![]() |
hip-hop
hip hop czy rap??
hip-hop: http://pl.youtube.com/watch?v=XDac6MKzZPg rap: http://pl.youtube.com/watch?v=n9O5AcnVSIo aha ocencie ktory utwor lepszy |
rap lepszy, obie piosenki fajne
|
hip hop to kultura, rap to muzyka czyli jej część.
abradab_/ |
Ciężko wybrać w ogóle między GO a Abradabem. Lubie i GO, i Abradaba, chociaż ten kawałek "rapowe ziarno" tak średnio: P
@eisscheriann Zawsze byłam pewna, że HH to rap, tylko spolszczone: P Człowiek uczy się przez całe zycie ^^ @down Firma.? Może się na HH nie znam, ale jak znajomy puścił mi ostatni ich kawałek, to brzmiało jak hipho-polo. Jakiś teledysk ze szkieletami czy coś ._. |
ja ogólnie słucham rapu Firma itd : p wole rap ale Abra dAb albo mi sie zdaje ale nagrywał rap : p ale to chyba wtedy jak był w k 44 : p z Mieszkiem czasem e-mjaluje :D ale według mnie to jest hip hop ; p
|
Cytuj:
Z tych dwóch kawałków to Abradab lepszy. |
Dab. Niewiele hiphopu/rapu toleruje ale Dab, Kaliber, Paktofonika zawsze się odnajdą.
@rap i hiphop: Tutaj chyba chodziło o hiphop jako lżejszą forme muzyki z tej kultury. |
Wgórze Japaczy, K44, Paktofonika... Jajonasz, dzisiejszy rap jak Tede czy Peja jakoś mnie nie robi. Wole starsze kawałki. Dzisiejszy jest zbyt "gangsta/fajne dupy na klipie/patrz jak fajnie umiem bluzgać/i ogólnie jaki jestem fajny"
|
Do tego "jaraj zielsko", "jeb*ć policję", "jeb*ć frajerów", "nie będę Twoja frajerze", "kur*a Kur*a Kur*a ch*j" ._. Nawet nie orientuje sie jak te "sqady" się nazywają, bo kazdy gada to samo z tego co zauważyłam: P
<3 PFK, K44, O.S.T.R. |
Cytuj:
Cytuj:
Sie wie nie? Piona. |
lolololololo
|
Te pytanie to kpina jest chyba w ogóle. Pomiędzy tymi trakami.
Cytuj:
Generalnie jest tak, że hh to kultura na którą składa się między innymi muzyka(rap), taniec, djing, i graffiti |
moze powtorze po Gelt ale Ostry, PFK i K44 to najlepszy polski rap! <3333333333333333333333333333333333333333333333333 3333333333333
i jeszcze Eldo lubie, takie ma fajne teksty ; ]] i Pezeta, ale raczej te stare kawalki z noonem. a co do Fisza, posluchajcie sobie polepione dzwieki/piatek 13 i fru!, jest duza roznica. btw. lubie jeszcze `babski` hh jak Lilu czy Wdowa. btw2. dolaczac do grupy hip-hop, jest 17 czlonkow, jak bedzie 20 to bedzie podforum. : ) |
Cytuj:
i fiszzzzz <33333333333 |
Cytuj:
@ Rapowe ziarno to raczej regerap (ale jakby się już uprzeć to sklasyfikujmy to jako rap) Hip-Hop jest zwykle nieco cięższy wiec AbraDaba sklasyfikowałbym bardziej jako rapera. O.S.T.R, Fokus, Sokół - Ich muzyka to Prawdziwy Hip-Hop. @Grupa operacyjna - (nie bardzo lubię) jak dla mnie jest to rap. |
Cytuj:
|
Jeśli chodzi o rap, to słucham tylko reggae rap (ndk, Buju Banton)
|
@Radarowiwi
Po tym "uderz w puchara" nie mam juz takiego dobrego zdania o Sokole co kiedyś gdy jeszcze słuchałam HH. @Ditto Te Cię kocham<3 |
co do Sokola zgadzam sie z Gelt, chociaz nie zaluje tych 20zl na tpwc ( :
to samo co do Pono, jego stare kawalki nadal sa dobre, tak jak WWO. Fokus - po Paktofonice stworzyl dobry duet z Rahem w Pokahontaz, Cyfroni to jak dla mnie ich najlepszy kawalek. |
chcialbym dodac od siebie ze dla kogos takiego jak ja wyrazanie wlasnego zdania na ten temat brzmi jak jakis tajny szyfr xdddddd
|
Cytuj:
Grupy Operacyjnej nie nazywal bym rapeml ;/ |
Czemu nie? Czym to się różni od innych kawałków o rapie? Prócz tematyką ich tekstów?
|
Cytuj:
Prawdę rapują i tyle :P Z Polskiego rapu slucham oprócz tych wymienionych Przez Ciebie grup i ostrego hm.. 2cztery7, solo tego typa mesa, troszkę pezeta (raczej stare kawałki), Afronty, Eldo czy Emila Blefa. Wyszła nie dawno jego solowa płyta "mam taką twarz, że ludzie mi ufają.. biling" polecam przesłuchać a najlepiej zakupić ;-) @EDIT: tak sobie teraz myślę, że chyba miałaś na myśli typowo uliczny rap.. hemp-gru, ths klika itp. czyż nie ? ;-) |
Cytuj:
|
@Up
Po wypaleniu raczej granice się zacierają, i nie pali się dla czegokolwiek poza samym stanem ;p Ale pamiętam, że była akcja kiedy Fokus był zwykłym gnojkiem z osiedla i śpierwał o "marii" nie wiedząc o co chodzi ^^ |
I tak to ten sam shit, Ja głównie tylko słucham Tedego,a jak już mi sie nudzi do DonGURALesko,peja,Pono,
I tak tylko Tede dla mnie robi prawdziwy Hip-hop... |
Skoro Tede jest dla ciebie prawdziwym rapem... Dobra bo flame bedzie ;x
|
Chciałem dać jakiś wstęp, żeby offtopa nie było, ale mi się nie chce.
http://tasioor.wrzuta.pl/audio/h8C91..._somethingness http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif Jeden z lepszych kawałków najlepszego rappera świata. Ani słowa o policji, trawie, dupach czy przestępstwach. Abstract rap ftw. |
U mnie w klasie podniecają się Tede, jeden kolega przyszpanił jedną piosenką i już all "Tede żondzi1111", wcześniej był Peja... Prawdziwy rap:
K44, PFK, O.S.T.R., Łona (tak moi drodzy, oblookajcie niektóre jego kawałki ;) Warszafski Deszcz, Wzgórze Ya Pa 3... Stare, bo dobre :) Oczywiście, Abradab też ma niezłe kawałki ;P |
Hip Hopu nie lubię (rap ftw), ale Tymon (Tymon Smektała, redaktor CDA i redaktor naczelny Clicka) nie jest zły ; )
|
Abradab, nie słucham ale z szacunku i sentymentu do K 44...''Psychodela'' ;)
|
Nom ogolnie to PFK i K44, a rowniez O.S.T.R rzadza. Jest jeden kawalek tych co teraz rzondzom na polskiej scenie hh ktory moim zdaniem zasluguje na szacunek, a nazywa sie on: "Mam tak samo jak ty" Czeslawa Niemena ktorego przerobili Wzgorze YaPa 3, 3H i Warszafski Deszcz, czyli Borixon, Wojtas, 3H, Tede i Numer Raz i wiem ze o kims zapomnialem ;> jest to kawalek z 1998 roku. Wlaczajac ten kawalek w winampie i zamykajac oczy mam obrazy z mojego dziecinstwa. Moze tekst nie jest tak rymowany jak dam na przyklad Magika ;d ale czuc melodie i ten styl.
|
Dla mnie obydwa kawałki podane przez autora tematu to zwykły chłam. Jak już multum osób przede mną napisało prawdziwy rap to był Kaliber 44 i Paktofonika i do tych dwóch zespołów mam pełny szacunek mimo, że słucham innych gatunków muzyki.
|
Cytuj:
Btw, mój znajomy rozmawiał z Ostrym raz przed koncertem. Według Ostrego marihuana powinna byc od 21 roku życia. Wiec koleś jakieś granice zna i wie, że to nie dla "małolatów"; ) @qq2 No tak, jeszcze Łona xD <333 |
Ta.. ale sam pewnie od małolata jarał :P Teraz wydoroślał ;-) widać to po jego ostatniej płycie i wywiadach.
Łona.. hmm fajne ma kawałki, ale nie wciągają mnie jakoś. na asfalt.pl pojawił się jego singiel. Niedługo ma wyjść płytka "Insert EP" |
z tych ulicznych rapow lubie tylko Wilka, nagral pare fajnych piosenek nie o kreceniu dupa i jaraniu jointow.
|
Cytuj:
To tak jakby się kłócić o to, że „Tibia” to także kość piszczelowa bądź piszczałka. Grupę operacyjna na siłę da się nazwać rapem. |
Mnie jakoś zawsze Hip Hop kojarzył się z gościami z gatkami w kroku, słuchającymi ballad o dupach, które były (żyjąc na ulicy, ważne!) biedne, a wszyscy jarali zioło i byli joł. Z kolei rap dla mnie to ci wszyscy czarni bracia obwieszeni złotem nawijający o (niespodzianka) trudnym życiu czarnego gangstera.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Raz zapytałem jednego, czy wie co to znaczy, to kazał mi s*******ać ; P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03. |