Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy moja piosenka jest dobra ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=180320)

FirevonJungingen 23-06-2008 08:50

Czy moja piosenka jest dobra ?

Witam, ostatnio stworzyłem swoją piosenke i chciałbym sie was zapytać czy jest sens tworzyć coś dalej... Chciałbym zostać DJ w przyszłości, ale nie wiem czy to co robie ma sens, proszę o ocene piosenki:

Odsłuch: http://dj.xerion.wrzuta.pl/audio/nUk...me_of_holidays

Ściągnij: http://rapidshare.com/files/12400203...idays.mp3.html

__HAPPY_SVEN__ 23-06-2008 08:55

brzmi jak gówno -_- DO KITU Przestan spiewac, bo masz ohydny głos jak menel !!!

Lasooch 23-06-2008 09:07

Nie słucham tekno a i tak umiałem przewidzieć co będzie dalej. Czyli słabe, pomijając już fakt, że to tekniawa, czyli słabe z definicji. I przewidywalne.

Ludzie, stworzylibyście coś porządnego, a nie jak nie pseudorap (tibia tibia/hawudepe forever/dwatysionce osiem/jo!/expiłem na demonach/itd.) to techno.

Robin 23-06-2008 09:07

@2up
Założę się, że nawet nie przesłuchałeś tej piosenki -.-. W NIEJ NIE MA SłóW... Ale muza fajna :p

FirevonJungingen 23-06-2008 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __HAPPY_SVEN__ (Post 2132542)
brzmi jak gówno -_- DO KITU Przestan spiewac, bo masz ohydny głos jak menel !!!

A powiedz mi czy w tej piosence jest śpiew ? ^.- czy walłeś posta tylko dla tego, że chcesz sobie posty je nabić ? ^.-... Tu nie ma śpiewu Pacanie -.-

Ditto 23-06-2008 09:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robin2000 (Post 2132550)
@2up
Założę się, że nawet nie przesłuchałeś tej piosenki -.-. W NIEJ NIE MA SłóW... Ale muza fajna :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FirevonJungingen (Post 2132552)
A powiedz mi czy w tej piosence jest śpiew ? ^.- czy walłeś posta tylko dla tego, że chcesz sobie posty je nabić ? ^.-... Tu nie ma śpiewu Pacanie -.-

wow, dobrzy jestescie : OOOOO jak zczailiscie sie, ze nie ma slow, to powinniscie zczaic takze cos innego -.-

Voon 23-06-2008 09:21

Tibia.pl > Forum > Twórczość. Dział zapomniany ale żywy.
A kawałek bardzo przewidywalny, jak to techno.

eisscheriann 23-06-2008 09:29

ószy penkajom, nie moje rytmy. ale ćwicz, ćwicz :>

Johnny121 23-06-2008 09:50

To ja zrobię grindcore o forum.tibia.pl.

I będziecie mieli słowa, o. (HE-HE)

Walekifa 23-06-2008 10:25

No rób dalej,wiadomo ; p Ja takiego czegoś nie słucham ale chyba nie zaprzestaniesz tworzenia przez komentarze na forum internetowym,co? : P

FirevonJungingen 23-06-2008 10:44

Oczywiście że nie xP.... To jedyne forum, które się nie zna na muzyce ;).... Wrzuciłem na club-nation ;) (forum muzyczne) i oczywiście było trochę krytyki, ale były też pozytywne komentarze, a nie tak jak tu, gdzie koleś wyjeżdżami z vocalem, skoro go tam nie ma... poprostu dzieci, dla nich liczy się tylko Hip HOp i nic więcej ;)

Pozdrawiam

Yoh Asakura 23-06-2008 10:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FirevonJungingen (Post 2132759)
Oczywiście że nie xP.... To jedyne forum, które się nie zna na muzyce ;).... Wrzuciłem na club-nation ;) (forum muzyczne) i oczywiście było trochę krytyki, ale były też pozytywne komentarze, a nie tak jak tu, gdzie koleś wyjeżdżami z vocalem, skoro go tam nie ma... poprostu dzieci, dla nich liczy się tylko Hip HOp i nic więcej ;)

Pozdrawiam

Dzieckiem, które nie potrafi nawet zauważyć, że ten koleś to marny prowokator, akurat jesteś ty. Branie na serio wypowiedzi takich osób jest zue. A poza tym, tylko dzieci na nieprzychylne opinie reagują słowami "no tak, to przecież bachorzyska, dla których tylko hip hop się liczy !"jeśli to ironia, to nieudolna
A twoja piosenka - nie przepadam za technem i ona tego nie zmieni. Strasznie przewidywalna, ale o tym już wspomniało kilka osób.

Capality 23-06-2008 11:01

a wg mnie bardzo dobra nutka ;)

sphinx123 23-06-2008 11:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FirevonJungingen (Post 2132759)

Pozdrawiam

Jesteście głupi, bo nie podoba Wam sie mój filmik o gwałcie na zwierzętach. Ciekawe że jak wrzuciłem na animal-sex.pl(forum o zoofilii) to im sie spodobało!11onetwo... Dziwne, nie?

Raxev 23-06-2008 11:09

Ładne brzmienie ; )
Nie jestem specjalistą, więc nie wiem co napisać, więc dam szkolną ocenę 5-

Dragon-Fly 23-06-2008 11:10

Mimo, iż nie trawię techno, to bardzo ładna nutka. Nieźle Ci to wychodzi, rób dalej ;).

Ditto 23-06-2008 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2132799)
Jesteście głupi, bo nie podoba Wam sie mój filmik o gwałcie na zwierzętach. Ciekawe że jak wrzuciłem na animal-sex.pl(forum o zoofilii) to im sie spodobało!11onetwo... Dziwne, nie?

ojciec sphinx powinien dostac nobla, nobla powinien dostac :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

Rethfing on Aldora 23-06-2008 11:29

Autorowi proponuje przesłuchać 10 dobrych piosenek techno, a potem zrobić coś co nie będzie do żadnejpodobne.

Walekifa 23-06-2008 11:31

Ale odwal się pan od hip-hopu..

FirevonJungingen 23-06-2008 11:32

No może trochę przesadziłem, ale nie lubię jak ktoś mówi beznadzieja nie widząc utworu od środka -.-, dałem tam bo są osoby które się znają, a jak mi tu koleś wyskakuje z vocalem, to o pomstwe do nieba woła.... To tak jakbyś namalował obrazk, koleś by przyszedł splunął na to i powiedział, teraz wygląda lepiej...

FirevonJungingen 23-06-2008 11:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 2132862)
Autorowi proponuje przesłuchać 10 dobrych piosenek techno, a potem zrobić coś co nie będzie do żadnejpodobne.

Każdą Piosenke Dj.Tiesto no i trochę Hazela przesłuchałem... nie mam takiego sprzętu jak oni... mam tylko program do robienia muzy i nic więcej, a jak coś tu dam, to inni myślą, iż będzie to na światowym poziomie...No wybaczcie ja się dopiero uczę....

Serious Sam 23-06-2008 11:39

Nie podoba mi się.

.Matrik. 23-06-2008 11:43

Cytuj:

Znajdź mi dwa kawałki techno, które nie są do siebie podobne ; p

Hadugg 23-06-2008 11:49

Mi sie nuta podoba. Rob nastepna.

Adi Pro Knight 23-06-2008 11:51

Cały czas leci to samo... Ale to chyba cały urok techno :P Nie lubie techno ogólnie. Ale słyszałem dużo gorszych "piosenek".

metiu 23-06-2008 11:54

To to nie działa tak, że każda piosenka techno jest taka sama?

FirevonJungingen 23-06-2008 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adi Pro Knight (Post 2132916)
Cały czas leci to samo... Ale to chyba cały urok techno :P Nie lubie techno ogólnie. Ale słyszałem dużo gorszych "piosenek".

Omg xD to co ja mam powiedzieć o Hip hopie... jak tam jest zwrotka i dodawany jest tylko hit hat oraz 2 linia melodyczna głównego tematu tylko dająca lepsze brzmienie ? ^.- ... przykładem jest "You Dont Know" 50 cent feat.. [...] to jest wkoło to samo ;)

Adi Pro Knight 23-06-2008 11:59

Na hip hopie tyle samo sie znam co na techno. Czyli nic :D "Niektóre" piosenki Hip-Hop nadrabiają sobie dobrym tekstem co w przypadku techno jest niemożliwe chyba :P No ale piosenka nie jest tak zła jak oceniają. Oni to by nawet tego całego Tiesto wyśmiali :P

Tom The Tanner 23-06-2008 12:01

No nie gadajcie, techno bez słów ma o wiele głębsze i bardziej skomplikowane przesłanie od wszystkich piosenek Gosi Andrzejewicz, czy też tej drugiej Cerewickiej, czy jak jej tam.

Co do piosenki w pierwszym poście to zbyt wesołe sample.. nadawałaby się na podkład do jakiegoś discopolowego kawauka. ;<

Cytuj:

Znajdź mi dwa kawałki techno, które nie są do siebie podobne ; p
http://pl.youtube.com/watch?v=5bryWdRmc3I

http://pl.youtube.com/watch?v=wRgdRWfepPY

Losowe, pierwsze z brzegu wzięte z folderu z muzyką. :)

Wjal

Walekifa 23-06-2008 12:01

Nie ma to jak myśleć że Hity z Vivy i ten cały pier**ony Fifti to prawdziwy hip hop ; ppp

Mr.Pszczola 23-06-2008 12:06

Rzymianie mili w zwyczaju mówić:,,de gustibus non est disputandum”

Nie możesz twierdzić, że ktoś nie zna się na muzyce, jeśli Cie nie pochwali albo nie lubi techno. Zwróć też uwage, że techno i HIp Hop to zaledwie 2 gatunki muzyczne, ja sam słucham rocka, punka, trochę metalu, a nawet jazzu i muzyki poważnej(8o) i nie uważam się za ,,dziecko, dla którego liczy się tylko Hip HOp i nic więcej”.

Twoja piosenka nie podoba mi się wcale. Mimo iż nienawidzę, techno. To czasem jakaś piosenka zapadnie mi w pamięć, tu zapomniałem rytmu podczas pisania tego posta :P

Yoh Asakura 23-06-2008 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FirevonJungingen (Post 2132927)
Omg xD to co ja mam powiedzieć o Hip hopie... jak tam jest zwrotka i dodawany jest tylko hit hat oraz 2 linia melodyczna głównego tematu tylko dająca lepsze brzmienie ? ^.- ... przykładem jest "You Dont Know" 50 cent feat.. [...] to jest wkoło to samo ;)

Tyle tylko, że w hip hopie najważniejszy jest tekst.

.Matrik. 23-06-2008 12:09

@Wjal

Dla mnie to jedno i to samo ; p Kilka bitów zapętlonych w kółko x 5 minut.

FirevonJungingen 23-06-2008 12:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr.Pszczola (Post 2132962)
Rzymianie mili w zwyczaju mówić:,,de gustibus non est disputandum”

Nie możesz twierdzić, że ktoś nie zna się na muzyce, jeśli Cie nie pochwali albo nie lubi techno. Zwróć też uwage, że techno i HIp Hop to zaledwie 2 gatunki muzyczne, ja sam słucham rocka, punka, trochę metalu, a nawet jazzu i muzyki poważnej(8o) i nie uważam się za ,,dziecko, dla którego liczy się tylko Hip HOp i nic więcej”.

Twoja piosenka nie podoba mi się wcale. Mimo iż nienawidzę, techno. To czasem jakaś piosenka zapadnie mi w pamięć, tu zapomniałem rytmu podczas pisania tego posta :P

No i o to mi chodziło xD.... pytałem czy jest dobra czy nie xP, a inni dają mi jakieś rady xP... jak wynioskowałem z tego tematu, to tylko 1-3 osoby znają od podstaw muzyke, czyli od budowy ;)

Martka 23-06-2008 12:11

Jeśli lubisz tworzyć 'muzykę' i bawi Cię to, to jak najbardziej ma to sens. Nie przejmuj się innymi i rób to co lubisz. Tylko może niekoniecznie wrzucaj swoje piosenki na forum, bo możesz się zniechęcić ; )

FirevonJungingen 23-06-2008 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 2132974)
Jeśli lubisz tworzyć 'muzykę' i bawi Cię to, to jak najbardziej ma to sens. Nie przejmuj się innymi i rób to co lubisz. Tylko może niekoniecznie wrzucaj swoje piosenki na forum, bo możesz się zniechęcić ; )

No właśnie muszę, lepiej poznać prawdę wcześniej, niż później... Nie chce tego robić przez załóżmy 2 lata, a później wstawić na forum jakieś i inni powiedzą iż jest to do niczego, takie kometarze tylkoo motywują do daleszej pracy ;)

Slythia 23-06-2008 13:16

Piosenka taka sobie... Ale może dlatego, że nienawidzę techno ; ). Lecz chyba gorsze już słuchałam...

Lecz jeśli naprawdę lubisz to robić... to rób to dalej. Z jakiegoś powodu bardzo szanuję ludzi tworzących muzykę, bez względu na gatunek. Ucz się dalej, być może coś osiągniesz.

Emok 23-06-2008 13:32

Nie lubię techno, ale to jest lepsze, niż jakieś ścierwo, co mój brat słucha (co DJ mordę drze nie wiadomo po co ._.).

Valard 23-06-2008 14:01

Nie znam się, nie będę oceniał, ale jeżeli to Twoja pasja to ją rozwijaj i dalej twórz ;)

Hieyan 23-06-2008 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FirevonJungingen (Post 2132971)
jak wynioskowałem z tego tematu, to tylko 1-3 osoby znają od podstaw muzyke, czyli od budowy ;)

Fajnie to brzmi w ustach osoby, która uważa, że tworzy muzykę sklejając gotowe sample za pomocą programu komputerowego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:35.