wygra bo ma "pół na pół" i "pytanie do publiczności".
A to moim zdaniem są najlepsze koła. Powinna wziąść najpierw "pół na pół" a potem "pytanie...".
Jest szansa więc że wygra. ;)
Życzę jej tego, grała nieźle nie było akcji typu zastanawianie się przez 10min "a czy b". :baby:

POZDRO DLA NIEJ

Edit:
@UP
Mi się ona nie podoba. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:16.