Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (https://forum.tibia.pl/index.php)
-   Otaku (https://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=231)
-   -   Twoja ulubiona seria Manga&Anime- podziel się z innymi! (https://forum.tibia.pl/showthread.php?t=176670)

Nari 28-05-2008 21:43

Twoja ulubiona seria Manga&Anime- podziel się z innymi!

Tutaj można się oficjalnie rozpisać o swojej ulubionej (lubianej) serii, wymienić się uwagami, polecić ją, oraz to co wymyślicie.

Ja ze swojej strony polecę anime Kaze no Stigma . Supernaturals, seinen, fantasy.
Opowiada ono o pewnym nieuzdolnionym chłopcu szlachetnej rodziny Kannagi, który zostaje wydalony z rodziny pod pretekstem bycia słabym. Chłopiec ten nazywa się Kazuma. Po paru latach wygnania powraca jako silny użytkownik wiatru (Fujutsushi- wiatr, Enjutsushi- ogień). Krótko po jego przybyciu pojawiają się ofiary w rodzinie Kannagi...

@edit. Żeby nie było niejasności proszę też o opisanie rodzaju mangi/anime :P

Rayza 28-05-2008 22:01

Ja polecam Lucky Star
opowiada ona o jap.Licealistce która jest trochę niska a jej życie wypełnia do pełnia Manga i anime,co stanowi źródło rożnych komicznych scen,w gronie jej koleżanek....Niesamowity Humor,a na końcu jest Lucky Channel czyli coś w rodzaju kanału o Lucky star..porusza ona wiele tematów związanych z Manga,Anime,I grami..

EdwardMatiz 28-05-2008 22:09

Naruto ale manga, nie to co na dzetix ;P
Manga Naruto opowiada o chłopcu, w którym został zapieczętowany demon. Jest słabeuszem ale dązy do celu i chce zostać Hokage. W mandze jest wiele wątków i wszystkie razem się łaczą. Serdecznie Polecam

Dragon-Fly 28-05-2008 22:18

Chobits. Chłopak z dylematami miłosnymi i ciągłym brakiem kasy, znajduje kobietę-robota, bardzo popularne zresztą roboty, które dla niektórych ludzi są ważniejsze niż relacje z normalnymi, żywymi ludźmi. W dodatku bardzo ładne obrazki : D.

Lynx 28-05-2008 22:21

Bleach :))
Chyba każdy zna :P

Turok-.- 29-05-2008 08:38

Bleach , Deth Note - Pewien uczeń liceum (później student) znajduje notes śmierci dzięki któremu postanawia zniszczyć całe zło na ziemi.sprawę probuje rozwiązać detektyw L.Polecam obejrzenie

Kashek 29-05-2008 12:26

Bokusatsu Tenshi! Dokuro-chan! - w życiu nastolatka imieniem Sakura pojawia się anioł z przyszłości - "Wymachująca Excaliborgiem Dokuro". Okazuje się, iż przybyła, by powstrzymać go przed stworzeniem świata pedofili - Sakura w przyszłości wynajduje lek na wieczną młodość, przez który rozwój kobiet kończy się na 12 roku życia. Naprawdę polecam, takiego anime jeszcze nie widziałem - idealne ecchi, bardzo z resztą humorystyczne.

Lynx 29-05-2008 15:20

@Turok
a film death note widziałeś?;d

Rayza 29-05-2008 15:59

gdyby nie to ze real postacie to by był zaje*****. pewnie ; p....

Tompior 30-05-2008 09:42

W filmie death note nie ma nic zajebistego.
Okrojona fabula, ze te pomysly, ktore ma L i N sie chyba z dupy wziely.
W anime jest jakis ciag logiczny a w filmie jest jedynie... streszczenie gorsze niz na sciaga.pl.

Z anime, ktore ogladalem polecam oczywiscie:
-Death Note
-Toki wo kakeru shoujo (film)

Liado 30-05-2008 21:24

Beck
Polecam wszystkim którzy lubią (j)rock.

Levi 02-06-2008 19:21

Moje wypowiedzi dotyczą tylko anime ;P
Bleach-szczególnie teraz kiedy wątek został przeniesiony do stowarzyszenia dusz i mamy szanse zobaczyć coś więcej z charakteru kapitanów
Naruto-nawet,nawet ale ja padam jak mam obejrzeć xxx odcinków :D
z tej serii polecam Naruto Shippuuden-kiedy bohaterowie są już bardziej dojrzali...
FMA-FullMetal Alchemist-po prostu...2 braci, bez ojca, matka umiera, próbują ją wskrzesić za pomocą alchemii ale...dalej zobaczycie sami...
Co do Chobbits... lekkie, łatwe i przyjemne, jak się nudzisz to możesz pooglądać
Tsubasa Chronicles-podróż pewnej grupy którą los przypadkowo złączył. Szukają oni piór Sakury-jej wspomnień...
ostatnio zainteresował mnie Tsubasa Chronicle - Tokyo Revelation OVA Episode 1,2,3 (bo więcej nie ma, niestety) ale aby zrozumieć o co tam chodzi najpierw trzeba zobaczyć Tsubasa Chronicles...

Rohas 08-06-2008 19:52

Myself; Yourself <33

Maethi 10-06-2008 20:44

Nigdzie nie widzę postu o tym anime ;>. Ogłądałem je dość dawno, ale wywarło na mnie niesamowite wrażenie.

Fate/Stay Night - o czym? hmm.. co ileś lat na świecie odbywa się turniej w którym nagrodą jest bodaj św. Graal. Do walki stają magowie wraz z przyzwanymi bohaterami z przeszłości.

Koper of Drawno 11-06-2008 11:43

Naruto- fajne, dopóki nie zaczęli masowo puszczać żałosnych fillerów a z Saska nie zrobili super hero, który dostał mega mangekyou sharingana,zabili Itachiego, zapomnieli o Kisame,nie dawali Naruta i ogólnie zaspoilerowałem ahaahaha zjecie mnie huaeuahshuea i kij
Death Note- poprostu, najlepsze anime na świecie chociaż 2 seria suxi
Bleach- nawet fajny, ale za dużo fillerów i w kółko to samo
Dokuro-chan- poprostu takie p******e, że aż śmieszne

To tyle.

Serious Sam 11-06-2008 14:04

Naruto - nie jest takie złe, jak niektórzy sądzą ; )

Nari 11-06-2008 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koper of Drawno (Post 2108179)
Naruto- fajne, dopóki nie zaczęli masowo puszczać żałosnych fillerów a z Saska nie zrobili super hero, który dostał mega mangekyou sharingana,zabili Itachiego, zapomnieli o Kisame,nie dawali Naruta i ogólnie zaspoilerowałem ahaahaha zjecie mnie huaeuahshuea i kij

To tyle.

Lol widać, że prezentujesz tak ogromny wyraz inteligencji, że aż nie mogę go dostrzec.
1. Fillery puszczają bo mangi by nie starczyło. Teraz są żeby zapoznać ludzi z Asumą przed jego śmiercią. Może będą później z Sasuke i Itachim.
2. Sasuke stał się hero żeby Naruto mógł nim też być. Choć osoba o tak wielkim (iloczynie) inteligencji nie przejmuje się szczegółami takimi, że Naruto ZAWSZE staje się silniejszy jeśli emo_prince też.
3. A chciałbyś żeby Itachi żył O.o pisałeś, że w Bleach ciągle to samo.
4. Walka Kisame powróci prawdopodobnie w retrospekcjach i będzie ona skrócona.
5. Nie da się robić kilku rzeczy naraz nie tracąc potencjału jednej z nich- była oczekiwana walka Sasuke z Łasicem (Itachi- łasica jp), oraz rozmowy z Madarą.
6. Nie nazywaj tego co napisałeś spoilerem- obrażasz w ten sposób znaczenie tego słowa tą Twoją wypowiedzią.
7. "ahaahaha zjecie mnie huaeuahshuea i kij" Za takie wypowiedzi możesz wylecieć z grupy, oczywiście po głosowaniu. Nie rzucam słów na wiatr, a irytują mnie ludzie myślący, że powtórzą parę przeczytanych bredni, oraz rzucą tekst z podwórka to będzie oznaczało, że są fajni.

Zedytuję żeby nie było offtopa.
Cytuj:

(1)Nie uważam się za fajnego, poprostu mi się nudziło. Naruto już znam długi czas więc czytałem mangę. (2) Może sam uważasz się za fajnego? Styrałeś biednego Kopera jak każdy i myśli, że jest super (3)Nikt mnie nie lubi (4)Jeszcze chcą mnie z grupy wywalić !
Pozwoliłem podzielić sobie posta na punkty.
1) Przecież to stereotyp większości shounena- jeśli wróg, przyjaciel, rywal staje się silniejszy to główny bohater też. Jedno z podstawowych praw.
2) Nie wiem czy uważam się za fajnego... Jest to zbyt ogólne pojęcie. Mogę powiedzieć, że nie jestem żadnym "neokidem", zbulwersowanym kujonem, czy emo.
3) Tego nie pisałem
4) Nie chcą- gdybyśmy nie chcieli tu ludzi po prostu zamknąłbym nabór. Jednak
Cytuj:

"ahaahaha zjecie mnie huaeuahshuea i kij"
1) nie wnosi dużo do tematy,
2) kto by Cię chciał zjeść? Ja nie jestem chętny.

Koper of Drawno 11-06-2008 22:20

Nie uważam się za fajnego, poprostu mi się nudziło. Naruto już znam długi czas więc czytałem mangę. Może sam uważasz się za fajnego? Styrałeś biednego Kopera jak każdy i myśli, że jest super :( Nikt mnie nie lubi ;( Jeszcze chcą mnie z grupy wywalić !

Rayza 11-06-2008 23:35

He? niby ja cie lubie

Xevixon 14-06-2008 09:17

Death Note _/ Najlepsze anime jakie oglądałem. :P

Pozdro ^^

Grocix 20-06-2008 23:14

Fate / Stay Night - im dluzej mija czasu od obejrzenia tym bardziej mi sie podoba... Opowiada o turnieju magow, odbywajacym sie raz na 10 lat, korzystajacych z pomocy bohaterow z przeszlosci.
Death Note - no tu bylo tyle recenzji, ze mowic nie trzeba.
Elfen Lied - tez bardzo ciekawy tytul, raczej dla osob dojrzalych, warto obejrzec.

A pod wzgledem graficznym, Byousoku 5 cm.

Juzefek 26-06-2008 22:02

Elfen Lied- pełno krwi, 23 zabitych w 5 min pierwszego odcinka. Wątek miłosny, dziwny humor oraz psychol ogia ^^

Zyphiel 11-07-2008 14:38

Dziwne, że nikt nie wspomniał o Love Hina, przecież ta seria jest fantastyczna! :P Uwielbiam i mangę LH, i anime, choć moim zdaniem manga jest lepsza. Można się nieźle uśmiać oglądając/czytając LH XD Seria ta opowiada historię Keitaro Urashimy, który mając 5? lat obiecał swojej pierwszej miłości :), że kiedyś spotkają się na uniwersytecie Todaj i będą razem szczęśliwi. Keitaro dąży do spełnienia obietnicy, ale nie wychodzi mu to (tak jak wiele innych rzeczy w jego życiu) i po drugim oblaniu egzaminu trafia do pensjonatu dla dziewcząt Hinata...

Kolejna świetna seria to X autorstwa pań z grupy CLAMP. Fabuła fantasy, nieco mroczna, wciąga od pierwszego odcinka. I w tym przypadku polecam mangę, ale anime jest wspaniałe, świetna fabuła, kreska, no i soundtrack :)

Muszę też wspomnieć o dziełach Hayao Miyazakiego. Często ich fabuła może wydawać się niezbyt porywająca, ale dla mnie Miyazaki jest wspaniały. Polecam np. Nausicaa, Tonari no Totoro :'), Laputa, Princess Mononoke... Mogłabym tak długo wymieniać, a już wystarczająco Was dziś zanudziłam :P

Zalgadis 12-07-2008 10:55

Zacznę od kolejności oglądania:

1. Naruto - Na początku myślałem "best Anime 4ever" wyczekiwałem każdego odcinka Anime i tomu Mangi. Lecz zobaczyłem Bleach. Naruto odeszło w zapomnienie :d (mangę też mam zaliczoną)

2. Bleach - Super Anime ale tylko w 1 odcinkach, reszta za bardzo super hiroł, bohater umiera i "ressurection mode" i jebudu all umierają (Grimmjow np.) (bez mangii)

3. Elfen Lied - Możecie pomyśleć, jak oglądając Bleacha nagle zobaczyłem 1 odcinek EL, szok, ogółem Anime spoko, już w następnych odcinkach myślałem "Zabij kufe zabij". (bez mangii)

4. Love Hina - BEST ANIME, TE NARU PUNCH, TA MIŁOŚĆ, i te buzi na końcu Anime :D (mam mange kupioną w domq ;p)

5. Chobits - Spoko Anime, pantsu, świerszczyki itd. rozbawiły mnie do łez ;D (bez mangii)

6. Soul Eater - Supcio Anime a także Manga, Blair owni, Shinigami sama too ;p (manga zaliczona)

We wszystkich tytułach wyżej jestem na bieżąco, jeżeli się jeszcze nie skończyły ;p.

Hodal 04-09-2008 13:39

Death Note
Kanon 2006
Code Geass + r2
Hmm... czemu nie napisze o Naruto i Bleachu? Naruto - zapychacze... Bleach - zapychacze... i to co zrobili w akcji ratowania Orihime ; |

Evil_Aragami 15-09-2008 21:13

Naruto było fajne do śmierci Orochimaru
Bleach ujdzie ;/ ale mało widziałem
Elfen Lied Pikne anime!!!

Czegochcesz 08-12-2008 15:22

najlepsze:
Place Promised In Our Early Days, The - za całokształt
Full Metal Panic! - humor
Saikano - fabuła
Futakoi Alternative - humor
Higurashi no Naku Koro ni - klimat
Black Lagoon - klimat + akcja
Welcome to the NHK! - również całokształt
Lucky Star - humor
School Rumble - humor

najgorsze:
Kanokon - dla mnie porażka po całej lini...
Rosario+Vampire - Za to, że każdy ep jest taki sam.
Eiken - za wielkosc parapetu.

Argen 07-01-2009 20:03

DMC i Eyeshield21 (lubię lekkie serie).

Arashel 17-01-2009 22:36

Co mi się podobało/podoba:
- FullMetal Alchemist
- Neon Genesis Evangelion
- Bleach
- Vampire Knight I i III
- Soul Eater
- Elfen Lied
- Slayers
- Soul Hunter
- Code Geass R1 i R2
- Green-Green
- Fate/Stay Night
- Ghost Hunt
- Nabari no Ou
- The Last Exile
- Znajdzie się tu kilka romansideł ale to niezbyt ważne...

Czego nie polubiłem:
- Wszystkie haremy... EDIT:No dobra... Oprócz Green-Green
- Większość typowych ecchi...
- Death Note
- Naruto
- Tsubasa Chronicle...
- Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Argen 25-01-2009 01:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2425918)
Co mi się podobało/podoba:
- FullMetal Alchemist
- Neon Genesis Evangelion
- Bleach
- Vampire Knight I i III
- Soul Eater
- Elfen Lied
- Slayers
- Soul Hunter
- Code Geass R1 i R2
- Green-Green
- Fate/Stay Night
- Ghost Hunt
- Nabari no Ou
- The Last Exile

Czego nie polubiłem:
- Wszystkie haremy...- Większość typowych ecchi...
- Death Note
- Naruto
- Tsubasa Chronicle...
- Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Czuję sprzeczność.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:15.