![]() |
Metallica's DEATH MAGNETIC.
Nowa płyta Metalliki już tuż tuż! Możecie posłuchać sobie fragmentów riffów, które pojawią się na nadchodzącym krążku we Wrześniu :) Chciałbym poznać waszą opinię - co sądzicie? Jaki według was będzie nowy album? Ja osobiście pokładam w nim dość duże nadzieje, chociaż z drugiej strony do pobicia St.Angera niewiele im trzeba :> Piszcie!
|
2x wolniejszy slayer ze znanym wszystkim wokalem xdddddddd
|
Na pewno będzie lepsza od St. Anger, ale czy pobiją Kill'em all, Master Of Puppets lub Black Album to nie wiem..
|
Graaagh, kolejny heavy metal.
Tak, uważam, że Metka nigdy nie grała thrashu. |
Życzę im żeby album był jak najlepszy, jednak wątpię by przebili MoP czy Black Album.
|
Nic nie przebije Reload
|
Metaloffcy ;'< Przejrzyjcie na oczy Hip-Hop jest lepszy :D Do tego wyszła nowa płyta Tedego ;>
|
znam piosenke stop ten mikrofon to glok i jest denna ;\\
|
Cytuj:
A po metalice nie można spodziewać się wiele, dinozaury maja swoje miejsce w szyku i nie powinny się z niego wyłamywać. |
Cytuj:
Cytuj:
|
to, ze sa lepsze od innych? -.-
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nawet jeśli zrzynali, to im się udało, bo w końcu wyszlo im coś co zna cały świat.
|
Cytuj:
|
Czy wy naprawdę już nie umiecie normalnie rozmawiać o muzyce? Powinniście wiedzieć, jak ciężko jest teraz modom, a ciągle dajecie powody do wysyłania raportów. Równie dobrze mogę się zacząć kłócić, że thrash zapoczątkowało D.R.I.
@Topic Metallici nigdy za bardzo nie lubiłem, spodobała mi się pierwsza płyta (Metal Militia!). Jak usłyszę nową, to się wypowiem. Mam nadzieję, że dali radę powrócić do formy jaką mieli chociażby przy Black Albumie (de facto 17 lat temu). A Slayer rzeczywiście wymiata, chociaż ich najnowsza płyta też taka najlepsza nie jest (Jihad...). |
Kill 'Em All wymiata to prawda ;p Co do wypowiedzi Johnnego, racją jest, że czego teraz nie zagra kapela thrashowa to i tak wyjdzie Slayer ^^
@topic Jeżeli nie wyjdzie St. Anger albo jakieś Reload/Load II to będzie dobrze. Oczekuje czegoś takiego jak ...And Justice for All, czyli płyty bardziej progresywnej, pożyjemy zobaczymy ;) |
Cytuj:
|
Metal w sumie ssie, ale chętnie posłucham nowego albumu, bo K'eA i RTL lubię bardzo, a MoP czy BA też ujdą.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Istnieje coś takiego jak gusta, pogódź się z tym i nie kłóć się o takie pierdoły. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Chwala Metallice za to, ze przestala grac thrash (bo niby do jakiego innego gatunku zaliczycie KEA?;) ). Dlaczego? Bo nie sa dupkami siedzacymi ciagle w jednej zamknietej szczelnie puszce, wypuszczajac co 2 lata identycznie brzmiacych albumow ze zmienionymi tekstami jak to niektore zespoly maja w swoim zwyczaju. Ciagle ida do przodu, graja cos innego. Loady moze nie sa albumami genialnymi, ale wiele kawalkow jak Bleeding me, Outlaw Torn, Fixxxer czy Devils Dance sa miazdzaco dobre. A St Anger... to jest album ktory trzeba zrozumiec. Sam przez dlugi czas mialem spory wstret do niego, odrzucalo mnie jak tylko slyszalem pierwsze dzwieki Frantica. Az raz w specyficznym nastroju sobie to wlaczylem i stwierdzilem ze to jest kurewsko dobre.
Death Magnetic- tytul jak tytul, nie ma co oceniac bez znajomosci kontekstu. Sam brzmi raczej dziwnie, ale wierze ze tekst tytulowego utworu bedzie swietnie uzasadnial dlaczego wlasnie tak to nazwano. Sama muzyka ktorej fragmenty, pojedyncze riffy itd mozna juz posluchac na missionmetallica zapowiadaja zdecydowany powrot do ery pomiedzy Masterem, Justice i Blackiem. Surowe, szybkie granie w starym, dobrym stylu. Czuje ze ten album nas we wrzesniu zmiazdzy oczywiscie, ludzie pewnego pokroju beda mieli kolejna szanse powiedziec jak to metallica sie sprzedala i poszla w komercje bo wydala album w starym stylu bo tego chcieli fani ;) no ale coz, kretyni zawsze sie rodza ;) |
Cytuj:
|
Jesli ktos jest metalem to ma tylko sluchac metalu by byc "tru"? Nie. Moze sluchac wszystkiego, by poszerzac swoje horyzonty. Tyle.
Mam nadzieje, ze Metallica powroci do korzeni... |
Cytuj:
|
@Thero-wcześniej: Ba, lubię dżihad. Lubię też Vermillion pt. 2 Slipgniota. I co, wyśmiejesz mnie? : p
|
ciekawe co by sie stało gdybym zrobil nowy temat o nadchodzącym krążku britney spears. a co do tematu to nie wiem co o tym myśleć po prostu niesamowite!
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dziś premiera Death Magnetic (ale założę się że większość tydzień temu już płytkę słyszało;>) co o niej sądzicie? Moim zdaniem jest zajebista ;D co prawda ich najlepszym płytką nie dorównuje ale w sumie nawet nie marzyłem że uda im się dorównać ;p świetnie się jej słucha (zwłaszcza na religii na 1 ucho ;P) piosenki takie jak TDTNC, 2 pierwsze na płycie czy Cyanide albo my apocalypse są świetne, nie miałem wątpliwości że to Metallica:cup: Jedyne co mnie rozczarowało to The Unforgiven III ;/ po 2 poprzednich częściach spodziewałem się czegoś lepszego. Ale to taka ocena na świeżo, może bardziej mi się spodoba jak więcej posłucham ;p No i 1 jest pewne; solówki Hammett & Hetfield rządzą!:cup:
Pozdro dal wszystkich fanów Mety:evul::cup::evul: |
A mi sie Unforgiven III bardzo podoba, jest zupelnie inne od 2 poprzednich czesci. Z kolei That Day That Never Comes zwala z nog! Zreszta, kazdy utwor na tej plycie jest na prawde ponad przecietny.
METALLICA 4EVER! down: no tak lepiej sluchac: umcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcum cumcumcumcumc |
Nie rozumiem ludzi słuchających metalu.
Cytuj:
|
To oni jeszcze Grają?! :)
|
Metalica najlepszy rockowy metal (heavy rockowy) kupię albo sciogne to pytke i na pewno przeslucham
|
Cytuj:
@down Wszystko zależy od punktu widzenia |
Właśnie że nie, bo techno to jedyny gatunek, który perfekcyjnie mieści się w ramy stereotypów ;)
@topic Meta rzondzi for evah |
Mój kumpel od początku roku czekał na ten dzień, mimo że znał wszystkie utwory :P
|
Techno jest dobre do wprowadzenia imprezowej atmosfery, reggae rozwesela, przy metalu można się wyżyć, pop raczej nie ma zastosowania, sama muzyka, jazz odstresowuje, disco polo jak komu się podoba. A co z HH? Co takiego robi, oprócz wrogiego nastawiania ludzi do innych/policji? ^^'
@Topic Płyta zajebista. |
@UP
A znasz takie pojęcie jak przekaz? Lubie słuchać rockowej muzyki, ale czasami lubie posłuchać dobrego hip-hopu, nie jakieś tam Tede, peja czy inne komercyjne ścierwa robione pod publike. Co do techna to kiedyś słuchałem tej muzyki, ale kiedy otwarłem oczy to zmieniłem to... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:04. |