![]() |
Schodki
Nie wiem czy ktoś z was zauważył ale od dzisiejszego SS pojawiły sie schodki jak idziemy kupowac life potiony. Koniec z trapowaniem botterow , zostaja beary :P
|
super ale nie musiales od razu zakladac nowego tematu
|
Poza tym, kto będzie chodził do Hiacynta po fluidy życia? Wszystko sprzeda ci Lili, i za tą samą cenę.
|
A jak komuś będzie bliżej z np. rot hella, a nie chce iść do miasta ;)? Oczywiście pójdzie do najlepszego Hiacynta.
|
Niech jeszcze porobią kilka ciekawych rzeczy tego typu żeby botterzy byli bardziej bezkarni niż są X(
POWTARZAM PORAZ KTÓRY: Ave Cipsoft! Z...ą wszystko co robi z tej gry oryginalną ;( |
Powiększyli wejścia do MH i do pokoiku w MH.
1. Koniec trapów na MH 2. Koniec blokowania MH Schody u H. 1. Koniec trapów u H. Powiększone wejście do WT. 1. Koniec "bezpiecznych" trapów na WT. Trapować da się dalej, ale jak ktoś zlezie na dół to może Ci uciec. Powiększone przejście w Rot Hell. |
Damn... A sie cieszyłem, że skoro już pewien czas po update to się nie rozmyślą i tego nie zmienią.. szlag by ich. Tylu noobów się będzie czuć bezpiecznie :/
|
sie cipy postarali... zrobili ten pieprzony update 8.21 zeby tylko zlikwidowac miejsca do bloczenia X(
|
A czy to źle? Sami pomyślcie - ile razy w trapie padał boter, a ile razy bogu ducha winny gracz? Statystyki nie kłamią, częściej ginęli ci drudzy. I w obronie tych właśnie niewinnych graczy CipSoft likwiduje miejsca trapów. I to tylko i wyłącznie wasza wina.
(nie, nie dosłownie WASZA. Miałem tu na myśli ogólną społeczność trapujących) |
@up
Był to nie jaki urok gry na rooku :(, a nie samo klepanie lvli. |
Nieźle... koniec z trapowaniem botterów -_-
Dzięki Cipsoft! ;/ |
Oj tam... Nie marudźcie tak. ; ) Znajdą się inne miejsca do trapowania, albo trzeba wykombinować inną taktykę. Noobki to noobki, one i tak zawsze wejdą tam gdzie nie trzeba, no a botterzy to inna bajka. Ja osobiście nie lubię trapować i muszę przyznać, że jestem w tym beznadziejna, no ale wy doświadczeni "trapperzy" na pewno jakoś sobie poradzicie z tą niedogodnością.
; ] |
@up
Ja tam lubie rozwalać trapy :D W sumie na wasp tower dużo nie przeszkodzili, dwie osoby na dół i da rade jakoś :P |
Gdybyscie trapowali tylko botterow to bylo by dobrze, ale wy naduzywacie tego i trapujecie zwyklych, niewinnych graczy i dobrze zrobili ze zablokowali te miejsca.
|
@up
Zgadzam się z Tobą w 100%, ale czasem oni nie są tak niewinni jak nam się wydaje ; ) |
Rowniez sie zgadzam i Cipsoft idzie w dobra strone.
|
Cytuj:
|
@up
Cytuj:
@Topic Dla mnie to nie ma znaczenia czy są miejsca do trapowania czy nie. Nie umiem tego robić i nigdy pewnie nie będę robić. Po części to poszerzenie niektórych korytarzy jest dobrym rozwiązaniem, ale czy to całkowicie uniemożliwi robienie trapów? Wątpię... |
Bogu ducha niewinni gracze? Phi, dajcie spokój, na 100 osób może są takie dwie, trzy.
Reszta to botterzy, albo plx free items spammerzy(ew. ctrl+clone) którym jak sie da tego plate armora żeby zamknęli japę to nawet ty nie powiedzą. |
Cytuj:
|
Cytuj:
A trapy na Botterach widziałem raptem trzy, podczas gdy ogółem w mojej obecności trapowano lub próbowano trapować ponad setkę osób. Po prostu cwaniaki tępią innych dla łupu, a potem tłumaczą się, że robili to, bo gracz był noobem. A gówno prawda - mój brat jako osoba bezkonfliktowa oraz pomagająca innym również trapa zaliczył. Ja, zachowujący się podobnie, także byłem blokowany, a dzięki nieudolności potencjalnego łowcy, szczęściu i sporemu zapasowi Life Fluidów ani raz w tym nie zginąłem. Ale i tak straciłem na tym wiele - średnio po 5-6 LF na jeden trap to sporo, bo przed update było to jakieś 360 gp, a typowy hunt kosztował mnie średnio 3 razy mniej, do tego zysk przynosił. Mniejsza zresztą o mnie. W każdym razie - trap szkodzi, a co szkodzi graczom uczciwym (w sensie nieużywania programów wspomagających) - powinno zostać wyeliminowane, co CipSoft właśnie robi. Nieważne, czy ginie złodziej łupu, żebrak, zwykły gracz czy Rookstayer - śmierć to śmierć. |
No niestety w trapy zazwyczaj wpadają początkujący gracze, zazwyczaj ci którzy nie wiedzą nawet co to trap itp. Teraz sobie wyobraźmy takiego gracza, gdzieś się dowiedział o Tibi i stwierdził, że zagra. Dorobił się tego lvla idzie pozwiedzać a tu niespodzianka i trap. Bardzo to zniechęca do dalszej gry. Stwierdzi, że lepiej pograć w coś innego bo i tak za bardzo się do tibi nie przywiązał. W ten sposób cipsoft traci klientów, a tylko dzięki im ma pieniądze na funkcjonowanie. Więc nie dziwota, że wprowadza poprawki. Teraz jest tyle gier mmo, że jest w czym wybierać.
|
@up.
zgadzam się. Wiele osób zaczęło w grać w np. Lunia , nostale , itp. Bo graficznie sa leprze , jest dźwięk , nie ma pułapek i też są free!!! |
Cytuj:
To jak nie da się trapować to teraz czas na blokowanie oracle, żeby nikt z Rooka nie wylazł ;P |
@down
Racja, jedni sięczegoś nauczą, drudzy sobie darują. (miło się polemizuje =), widać, że obędzie się bez chamstwa na tym) Cytuj:
Cytuj:
|
Ja o tym wiem i nie mam nic przeciwko. Za to taki gracz prędzej niż sięczegoś nauczy - zrezygnuje z gry, bo "same chamy tu grają". A CipSoftowi się to nie podoba, bo tracą potencjalnych nabywców PACC. A tu cały czas mowa o tym, dlaczego trap place zostały utrudnione.
@up Nie zaprzeczę, zawsze miło podyskutować z kimś, kto wie na czym dyskusja polega. |
Będzie nam niezmiernie miło, jak dorzucicie swoje 5 groszy...
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2210155 Propozycja o dodaniu schodków do wieży waspów. Jak każdy wie w tym miejscu jest sporo trapperów. I żadnych offtopów na temat Styzite! |
pamietam jak trapowalem na mino hell i wasp tower, wczoraj na mino hell mi 4 kolesi na red hp ucieklo, naiwni na questa szli xD
na wasp tower latwiej uciec a tak to zastawialismy wyjscie kolesiem i skrzynka i spox teraz latwiej bedzie im uciec, u hiacynta nigdy nie trapowalem :( i tak niegram juz rookslayerem :P |
@Hakuoh: i tak tam nie trapuje ale jestem na NIE bo wtedy, teoretycznie nie zostanie juz zadne miejsce do trapowania
|
Cytuj:
Jak sama nazwa wskazuje Wasp tower- wieża pszczół, ul. Pszczoły latają, więc po co im schody? Zburzy klimat RPG. |
eh te cipy
:( Robilem se rookstayerem w mino hellu sklepik (przy okazji go bloczac :)) z kolegami a teraz dupa :(. Nie mozna robic juz chyba ze sie wszystko do Amber od razu bedzie znosic ;( a tam bylo wygoniej uzbierac 50 itemow potem na depotcharach do amber to przeniesc a teraz cipsoft wszystko sp*******
jak zwykle . |
Cytuj:
@Ktoś tam do góry Schody w tej wieży? Koleś, ciebie pogrzało totalnie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
chociaż dla mnie to jedno i to samo. Nie widziałem osy wchodzącej po schodach :-O |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:53. |