![]() |
Seriale
Info z Wiki: Serial (ang. serial - seryjny) - periodyczna publikacja (np. komiks w odcinkach) lub audycja (np. słuchowisko radiowe). Istotą serialu jest udostępnianie go odbiorcom w odcinkach, w regularnych odstępach czasu. Termin ten najczęściej odnosi się do seriali telewizyjnych i telenowel.
Co o nich myslicie? W ameryce obecenie sa popularniejsze niz filmy kinowe, mozna powiedziec o boomie na seriale. Piszcie co ostatnio obejrzeliscie, co warto obejrzec, czego nie. Moze rozwinie sie z tego fajna dyskusja. Od siebie polecam chocby Grey's anatomy, Lost, Nip/Tuck czy Dextera. Piszcie swoje typy, spostrzezenia czy uj wie co ;) |
My name is Earl, 30 Rock, Everybody hates Chris, House, Monk.
|
Friends. Two and half. Rosean(albo jakos tak). Wings.Oczywiscie wszystkie CSI. Monk. Polscy chirurdzy(nie mam pojecia jaka jest angielska nazwa).
|
Szkoda, że Jericho się skończyło, zajeiscie się rozkręcać zaczęło.
|
Band of Brothers ma pod sobą wszystko w moim rankingu.
|
Kyle xy (zobaczyłem tylko 4odc...),Hoży doktorzy,moja żona i dzieci(taki serial na comedy central),diabli nadali,...
|
24/Band of Brothers/Prison Break. I jest baja.
|
PRISON BREAK, Heroes, Z Archiwum X, Lost, Kamienie śmierci, 4400.
edit: Z Polskich nawet fajny jest Pitbul i pierwsza seria Fali Zbrodni. Ogolnie w Polsce jest teraz bum na seriale kryminalne zarówno rodzime np. te wymienione wyzej jak i zagraniczne(te wszystkie CSI itp.) |
My wife and kids (czy jakos tak), Monk, Jim wie lepiej (na comedy central) no i Chłopaki z Baraków, Posterunek w Rio.
|
"Wszyscy kochają Raymonda" - świetne polecam :D
|
Dr. House (ten najlepszy jest)
Detektyw Monk CSI~ jak coś mi wpadnie do głowy to edytne btw. czekamy na temat z pytaniem o bielizne. |
Kompania braci, 13 posterunek i Monk.
|
Cytuj:
|
Lost, prison break, weeds i dexter. reszte zostawiam na wypadek zaprzestania krecenia tych seriali ze wzgledu na atak terrorystyczny.
|
najlepszy polski serial, szkoda, że już nie wychodzi - Zostać Miss.
|
Monk, Gerey's anatomy , losta nie rozumiem >.<
|
One Tree Hill i Lost :)
|
Scrubs (Choży doktorzy)
4400 (Pierwsza seria) Fala Zbrodni Prison Break (Pierwsza seria) Moje ulubione, choć oglądam więcej xD |
One tree hill- nie wiedzieć czemu polskie tłumaczenie brzmi: "Pogoda na miłość" :?
Kości Monk Krok od domu Veronica (czy jak to się tam pisze ;p) Mars OC California- po polsku "Życie na fali" (nie ma to jak dokładne tłumaczenia). Z polskich to Kryminalni i kiedyś jeszcze W11. |
Moje ulubione to:
-LOST <- I love it, -Hause Z polskich to: -Kryminalni, -W11, -Detektywi, -M jak miłość:confused: |
szkoda, ze przez strajki duzo seriali zostalo skroconych lub przesunietych. np taki lost bedize o pare odcinkow krotszy ;<
|
1. The Sopranos... i nie ma na to mocnych :<
2. Monk, 39 i pół, South Park, Szpital Królestwo, Desperatki, Losty, dużo by wymieniać ;) Seriale lubię, o ile jestem w stanie je oglądać, bo nie ma nic bardziej irytującego niż ulubiony serial na kanale kodowanym :< |
Znam ten ból...
|
Fala zbrodni
Lost Prison break moje ulubione polecam |
Cytuj:
Na pierwszym miejscu zdecydowanie Dexter, drugie miejsce Six Feet Under. Mam zamiar zacząć oglądać Dr. House'a. A z polskich to jedynie 39,5 mi nawet podeszło (jedynie wk...... mnie, że tak bardzo promują w nim ten cały b27). |
Cytuj:
@down Hehe, lepsze od bloga27 :> |
Włącz sobie teraz TVP Polonia, to dopiero nie będziesz mógł wytrzymać...
|
Supernatural <3
|
Tak btw, jak można oglądać ten crap - Prison Break?
Ej no sorry, rozumiem inne seriale, ale żeby coś o ucieczce z więzienia miało 3 sezony? Litości, to jest crap dla mas. |
Cytuj:
|
Z tych co oglądałem:
1. "South Park" 2. "Dwóch i pół" 3. "Skrzydła" 4. "Przyjaciele" 5. "Beverly Hills 90210" 6. "Ranczo" 7. "39 i pół" |
1. Fala Zbrodni, na ten serial wg. mnie nie ma chuja we wsi. Czekam na kolejne odcinki..
2. Prison Break, trzyma w napieciu, jednak koncowka 3 serii mnie zawiodla. 3. Grey's anatomy ogolnie fajny. 4. CSI, Miami. :-). |
Jedno pytanko, jak można oglądać 39 i pół? Tosz to drugie M jak Miłość jest, głupie i bez sensu.
#Edit: Haha, z polskich będzie jeszcze 'Ranczo'. #Edit2: Swiat wg Kiepskich Swiat wg Bundych Simpsonowie @Down: Tru |
bananowe dzieciaki moga sie pochwalic kolegom, ze ogladaja tru pankowy serial, do tego moga posluchac jakze pankowego utworu "anarchia" lol ;d
(zeby nie bylo, to ja tez to ogladam ;d) @edit poza tym, wie ktos czy jednak nakreca nowe odcinki "fali"? poki co katuje powtorki na polsacie tu |
smallville,supernatural,reaper,journeyman,prison break,dexter,psych,kyle xy,skins to chyba na tyle jak na razie ^^
|
lost i prison
|
Ja oglądam tylko polskie seriale. M jak miłość, pierwsza miłość, na wspólnej, 39 i pół, teraz albo nigdy.
|
*Rome
*Prison Break *Lost *Desperate Housewives *South Park |
z polskich to: Ranczo
a z zagranicznych to: nic |
Hoży Doktorzy (Scrubs)
On, Ona i Dzieciaki (My wife and kids) I to chyba tyle... Pozdrawiam Edit: Jeszcze Dr.House i South Park |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:26. |