Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Muzyka, koncerty etc. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=181276)

Siviertez 26-06-2008 23:25

Muzyka, koncerty etc.

Jak pewnie większość z Was wie w tym roku do naszego kraju zawitało/zawita wiele wspaniałych zespołów albo indywidualności z zagranicy.
Prosiłbym o zamieszczenie w tym temacie koncertów na których byliście/będziecie. = )

To może ja zaczne:
Iron Maiden (07.08.08 Warszawa Stadion Gwardii)

Matilus 26-06-2008 23:38

Kraftwerk - 19, 20, 21 września w Krakowie!
Ale będzie jazda! :)

Grue 26-06-2008 23:45

Global Gathering 2008 w Poznaniu (bylem)
Stadium of Sound 2008 w Poznaniu (wrzesień) - będę :)

eisscheriann 26-06-2008 23:47

godzine temu wrociłem z WrocLove (grał min. Ky-Mani Marley, jedyny koncert w PL) xd. zajebiscie facet przekazuje energie widzom, rozkręca ten tłum

Fintex 27-06-2008 01:32

Wrocław 2012 Festival - 19,20.2008, mam już bilet ;) Na scenie pojawią się: Wu-tang clan, common, arrested development, shaggy.. i inni. Z Polskich Ostry z ŁDZ Orkiestrą, AbraDab też z żywymi instrumentami oraz 3WKASTA : ]

Siviertez 27-06-2008 09:10

Byłbym zapomniał, jeżeli chodzi o polskich artystów to:

OSTR (26 lub 27.05.08 Gdańsk)
Lady Pank (23.06.08 Gdańsk)

(Najlepiej piszcie wszystko = p )

Misiuuu 27-06-2008 09:44

kojaży ktoś może Metadon? :P moi kumple, będe się za nimi szlajał z ekipą po różnych festynach :P

Andrealfus 27-06-2008 10:04

Serj Tankian - kwiecien 08 warszawska stodoła

Cloudres 27-06-2008 14:13

W ten weekend zaczyna sie Hunter Fest(jak dla mnie wydarzenie muzyczne tego roku) czyli takie zespoły jak Katatonia czy Moonspell

Pod koniec lipca w Warszawie 2 koncerty zagra The Mars Volta

8 Sierpnia- początek OFF festivalu(Mysłowice), bajeczny skład(of Montreal, British Sea Power...) Juz karnecik w domu czeka ;]

Jeszcze można dodać Openera w Gdyni ale jak dla mnie to nie warto tam się wybierać..

Gonzo 27-06-2008 14:22

15.11.2008 - One Love Sound Fest we Wrocławiu.

http://onelove.pl/ - mało informacji, bo jeszcze nie zrobili aktualizacji z tamtego roku. Jest to największy festiwal muzyki reggae w Europie. I jedyny, na jaki warto pójść. Niesamowita atmosfera, byłem już 2 razy i ani razu się nie zawiodłem. :)

Lasooch 27-06-2008 14:28

Dezerter, Piastonalia (m. in. Paprika Korps, Coma, Pajujo, EWR) - byłem.

OFF Opole - byłem, złamałem trzecią kość śródstopia lewego. Nie pamiętam, kto grał.

Woodstock - będę (Vader!).

XV-lecie Vadera - chciałbym być (Nile!), ale pewnie nie będę.

Grocix 27-06-2008 14:42

Ja tylko bylem w Chorzowie na Metallice w tym roku :<

Cloudres 27-06-2008 14:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2143448)
Woodstock - będę (Vader!).

Jedziesz na Wooda dla muzyki? Powodzenia

Ps. ja też tam będę, ale raczej nie dla muzyki, nie kręcą mnie Comy, hepisedy czy inne akuraty

ripper 27-06-2008 14:56

Clapton w Gdyni!
ale nie wiem czy pójdę, trochę dużo sobie facet liczy, a ja już co nieco wydałem na koncert Iron Maiden w Warszawie. Jak bym się wcześniej dowiedział, to pewnie wybrałbym Claptona, bo na IM idę głównie z sentymentu.

Kulikos 27-06-2008 15:02

Też zamierzam wybrać się na Woodstock ;p

Dan the Automator 27-06-2008 15:03

Cytuj:

04.07.2008
CONVERGE
THEMA11
DAYMARES
Warszawa
Progresja
Cytuj:

15.07.2008
MANU CHAO
Wrocław
Wyspa Piaskowa
Cytuj:

08/09/10.08.2008
OFF FESTIVAL
Of Montreal
Clinic
British Sea Power
James Chance and Les Contortions
Iron & Wine
Mysłowice
Słupna Park
Cytuj:

20.08.2008
SIGUR ROS
Warszawa
Stodoła
Cytuj:

14.08.2008
NEUROSIS
STORM OF LIGHT
Warszawa
Stodoła
...i jeszcze Open'er

Cloudres 27-06-2008 15:11

O proszę, nie wiedziałem o Sigur ros, trzeba się wybrać bo zaprawdę zacnie grają, chociaż nowa płyta to raczej nic sobą nie prezentuje.

Xerden 27-06-2008 15:12

..........

gavreonien 27-06-2008 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2143506)
Clapton w Gdyni!
ale nie wiem czy pójdę, trochę dużo sobie facet liczy, a ja już co nieco wydałem na koncert Iron Maiden w Warszawie. Jak bym się wcześniej dowiedział, to pewnie wybrałbym Claptona, bo na IM idę głównie z sentymentu.

A ja na Claptona pojadę :)

!7 czerwca byłem w Ostravie na Judas Priescie, rok temu Ironi też w ostravie.

Nadrill 27-06-2008 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo (Post 2143537)
...i jeszcze Open'er

Już myślałem, że nikt nie jedzie. ;P

Ladoh 27-06-2008 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 2143562)
Bylem:
Paprocany - Festiwal im. Ryśka Riedla

Pozatym będę na op'ner <jak się to pisze xD> festival
co do OFF w M-ce dziwne... nawet tam reklam o tym nie ma :D

Thufir 27-06-2008 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cloudres (Post 2143558)
O proszę, nie wiedziałem o Sigur ros, trzeba się wybrać bo zaprawdę zacnie grają, chociaż nowa płyta to raczej nic sobą nie prezentuje.

E tam, jest parę ciekawych momentów. Mi się nowa płyta podoba.

Dan the Automator 27-06-2008 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 2143614)
Już myślałem, że nikt nie jedzie. ;P

Nie wiem jeszcze czy pojadę, bo jeżeli tak, to będzie to zupełny spontan, łącznie z szukaniem biletów przed wejściem. CocoRosie bardzo mnie kusi...

Cytuj:

E tam, jest parę ciekawych momentów. Mi się nowa płyta podoba.
Tak.

Cytuj:

co do OFF w M-ce dziwne... nawet tam reklam o tym nie ma
Off zobowiązuje ;).

Ah, a póki co byłem już na Metallice i na Today is the Day, Jucifer (\m/), cośtam, cośtam, Antigama i Woody Alien.

Nadrill 27-06-2008 15:33

Ja też wątpię, ale na Interpol i Editors mam chrapkę ;P Moja siostra jedzie na pewno, ech...

Cloudres 27-06-2008 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ladoh (Post 2143618)
co do OFF w M-ce dziwne... nawet tam reklam o tym nie ma :D

No tak jak ktoś napisał OFF zobowiązuje, ale zajebiaszczo by było gdyby dali jakiś dobry zespół post rockowy jak GY!BE czy Thisquitearmy(chociaż to raczej ambient)

Szkoda że w Polsce nie ma festiwalu dla ludzi dziwnych lubiących drony czy jakieś psychodelie, chętnie bym zobaczył na live The Angelic Process, Sun 0))) czy Have a Nice Life (może ktoś ma jakieś info;>?)

Dan the Automator 27-06-2008 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cloudres (Post 2143664)
No tak jak ktoś napisał OFF zobowiązuje, ale zajebiaszczo by było gdyby dali jakiś dobry zespół post rockowy jak GY!BE czy Thisquitearmy(chociaż to raczej ambient)

Szkoda że w Polsce nie ma festiwalu dla ludzi dziwnych lubiących drony czy jakieś psychodelie, chętnie bym zobaczył na live The Angelic Process, Sun 0))) czy Have a Nice Life (może ktoś ma jakieś info;>?)

Godspeed przecież już nie istnieje (co nie zmienia faktu, iż wielu, w tym i ja, zaprzedali by dusze by usłyszeć "f#a# (infinity)" na żywo). Poza tym - na off masz Mogwai.
Sunn o))) byłoby skrajnie niestrawne, nawet na off festivalu (w którym dominuje "polska alternatywa" w stylu Much...).
The Angelic Process zobaczyłbym bardzo chętnie.
A psychodelia jest jak najbardziej możliwa, Acid Mothers Temple było swego czasu w Warszawie...

A co do Godspeed - mam wrażenie, że Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band w Polsce jest jak najbardziej możliwe, mimo że projekt ten raczej odbiega od "godspeedowego" postu, mają też świetne kompozycje, vide God Bless our Dead Marines ( http://youtube.com/watch?v=TlWsqpc8BEk )

Cloudres 27-06-2008 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo (Post 2143693)
Godspeed przecież już nie istnieje (co nie zmienia faktu, iż wielu, w tym i ja, zaprzedali by dusze by usłyszeć "f#a# (infinity)" na żywo). Poza tym - na off masz Mogwai.
Sunn o))) byłoby skrajnie niestrawne, nawet na off festivalu (w którym dominuje "polska alternatywa" w stylu Much...).
The Angelic Process zobaczyłbym bardzo chętnie.
A psychodelia jest jak najbardziej możliwa, Acid Mothers Temple było swego czasu w Warszawie...

A co do Godspeed - mam wrażenie, że Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band w Polsce jest jak najbardziej możliwe, mimo że projekt ten raczej odbiega od "godspeedowego" postu, mają też świetne kompozycje, vide God Bless our Dead Marines ( http://youtube.com/watch?v=TlWsqpc8BEk )

To że GY!BE nie istnieje to wiem, ale ja też bym sprzedał duszę żeby zobaczyć ich grających Antennas To Heaven...

Co do Silver Mt. Zion to muszę wykrzyczeć głośne NIE, strasznie mi się nie widzi ta produkcja, zresztą na nowym albumie..eee co tu dużo mówić, 5 sekundowe kawałki robione bez sensu a w tych normalnych to zdarzają się ciekawe momenty ale jest ich niewiele

Lasooch 27-06-2008 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cloudres (Post 2143480)
Jedziesz na Wooda dla muzyki? Powodzenia

Nie, ale muzyka będzie miłym dodatkiem. I nie Coma, tylko Vader.

Dan the Automator 27-06-2008 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cloudres (Post 2143734)
To że GY!BE nie istnieje to wiem, ale ja też bym sprzedał duszę żeby zobaczyć ich grających Antennas To Heaven...

Co do Silver Mt. Zion to muszę wykrzyczeć głośne NIE, strasznie mi się nie widzi ta produkcja, zresztą na nowym albumie..eee co tu dużo mówić, 5 sekundowe kawałki robione bez sensu a w tych normalnych to zdarzają się ciekawe momenty ale jest ich niewiele

Przez tą nową nie przebrnąłem jeszcze, ale też nie lubię zabaw w numerowanie kawałków, 20-minutowe cisze przed bonusami itd. Z post-godspeedowych projektów ten się liczy najbardziej, chociaż Black Ox Orkestar też jest b.dobre.

Scena post-rockowa jest b.duża, więc masz w czym wybierać (chociaż mało słyszałem do tej pory płyt na poziomie GY!BE). Polacy też mają - np Stwory (stworywodne).

Cloudres 27-06-2008 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2143749)
Nie, ale muzyka będzie miłym dodatkiem. I nie Coma, tylko Vader.

Dla jednego zespołu ja bym się nie wybierał, powiedz prawdę, jedziesz pić i.....

Cytuj:

Przez tą nową nie przebrnąłem jeszcze, ale też nie lubię zabaw w numerowanie kawałków, 20-minutowe cisze przed bonusami itd. Z post-godspeedowych projektów ten się liczy najbardziej, chociaż Black Ox Orkestar też jest b.dobre.

Scena post-rockowa jest b.duża, więc masz w czym wybierać (chociaż mało słyszałem do tej pory płyt na poziomie GY!BE). Polacy też mają - np Stwory (stworywodne).
Z polskiej sceny nie znam nic godnego uwagi (szczerz mówiąc nie bardzo mnie ona interesuje). Co do tej nowej płyty to mówię Ci że przesłuchasz 2-3 razy i tyle. Wiem że scena post rockowa jest ogromna, ale większość zespołów jest strasznie zakonspirowana i trudno wyszukać te prawdziwe perełki. Dużo osób ostatnio hajpuje takie zespoły post rockowe jak na przykład This Will Destroy You a one nie są nic warte, do tych najlepszych dociera się niekeidy tygodniami.

<8>Borys<8> 27-06-2008 18:32

A ja byłem wczoraj na The Police w Chorzowie:cup::cup:. Byłem też 07.06 na Kruku w Psarach :cup:8o

Mathea 27-06-2008 19:11

Na Woodstock pewnie pojadę. :-)

metiu 27-06-2008 20:51

Haaa, teraz cały Białostocki owczy pęd pcha się na tzw "eska" oglądać September czy tam Denzela. Cały ten shiet będzie o 21.05 na TVP2. Mnie tam nie zobaczycie!

Marsseel 27-06-2008 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <8>Borys<8> (Post 2144136)
A ja byłem wczoraj na The Police w Chorzowie:cup::cup:. Byłem też 07.06 na Kruku w Psarach :cup:8o

Ja również, czad był :D

jeszcze może na Claptona pojadę.

Aregin 03-07-2008 18:57

planuje jechac na anti-flag jesli wogole zagrają w polsce, na pewno jarocin, woodstock bo pisze material z niego do gazety i radia, a takto bylem niedawno na mettalice, rok temu red hotach. Troche tych koncertow jeszcze zalicze bo sam tez organizuje takie mniejsze, a nieraz nawet gram:)

Arrivald 04-07-2008 14:06

Off Festival 08-10.08.

Walekifa 04-07-2008 18:06

Ja byłem na O.S.T.R'rze na Juwenaliach i Darłem się najgłośniej ze wszystkich ; p

Martka 04-07-2008 18:18

Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to 1-3 jestem w Kostrzynie :)

ripper 04-07-2008 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aregin (Post 2157908)
planuje jechac na anti-flag jesli wogole zagrają w polsce, na pewno jarocin, woodstock bo pisze material z niego do gazety i radia, a takto bylem niedawno na mettalice, rok temu red hotach. Troche tych koncertow jeszcze zalicze bo sam tez organizuje takie mniejsze, a nieraz nawet gram:)

Redaktorzy muszą się za głowy łapać, jak widzą takie kwiatki jak 'Mettalica'.

dredu 04-07-2008 22:56

Ja w tym roku wybieram się oczywiście na 25-lecie Vadera (30 Sierpnia 2008 Warszawa, Klub "Stodoła") oraz na Magic Circle Festival, na którym zagra moim zdaniem najlepszy zespół heavy metalowy w historii czyli Manowar.
Zalicze też przystanek Woodstock, na którym również zagra Vader oraz jeden z moich ulubionych polskich zespołów Acid Drinkers. Oczywiście na woodstocku muzyka to tylko dodatek. Kto był choć raz ten wie o co chodzi. :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:39.