![]() |
Missclick
X( Wkurzony na maxa postanowilem poruszyc temat misclicka. Czy cipowie nie mogą stworzyć przycisku misclick np. do 5 sekund i ataku [wtedy skull znika] a jesli atak trwa dluzej to funkcja jest nie dostepna i skull zostaje. Wielu graczy ma w głębokim poważaniu słowo Missclick i bije niższe levele bez zastanowienia [i mają z tegó g**** zysk]. Pewne propozycje mogły by być przedłożone CipSoftowi. Co o tym sądzicie ??
---------------- Comment plx Zmnieńmy TIBIE na lepsze! http://wop.tibia.gamigo.de/gfx/tasb-3.jpg mam mieszane uczucia ale jednak precz ze SkiLbarem!! |
Tez Tak MyŚle !! X(
|
W 100% popieram. Już nie jeden raz padłem ofiarą przypadkowego kliknięcia. Trzeba napisać petycję do Cipsoftu o zmienienie systemu skulli. Najlepiej całego -.-
|
Tez popieram ale przycisk powinien byc dostepny do pewnej ilosci zadanych obrazen. Wyobrazmy sobie sytuacje: Podchodzi do ciebie 150 elite i wali ci jednego hita za 100 i wciska przycisk.... bez sensu
|
Mogliby zrobić coś takiego że dopuszczalne są tylko jeden lub dwa ataki, jeśli zostanie zadane więcej ataków lub osoba zginie pokazuje się czacha.
|
czaszka powinna pojawić się po wykonaniu ataku, normalnego, dystansowego bądź magicznego a nie ja się zaznaczy na battle liście
|
@ p.l twoja propozycja jest moim zdaniem zla poniewaz taki paladyn? missclick bolt leci, czacha, dead.
Edit: A tak zreszta mi to zwisa gram na Non-PvP ;) |
Weź pod uwage, że jednym hitem można sporrro odebrać, pisz Cip'owie i tak to olewają. Nie było skulli- nie pasowało, są skulle-dalej nie pasuje, nie da się trafić w gust wszyctkich, a co do missclicków, kup nową muszkę/bądz ostrożny ;)
|
Uważać trzeba co się robi i gdzie się klika i tyle ...
Zginąłem przez missclika , kilka razy ledwie zdołałem uciec i ... I się w końcu nauczyłem , czego i kiedy nie robić , na co uważać ... Jeżeli przy mnie ktoś ma missclika i wiem , że to nie jest pk , to nie zabijam. Ale jeżeli idę sobie drogą i patrzę , zasuwa koleś z czachą ... to walę go w maskę ... każdy może se powiedzieć missclik. |
Oczywiście masz rację ale pomyśl sobie ile by było tych missclick' ów. Taki noob by sie tak bawił. Klik tu klik tam i w d**** was mam.
|
W sumie racja. Jak taki pallek dist 70+ raz walnie 11 lev druta który expi na rotach, zabierze mu prawie całe życie(jak nie całe) a reszte dokończą stwory.
I morderca uniewinniony. Pomysł do bani. Ludzie na wszystko znajdą sposób :( |
PoPiErAm
Szkoda mi jusz patrzec na tych małych noobków "no pikk mi plxxx missclick plxxxx" itd...
tylk oze ja bym zrobił taki system: Gdy przypadkowo ktos nacisnie na kogos atak, ale go nieuderzy to po 3 sec skull znika, a jesli nawet walnie na tars=cze to skull jest asz battle zniknie. |
Popieram
Tak missclicki to częste zdarzenie na ulicach Thais. Wiele razy zdarza się że taki newbie niechcący kogoś zaatakuje, a całe miasto na niego się rzuca. Może zrobić tak, że aby kogoś zaatakowac trzeba na BATTLE dwukrotnie kliknąć, a na potwory niech zostanie tak jak jest. Co Wy na to?
|
jezuuu juz mi sie plakac chce jak widze tych newbekow jak biegaja i krzycza "miss click"
jestem za wszystkimi sposobami walki z tym. a w koncu poco zabijac jakiegos 8 lvlowsa on sie dopiero uczy pewnie i po co go bic?? lepiej mu pomoc :) |
Jest nienajlepiej, ale moim zdaniem inne granie nie mialoby sensu, tak jak ktos wyzej napisal ze podchodzi do ciebie 150 elite wali w ciebie zadajac ci 100 obrazen, przestaje cie atakowac i potem znowu wali i tobie zostaje powiedzmy 2hp a on skulla niema.
|
hmmm Makilili dobry pomysl nawet jestem za
|
do sceptyków
sorki ale zapomniałem dodać że powinno być takich funckji missclick np 3 na 30 min. zeby noobki sie nie bawily. A co do tego hita tu myślę że na battle powinno kliknąć się 2 razy. Wtedy ryzyko ewentualnej pomyłki jest niskie!
|
Albo zrobić coś takiego:
1. Usunąć ludzi z listy Battle 2. Przy kliknięciu na człowieka pokazuje się okienko (Do you really wanna attack this person?). I trza potwierdzić. 3. Limit dmg, powiedzmy, 20. Albo 20% HP zaatakowanego gracza. W końcu taki pall ze skillami 70+ już jest wprawiony i missclików nie robi? A jeżeli jakiś noobek kupi postać, to jego problem, bo handlowanie kontami jest zabronione. Wsio. |
A ja uważam że powwinno tak być:
Kiedy atakujemy daną osobę wyskakuje nam, powiedzmy, fioletowa czacha. Kiedy dalej atakujemy zamienia się ona w białą. Kiedy mamy fioletową czache każdy kto nas atakuje ma białą czache. Jak przestajemy atakować a mamy fioletową czaszke znika ona za chwile Mam nadzieje że to zrozumiecie :p |
jak dla mnie- mozna zabic jedna osoba na miech bez skulla. pozniej po zabiciu kogos pojawia sie white skull. po 5 kill na dzien/10 na tydzien/20 na miesiac robi sie nam red skull. autoban za pk nie istnieje.
|
missclick
Cytuj:
Popieram!! ________________________________________ Tibians against n00bs! Rozpoczynamy krucjatę!! |
Yolek
[font=Times New Roman] Mi sie 5 razy włoczyl miss click i ani razu nie deadnolem :p Więc trzeba uważac na attack X( X(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:12. |