![]() |
Fajka Wodna.
~~Delete~~ Please
|
|
Przed zakupem sprawdź szczelność fajki, czy dzban jest z grubego, masywnego szkła (może natrafisz na kryształowy). Zwracaj uwagę na stabilność fajki i czy korpus jest odlewany czy spawany (bierz odlewany). Najlepiej gdyby wszystkie elementy fajki były rozkręcane a połączenie z dzbanem na wkręt albo gwintowane.
|
@up
Dzięki za tą uwage lecz nie dałeś mi odpowiedzi na pytanie w temacie. |
szisze , czy bongo ?
ok szisza, jedno dwu cztero lub ile węzową? |
Polecam kupić w sklepie Aladin Magier cena około 170 zł. =P
Cytuj:
|
Primo, wysoką, to jest najważniejsze! Czym wyższa tym lepsza
Uwagi co do szczelności itp itd wyżej wymienione też warto brać pod uwagę Jak już, to doradzam jedno, maks dwu wężykową. Polecam te (obie ten sam model, różnica w kolorze i dodatkach) http://www.shishka.pl/product_info.p...roducts_id=385 http://www.fajka-wodna.pl/towar,180.html Miałem przyjemność palić z paru różnych fajek, w ramach testowania, co kupić sobie, i właśnie taka zawędrowała pod mój dach. |
Czym palenie z sziszy rozni sie od palenia zwyklych fajek?
|
Blackmoon ciekawy bralbym turkus ;)
Cytuj:
Shisha raczej nie jest tak szkodliwa jak fajki. Tytoń ma dobry smak i można się nieźle pobawić =)) |
Cytuj:
Na przykład osobiście o wiele bardziej interesuje mnie palenie sheeshy z gronie 2-3 znajomych i popijanie przy tym grzańca albo miodu pitnego od wyjarania kolejnego szluga... Cytuj:
|
czyli szisza szkodzi tak samo jak fajki ? zawsze mi sie zdawalo ze o wiele mniej ; /
|
"Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie."
xP |
Powiem szczerze, że serio mnie zadziwiacie swoją wszechstronnością. : P
|
@up
Jeżeli masz sie podniecać takimi informacjami to nie wypowiadaj sie wiecej. @Wieszok O takie odpowiedzi właśnie mi chodzi! Ta fajka wodna mnie bardzo zaciekawiła. Wiecej konkretów... Prosze anie gadanie czy to jest zdrowe czy nie bo mam to wdupie jakoś. (Na coś wkońcu trzeba umrzeć) |
Po co wydawac kase : D wystarczy plastikowa butelka, woda, szlugi i jakas rurka XD No moze efekt nie ten sam, ale za free jest : d
|
@Chesterkaa
taak, lubię praktyczne dziewczyny ;D |
Cytuj:
|
Z mlekiem sie fajne chmury robi hehe.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
@Snopeczek Paliłeś może u siebie w mieście w jakiś pubach?;) |
Cytuj:
|
@up
Zarzuć linkiem, scanem etc. |
Cytuj:
-Jedną sesję palenia nargili (100 wdechów) możemy przyrównać do wypalenia ok. 20 papierosów, jednak zawartość substancji smolistych porównywana z tą w dymie papierosowym jest dużo niższa, gdyż niższa jest również temp. spalania tytoniu w fajce. Temperatura spalania w fajce może osiągnąć 450 °C , natomiast w papierosie ok. 900 °C. Dużo też zależy od tytoniu węgla i wogóle przygotowania fajki :) |
Cytuj:
Czemu się bulwersuję? Otóż kolega nie zaczaił mojej wypowiedzi o wszechstronności wielu forumowiczów, gdyż pewnie nie wie, że jak powstaje jakiś temat w miarę specjalistyczny, czy dotyczący hobby etc. to ciągle widzę te same twarze, a w zasadzie avki. I co lepsze, po prawej są zwykle niezłe wypowiedzi/odpowiedzi ;) A co do fajki wodnej, to mój brat przywiózł sobie taką z Turcji. Nie wiem czy używał, ale fajnie wygląda. Chociaż mnie tam raczej obowiązuje coroczna spirometria, więc nie mogę sobie na nią pozwolić, bo się wciągnę i mnie wykopią : P |
Badon troszke nerwowy może zapal sobie zwykła fajke =P
A Ja wybieram się nad zalew :> zabieram fajczke tylko tytoń beznadziejny :/ 2apple :< |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Korek jest ultraelitarnym użytkownikiem, więc tak czy siak, po zjechaniu Cię przez niego popełnisz seppeku ( hara-kiri)
nawet jak sie =tym nie przejmiesz, to tata ci bedzie kazal, bo jest chonorowy !!!!!!!!!! HEPI SFEN ROKS :D:D:D :cup: |
Lepiej brzmi "uberelitarny". I znowu nie skapowaliście. Są tacy, co to sobie zakładają konto i piszą przez miesiąc, czy dwa chcąc być fajnymi. I jak ktoś starszy stażem czy po prostu z innym podejściem kolesia najedzie, to taki się tnie i zakłada nowe konto, postanawiając sobie, że teraz będzie fajniejszy, czy coś takiego. Celoz dawno temu mi to tłumaczył : P A wbrew pozorom są tacy, którzy się przejmują zjechaniem na takim forum : P
|
Korektor jest ważniejszy niż Drom...
<metiu dupoliz> Polecam zajrzeć tutaj http://www.spryciarze.pl/jak-zrobic-...odna-z-zarowki Pozdrawiam. |
Cytuj:
I Możecie zakończyć ten offtop? |
Czy autor tematu powiedział, że faja do sheshy? To raz, a dwa: chciał faje? Ma faje.
Btw. Nie znam się (: |
Cytuj:
|
CO do PYTANIA w temacie:
Porządna fajka kosztuje grubo ponad 200 zł. Wielkość wcale nie jest taka ważna. Ja np. mam mniejsza (55-60 cm) za to obrotową : ) Więc ryzyko wywrotki jest małe. Ważne, żeby była szczelna. Najlepiej kupić do niej skórzanego węża. Parę złotych więcej, za to palenie dużo lepsze. Co do zabawa.. Mleko.? Jasne, tak jak i piwo, rurka musi być zamoczona do max 2 cm. Btw, piwo wcale nie jest takie dobre. Do mleka mozna dodać też gliceryny; ) Oczywiscie nie do samego mleka lecz na tytoń. Wtedy będzie baaardzo duzo gęstego dymu; ) Do tego super są bańki mydlane z dymem w środku ^____________^ Na ten temat mozna pisac i pisać xD Powiem tylko jeszcze, że fajki z paroma wężami sa przereklamowane: / Musi ciągnąć parę osób by był dym lub trzeba zatykać dziurki. Bardzo niepraktyczne. Zapraszam: ) http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91 @Chesterkaa Szlugi i tytoń z fajki wodnej.? Powiedz mi jeszcze, że piwo Tesco smakuje tak samo jak np. taki Zywiec a wtedy będzie kompletny lol'n'roll. |
Mmmmm.. brzmi calkiem niezle.
|
Cytuj:
|
Gelt, wielkość tutaj jednak ma znaczenie :D Czym dłuższa fajka tym dłużej leci dym i jest chłodniejszy, bardziej "łagodny" :P
Szczelność jest oczywiście podstawą, o tym nawet chyba nie trzeba wspominać ;) |
@Rafayen
nie, jedyne co to u kumpla od czasu do czasu, także wiesz. Niedługo chcę zakupić własną ;) Ale wiesz, jak będziesz w ełdezet to możesz mi cynk dać i jakoś się skumamy ;d @topic a jaki tytoń polecacie? plus jakie zestawy polecacie? osobiście paliłem nie wiele smaków, jabłkowy, mleku plus kokos, zwykły. A co wam smakuje najbardziej? @Arrivald no. jest. nie wiem jak jej sposób sprawdza się w zakresie tytoniu, ale do czegoś innego jest bardzo dobry.. ;) |
Jak najbardziej owocowy.! Nie pamietam nazwy dokladnie, wiem ze czarne opakowanie z owocami na pudełku. Pyszne <3 No i wisnie czy tam czereśnie: P Czasem można trafić na dobrą cytrynkę. A, no mięta<3333 Totalnie orzeźwia; )
@Wieszok Nie ma dużej różnicy miedzy 60 a 80 cm. Miedzy 40 a 60 już jednak jest.. Chociaz ja mowie, wolałam żeby kolega przywiózł mi z Egiptu obrotową średniej wielkości niż dużą. Zresztą małą łatwo przetransportować na imprezę ^___^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:11. |