![]() |
Axe vs Sword po update !
Witam, zdenerwowałem sie, gdy zobaczyłem jak CipSoft ubogacił knightow bijacych z axa! mianowicie:
Dodali 2 nowe axe: Hellfoged axe mający 51 atk JEDNORECZNY Soler Axe mający 52 atk JEDNORECZNY Sca przed update mial chyba 49 atk teraz ma 50 ! A swordy ? The Calmity mający 51 atk i 29 defa DWURECZNY Sword of Valor / Magic sword ma teraz 48 ataku -.- Co o tym sądzicie? |
A ile defa mają te nowe axy?B) Najpierw podaj, spójrz na ich def i się dowiesz. Axe zawsze miały lepszy atak, swordy dobry atak i def a cluby najlepszy def.
Kapujesz? Oni nic nie ulepszyli. Trzymają się tego co kiedyś ustalili. |
Sądzę, że teraz wszystko jest zbalansowane. Trochę można jeszcze te obuchy "przypasić" i będzie git.
|
Cytuj:
|
Bezsensowny temat?
Axe zawsze mialy najwyzszy atak, dodali nowe tak samo jak dodali swordy. Zamierzasz rozpaczac? SCA ZAWSZE mialo 50 ataku i jest jednoreczne. Wczesniej nikomu to nie przeszkadzalo, ze ma najwiecej bo SOV ma 48.... |
Cytuj:
|
Widze jeszcze teraz, ze kolega nie zapoznal sie nawet dokladnie. Tylko napisal, ze sa nowe axy i juz sie zdenerwowal oO. Dla twojej wiadomosci zostal dodany sword jednoreczny ktory jest lepszy od SOVa, posiada atak 49.
|
Cytuj:
Dokładnie o to mi chodziło :) @kilka wyzej Jesli sca mialo 50 atk to przepraszam, pomylilem sie. Ale nie ma roznicy bo kurna i tak def swordow sie nie liczy gdy masz tarcze!~jedynie avenger ma 50 atk 38 defa ale to i tak wciaz mniej ataku ! A hellforged axe 51 atk + def tarczy bo jego def sie nie liczy! solar axe tak samo, tyle ze 52 atk... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ale powiem ci jedno, dziekuje :) jednak zostaje przy swordzie ;] temat do zamkniecia chyba ze ktos jeszcze potrzebuje pomocy :) |
A czemu przeszkadza ci to, że axe mają więcej ataku? Tak było i będzie...nic z tym nie zrobisz...
|
porównaj sobie cene avengera i sca -.-
|
Najlepsze miecze jeszcze po prostu nie zostały odnalezione:
Cytuj:
|
Chciałem coś dodać. Jedna z nagród w Inquisition Queście.
13:32 You see a fireborn giant armor (Arm:15, sword fighting +2, protection fire +5%, ice -5%). It can only be wielded properly by knights of level 100 or higher. Wydaje mi się, że jednak wszystko jest doskonale zbalansowane. kkthxbye. |
Ja wole i polecam AXE :)
|
Topór z definicji posiada najwięcej punktów ataku. Miecze mają mniej ataku, ale za to najwięcej punktów obrony i do tego są najlżejsze.
|
Balansacja, a klimat gry
Balansacja broni jest OK, wszystko zostało dodane po równoB). Ale lepszy atak od SoV czy SCA sprawia, że quest na te bronie stają się mniej opłacalne. A na przykład taki Great Axe nie będzie już taki wspaniałym rarem, bo jest lepsza broń. Tak samo z clubami, Thunder Hammer to było coś wspaniałego najlepszy jednoręczny club, a teraz co? Rary już nie są takie dobre. Tylko ładnie wyglądają i są żadkie. Klimat robi się coraz gorszy. Powinni zachować wcześniejszy układ broni, by zachować klimat gry i by każdy mógł sobie np. pomarzyć, że będzie walczył z mistyczną bronią, a nie tak jak teraz będzie, że nabije jakiś tam lvl i pójdzie z kumplami na questa i będzie miał najlepszą broń. Według mnie to bez sensu.
|
Cytuj:
|
po upie userzy swordów jak np ja są krótko mówiąc i streszczając cały wątek W DUPIE - http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Calamity calamity ma 51 atak jest 2-ręczny jest naj bronią jeśli chodzi o atak a tera 1 ręczne - magic sword jest naj dla blokerów bo ma dobry atak i + do obrony - ewentualnie gorgon sword który leci z undead dragona bo ma 40 defa - a axe - oto najleprzy axe : http://wiki.hunted.pl/wiki/Solar_Axe - Atk: 52 Def: 29+3 - masakra - dodatki do obrony jak magic sword - i o 4 leprzy atak - żal.pl poprostu - mówcie że drogie itd ale za pół roku bedzie jak magic sword mini rarem który bedzie już w sprzedaży na trade od high leveli - swordy spadły na OSTATNIE miejsce - 1 ma axe 2 cluby - niech userzy clubow sie cieszą a głęboko gdzies są swordy które nie nadają się już do niczego - jak założy ktoś solar axe i masterminda to bedzie miał 40 defa a jak m.sworda lub gorgonke to 40 też a axe ma te 4/8 ataku więcej - przypuśćmy że bedzie ehatowaną bronią wiecznie - zostaje nam http://wiki.hunted.pl/wiki/Hellforged_Axe - +2 do defa - i też jednoręczniak
swordy są teraz NAJGORSZE |
bronie
szczerze układ nowych broni jest do dupe
|
Cytuj:
A co do nowych broni - 1 punkt ataku? może to i dużo, ale czy nie gramy w tę grę dla przyjemności, a nie cyferek? |
Cytuj:
|
Dodali nowe bronie i sie wszyscy poplakali w mysl zasady, ktos ma lepiej ode mnie a tak nie powinno byc! Podniecacie sie jakims Solar Axe ktorego nie wiadomo skad wziac i pewnie bedzie to rare typu Thunder Hammer. Ale juz lamentujemy. Uzytkownicy sworda juz placza, ze axe jest lepszy. A ja sie ciesze, ze dostalem sworda z atakiem 49 i armora +2 do skilla :) i w nosie mam co maja uzytkownicy axe i cluba. A opinie typu sword jest do niczego to po prostu sa zalosne :baby: ze niby co? nie da sie swordem nic ubic? :D Bez komentarza. Zamiast jeczec, ze sword slaby idzcie potrenowac skilla i bedzie ok. Albo przerzuccie sie na axe.
|
@up
chodzi tylko o to, że sword ma mało ataku ale bardzo dobrego defa (przynajmniej tak zawsze było) a teraz sword pozostał taki jaki jest a axe dostał defa takiego jak swordy + jeszcze najlepszy atk... tylko to jest trochę nie fer.... ale trudno, trzeba żyć dalej :) jak komuś bardzo nie pasuje to zawsze można poświecić 2 tygodnie na skillowanie i będzie można kozaczyć axe ^^ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
I co z tego że jest armor +2 do swrd w queście? Skoro armor na +2 club i prawdopodobnie jakis +2 axe można zdropować z potwora?>.< Ja do atk sworda i axe nie będę się czepiać, jedyna rzecz która mi się nie podoba to jest + to defa u axe. Z powodu ich ataku takie bronie jak sca czy hellforged axe powinny nie mieć żadnego + a nie 2-3, nie mówiąc już o tym solar axie.
|
axe zawsze mialy najlepszy atk. swordy najlepszy def a cluby sa tanie i latwo dostepne
|
Była 8.1, płakaliście, że chcecie nowych broni i questów. Macie nowe bronie i questy. Była 8.1, płakaliście, bo chcieliście jakieś itemy dające + do statów. Macie itemy dające do statów. Kurwa ludzie, czy do was można cos przypasować? Tyle razy, mówiłem, nie bede się tym przejmował, nie bedę zawracał sobie tym głowy, bo już w nic nie wierze :-|
Kiedyś było: Bright Sword - Giant Sword - SoV Fire Axe - Dragon Lance - SCA Skull Staff - War Hammer - Nic I jakoś nikt nie płakał, a hit ponad 200 traktowało się jako best. Starych graczy już nie ma, teraz są rozwydrzone dzieciaki, bez urazy dla niektórych. |
Ludzie marudzicie ze axe jest teraz niby najlepsze
ale przed dlugi czas bylo ave ktore mialo atak 50 chociaz bylo dwureczne to mialo bdb def a knight ktory poszedl w axe biegal albo z royal axe 47 ataku albo jak zaplaci 600-1.2k mial sca 50 ataku ave kosztuje 50k i knighci na 75 lvl bija z niego spokojnie po 300 a knight na 75 lvl nie uderzy za tyle z royal axe chyba ze ma jakies dobrego skila po drugie sca jest od 90 lvl a sov od 85 tak samo jest tutaj hel... axe jest od 120 a emerald sword chyba od 110 po drugie wykonajcie najpierw ten quest na te bronie to wtedy mozecie gadac , ekipy robia quest serwice na calmerze akurat za 500k ale i tak polowa ludzi padnie bo to jest quest ala poi ze na looz mozna blokowac resp !! a jesli chodzi o solar axe i calamity bronie byly pokazane na ts ale jakos teraz ich nikt nie posiada ani nie wie jak jes zdobyc !! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:01. |