Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Systemy Leczenia - System Expienia Pal & Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=186655)

Eklezjastyk 26-07-2008 13:37

Systemy Leczenia - System Expienia Pal & Knight

Witam wszystkich serdecznie+)

Chciałem dziś poruszyć kwestię narzekania wielu osób co do 'nowego' systemu leczenia postaci, szczególnie rycerza i paladyna, podpierając argumentami łatwiejszego, systemu expienia=)

Na początek, poruszę kwestię knighta, na którego narzeka 90% osób grających tą właśnie profesją...

Czy 2 lata temu, gdy Uh'y leczyły za całe HP, 200 knight - takowych było mało! lepiej się grało rycerzem? Spójrzcie na to z innej perspektywy,może i dłużej trzymaliście się w trapach, na wojnach, ale czy mieliście hity zbliżające się do - 550!? Czy czasem nie expiliście Cyclopolis, zadając średnie hity 100 przy 120 lvlu? Czy dragony nie były 'tym czymś' czym mogliście się szczycić expiąc właśnie tam? 3 respy Dragon Lordów na Venore, w Thais, na Ankrahmun,Fibula? Wtedy nie było POI DL's, masowych respów Frost na okolnir, expiło się trudno i mozolnie, nic nie mówiąc o zarabianu, co było możliwe na minoskach...? To dlaczego narzekacie, Cipsoft musiał zrobić Potiony dla zbalansowania profesji, health potion, strong potion,great,ultimate... Może i brakuje potiona od 150, 200 lvla, ale i tak jest łatwiej, szczególnie dla niedoświadczonych graczy!

Co do kwesti paladyna, który został wg mnie najlepiej ulepszony, znów te narzekanie, na te leczenie exura san która daje 3/4 HP, Cipsoft dodał wam Spirit Potiony, nadal narzekanie! Cofnijcie się 2 lata w tył, cóż, 90 distance, łamiące się speary, trudnośc w skilowaniu, hity na 120 lvlu i 90 distance z ZWYKŁEJ KUSZY I ZWYKŁYCH BOLT! których nikt już nie pamięta, nic innego wtedy z amunicji do expienia nie było, za średnią ilość hp 100-120? Bez tarczy? Czyż 150 paladyn expiący na Fibula dragons & Dl's nie był 'tym czymś"
Royal Speary, Enchanted, niedojże że lepsze od zwykłych bolts, to jeszcze można nosić tarczę! Power Bolty za 12k / bp jeżeli dobrze pamiętam w tej chwili, royal speary po 15 gp! jeden, assassin stary przy których 130 paladyn robi 200k/h na Frostach, kiedyś tyle było można? 60k/h było wyczynem! + zarabianie, wbijanie na royal spearach 500k expa dziennie na bonebeastach z zyskiem... Dodane peło respów... Pomyślcie choć chwilke!

Dodane soft boots dla wszystkich profesji, co bardzo zmniejsza koszty leczenia...

Dodane nowe bronie, nowe tereny!

Więc przestańcie narzekać, i pomyślcie co było kiedyś=)

~

--Cienius-- 26-07-2008 13:51

Stary system pvp bez hotkeyow itp mial wlasnie to "cos" co zabral nam cipsoft

Premiann 26-07-2008 14:11

ciekaw jaki knight walnie 550?

Kojotes 26-07-2008 14:14

Nie wszystkie zmiany są złe, ludzie często nie lubią nowych rozwiązań, bo.... są nowe.

Spójrzcie na ten ss, data utworzenia: 24 marzec 2007:

http://img185.imageshack.us/img185/5...othtestbq9.jpg

Swojego czasu testowałem kuszę i arbalesta (jedyne bronie dla hlev palka wtedy) na różnych potworach, 300 boltów na każdym, badając średnie hity, max dmg itp.
Kiedyś sie palkiem kupowało bolty i jechało... cała filozofia. Na takich behe średnia dmg 54 a arbalesta... max hit 147...prawie 80 boltów żeby ubić jednego... dzisiaj to budzi smiech, ale półtora roku temu taka była rzeczywistość... I nie było takiego płaczu jak teraz jest po każdym update... Na innych, 'słabszych' mobach wcale lepiej testy nie poszły, giant spider= średnia dmg z arbalesta 61.

Co na to pokolenie paladynów 8.0?

Ta gra jest teraz tak łatwa.. I po prostu nie ma na co narzekać, chyba tylko można wspominać złote czasy 7.4, gdzie jeszcze skill się choć troche liczył.

Eklezjastyk 26-07-2008 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Premiann (Post 2200002)

Przykładowo, 243 Ek, 98 club, 541 w Sea Serpenta+) z nowego cluba z Inquisitiona

144 Ek, 94 sword, Emerald Sword, 424 w Hydre

Picinhoxs 26-07-2008 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Premiann (Post 2200002)

146 Ek Sca , Skille 97/93 + axe ring hit w Warlocka 487 :x

Premiann 26-07-2008 16:14

ale jak rzadko walnie tyle, a ile razy spudłuje za tym czasem? Palek po tyle bije jak ma skile po 85, a na dodatek dystans szybciej leci niż np knightowi axe. Ogólnie paladyn najmocniejsza profesja do zarabiania kasy i expienia!

..::QRAS::.. 26-07-2008 17:41

dla mnie 2 rzeczy troche psuja caly efekt :
1. nie powinno byc ass starsow (zbyt tanie i zbyt mocne)
2. oraz poty dla najta (zeby to naprawic powinien byc 1 jeden rodzaj dodany ktory dawal by moze po 1000~ i by starczylo)

takie moje odczucia , a co do sorca i druta to drutowi dal bym wieksza ilosc summonowania mobow

neopostman 26-07-2008 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eklezjastyk (Post 2200095)
Przykładowo, 243 Ek, 98 club, 541 w Sea Serpenta+) z nowego cluba z Inquisitiona

144 Ek, 94 sword, Emerald Sword, 424 w Hydre

243 RP- 712 z ass staru w hydre
243 ms/ed- 1000 z ue.

Więcej pytań ? Knight został zniszczony w przeszłości był mocny ale teraz spadł na totalne dno. Gram każdymi profesjami, każdą z nich mam 100+ poziom więc wiem. Nie ma sensu dyskutować o rzeczach oczywistych. Knight ma wszędzie waste (nie pominając piratów (tak tak) na moim poziomie ._.). RP w tym samym czasie zarabia na demonach miejąc 150 k expa/h

Eklezjastyk 26-07-2008 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2200476)
243 RP- 712 z ass staru w hydre
243 ms/ed- 1000 z ue.

Więcej pytań ? Knight został zniszczony w przeszłości był mocny ale teraz spadł na totalne dno. Gram każdymi profesjami, każdą z nich mam 100+ poziom więc wiem. Nie ma sensu dyskutować o rzeczach oczywistych. Knight ma wszędzie waste (nie pominając piratów (tak tak) na moim poziomie ._.). RP w tym samym czasie zarabia na demonach miejąc 150 k expa/h

Rycerz to rycerz, od 170+ zazwyczaj wasta na Frost nie Masz expiąc 3h, na drag profit, a, i ja podałem że rycerz został ulepszony przez te 2 lata również, ale nadał jest najgorszy, co jest prawdą... przy okazji, ustawiasz rycerza na np. -> BlackD na lizardach, i masz zarobione na czysto! 500k w tydzień grając na NON PVP przy 40k/h, za co możesz expić, ręcznie również możesz tak, ale to trzeba być mocnym nie powiem...

Pozdrawiam,
Biały

Andrealfus 26-07-2008 20:19

kina nie jest zły ale tak jak kolega wyzej, poty ! ranyyy ja obecnie moge uzywać GHP , nie biore zbytnio udzialu w wojnach wiec na monstery zazwyczaj mi starczalo leczenie 500-600. Ostatnio po zakonczonej wojnie gdy zwycieska gildia wybijała walczących zostałem wzięty za jednego z nich, automatycznie podjolem proby ucieczki, 5 osob we mnie strzelało (sd, bolty + jakies 2 knighty ok 200lvl probowaly mnie strapowac) (wszystkie atakujace mnie postacie mialy 90-250lvl). W sec hp spadlo do red, uzylem 1 pota, yellow, uzywam drugiego jeszcze mniej hp (ciemniejszy kolorek zolty) , uzywam 3, ledwo na yellow wszedlem, gdyby ktos z tlumu nie krzyknal ze to nie mnie maja bić to padl bym po uzyciu 4-5pota jaki wniosek? CHUJ Z TEGO ze mam 1655hp, jak byle szmaciak jest wstanie mnie ubic bo nie potrafie sie wyleczyc. Gdy byly jeszcze UH i probowala mnei zabic podobna gromadka spokojnie sie leczylem probojac sie ratować, wtedy trzeba było mieć umiejętności aby kogoś zabić a teraz przy tym systemie leczenia na wyzszym lvl czlowiek jest skazany na destrukcje poprzez brak szans na wyleczenie (chyba ze liczy sie na blad przeciwnika i da nam uzyc 2 potionow nie zadajac nam zbytnio obrazen)

Edit: zapomnialem dodać

wkoncu 85+knight to nie byle szmata i powinien jednak troche tej swojej wytrzymalosci posiadać a obecnie w PVP blada dupa ani nie zabije ani sie nie uratuje

Edit2 : znowu zapomnialem dodać

Zmiany mi się podobają tibia jest kolorowa, mniej kanciata niz kiedys, masa nowych funkcji , questow itp. ale z leczeniem naprawde zmascili...

@down

knightem tylu missow bys nie miał to fakt ale stracil bys od cholery potionow na dluzszy hunt, mi ostatnio jak 2 wyskoczyly zanim je zabilem z exori gran to mi zeszly 4 greaty, 2 strongi, bp mp

Macko121 26-07-2008 20:46

Co do bicia paladynem, expiąc na gsach potrafiłem po 5 razy z rzędu nie trafić w pajączka używając royal spearów na dystansie 84. Rycerzem tylu missów z rzędu na pewno bym nie miał. Co do leczenia, niech wrócą UHy i spokój będzie.

Vil 26-07-2008 21:28

to ze kiedys bylo gorzej nie znaczy ze teraz jest dobrze i absolutnie nie znaczy ze przy odrobinie wysilku ze strony cipsoftu nie mogloby byc duzo lepiej i to juz jakis czas temu.

Piotrek Marycha 26-07-2008 21:48

Eklezjastyk - Jest taka niepisana zasada, powszechnie olewana, że jak sie o czymś nie ma pojęcia zielonego to sie na ten temat nie wypowiada. Może czas sie do niej zastosować?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eklezjastyk (Post 2200095)

Wyobrażasz sobie chociaż co taki 250 ek mógł zdziałać z explo/gfb? Nie? tak myślałem...

Knightowi ułatwiono mozolne pojedyncze bicie śmieci z <400 expa (+ dragi), jednocześnie zajebiście utrudniając wbijanie jakiegokolwiek dobrego expa, jakby tego było mało to z tanka stał sie jakąś kukiełką która nawet sama sie nie wyleczy porządnie.

Co do paladyna - nie zapomniałeś przypadkiem o czymś? Np o runach?

Miłosz 26-07-2008 21:59

Ja jakbym miał wybierać między old hitami,systemem uhów, exori 4x mlv i explo runes<3 a tymi potionami,hitami, brońmi silniejszymi od anni itemów, spellami jak egran,groundshaker,ehur to nawet bym o tej drugiej opcji nie myślał. Jedyne co było złe w old systemie to było to, że cluby nie miały odpowiednika sov/sca.

Sogeking 26-07-2008 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miłosz (Post 2200681)
Jedyne co było złe w old systemie to było to, że cluby nie miały odpowiednika sov/sca.

Popieram. Ale za to były łatwiej dostępne. War Hammera mogłeś kupić za niecałe 2k i biegać z nim na niskim lvl. Nie mówiąc już o sorcach, którzy używali ich gdy jeszcze nie mieli różdżek. To były czasy ;)

Eklezjastyk 26-07-2008 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 2200656)
Eklezjastyk - Jest taka niepisana zasada, powszechnie olewana, że jak sie o czymś nie ma pojęcia zielonego to sie na ten temat nie wypowiada. Może czas sie do niej zastosować?

Wyobrażasz sobie chociaż co taki 250 ek mógł zdziałać z explo/gfb? Nie? tak myślałem...

Knightowi ułatwiono mozolne pojedyncze bicie śmieci z <400 expa (+ dragi), jednocześnie zajebiście utrudniając wbijanie jakiegokolwiek dobrego expa, jakby tego było mało to z tanka stał sie jakąś kukiełką która nawet sama sie nie wyleczy porządnie.

Lord'paulistinha 'S month daily exp

+80,000,000

+), teraz powiedzcie, że to 300 lvl, a robi tyle od 250 , troszq mniej

Andrealfus 27-07-2008 08:29

Cytuj:

Signed _/ <znaki>

Eklezjastyk 27-07-2008 11:06

Cytuj:

Rozumiem, że pojedyncze Exori Gran -> Exori na Arenie Frostach dla 140 Knighta, przy 150k/h, to nie mass expienie=[

Vil 27-07-2008 12:08

150k/h nie bylo wielkim wyczynem za czasow gdy exori gran nie istnialo, zwykle exori konsumowalo 80% many, knight bil z broni o 1/3 mniej niz teraz a o frostach nikt nie marzyl.

Fagaro 27-07-2008 16:57

200 ek wyciaga luzem 170k/h z zyskiem, dla poczatkujacych graczy ktorzy maja 80-100 level i te 10-15 mln expa wydaje sie to ogromna iloscia, ale jesli taki 200 ek ma 140 mln expa to 170k/h nie jest czyms powalajacym, a zeby expic czybciej to ma waste i krew go zalewa jak widzi magow/paladynow ktorzy przekraczaja 300k/h majac zysk. krwe tez go zalewa jak ma ubic jakiegos nooba i idzie to jak krew z nosa, bo nie porownujmy ciosow z sd/gwiazdek (opcjonalnie ue) z ciosami z meele, oczywiscie ktos moze powiedziec ze knight ma exori, ale trafcie w kogos z 100 levelem w pelnym biegu.

Andrealfus 27-07-2008 17:17

@up

80-100 lvl początkujący ?! tyś chyba na głowę upadł ! nawet nie wiesz jak ciężko wbić ten 100lvl+ grając uczciwie bez wspomagaczy ! A sądząc po twoim profilu to ty chyba jednak się czymś wspomagałeś pisząc brednie o początkującym 80-100lvl -.-, mnie krew zalwea jak od 2003r. bije tylko i wylacznie potwory do max 160-255 exp bo inaczej mi sie to nie oplaca... wkurza mnie juz expienie 40-70k/h , w pvp szlag moze czlowieka trafić kiedy 30 paladyn spokojnie sobie przedemna ucieka lecza sie potami bo exori gran+meele jak juz trafi i mi siadzie to i tak go max do red zjade

--Cienius-- 27-07-2008 17:36

niestety kina to postac dla bo...row powinni jednak to zmienic ;/

adrianeczeqq 28-07-2008 11:37

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=9634
149~pall na Goroma Demonach solo

A niech ktoś kurwa powie że palek ma źle -żadna inna profesja tak nie wyrobi a na pewno nie knight...+ z tą ilością hp małe ryzyko nie ma takiego slowaw porównaniu z magami

Andrealfus 28-07-2008 14:35

@up

o ja p... ile on zarobil przy tak nie wielkim nakladzie kasy -.- zwrocilo mu sie 25 razy tyle co wydał

Kojotes 28-07-2008 16:29

Palek nie ma źle, wręcz przeciwnie, ma teraz dosyć dobrze. Ale nie aż tak jak myślicie.

To że ktoś miał takiego farta wcale nie znaczy że tak jest zawsze i u każdego. Gdyby nie stairhop, to moge sie założyć że by nie było takiego jęczenia że palek ma wszedzie taki profit, bo by takie akcje nie odchodziły. A do efektywnego skakania potrzebny jest albo błyskawicznie szybki internet, dobry komp i nieziemski refleks (zreszta nawet wtedy nie zawsze sie udaje) albo bot (widać co wybrał tamten paladyn). A stairhop jest w istocie game weakness abuse, więc należy wziąść pod uwagę, że kiedyś moze zostać zlikwidowany- choćby poprzez 1-1,5 sek blokadę ataku po zejściu góra/dół.

Nie zawsze jest tak wspaniale jak to widać na screenach- zresztą nikt nie wrzuca zdjęć z lootem 1fa/1dd na 10 godzin bo nie ma po co, ale jak mu sie pofarci w krótkim czasie wtedy sie chwali. I powstaje takie sztuczne przekonanie że gdzie palek nie pójdzie tam ma profitu nie wiadomo ile.

Wszyscy patrzycie tylko na kwestie zysku, a przeciez cieżko paladynowi konkurować z magami jeśli idzie o potencjalne tempo expa i o pvp. Odczuwa się także brak odpowiednika exori gran/ue/mocniejsze wave. Bo assassin stary mimo że mocne, to nie walą w kilka/kilkanaście mobów dookoła.

Obiektywnie patrząc, teraz sytuacja z wyrównaniem profesji lepiej się przedstawia niż kiedyś, chociaż wcale nie oznacza to ideału.

Johny Cross 28-07-2008 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eklezjastyk (Post 2199944)
Witam wszystkich serdecznie+)

Chciałem dziś poruszyć kwestię narzekania wielu osób co do 'nowego' systemu leczenia postaci, szczególnie rycerza i paladyna, podpierając argumentami łatwiejszego, systemu expienia=)

Na początek, poruszę kwestię knighta, na którego narzeka 90% osób grających tą właśnie profesją...

Czy 2 lata temu, gdy Uh'y leczyły za całe HP, 200 knight - takowych było mało! lepiej się grało rycerzem? Spójrzcie na to z innej perspektywy,może i dłużej trzymaliście się w trapach, na wojnach, ale czy mieliście hity zbliżające się do - 550!? Czy czasem nie expiliście Cyclopolis, zadając średnie hity 100 przy 120 lvlu? Czy dragony nie były 'tym czymś' czym mogliście się szczycić expiąc właśnie tam? 3 respy Dragon Lordów na Venore, w Thais, na Ankrahmun,Fibula? Wtedy nie było POI DL's, masowych respów Frost na okolnir, expiło się trudno i mozolnie, nic nie mówiąc o zarabianu, co było możliwe na minoskach...? To dlaczego narzekacie, Cipsoft musiał zrobić Potiony dla zbalansowania profesji, health potion, strong potion,great,ultimate... Może i brakuje potiona od 150, 200 lvla, ale i tak jest łatwiej, szczególnie dla niedoświadczonych graczy!

Co do kwesti paladyna, który został wg mnie najlepiej ulepszony, znów te narzekanie, na te leczenie exura san która daje 3/4 HP, Cipsoft dodał wam Spirit Potiony, nadal narzekanie! Cofnijcie się 2 lata w tył, cóż, 90 distance, łamiące się speary, trudnośc w skilowaniu, hity na 120 lvlu i 90 distance z ZWYKŁEJ KUSZY I ZWYKŁYCH BOLT! których nikt już nie pamięta, nic innego wtedy z amunicji do expienia nie było, za średnią ilość hp 100-120? Bez tarczy? Czyż 150 paladyn expiący na Fibula dragons & Dl's nie był 'tym czymś"
Royal Speary, Enchanted, niedojże że lepsze od zwykłych bolts, to jeszcze można nosić tarczę! Power Bolty za 12k / bp jeżeli dobrze pamiętam w tej chwili, royal speary po 15 gp! jeden, assassin stary przy których 130 paladyn robi 200k/h na Frostach, kiedyś tyle było można? 60k/h było wyczynem! + zarabianie, wbijanie na royal spearach 500k expa dziennie na bonebeastach z zyskiem... Dodane peło respów... Pomyślcie choć chwilke!

Dodane soft boots dla wszystkich profesji, co bardzo zmniejsza koszty leczenia...

Dodane nowe bronie, nowe tereny!

Więc przestańcie narzekać, i pomyślcie co było kiedyś=)

~

grasz na no-pvp? -.-

adrianeczeqq 28-07-2008 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2202494)
Palek nie ma źle, wręcz przeciwnie, ma teraz dosyć dobrze. Ale nie aż tak jak myślicie.

To że ktoś miał takiego farta wcale nie znaczy że tak jest zawsze i u każdego. Gdyby nie stairhop, to moge sie założyć że by nie było takiego jęczenia że palek ma wszedzie taki profit, bo by takie akcje nie odchodziły. A do efektywnego skakania potrzebny jest albo błyskawicznie szybki internet, dobry komp i nieziemski refleks (zreszta nawet wtedy nie zawsze sie udaje) albo bot (widać co wybrał tamten paladyn). A stairhop jest w istocie game weakness abuse, więc należy wziąść pod uwagę, że kiedyś moze zostać zlikwidowany- choćby poprzez 1-1,5 sek blokadę ataku po zejściu góra/dół.

Nie zawsze jest tak wspaniale jak to widać na screenach- zresztą nikt nie wrzuca zdjęć z lootem 1fa/1dd na 10 godzin bo nie ma po co, ale jak mu sie pofarci w krótkim czasie wtedy sie chwali. I powstaje takie sztuczne przekonanie że gdzie palek nie pójdzie tam ma profitu nie wiadomo ile.

Wszyscy patrzycie tylko na kwestie zysku, a przeciez cieżko paladynowi konkurować z magami jeśli idzie o potencjalne tempo expa i o pvp. Odczuwa się także brak odpowiednika exori gran/ue/mocniejsze wave. Bo assassin stary mimo że mocne, to nie walą w kilka/kilkanaście mobów dookoła.

Obiektywnie patrząc, teraz sytuacja z wyrównaniem profesji lepiej się przedstawia niż kiedyś, chociaż wcale nie oznacza to ideału.

1. Bot jest dostępny dla każdego i każda profka go używa
2. Knightem nigdy sobie nie poexpisz solo na demach bez waste(pomijam 350lvle)
3.palek ma exori mas san
4.palek bije kombo star+san, kiedy mag może exori~ + wand/rod i ma większe ryzyko nie ma takiego slowa
5. nawet bez takiego farta ma 200-300k profitu na luzie
6. Pg może robić nieco mniejsze niż magowie ale też z mniejszym waste(nawet być na+)
7. Gdzie palek nie ma profitu?

Patysiak 28-07-2008 20:56

Jęczycie, jak to knightem jest źle, a wcale tak nie jest. Knight ma bardzo dużo hp, przy freezach, kickach, lagach to on ma największą szansę przeżycia. Także na anni to on spamujący potkami zazwyczaj jest tym, co przeżyje. A umiejętnie expiący także ma se nieźle (przykładowo kumpel 180+ek na nightmare zawsze nieźle zarabia, mając przy tym boski exp). Każda prof ma swoje + i -, ale jest tą najlepszą, jeśli potrafisz nią grać (nie mniej nie powiem, obecnie pallki i tak mają nice, bo zazwyczaj na frostach, poi dl, kopalniach czy demcach Ci, których znam mają nice profit, ogromny exp i nawet z mass freezami nie nie ma takiego slowa). Także nie ma co narzekać, tylko umiejętnie wykorzystywać możliwości swojej prof (i ew. współpracować z innymi prof ;P). Pozdro.

Kojotes 28-07-2008 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adrianeczeqq (Post 2202658)
1. Bot jest dostępny dla każdego i każda profka go używa
2. Knightem nigdy sobie nie poexpisz solo na demach bez waste(pomijam 350lvle)
3.palek ma exori mas san
4.palek bije kombo star+san, kiedy mag może exori~ + wand/rod i ma większe ryzyko deda
5. nawet bez takiego farta ma 200-300k profitu na luzie
6. Pg może robić nieco mniejsze niż magowie ale też z mniejszym waste(nawet być na+)
7. Gdzie palek nie ma profitu?

1. Może dlatego że nie używam ani nigdy nie używałem bota, ale nie sadze zeby robienie run na bocie przez postacie magiczne równowazylo zdobywanie calych lvlow knightem czy stairhop paladynem.

3. I co z tego? 160 many za 120-160 dmg przy 130 lev/23 mlev (dodaj 20 w przypadku weak to holy) to naprawdę nie wiele. Nie nadaje się to do expienia, jak dawniejsze GFB.

4. koszt takiego kombo palka: 33 gp za strzał z assassina (koszt 100 gp jednej x średnia wytrzymałość 3 rzutów) + 10 gp za sana (20 many za sana, manas za 50 gp odnowi many na 5 takich)= 43 gp.
koszt kombo sorca: 10 gp za elemental strike + 7 gp (strzał z najmocniejsego roda/wanda)= 17 gp.
a stosunek siły przedstawia się raczej jak 3:2 dla palka. Bardziej by pasowało, gdybyś podał za przykład p bolta.

5. chciałbym z każdego huntu na demach "na luzie" wyciągać 200-300k profitu.

7. proste, tam gdzie mu się nie zwróci.

Jeszcze raz powtarzam, mit że paladyn gdzie nie pójdzie ma profit jest nieprawdziwy!

Tharion 28-07-2008 23:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patysiak (Post 2202893)
Jęczycie, jak to knightem jest źle, a wcale tak nie jest. Knight ma bardzo dużo hp, przy freezach, kickach, lagach to on ma największą szansę przeżycia.

75~ EK dostałem podczas bocenia z 6 kicków na CHAKOYI w czym 3 (TRZY) razy PADŁEM mając PRAWIE full hp(1000+_)
Coś jeszcze na temat kicków?

Cytuj:

1. Może dlatego że nie używam ani nigdy nie używałem bota, ale nie sadze zeby robienie run na bocie przez postacie magiczne równowazylo zdobywanie calych lvlow knightem czy stairhop paladynem.
Ale bocenie evis botem na frostach/czymkolwiek juz tak, co?

Prawda jest taka, że knight po updacie dostał ułatwione bicie gówien po 200 exp > oraz dragów, ajednocześnie brak możliwości wzięcia na klate paru mobów solo, i jednocześnie także stał się kompletnie bezużyteczny do blokowania, gdyż pallki/magowie biją te moby solo z mniejszym waste.

Elo.

Eklezjastyk 28-07-2008 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johny Cross (Post 2202572)
grasz na no-pvp? -.-

Grałem, obecnie gram na PvP

Michnik of Celesta 06-08-2008 13:20

Palek dobry to w sumie jest - ale leczenie to kompletny szajs , e san nie ma porównania z old vitą , a gsp też ładny badziew. Po jakiego grzyba cipsoft ruszał system leczenia , mógł chociaż poprzestać na samych mana potach.

Patysiak 07-08-2008 01:40

Tharion. Na 75lvl masz 1k+hp oraz (podejrzewam) good skille, a co za tym idzie mniej obrywasz. Ja 144ms mam 865hp i więcej obrywam więc mimo wszystko przy kicku/freezie/lagu to knight ma największą SZANSĘ przeżycia.

Up A może frytki do tego? Nie ma to jak hity z starów po 300-500 i leczenie od 1hp do full ;o

Tharion 07-08-2008 02:13

@Up
Ta tylko ze mnie na tym kicku potrafi czakoja upierniczyc....
a skille teraz (86 lvl mam 77/72 ;l )
na freezie/lagu taa, na kicku to podobna do sorca ;p

Marecki666 07-08-2008 08:22

@up
Jak się boci to się takie ma. :/, ja mam na 25 knajcie 82/82. :<
Hmm... kick - 1 min i Cię wyloguje, jaka czakoja Cię wtedy ubije? 1 windcaller? może, nigdy nie botowałem na czakojach, ale patrzyłem, co to jest - w tą 1 min może Ci 1k hp zabrać, bijąc średnio po 30 na turę... 30 * 30 = 900... Nie bije on jednak tak często z tego wave, chociaż chyba ma jeszcze jakieś lodowe HMM, więc jeśli naprawdę można paść od tego - zwracam honor.

Dirk Pitt 07-08-2008 09:40

Knight sluzy tylko i wylacznie do bocenia, kto nie probowal niech sam sie przekona, nie wazne czy pacc czy facc klepie ciekawa kase. Jesli chodzi o fun gry, to nie polecam, spektrum jego mozliwosci jest bardzo waskie. Najlepsze jest takie rozwiazanie, 2 postacie knight (do botowania zarabiania) mag, druid do przyjemnego grania (waste nie wazne).

Andrealfus 07-08-2008 10:06

@up

Botom mowię stanowcze NIE, mam jedna postać do grania dla przyjemności - Knight, jakos dorobilem sie przez te wszystkie lata bez zadnego wspomagacza...

LarvaExotech 07-08-2008 10:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 2201696)
@up

80-100 lvl początkujący ?! tyś chyba na głowę upadł ! nawet nie wiesz jak ciężko wbić ten 100lvl+ grając uczciwie bez wspomagaczy ! A sądząc po twoim profilu to ty chyba jednak się czymś wspomagałeś pisząc brednie o początkującym 80-100lvl -.-, mnie krew zalwea jak od 2003r. bije tylko i wylacznie potwory do max 160-255 exp bo inaczej mi sie to nie oplaca... wkurza mnie juz expienie 40-70k/h , w pvp szlag moze czlowieka trafić kiedy 30 paladyn spokojnie sobie przedemna ucieka lecza sie potami bo exori gran+meele jak juz trafi i mi siadzie to i tak go max do red zjade

to chyba gramy w calkowicie inna gre, bo ja na 55 lvlu bije smoki wychodzac lekko na + lub lekko na - a niedawno mialem okazje walczyc z 60 ms'em i na full attacku z lancy zbieral po 130+ (skill 78), to wyobraz sobie ile by zbieral palek ktory nie nosi tarczy ;p

a bicie potworkow 160-255 exp jest na tyle oplacalne ze jest praktycznie darmowe, a i hity wieksze od sorcow.

moim zdaniem balans jest, moze nie stuprocentowy ale jest juz bardzo dobrze.

Hoost 07-08-2008 11:35

@UP
jaki palek teraz nie nosi tarczy??
według mnie system leczenia jest sux

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:08.