Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Metallica's DEATH MAGNETIC. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=179537)

Lord Dreathan 19-06-2008 16:52

Metallica's DEATH MAGNETIC.

Nowa płyta Metalliki już tuż tuż! Możecie posłuchać sobie fragmentów riffów, które pojawią się na nadchodzącym krążku we Wrześniu :) Chciałbym poznać waszą opinię - co sądzicie? Jaki według was będzie nowy album? Ja osobiście pokładam w nim dość duże nadzieje, chociaż z drugiej strony do pobicia St.Angera niewiele im trzeba :> Piszcie!

Ditto 19-06-2008 17:13

2x wolniejszy slayer ze znanym wszystkim wokalem xdddddddd

Xerden 19-06-2008 17:19

Na pewno będzie lepsza od St. Anger, ale czy pobiją Kill'em all, Master Of Puppets lub Black Album to nie wiem..

Johnny121 19-06-2008 17:35

Graaagh, kolejny heavy metal.

Tak, uważam, że Metka nigdy nie grała thrashu.

<8>Borys<8> 19-06-2008 17:41

Życzę im żeby album był jak najlepszy, jednak wątpię by przebili MoP czy Black Album.

Relosu 19-06-2008 17:43

Nic nie przebije Reload

Luka$ek 19-06-2008 20:04

Metaloffcy ;'< Przejrzyjcie na oczy Hip-Hop jest lepszy :D Do tego wyszła nowa płyta Tedego ;>

Ditto 19-06-2008 20:10

znam piosenke stop ten mikrofon to glok i jest denna ;\\

Voon 19-06-2008 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2125246)
Metaloffcy ;'< Przejrzyjcie na oczy Hip-Hop jest lepszy :D Do tego wyszła nowa płyta Tedego ;>

Przedstawienie Tedego jak ikony polskiego hh jest hmm... żałosne.

A po metalice nie można spodziewać się wiele, dinozaury maja swoje miejsce w szyku i nie powinny się z niego wyłamywać.

Johnny121 19-06-2008 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Relosu (Post 2124847)
Nic nie przebije Reload

Bwhahahahahahahahahah!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 2124776)
Kill'em all, Master Of Puppets lub Black Album to nie wiem..

Co jest takiego "och,ach" w tych albumach?

Ditto 19-06-2008 20:42

to, ze sa lepsze od innych? -.-

9-NINE 19-06-2008 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2125312)
Co jest takiego "och,ach" w tych albumach?

A co jest takiego "och,ach" w Reign in Blood - Slayera?

Johnny121 19-06-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 9-NINE (Post 2125400)
A co jest takiego "och,ach" w Reign in Blood - Slayera?

Nie wiem. Ale oprócz tego, że potem 3/4 kapel thrashowych zaczęło od nich zrzynać, to chyba nic. A i tak połowa fanów Metki uważa, że stworzyła thrash, etc.

Rethfing on Aldora 19-06-2008 22:18

Nawet jeśli zrzynali, to im się udało, bo w końcu wyszlo im coś co zna cały świat.

Necromantor 19-06-2008 22:38

Cytuj:

ten caly tede possysa po calosci,a metka jest kul.

Thero 20-06-2008 09:27

Czy wy naprawdę już nie umiecie normalnie rozmawiać o muzyce? Powinniście wiedzieć, jak ciężko jest teraz modom, a ciągle dajecie powody do wysyłania raportów. Równie dobrze mogę się zacząć kłócić, że thrash zapoczątkowało D.R.I.

@Topic
Metallici nigdy za bardzo nie lubiłem, spodobała mi się pierwsza płyta (Metal Militia!). Jak usłyszę nową, to się wypowiem. Mam nadzieję, że dali radę powrócić do formy jaką mieli chociażby przy Black Albumie (de facto 17 lat temu). A Slayer rzeczywiście wymiata, chociaż ich najnowsza płyta też taka najlepsza nie jest (Jihad...).

Valard 20-06-2008 10:35

Kill 'Em All wymiata to prawda ;p Co do wypowiedzi Johnnego, racją jest, że czego teraz nie zagra kapela thrashowa to i tak wyjdzie Slayer ^^

@topic Jeżeli nie wyjdzie St. Anger albo jakieś Reload/Load II to będzie dobrze. Oczekuje czegoś takiego jak ...And Justice for All, czyli płyty bardziej progresywnej, pożyjemy zobaczymy ;)

Johnny121 20-06-2008 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2126190)
thrash zapoczątkowało D.R.I.

Oczywiście jeżeli nigdy nie powstał Venom, Overkill i Voivod :)

ripper 20-06-2008 12:35

Metal w sumie ssie, ale chętnie posłucham nowego albumu, bo K'eA i RTL lubię bardzo, a MoP czy BA też ujdą.

Lasooch 20-06-2008 12:58

Cytuj:

Raz, że hip-hop nie jest lepszy, dwa, że Tedego ja bym nie zaliczył nawet do znośnego hip-hopu (ciekawe, czy będzie flejmłor).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2126190)
Metallici nigdy za bardzo nie lubiłem, spodobała mi się pierwsza płyta (Metal Militia!). Jak usłyszę nową, to się wypowiem. Mam nadzieję, że dali radę powrócić do formy jaką mieli chociażby przy Black Albumie (de facto 17 lat temu). A Slayer rzeczywiście wymiata, chociaż ich najnowsza płyta też taka najlepsza nie jest (Jihad...).

Mi się tam akurat Jihad podoba. The Eyes of the Insane i Cult mi jeszcze leżą z Christ Illusion.

9-NINE 20-06-2008 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2125412)
Nie wiem. Ale oprócz tego, że potem 3/4 kapel thrashowych zaczęło od nich zrzynać, to chyba nic.

To jest skutek tego że płyta jest "och,ach" (bo jest), ale co czyni ją "och,ach"? Dla mnie Slayer jest wspaniałym zespołem bo gra wspaniałą muzykę, a nie dlatego że jest bogiem thrashu i zrewolucjonizował ten gatunek. Zresztą, piszesz że Metallika nigdy nie grała thrashu - jakby to było coś złego. Grała, nie grała, gra - pies to trącał, to tylko etykietka, nie ma czegoś takiego że Thrash Metal > Heavy Metal - niezależnie od zespołu.
Istnieje coś takiego jak gusta, pogódź się z tym i nie kłóć się o takie pierdoły.

Thero 20-06-2008 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2126382)
Oczywiście jeżeli nigdy nie powstał Venom, Overkill i Voivod :)

Motorhead! Przebiłem? ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2126560)
Mi się tam akurat Jihad podoba. The Eyes of the Insane i Cult mi jeszcze leżą z Christ Illusion.

Nie no, ja wiem, że wiele rzeczy ci leży. Ale, że Jihad?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 9-NINE (Post 2126710)
To jest skutek tego że płyta jest "och,ach" (bo jest), ale co czyni ją "och,ach"? Dla mnie Slayer jest wspaniałym zespołem bo gra wspaniałą muzykę, a nie dlatego że jest bogiem thrashu i zrewolucjonizował ten gatunek. Zresztą, piszesz że Metallika nigdy nie grała thrashu - jakby to było coś złego. Grała, nie grała, gra - pies to trącał, to tylko etykietka, nie ma czegoś takiego że Thrash Metal > Heavy Metal - niezależnie od zespołu.
Istnieje coś takiego jak gusta, pogódź się z tym i nie kłóć się o takie pierdoły.

A zespoły grające od dinozaurów już i tak w większości zahaczyły o sporo gatunków. Przylepiając etykietkę, chyba lepiej przylepić ją do płyty, nie zespołu. Czuję się trochę tak jakbyście się kłócili, czy RHCP to funk metal.

Gtyk 20-06-2008 18:55

Chwala Metallice za to, ze przestala grac thrash (bo niby do jakiego innego gatunku zaliczycie KEA?;) ). Dlaczego? Bo nie sa dupkami siedzacymi ciagle w jednej zamknietej szczelnie puszce, wypuszczajac co 2 lata identycznie brzmiacych albumow ze zmienionymi tekstami jak to niektore zespoly maja w swoim zwyczaju. Ciagle ida do przodu, graja cos innego. Loady moze nie sa albumami genialnymi, ale wiele kawalkow jak Bleeding me, Outlaw Torn, Fixxxer czy Devils Dance sa miazdzaco dobre. A St Anger... to jest album ktory trzeba zrozumiec. Sam przez dlugi czas mialem spory wstret do niego, odrzucalo mnie jak tylko slyszalem pierwsze dzwieki Frantica. Az raz w specyficznym nastroju sobie to wlaczylem i stwierdzilem ze to jest kurewsko dobre.

Death Magnetic- tytul jak tytul, nie ma co oceniac bez znajomosci kontekstu. Sam brzmi raczej dziwnie, ale wierze ze tekst tytulowego utworu bedzie swietnie uzasadnial dlaczego wlasnie tak to nazwano. Sama muzyka ktorej fragmenty, pojedyncze riffy itd mozna juz posluchac na missionmetallica zapowiadaja zdecydowany powrot do ery pomiedzy Masterem, Justice i Blackiem. Surowe, szybkie granie w starym, dobrym stylu. Czuje ze ten album nas we wrzesniu zmiazdzy

oczywiscie, ludzie pewnego pokroju beda mieli kolejna szanse powiedziec jak to metallica sie sprzedala i poszla w komercje bo wydala album w starym stylu bo tego chcieli fani ;) no ale coz, kretyni zawsze sie rodza ;)

9-NINE 20-06-2008 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2127275)
Czuję się trochę tak jakbyście się kłócili, czy RHCP to funk metal.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla mnie podział na gatunki sprawdza się tylko w sklepach, poza nimi tworzy tylko niepotrzebne kłótnie. Zdecydowanie za dużo ludzi stosuje gatunki jako sposób do określania który zespół jest dobry a który nie. Mam gdzieś to do jakiego gatunku zaliczane jest RHCP czy jakikolwiek inny zespół, liczy się muzyka, a nie to do jakiego gatunku się ją zalicza.

semiliren 20-06-2008 22:43

Jesli ktos jest metalem to ma tylko sluchac metalu by byc "tru"? Nie. Moze sluchac wszystkiego, by poszerzac swoje horyzonty. Tyle.

Mam nadzieje, ze Metallica powroci do korzeni...

Thero 21-06-2008 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 9-NINE (Post 2127515)
Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla mnie podział na gatunki sprawdza się tylko w sklepach, poza nimi tworzy tylko niepotrzebne kłótnie. Zdecydowanie za dużo ludzi stosuje gatunki jako sposób do określania który zespół jest dobry a który nie. Mam gdzieś to do jakiego gatunku zaliczane jest RHCP czy jakikolwiek inny zespół, liczy się muzyka, a nie to do jakiego gatunku się ją zalicza.

Wiem wiem. Nie atakowałem ciebie tylko napisałem w nawiązaniu do twojego posta, którego zacytowałem. Sam też niewielką uwagę zwracam na gatunki (IMHO wiele zespołów można określić po prostu Crossover).

Lasooch 21-06-2008 11:50

@Thero-wcześniej: Ba, lubię dżihad. Lubię też Vermillion pt. 2 Slipgniota. I co, wyśmiejesz mnie? : p

Zenuś 21-06-2008 15:39

ciekawe co by sie stało gdybym zrobil nowy temat o nadchodzącym krążku britney spears. a co do tematu to nie wiem co o tym myśleć po prostu niesamowite!

9-NINE 21-06-2008 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2128441)
Wiem wiem. Nie atakowałem ciebie tylko napisałem w nawiązaniu do twojego posta, którego zacytowałem.

My bad. FTSL

Thero 21-06-2008 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2128568)
@Thero-wcześniej: Ba, lubię dżihad. Lubię też Vermillion pt. 2 Slipgniota. I co, wyśmiejesz mnie? : p

Hehe, no przecież pamiętam twój stary av. ;) Ogólnie to ja Slipgniota całkiem lubię, nawet Vermilion.

<8>Borys<8> 12-09-2008 14:50

Dziś premiera Death Magnetic (ale założę się że większość tydzień temu już płytkę słyszało;>) co o niej sądzicie? Moim zdaniem jest zajebista ;D co prawda ich najlepszym płytką nie dorównuje ale w sumie nawet nie marzyłem że uda im się dorównać ;p świetnie się jej słucha (zwłaszcza na religii na 1 ucho ;P) piosenki takie jak TDTNC, 2 pierwsze na płycie czy Cyanide albo my apocalypse są świetne, nie miałem wątpliwości że to Metallica:cup: Jedyne co mnie rozczarowało to The Unforgiven III ;/ po 2 poprzednich częściach spodziewałem się czegoś lepszego. Ale to taka ocena na świeżo, może bardziej mi się spodoba jak więcej posłucham ;p No i 1 jest pewne; solówki Hammett & Hetfield rządzą!:cup:
Pozdro dal wszystkich fanów Mety:evul::cup::evul:

Articuno 12-09-2008 15:21

A mi sie Unforgiven III bardzo podoba, jest zupelnie inne od 2 poprzednich czesci. Z kolei That Day That Never Comes zwala z nog! Zreszta, kazdy utwor na tej plycie jest na prawde ponad przecietny.

METALLICA 4EVER!

down: no tak lepiej sluchac: umcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcum cumcumcumcumc

Żyłka 12-09-2008 15:24

Nie rozumiem ludzi słuchających metalu.

Cytuj:

down: no tak lepiej sluchac: umcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcum cumcumcumcumc
Co do tego nie mam wątpliwości.

Hanndo90 12-09-2008 15:28

To oni jeszcze Grają?! :)

Kuboszek 12-09-2008 15:42

Metalica najlepszy rockowy metal (heavy rockowy) kupię albo sciogne to pytke i na pewno przeslucham

Ulrikk 12-09-2008 15:56

Cytuj:

Porównywanie techno do "umcumc" jest równie nietrafne, jak porównywanie metalu do "AAAAAAAAAAAAAAAAA SATAN"lub rapu do "jebać policje kurwa jjojo"

@down
Wszystko zależy od punktu widzenia

sphinx123 12-09-2008 16:02

Właśnie że nie, bo techno to jedyny gatunek, który perfekcyjnie mieści się w ramy stereotypów ;)

@topic

Meta rzondzi for evah

Juzefek 12-09-2008 17:43

Mój kumpel od początku roku czekał na ten dzień, mimo że znał wszystkie utwory :P

.hobnail 12-09-2008 18:19

Techno jest dobre do wprowadzenia imprezowej atmosfery, reggae rozwesela, przy metalu można się wyżyć, pop raczej nie ma zastosowania, sama muzyka, jazz odstresowuje, disco polo jak komu się podoba. A co z HH? Co takiego robi, oprócz wrogiego nastawiania ludzi do innych/policji? ^^'

@Topic
Płyta zajebista.

Granteon 13-09-2008 14:33

@UP

A znasz takie pojęcie jak przekaz? Lubie słuchać rockowej muzyki, ale czasami lubie posłuchać dobrego hip-hopu, nie jakieś tam Tede, peja czy inne komercyjne ścierwa robione pod publike. Co do techna to kiedyś słuchałem tej muzyki, ale kiedy otwarłem oczy to zmieniłem to...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:04.