![]() |
STOP Short Answer...
Witam, chciałbym zaprezentować wam mój pró iful plan, który miałby na celu poprawienie atrakcyjności, funkcjonalności, przejrzystości forum. Chodzi mi przede wszystkim o fora "Zdjęcia, Filmy, Poradniki" gdzie w każdym temacie aż przelewa się od "Short Answer" czyli np. "Gz super foty", "Fajny Film", "Dobry Poradnik"
Moim zdaniem wypowiedź na forum powinna opierać się na przemyśleniu, a nie jak jakieś boty ludzie wypisują takie rzeczy. Gdyby tego nie było to poprawiło by zdecydowanie przejrzystość forum, tematy ze zdjęciami przykuwały by więcej uwagi, i wszystko było by pięknie :] Proszę o rzetelne komentarze, bez wyzwisk itp. Bless. Cytuj:
|
Temu służy chyba minimalna ilość znaków w poście ; )
|
No to teraz to powiedz nie nam, ale 12 latkom, co wchodzą na forum raz na tydzień, żeby tylko pospamować.
|
Moze i to dobre, ale jak chcesz zrobic zeby nie bylo takich odpowiedzi ? bedzie to w regulaminie to i tak bedzie lamane :)
|
Duand - uwazam iz takie przyklady odpowiedzi jakie dales w tematach o zdjeciach/poradnikach/filmach sa potrzebne bo daja dodatkowa motywacje tym co sie narobili.
|
Oczywiście, że masz rację, ale kto niby ma to egzekwować? To forum nie ma moderatorów...
|
Cytuj:
@sam pomysł Ale tak chyba było, że za takie bezsensowne 'gz' leciał warn? No tylko kiedyś były inne czasy : P |
Nie wiem... jakoś czasem wymiękam jak widzę tak bezsensowny spam lub inne łamanie regulaminu i coś tam pomoderuję, ale tych prawie 400 raportów nie mam zamiaru tykać. :P
Jak się bosal obudzi to może jakiś nabór urządzi... |
No właśnie wiem, że ciężko byłoby to wyegzekwować ale do odważnych świat należy :p dzięki za pozytywne odpowiedzi i zachęcam do dalszej polemiki.
Bless. |
A czytałeś regulamin? W regulaminie jest jasno zawarte że takie posty to ''spam''. I tyle.
|
Cytuj:
|
Powiem tak : Spam jest zly
Spamem nie jest jedynie krótka wypowiedz, ale ta która nie ma w sobie zadnego przeslania. Ja osobiscie mam po dziurki w nosie jak na moje zdjęcia ktoś odpowiada : Wow super. To jest bezcelowe... Stwierdzam jednak, ze to forum jest NIEZWYKLE SLABO ZARZADZANE !!! Chociaz... jakby o tym pomyslec to tu w ogole nie ma zarzadzania... Powinno na chwile obecna byc co najmniej 30 moderatorow. Moze wtedy bylby git?? Cale forum jest przepelnione noobowskimi odpowiedziami. Jesli nic sie z tym nie zrobi to forum bedzie w tragicznym stanie. Moderatorzy muszą przyznac ze tylko 15 % forumowiczow nie popelnia bledow ortograficznych. Nie chodzi mi tu o przypadkowe pomylki ale o zdania typu: To mufil ja miszcz joda. njeh moc bendzie z tobom... W krotkim czasie na forum nie bedzie w ogole jezyka polskiego a rozmowy beda przypominaly komiczne : tak, nie, tak, nie Czy naprawde team tibia.pl nie ma zamiaru nic z tym zrobic ?? |
Oj, gdybym dostał moda to bym sobie dopiero po tych tematach polatał i po siekał warnami... strach się bać by było...
Kiedyś przewiną się przez regulamin(?) fragment mówiący właśnie o takiego typu postach, możliwe, że coś zdziałał, ale nie wiem co z nim się teraz dzieje... p.s. "tylko" 400 raportów? :P imo, tak +/- dwa dni roboty dla jednego moda :P Tak z ciekawości, ile średnio dziennie raportów dochodzi? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@
Chciałbym zaproponować podjęcie jakieś akcji w działach; zdjęcia, wydarzenia ze światów, ze względu na łamanie regulaminu w owych. Ilość keyloggerów i bluzgów w tematach z tamtych działów jest tak wielka, że moglibyście je chociaż zamknąć, czy cokolwiek, w trosce o użytkowników. |
Najlepiej to by było aktualną liczbe moderatorów wziąść x2 a nawet x3 i zabrać ten status tym którzy siedzą na dupach i nic nie robią lecz po prostu ''są''.
|
Cytuj:
@down: pisać raporty to jedno, ważne by ktoś je czytał |
Toteż mówie, więcej modków ale zabierać ten tytuł tym którzy nic nie robią. Są tacy którzy korzystają z tej funkcji w celach prywatnych, ale to już nie mój interes. Ahh, pamiętam te czasy jak się dziennie pisało po 20 raportów... Przeszłość.
|
Bosal nadal śpi, ale nawet strajkującym moderatorom nieco przeszkadza obecny stan rzeczy (coraz większy syf), więc coś się wymyśli. ;)
Niestety mnożyć grupę to łatwo tylko słownie, skoro na tym forum sensownych użytkowników, którzy sprawiają wrażenie nadających się do takiej pozycji można policzyć na palcach jednej ręki. Członkowie "elyty" (bo wiem, że w gruncie rzeczy większość z nich głupa nie jest) od razu odpadają z oczywistych przyczyn. Podajcie mi konkretne nicki osób nadających się na moderatora, bo widocznie nie mam talentu do wyszukiwania takowych. Po paru dniach oglądania raportów i forum znalazłem jedynie jedną osobę płci żeńskiej (i zastanawiam się nad dwoma panami do których jednak pewne "ale" mam), która IMHO się nadaje. Reszta to dzieci żądne władzy. ;) Pozostaje też kwestia czy taka osoba zechce zostać moderatorem... Osobiście nie mam nic przeciwko odbieraniu mi pozycji - sam prosiłem bosala o przeniesienie do exModów - rezultat prośby sami widzicie. |
Nie wiedziałem, że modki strajkują :<
I zastanawiam się czemu elita odpada :D |
Wszyscy strajkują. A elita z przyczyn oczywistych, koledzy, koleżanki, znajomości...
@Rothes: Skoro te osoby wybrałeś na podstawie sensowności raportów i postów oraz jasności przekazu to taka osoba raczej nie robi tego ''ot tak''. No i nie odchodź, ''nie przeszkadzasz aż tak bardzo'' ; d #Edit, down: Cytuj:
|
To kto w końcu jest w tej elycie, made by pixik, bo ja już straciłem rachubę? O.o Dawno nikt nie wypisywał jakieś listy ; /
|
Cytuj:
@Rybzor: a ta grupa elyta co tam na forum ostatnio była? :P |
Cytuj:
A w ogóle o co chodzi z tą "elytą" ? |
Cytuj:
|
Widzę, że Wieszok się rozkręcił i nadużywa emotów... już cię nie lubię :<
A tak na serio. Cytuj:
Cytuj:
Takie Ryby, Wieszoki, czy inne zelyciałe spamujące Korki... Jasne, że nie każdy się nadaje, ale jak nie ma w czym wybierać to trzeba obniżyć poprzeczkę... nie ma ludzi doskonałych. A czekając na takich zdechniecie od spamu. Problem w tym, że większość tych co się nadawali albo zbanowana, albo się wyniosła. W czym tu teraz wybierać? Pamiętam liczne nicki, wielu co to wypowiadało się IMO inteligentnie. Ale nie jestem na forum dużo więc nie wiem ilu z takich Shanavelów czy innych Walekif (czy jak im tam) jest jeszcze na forum. Znowu trzeba pamiętać, że w obecnej sytuacji stanowisko przyjęliby tylko ludzie "z misją"... PS Drom też taki ynteligent, napisał swoją wersję i zamknął temat... a ja się chciałem pokłócić akurat. Kontrargumenty już nawet naostrzyłem. Edit Cytuj:
PS To "zelyciałe spamujące" odnosi się tutaj raczej tylko do Korka... |
Cytuj:
btw widziałeś Wieszok? Cytuj:
Cytuj:
|
Ej no, ja tu nie jestem spamującym korkiem :(
Może i spamującym, czym w pewnym czasie zasłynąłem niechybnie ale nie korkiem :< |
Lol, tocz elitę to nawet takie szaraczki jak ja znają xD Prawdziwa elita to była jak jeszcze śliczne niebieskie forum mieliśmy ;]. A widział ktoś kiedyś w ostatnich kilku miesiąc Hege~?? Niby moda miał a zniknął :P. Tak jak zresztą kilka innych osób.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mam akie pytanie co do raportów. Można je dublować raportując ten sam post, czy forum sobie sprawdza czy wysłano już raport i dubel odrzuca??.
|
Dla każdego zgłoszonego posta tworzony jest temat i każdy następny raport go dotyczący to tylko odpowiedź w tym temacie. Czyli jeśli zgłosisz więcej niż raz to po prostu do tematu zostanie dodany nowy post.
|
Skoro już tak się zagadujemy w sprawie tych raportów, to może dodam coś; ileś tam modków wspominało o raportach, w podobny do tego sposób;
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A może by w każdym z większych i bardziej spamowatych działów zrobić wybór na moda? A jak duży dział to na 2-3. Najlepiej wybrani przez samych userów.
|
Cytuj:
|
Elyta nie działa w demokracji chłopcze... tutaj elyta podejmuje decyzje, i hołota nie ma nic do gadania.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:42. |