Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   knight lvl 55 gorszy od palladyna lvl 39? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182406)

Gornik14 01-07-2008 17:22

knight lvl 55 gorszy od palladyna lvl 39?

Witam,byłem już tym tak wkurzony że postanowiłem napisać to na forum.Otóż mam knighta lvl 55 skille 80/80 i gdy hunciłem na dragach to jakiś palladyn z lvl 39 przyszedł i zaczął mi zabierać wszystkie dragi(to był świat non-pvp),to zapytałem sie go jakie ma skille a ten pisał że ma 70/54..
ja mam bright sword i demon shield ale próbowałem też atakować z blacksteel sword
paladyn atakował z boltów
Nie wiem czy to wielki pech ale moje uderzenie były słabsze od jego,uważam że Cip powinien to zmienić a Wy jak myślicie?(oczywiście jeśli ktoś z was ma palladyna to myśli odwrotnie)

Palladyneczka 01-07-2008 17:54

jezeli walil z boltów to mogl miec wieksze skile, jezeli bij mocniej od ciebie.
Co prawda ja na guardach ze skilami 82/66 mam 90% expa jak mi sie wbije knight lvl100 ale to juz inna bajka.
Moim zdaniem powinno byc zmienione uzywanie boltów od lvl
a nie ze z 20 skilem palek napierdziela boltami od 15lvl :]

Scofild 01-07-2008 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palladyneczka (Post 2153312)
a nie ze 20 palek napierdziela boltami od 15lvl
:]

LOL!!?? Zastanów się co ty mówisz ;(

Xenhil 01-07-2008 18:20

palek wogule ma za duży atak.czemu bronie dystansowe o takim samym ataku jak bronie biale nie walą tak samo?Np:Small stone ma tyle samo ataku co knife.Tylko ze bicie knifem np:rota trwa ponad 15min na skilu 47 a small stonem około minuty.I gdzie tu sprawiedliwość wobec knightów?

DuDi131 01-07-2008 19:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gornik14 (Post 2153260)
Witam,byłem już tym tak wkurzony że postanowiłem napisać to na forum.Otóż mam knighta lvl 55 skille 80/80 i gdy hunciłem na dragach to jakiś palladyn z lvl 39 przyszedł i zaczął mi zabierać wszystkie dragi(to był świat non-pvp),to zapytałem sie go jakie ma skille a ten pisał że ma 70/54..
ja mam bright sword i demon shield ale próbowałem też atakować z blacksteel sword
Nie wiem czy to wielki pech ale moje uderzenie były słabsze od jego,uważam że Cip powinien to zmienić a Wy jak myślicie?(oczywiście jeśli ktoś z was ma palladyna to myśli odwrotnie)

Tak, masz racje miales mniejsze hity, ale [b]ZA DARMO[b]a palladyn musi za nie placic i dlatego ma je wieksze :) mysle ze pomoglem

Vasth 01-07-2008 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DuDi131 (Post 2153442)
Tak, masz racje miales mniejsze hity, ale [b]ZA DARMO[b]a palladyn musi za nie placic i dlatego ma je wieksze :) mysle ze pomoglem

Nom masz racje. 30 rs'ow = 450 gp no to sie wykoszcilem : D. Pamietaj ze knight musi jeszcze uzywac life potionow na dodatek zmienia bronie co 10 lvli z powodu ich ograniczen lvlowych.

DuDi131 01-07-2008 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2153641)
Nom masz racje. 30 rs'ow = 450 gp no to sie wykoszcilem : D. Pamietaj ze knight musi jeszcze uzywac life potionow na dodatek zmienia bronie co 10 lvli z powodu ich ograniczen lvlowych.

wiem ale pomysl sobie ile oni zarabiaja xD

DuDi131 01-07-2008 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2153641)

Vasth 01-07-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DuDi131 (Post 2153702)

Znacznie mniej niz paladyn. Paladyn teraz powinien byc nazwany cashmakerem, a nie knight. lmao ;x

Argen 01-07-2008 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DuDi131 (Post 2153702)

No ofc, bo to przecież knight ucieka przed potworami, ma dużo większe od pallów hity, niesamowicie potężne spontaniczne zaklęcia lecznicze i na tym samym lvlu co pall potrafi zgarnąć o niebo więcej expa.

P.S.: Uwielbiam gadanie o darmowych uderzeniach knighta. Bo przecież kupienie sca, magic sworda, avengera czy nawet głupiego mystic blade`a, nie kosztuje nic a nic...

Gornik14 01-07-2008 22:28

;S ja mam też paladyna na 45lvlu ze skillami 70/50 i najczesciej nim chodze tam pod cycami kolo thais sa crypt shamblery ghosty itd. i szczerze mowiac lepiej mi sie tam zarabia palladynem bo nim sobie uciekam i zbieram forse a na dodatek royal speary kosztują grosze...narazie wydaje mi sie że knight to najgorsza postać pod względem 1-skillowania2-expienia3-huncenia i *** wie co jeszcze
1-ponieważ skille wolniej lecą niż na palladynie a druid i sorc to tylko mlvl
2-ponieważ expienie knightem odbywa sie na tym samych potworach nawet może przez 20 lvli co jest strasznie nudne(oczywiście zależy od skilli ale i tak mam 80/80 i ciagle od 48 lvla chodze na dwarfy guardy),oczywiście każdy wie że knight jest najlepszy do botowania ale ja nie mam bota bo mi nie działa ;S a paladyn może na 45 lvl z takimi skillami 70/50 oraz time ringiem i bohami iść na gsa i inne cude-to dopiero jest zabawa-pokonywać coraz lepsze powtowry które gubią coraz lepsze rzeczy ;)
3-knight traci fortune na health potiony przez to że musi przyjmować ciosy "na klate" a paladyn może uciekać------porównanie------
Knight bije sie z gsem traci(zależy od skilli) ~10 health potionów-1k
Paladyn zakłada bohy,time ring i traci royal speary więc traci ok.100gp bo np. bije gsa 1 min
Kto uważa że Cip Soft powinien ulepczyć tą profesje pod względem magicznym jak i siła zadawnych obrażeń lub podrozyć cena 1 royal speara do 100gp :evul:

xoz 01-07-2008 22:54

Cytuj:

ponieważ expienie knightem odbywa sie na tym samych potworach nawet może przez 20 lvli co jest strasznie nudne(oczywiście zależy od skilli ale i tak mam 80/80 i ciagle od 48 lvla chodze na dwarfy guardy)
to ze ty ciagle na guardy chodzisz to nie znaczy, ze inni tez i to przez 20lev. na facc oprocz of ciezko o lepsza miejscowke dla knighta. na wiekszosci miejscowek z waste lub bez mozna expic knightem.

Cytuj:

a paladyn może na 45 lvl z takimi skillami 70/50 oraz time ringiem i bohami iść na gsa i inne cude-to dopiero jest zabawa-pokonywać coraz lepsze powtowry które gubią coraz lepsze rzeczy
przepraszam, a knightem to tylko raty moge?

Cytuj:

knight traci fortune na health potiony przez to że musi przyjmować ciosy "na klate" a paladyn może uciekać
kto normalny biega z ghp zamiast mp/softow?

Cytuj:

widac ze wiecej niz 20lev knightem nie miales. na gs idzie mi hmm, nic. z full hp moze do zoltego spadne jak trafie na gsa maniaka, ale od czego mam softy/mp (offensive fighting)?
poza tym gs nigdy nie byl i nie bedzie mobem przeznaczonym dla knighta

Cytuj:

podrozyć cena 1 royal speara do 100gp
to nie lepiej wtedy nosic as?

Taxman 01-07-2008 23:15

@2 up
hahaha a może niech zrobia rsy tylko dla pacc i od 200 lvla i 1k sztuka . No bo przeciez kina musi miec najlepiej bo dzieci mysla ze jak se wyskiluja do 80/80 to sa nieśmiertelne.

Gornik14 01-07-2008 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taxman (Post 2153932)
@2 up
hahaha a może niech zrobia rsy tylko dla pacc i od 200 lvla i 1k sztuka . No bo przeciez kina musi miec najlepiej bo dzieci mysla ze jak se wyskiluja do 80/80 to sa nieśmiertelne.

nie powiedziałęm żeby kina miał najlepiej ośle tylko że jest najgorszy i pownni coś zrobić z tym...

xoz 02-07-2008 00:14

najgorszy nie, najsłabszy tak

Hovvner 02-07-2008 01:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gornik14 (Post 2153809)
3-knight traci fortune na health potiony przez to że musi przyjmować ciosy "na klate" a paladyn może uciekać------porównanie------
Paladyn zakłada bohy,time ring i traci royal speary więc traci ok.100gp bo np. bije gsa 1 min

Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać od komentarza. 10 health potionów? Ty chyba na głowę upadłeś ;). Ja bijąc knightem na 85 lvlu z Royal Axem i skillami 82/79 traciłem max full manę na leczenie, czyli 4 manasy jak z bicza strzelił. A co palkowie nie zużywają manasów? Przecież gsy strzelają z daleka z poisona.

A co do głównego problemu, to ja widzę tylko jedno rozwiązanie. Albo palek zaniżył swoje skile, albo ty zawyżyłeś swoje. No chyba że dragów bić nie umiesz. Ale to już twoja sprawa.

Pozdrawiam,
~Hov

Chrisorian 02-07-2008 08:15

1.Jak nie pasuje knight grajcie pallem.

2.Hmm.. ciekawe tylko dlaczego w pierwszej 500tce najlepszych graczy znajduje się dokładnie 303 knightów.

Oto 1wsza 15tka
1 Mateusz Dragon Wielki (*) Harmonia Elder Druid 346
2 Seromontis (*) Hiberna Elite Knight 345
3 Lord'Paulistinha (*) Elera Elite Knight 343
4 Scorpion Andree (*) Harmonia Elite Knight 323
5 Ancienciq (*) Guardia Elite Knight 318
6 Angel of Distans (*) Secura Royal Paladin
7 Nox Thunder (*) Danubia Elite Knight 314
8 Tripida (*) Astera Master Sorcerer 311
9 Judge Chia (*) Keltera Royal Paladin 309
10 Kwapek (*) Celesta Elite Knight 304
11 Eternal Oblivion (*) Amera Elite Knight 300
12 Tomurka (*) Candia Elite Knight 298
13 Maurolkit (*) Elera Elite Knight 295
14 Roy Brightblade (*) Celesta Master Sorcerer 294
15 Farlo Beat (*) Secura Elite Knight 292

Wiem że tyle knigtów jest bo kiedyś wszyscy knightami grali, ale dzisiaj też najlepiej jakoś knightom idzie.

3.Knight jest zaprogramowany do masowych huntów na słabszych potworkach. Wg mnie 50 knight może nabić więcej expa na guardach niż takiż pall na pohu.

4.(Xoz) royal spear niszczy się po ~40 uderzeniach średnio, assasin po 3, więc jest różnica.

5.(argen) Rzeczywiście uderzenia są darmowe. Prawda broń kosztuje, ale można ją też sprzedać póżniej, amunicji nie. Kupisz gs poexpisz, sprzedasz i nic nie stracisz (pomijając spadki cen na serverach)

6.Pall i tak więcej wyda na ass stary niż knight na sca/sov.(1mln-10000ass), przy czym knight nie straci broni, pall zaś tak.

7.Istnieją inne zalety knighta ułatwiające życie. (mogą dłużej expić-więcej capa, przy słabszych potworkach wogóle nie muszą wracać, nie padną tak szybko na combo ;p, łatwo skillują, choć oczywiście dłużej)

8.Nie wierzę, żeby knight 55,80/80 bił mniej w draga z bs niż pall 39, 70 z boltów.

PS. Radze kupić lepszy miecz (najlepiej relic, może być także gs/dragon slayer)

DuDi131 02-07-2008 09:30

ahahahaa knight zarabia mniej niz palladyn??? nie roz*******ajcie mnie ludzie, ja pierdole knight idzie na barbazynce na caly dzien i wyciaga z nich 200k

Vasth 02-07-2008 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chrisorian (Post 2154243)
2.Hmm.. ciekawe tylko dlaczego w pierwszej 500tce najlepszych graczy znajduje się dokładnie 303 knightów.

Hmm... Knightem jest najlatwiej bocic ^

kombossik 02-07-2008 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2153885)
przepraszam, a knightem to tylko raty moge?

hmm a porównaj se 50 lvl ek i rp i powiedz gdzie może expić knight??
50ek - małpy (tylko na powierzchni) , żółwie (bardzo ciekawe) , minosy (hmm to samo?)
50 rp - dragi , gsy , bonebeast island , necro , wszystkie tomby hmm i co jeszcze?

na 100 lvlu też se porównaj

100ek- d lair , żółwie , małpy , lizardy ...
100 rp - behe (up/down) , demony ! (up/down) , frost dragi (luzacko) warlocki (to samo) można wymieniać dalej...

Gornik14 02-07-2008 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2154125)
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać od komentarza. 10 health potionów? Ty chyba na głowę upadłeś ;). Ja bijąc knightem na 85 lvlu z Royal Axem i skillami 82/79 traciłem max full manę na leczenie, czyli 4 manasy jak z bicza strzelił. A co palkowie nie zużywają manasów? Przecież gsy strzelają z daleka z poisona.

A co do głównego problemu, to ja widzę tylko jedno rozwiązanie. Albo palek zaniżył swoje skile, albo ty zawyżyłeś swoje. No chyba że dragów bić nie umiesz. Ale to już twoja sprawa.

Pozdrawiam,
~Hov

nie zawyżyłem moich skilli mówie tylko co widziałem tzn. strzelał z boltów i miał skille 70/50 przynjamniej takmi powiedział ale dlaczego miałbyzaniżac?chyba raczej zawyżać,jest też prawdopodobieństwo że miałem pecha i mi akurat nie siadało na dragu..hity z bsa był ~120 a z blacksteela po ~180
i w ogóle ja mówiiłem o knighcie na 55 lvlu jak ja mam a knight na 85 ma wiecej życia i many OMG żal...tak samo moge powiedzieć że 100 knight nie żużyje na gsa ani pota,chyba nie przeczytałeś wszystkich postów nawet

xoz 02-07-2008 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kombossik (Post 2155116)
hmm a porównaj se 50 lvl ek i rp i powiedz gdzie może expić knight??
50ek - małpy (tylko na powierzchni) , żółwie (bardzo ciekawe) , minosy (hmm to samo?)
50 rp - dragi , gsy , bonebeast island , necro , wszystkie tomby hmm i co jeszcze?

50ek - tomby te same co rp; wbrew pozorom, na malpeczkach 55k/h z zyskiem 5k/h da sie pocisnac
50rp - gsy? nie mow ze bez farta ci sie zwraca...

Cytuj:

100ek- d lair , żółwie , małpy , lizardy ...
100 rp - behe (up/down) , demony ! (up/down) , frost dragi (luzacko) warlocki (to samo) można wymieniać dalej...
niby czemu ten 100ek nie moze expic up/down z e gran? a frosty i wrl?
btw demony nie sa expem dla 100rp, co najwyzej powolnym huntem
lizardy dla ek nie sa zle. 80k/h da sie wycisnac. na lagunie 100+ to tylko na bocie biegaja

poza tym za knightem przemawia jeszcze jeden wazny argument, o ktorym wszyscy wiedza

Pietru 02-07-2008 17:04

Ja paladynem mam skile 74/56 na 45 levelu i napewno nei bije draga szybciej niz knight, a jak expie na dwarf guardach i przychodzi mi knight na 60 to mam po zabawie...

Chrisorian 03-07-2008 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2155027)
Hmm... Knightem jest najlatwiej bocic ^

hahaha

myślisz, że taki seromontis, L'P na bocie expią. huashuashuas ;p

shoq 03-07-2008 17:01

Lał z boltów. Ty ze zwykłej broni. On zużywał amunicję. Ty nie. On strzeli max kilkaset razy i wraca do depo po bolty. Ty możesz siedziec tam cały dzień i cały czas walisz tak samo ze swojej broni. WIĘC DO K$%&*$ NĘDZY DLACZEGO MASZ MIEC TAKIE SAME HITY JAK ON?

Dziękuję,
Shoq.

@up:
Jesteś głupi jak but. Wcale nie napisał, że high-lvl knighci expią na bocie, tylko że knightem jest najłatwiej bocic, i ma rację, bo inne profesje na bocie są mniej użyteczne. (Mówimy tu o prostym cavebocie, a nie o zaawansowanych skryptach)

Bartasek 03-07-2008 17:19

Eh.. Wg mnie jest na równo.. Tak jak powiedzieli poprzednicy.. Knight kupi 1 bron i ma tam przez 10-20 lvl. A pallek? Musi ciągle kupować bolty/royal itp. U palka ze skillowaniem też ciężko a knight? Weźmie fooda i zapier**la na slime i np. (TA) Może i pall jest troche lepszy od kina..

PODSUMOWUJĄC
Są na równo lub pall więcej traci.

Driadek 03-07-2008 17:46

Ja jestem Paladynem i dodam że uderzałem mocniej w cyklopy niż knight z większym levelem i skillami ode mnie.

BaxCrow 03-07-2008 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gornik14 (Post 2153260)

Po Update Summer 2008, zostało to juz zmienione,ponieważ bolt mao o 6 ataku mniej niż BS. Jeśli jednak chodzi o twoje uderzenia,skoro masz 55lvl kup giant sworda. Ma on 46 ataku.

Nie zgadzam się z opinią, że Knight i Pall są na równi. Profesje nigdy nie były, nie są i nie będą równe. Lecz sprawa kto kim gra jest w naszym umyśle, po prostu gramy tym kim gra się nam najlepiej. Palladyn jest stworzony do bardzo szybkiego expienia, ale także wkładania w nie bardzo dużo funduszy, zaś knight do dużo wolniejszego expienia, ale zaś z większym zyskiem. Sork i Druid były, są i będą uzależnione od szczęścia w loocie, lecz mają najefektywniejszy exp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pietru (Post 2155414)
Ja paladynem mam skile 74/56 na 45 levelu i napewno nei bije draga szybciej niz knight, a jak expie na dwarf guardach i przychodzi mi knight na 60 to mam po zabawie...

To tylko pogratulować twojej inteligencji. 45 RP na Guardach. Ja z 70 distem na 30+ lvlu siedziałem na Dragach i nigdy nie miałem waste. No,ale ja gram na PvP, może to od tego zależy, że ty na NON.
Wcale nie twierdze, że gracze na NON to nooby, no ale exp na guardach pallem to imho nie porozumienie. Oczywiście można na nich expić, ale porównując exp z Tomb, a nawet FACC na D Lair to Guardy to po prostu mozolne zdobywanie expa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2155309)
50ek - tomby te same co rp; wbrew pozorom, na malpeczkach 55k/h z zyskiem 5k/h da sie pocisnac
50rp - gsy? nie mow ze bez farta ci sie zwraca...

niby czemu ten 100ek nie moze expic up/down z e gran? a frosty i wrl?
btw demony nie sa expem dla 100rp, co najwyzej powolnym huntem
lizardy dla ek nie sa zle. 80k/h da sie wycisnac. na lagunie 100+ to tylko na bocie biegaja

poza tym za knightem przemawia jeszcze jeden wazny argument, o ktorym wszyscy wiedza

To co ty tu napisałeś to jest parodia. 55k/h na małpach? Chyba na King-Kongach -.-. 55k/h to tam można wycisnąć jak się
jest samemu co na małpach jest tak samo prawdopodobne jak to, że Tibia bedzie 3D. 50 RP na Gsach expi bez waste nawet bez farta. Przepraszam bardzo, ale jeśli umie się przed nim uciekać to bez problemu na samej kasie wyjdziesz na zero. To 55k/h to właśnie szybciej na lagunie wyciśniesz niż na tych małpach. No lizardy nie są złe, ale w porównaniu do Tomby lub Dragów są słabe. W dodatku ludzi tam jak mrówek.

xoz 04-07-2008 00:46

Cytuj:

To co ty tu napisałeś to jest parodia. 55k/h na małpach? Chyba na King-Kongach -.-. 55k/h to tam można wycisnąć jak się jest samemu co na małpach jest tak samo prawdopodobne jak to, że Tibia bedzie 3D.
to, ze grasz na non-pvp to nie znaczy ze wszyscy graja. przy 1osobie + ja na poziomie 0 (+piramidki) dochodzilem do 58k/h. na -1 samemu nie cale 60. -2 podobnie do -1.
Cytuj:

50 RP na Gsach expi bez waste nawet bez farta. Przepraszam bardzo, ale jeśli umie się przed nim uciekać to bez problemu na samej kasie wyjdziesz na zero.
mowisz o gs isle czy takim pohu gdzie oprocz paru gsow masz w cholere smiecia?
Cytuj:

To 55k/h to właśnie szybciej na lagunie wyciśniesz niż na tych małpach. No lizardy nie są złe, ale w porównaniu do Tomby lub Dragów są słabe. W dodatku ludzi tam jak mrówek.
na lagunie teraz tyle co na malpach.
lizardy jak na open respa przystalo sa rzeczywiscie zapelnione. tomb to co innego - 80k/h~ lajcikiem wychodzac na maly +
na takim edron dlair moze wiecej da rade, ale najpierw wbij sie tam a potem opowiedz ja bylo

Chrisorian 05-07-2008 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2157688)
@up:
Jesteś głupi jak but. Wcale nie napisał, że high-lvl knighci expią na bocie, tylko że knightem jest najłatwiej bocic, i ma rację, bo inne profesje na bocie są mniej użyteczne. (Mówimy tu o prostym cavebocie, a nie o zaawansowanych skryptach)

Owszem, pisał o high-lvl.(przeczytaj dokładnie)

ripper 05-07-2008 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq
Lał z boltów. Ty ze zwykłej broni. On zużywał amunicję. Ty nie. On strzeli max kilkaset razy i wraca do depo po bolty. Ty możesz siedziec tam cały dzień i cały czas walisz tak samo ze swojej broni. WIĘC DO K$%&*$ NĘDZY DLACZEGO MASZ MIEC TAKIE SAME HITY JAK ON?

Oczywiście, ale zapomniałeś o tym, że palek trzyma się z daleka od potwora, co skutkuje albo redukcją otrzymywanych obrażeń do zera, albo przynajmniej do ograniczenia ich do tego, co nam potworek przywali z dystansu. Knight za to musi stać przy potworze, więc zużywa więcej many na leczenie (a co durniejsi health potionów). Tak więc palek być może powinien bić więcej, ale nie powinna być to wielka różnica.

Argen 05-07-2008 21:19

Cytuj:

@up:
Nie dość, że jak już ktoś napisał, on MÓWIŁ o h-lvlach, to miał całkowitą racje. Ok, wbijesz knightem 50, 80, 100 lvl na bocie. I co dalej? Myślicie, że h-lvli knightów jest tak dużo bo bottują? Haha, śmieszne. Knight jest poprostu najłatwiejszy/najpopularniejszy (albo jedno i drugie). Myślicie, że taki 200 ek może bezkarnie botować? Nie licząc najazdów gmów (no ok, to nie jest codzienność), to na serverach pvp przeprowadzane są zorganizowane akcje mające go 'spowolnić'. Pozatym jeśli taki h-lvl nagminnie botuje, to szybko wie o tym cały server, a co za tym idzie GMowie itd.

xoz 05-07-2008 23:01

jesli ten 200ek jest w gildi ktora trzyma wladze, od graczy praktycznie nic mu nie grozi. zeby gm go zbanowal musi miec dowody - widziec to na wlasne oczy. w praktyce oznacza to ze na kazde pojawienie sie gma bot zatrzymuje sie i wszczyna alarm. jedyna szansa to, ze koles jest tak glupi ze boci 100% afk

Mercioleksy 05-07-2008 23:26

RP też fajnie się botuje, blackd + skrypt na skosy i dlairy szybko pustoszeją z dragów. Tak robił pewien 190+ rp z Elysi ;>

Frosty z blackd dla 130+ EK nie stanowią problemy, blackd+ odpowiednie skrypty(skosy+lurka mobów i e gran)

Hydry by 150+ RP to loozak, blackd+skosy/NG+tzw. skrypt uciekinier :>

MS/ED to słabe boty(prócz up/down)

tibijskiknight1993 10-07-2008 20:59

Knight dobrze expi ...

miałem 38 knighta na shiverze facc....na 25 lvlu siedziałem cały dzień na efie(elf fortress dla noobków) no raz wracałem loota selnąc i po 3 lvle dziennie leciały....a waste? chyba jak sie na draga skusiłem a miałem słabe skille(61/60) to mi poszło z 4-6 potków i może czasem 1-2 jak na wieży arcany biłem ...

Hadugg 10-07-2008 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xenhil (Post 2153346)
palek wogule ma za duży atak.czemu bronie dystansowe o takim samym ataku jak bronie biale nie walą tak samo?Np:Small stone ma tyle samo ataku co knife.Tylko ze bicie knifem np:rota trwa ponad 15min na skilu 47 a small stonem około minuty.I gdzie tu sprawiedliwość wobec knightów?

W ogóle pozdro dla ciebie.
Na 65 skillu trenie knifem na slimie i co okolo 1min musze zaznaczac nowego slima. Czesto palladyni trenia obok mnie, co prawda nie pytam ich o skille, ale zabijaja slimy mniej wiecej w tym samym czasie co ja, wiec nie pierdol.

demoninator 10-07-2008 23:19

Nie pasuje to graj palem jeeeeny ile razy te tematy będą wałkowane. Ja przez 70 lvli nie nauczyłem się expić na dragach i czymś innym niż małpy lizardy barby żółwie. Wszędzie indziej mam waste knightem nie wiem jakim cudem, ale mam to gdzieś. Pójde na żółwie, zarobie na lvl ileś tam k, kupie za to pełno potów i na dragi albo tomb z e grana. Nie mam kasy to ide na żółwie, na małpach już się nie opłaca zarabiać bo mniej kasy zrzucają. Próbowałem wszystkich profesji i najlepiej idzie mi knightem. Paladyn jest trudno na początku no ale skille 50 i możesz expić. Więc tak jak powiedziałem na początku. Nie podoba ci się to przejdź na palka. Jak to się mówi, nie możesz go pokonać to się do niego przyłącz.

xoz 11-07-2008 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2172795)
na małpach już się nie opłaca zarabiać bo mniej kasy zrzucają.

no, naprawde 6k/h kasy to nic, wcale sie nie oplaca bo kiedys bylo 10k ale taraz zal, no ni?

Nebulamaster 11-07-2008 00:31

tak dla porównania byłem 40ed na huncie dli z 90+~ ekiem , bilem z frigo + roda on na full ofie z avangera i srednio za dla dostalem 1300+ expa ;s

Enay 11-07-2008 09:14

jestem palkiem mam 82/68 i mam best hita 292... a moj rl z skillem 81/80 ma ponad 350 .... ja za skilowanie place bo kamykow raczej za darmo sie nie dostaje ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:15.