Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Odbiorą nam Euro? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=180786)

kamosblue 25-06-2008 00:06

Odbiorą nam Euro?

Jak myślicie damy radę to zorganizować z Ukrainą w 2012 r?

Po przeczytaniu tego newsa na onecie naprawde zwatpilem
http://www.onet.pl/34f-4860b32a

Fintex 25-06-2008 00:11

Myślę, że odbędzie się w Polsce i Ukrainie. Jeszcze nigdy nikomu nie odebrano prawa organizacji takiej imprezy..

No ale jeżeli by odebrano to ciekawi mnie co powie/jak się zachowa Listkiewicz. Teraz mówił, że nie odejdzie bo nie zostawi Leo i Euro :P Głupio chyba by mu było :D

Mógłbyś sondę zrobić.

Bambuko 25-06-2008 00:13

złudne nadzieje Włochów. wyrobimy się na Euro. gigametry autostrad od początku były marzeniem, ale to nie znaczy, że odbiorą nam mistrzostwa.

domin3x 25-06-2008 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 2137355)
złudne nadzieje Włochów. wyrobimy się na Euro. gigametry autostrad od początku były marzeniem, ale to nie znaczy, że odbiorą nam mistrzostwa.

My tak, a Ukraina?

Fintex 25-06-2008 00:25

Myślę, że prędzej Ukraina się wyrobi niż my :P oni już 1 stadion z tego co wiem mają w miarę gotowy ;-)

Włoskie brukowce nie mają co pisać to piszą o takich głupotach ;p

Bambuko 25-06-2008 00:27

najważniejsze są stadiony, a z tym Ukraina od początku była do przodu.

@Fintex
Il Giornale to chyba poważny dziennik, nie brukowiec. ale mogę się mylić.

RE DOWN
oj nie wiem, czy bardziej ufać zazdrośnikom z europejskich gazet, czy komentarzom onetu : )

Serious Sam 25-06-2008 00:55

Ciekaw jestem reakcji Polaków, jak nam odbiorą euro (szczególnie w tibi-,-)
A tak na serio, myślę, że nam nie odbiorą,tylko musimy się trochę sprężyć z tą budową...Polecam przeczytać to!

Dj Fara0n 25-06-2008 09:17

Ja bym sie tam wcale nie zdziwil.

Articuno 25-06-2008 11:23

Ukraina ma problem z kasą, wobec tego, że nie jest w UE. Po za tym bodaj stadion w Kijowie nie chcą budować do nowa, czy jakoś tak.

Wylansowany 25-06-2008 11:43

No nie wiem czy odbiorą na EURO, bo z drugiej strony to byłby taki wstyd dla UEFA, bo najpierw dają, potem zabiorają itd.

MazixIsBack 25-06-2008 11:44

Mistrzostwa będą. jak nie pol - ukraina, to Pol- niem.

Martka 25-06-2008 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2137388)
Myślę, że prędzej Ukraina się wyrobi niż my :P oni już 1 stadion z tego co wiem mają w miarę gotowy ;-)

Polska też ma już jeden prawie gotowy stadion. Wystarczy zrobić zadaszenie ; )

Juzefek 25-06-2008 11:54

Nie odbiorą. Czemu? Tak samo było z Olimpiadą '04 w Grecji (tzn tez nie było wiadomo, czy się wyrobią).

Btw.
Dziś będzie piękny meczyk

Niemcy:Turcja...

Infelicitas 25-06-2008 13:05

Myślę, że byłby to skandal, gdyby nam zabrali. Nie rozumiem dlaczego wszystko musi się zawsze kręcić wokół krajów Europy Zachodniej. Nic dziwnego, że taka Polska, czy Ukraina nie może się wyróżnić na arenie międzynarodowej skoro w najmniej oczekiwanym momencie zabierają nam jedyną szansę.

Erhion 25-06-2008 13:08

Up: Żartujesz ta? Polska dostała wiele szans na wybicie sie, ale albo je zmarnowała, albo nie przyjeła.

Capality 25-06-2008 14:59

@UP
Podaj jakies przykladdyy:confused:

Voon 25-06-2008 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2138346)
@UP

Choćby to euro. Jak narazie mamy niecały jeden stadion, zero dróg, zero baz.
Przykładem mogą być też fundusze z UE których dzięki naszej biurokracji nie możemy wyciągnąc całkowicie.

@top:
Zabiorą, przez ludzi zarządzającym tym.

Martka 25-06-2008 15:49

@Voon
Na Śląsku jest świetna baza na euro (hotele, komunikacja miejska, restauracje) i oczywiście Stadion Śląski. Szkoda tylko, że na razie komitet organizacyjny bierze pod uwagę wirtualne projekty zamiast gotowych.

Krajzel 26-06-2008 23:45

Wyrobimy się, wyrobimy wybudować, a jak nie to jest pewien sposób (nie mój):
stadiony przewieziemy lawetami z Niemiec a na naszych obecnych drogach domaluje się dodatkowe pasy(autostrady) i da znak zwężenie drogi na dł. 600km i po kłopocie. A tak szczerze to pożyjemy, zobaczymy. Ja jestem dobrej myśli ;p

EdwardMatiz 27-06-2008 09:04

Według badań Gazety Wyborczej zdążymy wybudować trzy stadiony : Poznań (ma dwie trybuny), kraków (nowy stadion Wisły, duża baza hotelowa) i Chorzów (stadion sląski do przeróbki), Gdańsk, Warszawa i Wrocław nie dadzą rady, w Wrocławiu jest las, w Warszawie stragany, a w Gdańsku firmy się buntują i do tego łyse pole.

Ukraina nie zdązy z ani jednym stadionem. Chyba ze wykorzystają stare stadiony Dynama i Szachtaru ale to są starocie. Ukraina nie ma pozwoleń na autostrady etc.

Mamy szanse zdązyć- 150tys zółtków na jeden stadion

Erhion 27-06-2008 09:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2138346)
@UP

Sie wie.

A wiec nie wiem czy wiesz, ale jak skończyła się 2 wojna światowa wiele krajów dostało pomoc finansową od USA (czy tam ogólnie pojętych Aliantów). Polska też mogła to dostać. A my co? Zostaliśmy przy wspaniałem ROSJI. Dzięki temu mamy kilkadziesiąt lat rozwoju w dupę.

Euro 2012 - już sam fakt, że niewiadomo czy damy radę jest przykładem jak Polska dostaje i jak ładnie traci.

Fundusze z UE jak pisał Voon Arculin to też świetny przykład.

Taa.

Rasen 27-06-2008 09:43

Ukraina chce sama zrezygnować z organizowania Euro 2012. Co za tym idzie Polska sama nie zostanie, ani nie zostanie jej dołączony inny kraj. Gdyż jest prostsze rozwiązanie - organizacja Euro we Włoszech i Francji - wszystko mają gotowe.

Thero 27-06-2008 10:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2142662)
Sie wie.

A wiec nie wiem czy wiesz, ale jak skończyła się 2 wojna światowa wiele krajów dostało pomoc finansową od USA (czy tam ogólnie pojętych Aliantów). Polska też mogła to dostać. A my co? Zostaliśmy przy wspaniałem ROSJI. Dzięki temu mamy kilkadziesiąt lat rozwoju w dupę.

To nie była nasza suwerenna decyzja. Nie wchodź w temat, o którym nie masz zielonego pojęcia.

Xydijo 27-06-2008 13:12

Jak tak dalej pójdzie to będziemy rozgrywać Euro w grze Fifa 2012 :D

Erhion 27-06-2008 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2142823)
To nie była nasza suwerenna decyzja. Nie wchodź w temat, o którym nie masz zielonego pojęcia.

No to dawaj podziel się swoją wspaniałą wiedzą.

Davido16 27-06-2008 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamilnied3 (Post 2143275)
Łatwy sposób na zarabianie smoczych monet poprzez klikanie na reklamy.

Aby zebrać na smocze monety należy

1. Wchodzimy na paypal.pl , wciskamy Załóż konto. Wybieramy Konto osobiste i wciskamy Kontynuuj. Następnie wypełniamy i zakładamy konto. (w drugim etapie rejestracji zapyta nas o nr karty kredytowej - omijamy ten moment nie wypełniając pól i wciskamy Anuluj). Rejestrację potwierdzamy linkiem, który nam przyjdzie na maila. I już mamy konto, na które będziemy wpłacali sobie pieniądze za oglądanie reklam.

2. Wchodzimy na http://www.bestpaid***.cn/?r=kamilnied3 i tam się rejestrujemy. Strona jest w j. aangielskim więc dla ułatwienia podam poniżej co i jak

Klikamy na Register w prawym górnym rogu i kolejno wypełniamy pola

Username (3 - 15 characters - no special characters)- Wybrany login - może być ten z metina ale nie musi
Password (at least 6 characters)- Hasło (najmniej 6 znaków)
Confirm Password- Potwierdzenie hasła
Email Address- Adres E-mail
Confirm Email Address- Potwierdzenie E-maila - 2gi raz ten sam
PayPal E-mail Address For Payments- Wpisujesz tutaj ten E-mail, którego użyłeś przy rejestracji się na PayPal.
Your Country (only PayPal allowed countries)- Kraj w jakim się znajdujesz.
Referrer (if any)- Wpisujecie tutaj moj nick kamilnied3, dzieki temu dostaniecie 0,20$ na start (jest juz co mnozyc )
Terms of Service- regulamin (przeczytałem cały i nic nie ma złego w tej rzeczy)
Security code-przepisujemy kod z obrazka

I wciskamy Register

Logowanie się
Klikamy Login w prawym górnym rogu.

Username (Twoja nazwa)

Password (Hasło)

Security Code (Kod zabezpieczający, który widzisz na obrazku)

A tu mały opis jak się zarabia na tej stronce
Wciskamy Surf Ads

Tam znajdują się linki stron, które należy odwiedzić. Klikamy na pierwszy. Odczekujemy 30 sec, aż pojawi się w lewym górnym rogu napis Done z zielonym ptaszkiem i klikamy na kolejny link.

(I tak każdy aż do końca. Każdą reklamę trzeba uruchamiać osobno i odczekać, w innym przypadku nie zalicza jako odwiedzoną)

Jeżeli już wszystkie mamy zaznaczone jako obejrzane to czekamy do jutra aż ukażą się nowe linki do przeglądania i powtarzamy czynność.

Jak chcemy zobaczyć ile zarobiliśmy to wchodzimy na statystyki swojego konta wciskając My Stats

Najważniejsze jest
Balance Information
Tam podają ile $ aktualnie posiadasz. Jeżeli będzie powyżej 10$ to możesz je przerzucić na paypal wciskając cashout.
Pokazalem tutaj przyklad na co mozna wydac zarobione pieniadze jednakze mozecie je przeznaczyc na wszystko za co mozecie zaplacic za posrednictwem paypala.
Sposob ten jest calkowicie legalny, jezeli sie boicie ze jest to jakis keylogger zalogujcie sie na innym kompie np. u kolegi lub sprawdzcie swojego kompa wszystkimi dostepnymi antyvirami.
Moja dniowka wynosi 2$, czyli po 5 dniach mam 10 dolcow na przeznaczenie np. na Smocze Monety .

FoxCash to program PTC, czyli dostajemy pieniądze za klikanie w
reklamy. Pewnie uważasz, że 0,02$ to bardzo mało i się nie opłaca, ale
zawsze możesz podwoić swoje zyski!
Wystarczy zaprosić jednego użytkownika, a zwiększasz swoje zarobki o
0,20$ codziennie! Zbierzesz 10 użytkowników zarabiasz 2$! Na początek to nie dddddużo, ale gdy będziemy mieli już 50 użytkowników to 50$ codziennie!
Zarejestrujcie się z linka http://www.bestpaid***.cn/?r=kamilnied3 i nie zapomnijcie wpisać tienshan wpolu referera.

rejstracja jest taka sama jak na ***.to
username - login
Password - hasło
Confirm Password - powtórz hasło
Email Address - email
Alertpay E-mail Address For Payments - email który masz w paypalu
Your Country - kraj
Referrer - polecający WPISZ kamilnied3 ,dostaAAAniesz 20 centów na start

NA TEJ STRONCE ZARABIASZ 2 RAZY WIĘCEJ NIŻ NA ***.TO

Wy*******aj niedorobie, idź roznoś ulotki, bo przyrośniesz do fotela.

@topic

Jak się Ukraina wycofa, to jedynie mogą Niemcy nas wyratować i będzie te Euro w Polsce i w Niemczech.

Lord Dreathan 27-06-2008 14:36

Wczoraj w TVN24 coś mówili, że Platini ma przyjechać na początku lipca do Polski na inspekcję. Podejrzewam, że wtedy wszystko się okaże.

ripper 27-06-2008 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2143276)

Polska nie za bardzo mogła skorzystać z planu Marshalla, bo rząd był komunistyczny, a komuniści jakoś niezbyt chcieli pomocy od zgniłego, kapitalistycznego zachodu, a że Polacy niewiele mieli do powiedzenia, to Polska nie dostała ani grosza. I nie wiem, gdzie tu zmarnowana przez Polaków szansa. Szansa stracona, to fakt, ale nie z 'naszej' winy.

spider-bialystok 27-06-2008 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2143276)

Konferencja jaltanska, mowi ci to cos? Zgodzono sie tam na oddanie Polski (i nie tylko) pod zwierzchnictwo Stalina.

Gonzo 27-06-2008 15:09

To chyba oczywiste, że się nie odbędzie. Polskie prawo dotyczące przetargów, dziękujemy.

elusiven 27-06-2008 15:19

Odbedzie sie podobno poki co wszystko idzie sprawnie...

eisscheriann 27-06-2008 15:24

http://wiadomosci.onet.pl/1778094,11,item.html

kthxbye

Vil 27-06-2008 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 2138363)
Jak narazie mamy niecały jeden stadion, zero dróg, zero baz.

jak na razie mamy gotowa baze obslugi duchowej, kapelanow, kaplic tez nie braknie.

Juzefek 27-06-2008 15:38

Oraz kibiców

Shanhaevel 27-06-2008 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2143649)
jak na razie mamy gotowa baze obslugi duchowej, kapelanow, kaplic tez nie braknie.

Mod chce flamewara, niecodzienne.

@ontop
Nie sądzę, by nam zabrali Euro, jak już mówiliście, złudne nadzieje Włochów.

Str4t0s 27-06-2008 16:06

http://wiadomosci.onet.pl/1778094,11,item.html
[/temat]
@4xup :
Cholera, byłeś szybszy

RaXoNeK 27-06-2008 16:23

HAHAhA

Nie moga nam odebrac !!!!

janek@ 28-06-2008 03:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2142662)
Sie wie.

Nie zostaliśmy tylko przymuszono nas do tego (aj ci nieświadomi obywatele xp) z resztą alianci i tak gówno by zrobili, gdyby Rosjanie chcieli odebrać nam kraj. Na szczęście Wasilewska i pan B. (nie pamiętam już tego) nie dopuścili do przejęcia naszego kraju. xp

Mimo miliadrowych strat zarówno w gospodarce jak i ludności oraz kilku kryzysach możemy być dumni, że bez pomocy uporaliśmy się z tym. ba mało tego jeszcze ZSSR truło nam dodatkowo dupe... ^^

Co do euro to i tak nam zabiorą, będzie to samo co w meczu Polska:Niemcy Polacy sami siebie zgnoją. xP

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2143649)

Mamy też na szczęście na czym jeżdzić... jeszcze (dla porównania, nasze ulice mają więcej dziur niż wiejska dróżka w Stalingradzie...)

Erhion 28-06-2008 09:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2143548)
Konferencja jaltanska, mowi ci to cos? Zgodzono sie tam na oddanie Polski (i nie tylko) pod zwierzchnictwo Stalina.

O tym nie wiedziałem. :)

Badon 28-06-2008 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RaXoNeK (Post 2143769)
Nie moga nam odebrac !!!!

@Mogą...

Nie uda nam sie nie wierze w to. Włosi mogą sie przygotowywać.
A jak sie uda to będzie i tak wielkie jedne dno...
Nie wierze w Polski Rząd.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:48.