![]() |
Skuteczne Ciosy,Sztuka Walki
Witam,mam pytanie czy znacie jakieś konkretne skuteczne ciosy ??
W celu ataku/obrony ,po ktorych przeciwnik zwątpi z dalszej bójki :)? Kiedyś udeżałem w brzuch,ale teraz wiem że to niebezpieczne i wolę tego nie robic ;) mam pytanie następne,czy istnieje jakaś sztuka/technika walki,taka "uliczna" nic typu kung fu,judo itd. niechcę się ośmieszyć przy obronie,jak będe kwiczał i skakał jak to jest w tego typu sztukach walk,z góry za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuje ! Pozdrawiam :D |
Jak se trafisz i mocno walniesz w przeponę to koleś nie może oddychać przez parę sekund i da se spokój.
|
Lej pałą po piętach i zgieciach kolan ;s
|
Polecam K.O. punch... kombos: -> + ^ + X + O
A potem fatality. -> + <- + Δ + X A na serio, idź trenuj combat, tam masz typowe ruchy jak kogoś obezwładnić jednym chwytem, bez żadnych skoków czy krzyków. |
Gwiazdka 2x krzyzyk spacja i gwiazdka koles lezy
a tak na serio palce w oczy i utani hur |
Z całej siły kop w rzepkę :> koleś ma po nodze i odpuści :>
|
Polecam - jak ktos cie atakuje nie czekasz na jego cios tylko podbiegasz lapiesz go za ramie i kopiesz z kolanka w udo, jak dobrze trafisz koles lezy.A jak nie lezy to sie zegnie, wtedy hakiem w brzuch i ew kolanko i po przeciwniku
|
Kop w krok.
Na każdą okazję ; p |
Krav maga?
Albo Iaido, sam trenuję, z reguły przeciwnik wymięka zanim go się dotknie, ale to już wymaga "sprzętu" :< |
No nie, najpierw było jak dołączyć do jednostki SWAT, teraz jak skutecznie zadać cios w sztuce walki, czy tak naprawdę trudno jest się zorientować na specjalistycznych do tego typu rzeczy forach, ew. popytać w jakichś salach, a nie na głupim forum internetowym o grze Tibia, mimo, że to temat OWiON, nie uważacie, że troche przesadza? :-P
|
To zależy od umiejętności, farta, cech, profitów...
Jeśli nie czujesz się zbyt mocny to nogi lub krocze. Lepsi pozwalają sobie na główkę. Mistrzowie celują w oczy. Nawet wielkim młotem. Należy również pamiętać o różnicy między kopnięciem a uderzeniem i zdecydować czy uderzać więcej razy, czy też wybrać atak kosztujący więcej PA ale mający większą szansę na krytyka.(W walce wręcz, bez broni) Cóż, masz pecha stary, bo ból, który to ma zniechęcić przeciwnika do walki jest reakcją na (ewentualne)uszkodzenie ciała. Jeśli chcesz komuś sprawić prawdziwy ból to niestety pewnie go uszkodzisz, a tego chciałeś unikać. Cóż, tyle z mojej teorii, mistrzowie sztuk walk pewnie znają ciekawsze techniki, które spełniają takie wymogi, ale to raczej nie tu należy się zgłosić z takim problemem. |
Cytuj:
|
Powiedz że ma hunta :O
|
Najpie***aj łapami na oślep :evul:
najlepiej jak pierwszy przypierdoli** w mordę i uciekniesz. Jak zobaczysz jeszcze raz tego samego kolesia z państwowymi to już do Ciebie nie podskoczy :cup: |
Jebnij mu kopa z pięści w oko i po sprawie.
|
Najlepiej załatwić sprawę dyplomatycznie.
- Wiesz, co? Nie chcę się bić, załatwmy to dyplomatycznie - !@#%$#^ - Mogą się łamać kości i polać się krew, a mama będzie z obiadem czekać w domu i będzie się martwić. Ale przecież nie chcemy się ranić. - !@$@%^% Jeśli rozmowa skończy się na "!@$@%^%", to butuj i kopaj po oczach. |
Byl juz temat o sztukach walki, ktory przerodzil sie wlasnie w dyskusje, jak skutecznie kogos obezwladnic.
Krav Maga i tyle. Ciosy w slabe punkty: oczy, krtan, krok, skron itp. |
Przygotuj sobie jeszcze nóż w rękawie to w ogóle będziesz niepokonany.
|
W klatkę piersiową i na wydechu w przepone, zawsze działa, w przyrodzenie nie sportowo, ale skutkuje ;d
|
kostkami palcow lub końcem dłoni w dół nosa, odrazu ma rozwalony i wtedy spierdzielaj dalej niz widzisz !
|
Poproś napastnika, żeby poczekał chwilę, i zadzwoń po kumpli (najlepiej więcej niż dziesięciu).
|
Prosta technika:
Partyzant -> obcas -> glan. |
Zaciągnij go na gruzowisko i naparzaj kamieniami (celuj w głowę to poskutkuje )
|
Oprocz wyzej wymienionych, cios lokciem w dol nosa... Traf dobrze, facet sie nie podniesie.
|
Każda sztuka walki dobra,jak trenujesz z sercem. Tobie wybrać tylko taką,żeby z tym sercem na prawdę trenować ; P
Aha.I "jak chcesz zapisać się tutaj w złych zamiarach,to ci się nie uda" ; ) - Never back down. |
Cytuj:
Ja polecam Krav Mage. Fajne i skuteczne jak diabli :) |
No film zajebisty ; D Męski.
|
Krav Maga, a jak. Tylko uważaj, brutalna rzecz ;x.
|
To "Krav Mage" to zajebista sprawa !
Naprawdę podoba mi się :) poszukam jakiegos klubu z okolicy i spróbuję się zapisać ;] ps. znacie jeszcze coś tego typu ? |
Cytuj:
|
Nie wiem czy do Krav Magi konkretne treningi są potrzebne... pojętny człowiek powinien sam umieć się tego nauczyć z obrazku i opisu.
np: http://www.youtube.com/watch?v=nQQ7pYgjf1Q&feature=user http://www.youtube.com/watch?v=MTIrehTIGOA&feature=user http://www.youtube.com/watch?v=oRWaVjrAjng&feature=user http://www.youtube.com/watch?v=D5ol-m2J_NU&feature=user itd itp. |
Chodzilem troche na Judo i wiem, ze nawet zwykly wyrzut z biodra prosty nie jest.
Trening czyni mistrza. Od samego ogladania sie nie nauczysz ;> |
Ja swego czasu też chodziłem na Judo, potem na boks. Niektórzy się śmieją, że Judo to g*** i w ulicznej walce się nie sprawdza, hm... mi niejednokrotnie uratowało d*** :)
|
Cytuj:
@Topic Daruj sobie bicie w przeponę, czy w jajka. Olej też pomysły w stylu "od dołu w nos" i "w rzepkę ch*ja!". Takie rzeczy nie są dla dzieci, możesz komuś przez przypadek zrobić wielką krzywdę. Naprawdę. Wszystkie głupie posty zaraportowałem, chyba. Jeżeli chcesz być niepokonany - cokolwiek związanego z walką w przysiadzie. Nie znam nikogo, kto by tym przegrał. I to nie dlatego, że tego się nie stosuje. ;) Re.Down Widocznie nie wiesz, co się ludziom robi za nieostrożność. |
Cytuj:
@Thero: jak ktoś się bije, to nie po to, żeby drugiemu nie zrobić krzywdy. Wierzymy, że chodzi o samoobronę. A w tej jest prawie wszystko dozwolone. Ogółem celem bicia jest skrzywdzenie napastnika. Splot słoneczny ftw. |
@up;
jeżeli już zagłębiamy się w to jakoś poważnie, to no cóż Misza, zdziwiłbyś się, jak w tej 'samoobronie' jest mało dozwolone, bynajmniej pod względem prawnym. Wiem, bo do dziś ciągnie mi się sprawa o taką właśnie 'samoobronę'. @topic; Jeżeli chodzi o czułe punkty, to nie tak jak mówi większość, nie wiem, czoło, oko, gardło, tylko raczej splot słoneczny, a uderzając umiejętnie w nos wielkiej krzywdy zrobić nie możesz, a na pewno zadasz przeciwnikowi ból. Ktoś wspominał o walce w parterze. Cóż, zawsze lepiej kiedy to Ty jesteś górą, także wystarczy małe, nawet niezbyt silne podcięcie. |
Ogłusz go uderzając dwiema "rencami" w uszy . Zbótuj i daj noge ;]
Jeśli jesteś "kozak" możesz walić ile sie da ;] a potem dać noge :) |
@thread
a co, kolega w tibii loota ci zajebal? xd btw pogoogloj sa rozne fora o sztukach walki, podpatrz techniki na youtube iiii praktyka czyni mistrza ---> trenuj ale nie bij bez reasonu, rl to nie tibia ^_^ tez pozdrawiam |
tyle że ja w tibie już od dawna nie gram ;]
co myślicie do karate ? wyczytałem gdzieś że to uniwersalny sztuka walki,do wszysktiego się nadaje ;] |
Karate tradycyjne trenowałem 4 lata. Karate to samoobrona. Czy Ci się spodoba - nie wiem. Wiem jedynie tyle, że ja osobiście dzięki karate praktycznie nic nie zyskałem, więcej można nauczyć się samemu. Ok, dobra, coś zyskałem, robię pompki na pięściach :P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:30. |