Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   GTA IV na PC - oficjalnie potwierdzone! [ciekawostka] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188257)

Duke Dran 07-08-2008 14:37

Yo!
Jak już pewnie wiecie albo i nie R* oficjalnie potwierdził (a właściwie to jego założyciel Sam Houser), że GTA IV wyląduje na blaszakach już w listopadzie tego roku. Sam mogę powiedzieć, że cieszę się niezmiernie. Sprzęt i kasa gotowa. Mam tylko nadzieję, że nie przesadzą z ceną jak to było w przypadku SA... ale prawda taka, że cena dla mnie jest nieistotna : ) (w przypadku GTA). Co o tym sądzicie?

TUTAJ i TUTAJ można poczytać więcej.

Yo!

@Edit
A TUTAJ oryginalna informacja na officjalnej stronie R* : )

Okładka + kilka info na temat GTA 4 PC.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez http://gtasite.net/ (Post 2225347)
G4TV.com ujawniło okładkę brytyjskiego wydania GTA 4 w wersji na PC.

http://img231.imageshack.us/img231/2...1985312zr1.jpg

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez http://gtasite.net/ (Post 2225347)
Oprócz tego mamy kilka nowych informacji.
Z napisu "Games for windows" który umieszczony jest na górze okładki, możemy wywnioskować iż gra będzie obsługiwać technologie 32 oraz 64 bitowe.
Druga informacja to napis "Live" po prawej stronie pudełka, który daje nam do zrozumienia iż multiplayer będzie opierać się o tą samą technologie co wersja na Xbox360. Istnieje także prawdopodobieństwo że gracze zarówno z wersji PC jak i Xbox360 mogli by grać razem i korzystać wspólnie z usługi "Live".

Niestety póki co to są plotki, których R* nie zdementował oraz nie potwierdził.

Dalej z niecierpliwością czekamy na chyba najważniejsze info czyli wymagania sprzętowe oraz kiedy ukażą się pre-ordery GTA 4 w Polsce.

News pochodzi ze strony http://gtasite.net/
LINK DO NEWSA

Jeszcze taka jedna ciekawostka. Na stronie LINK sklep City@Disc ma w ofercie GTA IV na PC za CHF 79.50 co na tą chwilę daje kwotę 160,88 zł (1 CHF = 2.0237 PLN).

Nowa wiadomość:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gram.pl (Post 1221759)
GTA IV w wersji na PC zostanie zaprezentowane w Lipsku na tegorocznych targach Games Convention - taką nieoficjalną informację podał serwis VG247. A wielkie święto graczy rusza za naszą zachodnią granicą już w najbliższą środę...

chciałoby się to zobaczyć lecz niestety jak twierdzi serwis

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez http://gtasite.net/ (Post 1221759)
Niestety, będzie to prezentacja "za zamkniętymi drzwiami", więc żaden redaktor ani nikt niepowołany nie będzie mógł tego zobaczyć. Miejmy nadzieje, iż któryś serwis zaproszony tam da jakieś zdjęcia/filmy dot. najnowszego dziecka Rockstar Games na PC...

więc lipa...

Więcej info na:
Infor gram.pl
Info gta-site

I jeszcze taka jedna ciekawostka
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez http://gtasite.net/ (Post 1221759)
Wczorajszego dnia, Rockstar Games zapowiedział oficjalną datę wydania Grand Theft Auto IV na XBoxa 360 i PS3 w Chinach. Chińczycy dostaną GTA IV na konsole dużo później od nas... Czwórka w ich kraju wychodzi 30 października 2008 roku.. Tak więc, Chińczycy będą mieli GTA4 ok. 6 miesięcy po nas... Serwis Kotaku podaje również, iż cena będzie wynosić ok. ¥8,390 (US$76) (152zł) (dane z waluty.onet.pl).

Illya_von_Einzbern 07-08-2008 14:51

ŁaŁ , podnieciłem się z samego faktu że mnie to nie obchodzi. :D

GTa 4 ... pff , lepsza grafa a reszta to samo? Gr8t...
Szkoda tylko że w grach nie chodzi o grafe.

Erhion 07-08-2008 14:55

Up: To nie graj. Nikogo to nie zmartwi.

No nareszcie. Już zbieram kasę. :D

Vanhelsen 07-08-2008 14:57

A ja tam wyczekuję z niecierpliwością na czwartą odsłonę GTA. Jak na razie gra ma szanse stać się jedną z lepszych edycji, i tu nie mówię o grafice. Czekam do Listopada, a na razie w ramach GTA i tak króluje dla mnie Vice City.

Gelt 07-08-2008 15:01

@Wieszak

Signed.

Grałem na X-pudle i muszę powiedzieć, że gra zrobiła na mnie wrażenie. Te możliwości, ta grafika.. Miodzio, chociaż nie jestem wielkim fanem GTA to muszę przyznać - gra jest naprawdę dobra.

MasterTusk 07-08-2008 15:17

No wreszcie, być może osiągneli już zadowalająca ilość kupna konsoli i w końcu się przełamali...:)
Jeszcze tylko zapowiedź The Force Unleashed na pc i rozbijam świnkę:p

Rayza 07-08-2008 15:24

Nie prawda , to nie możliwe ze w końcu dali GTA na PC XD
ale jeśli to nie plotki to odrazu zbieram kasę x]

Tovob Lard 07-08-2008 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2217613)
@Wieszak

Signed.

Grałem na X-pudle i muszę powiedzieć, że gra zrobiła na mnie wrażenie. Te możliwości, ta grafika.. Miodzio, chociaż nie jestem wielkim fanem GTA to muszę przyznać - gra jest naprawdę dobra.

Też grałem i miałem inne odczucia, najbardziej denerwowało mnie wbieganie W przód samochodu, dlatego też bardziej ekscytuje się Mafią 2, swoją drogą pierwsza mafia byla/jest o niebo lepsza od gta 3 vc sa :)

Walekifa 07-08-2008 17:23

U mnie nie ruszy,a na nowy sprzęt się nie zapowiada. Ale jestem pewien że jak wpadnę do kogoś,kto ma dobry sprzęt to mnie od tego fotela prędko nie oderwie xD

Ojciec Dyrektor 07-08-2008 17:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tovob Lard (Post 2217711)
Też grałem i miałem inne odczucia, najbardziej denerwowało mnie wbieganie W przód samochodu, dlatego też bardziej ekscytuje się Mafią 2, swoją drogą pierwsza mafia byla/jest o niebo lepsza od gta 3 vc sa :)

popieram kolegę w 100000000000000 % ;D Mafia bije wszystkie gry na łeb !

P.S ale GTA nie takie złe xD

Pan i Wladca 07-08-2008 17:32

Vice City jak dotąd było najlepszą częścią. W San Andreas grałem chwile i mi się znudziło. Z tego co widziałem po trailerach GTA IV, to będzie naprawdę ciekawa gierka. Dodali to czego mi najbardziej brakowało w Vice City, czyli wybicie szyby przy kradzieży auta :)

Walekifa 07-08-2008 17:41

Przecież San Andreas było świetne. Ale sprawa gustu. Bo ja np. Uwielbiam czarne klimaty. Więc nie było nic lepszego, niż wziąć kilku chłopaków i władować się do jakiegoś Cadilaca,po czym pobawić się trochę z obcymi gangami,czy Policją ; ) Podczas gdy w Radyjku na mojej stacji leci Eazy-E.

Duke Dran 07-08-2008 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2217773)
Przecież San Andreas było świetne. Ale sprawa gustu. Bo ja np. Uwielbiam czarne klimaty. Więc nie było nic lepszego, niż wziąć kilku chłopaków i władować się do jakiegoś Cadilaca,po czym pobawić się trochę z obcymi gangami,czy Policją ; ) Podczas gdy w Radyjku na mojej stacji leci Eazy-E.

Dokładnie. Czarny klimat i gangsterka to jest to, a nie jakiś facio w różowej koszuli w kwiatki na staromodnych wrotkach i z srebrnym MP5 w dłoni. Nie żebym miał coś do tamtych czasów, nawet je lubię ale jednak współczesność bardziej mnie kręci.

X-Anylon 07-08-2008 18:17

Hah, nareszcie - niemogłem się doczekać !

Mam nadzieję, że cena będzie przystępna.

Raxev 07-08-2008 18:23

Świetna wiadomość, bo nie ma to jak zobaczyć wylatującego przez przednią szybę kierowcę, przy czołowym zderzeniu ;]

qq2 07-08-2008 18:36

Na pewno będzie moja : )
Grałem we wszystkie części GTA i muszę przyznać, że SA na prawdę miało ten klimacik nyggasów xD Oby z IV było to samo, bo grafa to nie wszystko, a niestety nie miałem okazji pograć na x-boxie albo ps3 ;<

..::QRAS::.. 07-08-2008 19:33

Nie chce sie chwalic ale fallouta 3 i gta 4 to juz tydzien temu gralem ...

Duke Dran 07-08-2008 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2217873)

I jakie wrażenia?

Jedną z ważniejszych rzeczy, jakie powinniśmy spełnić, my gracze to pokazać R*, że nadal opłaca się inwestować w rynek PC przy tak dużym piractwie na lewo i prawo. Na mnie już mogą liczyć. Ciekawe czy będzie jakieś wydanie kolekcjonerskie.

Tompior 07-08-2008 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2217876)
I jakie wrażenia?

Jedną z ważniejszych rzeczy, jakie powinniśmy spełnić, my gracze to pokazać R*, że nadal opłaca się inwestować w rynek PC przy tak dużym piractwie na lewo i prawo. Na mnie już mogą liczyć. Ciekawe czy będzie jakieś wydanie kolekcjonerskie.

Widzisz. W ciagu 1 dnia ze sprzedazy konsolowej wersji zarobili 500 milionow. W ciagu kilku lat sprzedazy wersji na PC nie zarobia nawet 1/10 tej kwoty. Jedyna nadzieja w tym, ze ludzie beda kupowac oryginaly ze wzglegu na tryb multiplayer...

Erhion 07-08-2008 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2217873)

Wow szkoda, że Fallout 3 jeszcze nie wyszedł. Gdzie w niego grałeś?

Vanhelsen 07-08-2008 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X-Anylon (Post 2217799)
Hah, nareszcie - niemogłem się doczekać !

Mam nadzieję, że cena będzie przystępna.

To trwaj w tej nadziei dalej :D R* ma to do siebie, że się wysoko ceni, więc 200,- to jest moim zdaniem MINIMUM jakie przyjdzie nam zapłacić za grę.
Ciekawe czy ukaże się u nas EK i co będzie zawierać :P

Arcan 07-08-2008 20:31

Jeśli zwykła wersja będzie kosztować ~200zł, to nawet wolę nie myśleć o EK. Dla mnie to za drogi interes, poczekam, aż GTA IV wejdzie do extra klasyki :D

Duke Dran 07-08-2008 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2217946)
To trwaj w tej nadziei dalej :D R* ma to do siebie, że się wysoko ceni, więc 200,- to jest moim zdaniem MINIMUM jakie przyjdzie nam zapłacić za grę.
Ciekawe czy ukaże się u nas EK i co będzie zawierać :P

Takie ceny też mają wpływ na to, że ktoś nie kupi bo za drogie to ściągnie za friko z neta : P. Ja mam jednak nadzieję, że ~ do 150zł to będzie max.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2217955)
Jeśli zwykła wersja będzie kosztować ~200zł, to nawet wolę nie myśleć o EK. Dla mnie to za drogi interes, poczekam, aż GTA IV wejdzie do extra klasyki :D

Own3d! To sobie poczekasz xD.

Necromantor 07-08-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2217955)

Lol to wtedy już będzie gta 6 albo lepiej,co do tematu to bardzo dobrze nie bede musiał zbierać tyle kasy na x-a ..

Nari 07-08-2008 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2217977)
Takie ceny też mają wpływ na to, że ktoś nie kupi bo za drogie to ściągnie za friko z neta : P. Ja mam jednak nadzieję, że ~ do 150zł to będzie max.
.

Huh, szczerze to 50 zł fanom większej różnicy nie zrobi. Fakt faktem, nie jestem fanem GTA, ale jeśli gra będzie godna to kupie. Nie mam zamiaru się zawieść tak jak na GIII, ale zobaczymy:)

Howard-Webb 07-08-2008 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2217597)
ŁaŁ , podnieciłem się z samego faktu że mnie to nie obchodzi. :D

GTa 4 ... pff , lepsza grafa a reszta to samo? Gr8t...
Szkoda tylko że w grach nie chodzi o grafe.

nowe mozliwosci?
Inne zadania?
Itp. itd?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tovob Lard (Post 2217711)

Pamietaj, ze wersje konsolowe zazwyczaj sa troche inne od blaszanych

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2217939)

Nie karm trolla :3

Od siebie dodam, ze dla mnie cena nie gra roli - 200, 300 zł - kocham ta serie i i tak kupie :3 a jak by byla jakas WK, godna ceny swojje, to tez kupie ;)

Na gre czekam z niecierpliwością, i pewnie kupie na wirtus.pl, czy gdzies, zeby w dniu premiery byla u mnie w domq ;D

Down:
SEE YOU!!
Zobaczymy, jak Ci karnego z bazuki jebnem :D

Duke Dran 07-08-2008 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Howard-Webb (Post 2218043)
Od siebie dodam, ze dla mnie cena nie gra roli - 200, 300 zł

Tak trzymać : P!

PS:
Howard! Nigdy Ci tego nie wybaczę! Pamiętaj! Mam nadzieję, że spotkamy się w multi (GTA IV)!!1111oenoe.

Grue 07-08-2008 23:19

Cena nie wazna, ciekawe tylko czy moj laptop pociagnie nowe GTA :/ Oby do listopada <3

Nadrill 08-08-2008 00:17

Ha, a ja już w sobotę pogram ;*

Tovob Lard 08-08-2008 07:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Howard-Webb (Post 2218043)

Pamietaj, ze wersje konsolowe zazwyczaj sa troche inne od blaszanych

To zależy, bo sa "przerzuty" z konsol gdzie gra nie jest w ogóle poprawiona, bugi, sterowanie nie przystosowane do klawiatury (swoją drogą gównianie gra mi sie na padzie/kierownicy i innych), a są gry które poprawią i mniejmy nadzieje, że to będzie gta 4 :) jak tak piszecie co sie wam podoba w gta4, to napisze ze mi sie pojawil usmieszek jak palac gume po pewnym czasie pekla mi opona i sie smigalo na feldze ;)

Duke Dran 08-08-2008 08:59

Jeszcze tylko 105 dni do premiery w Europie xD. Odliczamy!

Robin 08-08-2008 09:22

GTA niszczy niektórym psyche. Na wp widziałem newsa jak 18-stolatek zabił taksówkarza nożem bo chciał żeby było jak w GTA.

Andrealfus 08-08-2008 09:40

moje podejscie do tej serii jest... wg. mnie to :

gralo sie dobrze w 1 i 2 na psx (wersji na pc nie mialem :D)

gta3 - dało sie pograć

vice city nie mialem

gta SA - nuda nuda nuda... nie podobała mi się

gta4 - nie gralem, kupie zapewne jak bedzie na pc ale mam nadzieje ze bedzie ciekawa gierka bo grafika nie jest najwazniejsza... mam szczera nadzieje ze gra nie poszła w strone crysisa (zajebista grafika, fabuła i logika gry dno) znając R* to nie powinni nic zmaścić :) (ale pewnym na 100% nigdy nie mozna byc :P)

..::QRAS::.. 08-08-2008 09:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2217939)

Ahah jak nie zobaczysz to nie uwiezysz ? ; ]

9-NINE 08-08-2008 10:03

@up:W co ma nie wierzyć? W to że masz pirata? Nie martw się, ja ci wierzę. Utop się.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robin2000 (Post 2218431)
GTA niszczy niektórym psyche. Na wp widziałem newsa jak 18-stolatek zabił taksówkarza nożem bo chciał żeby było jak w GTA.

A sąd i ludzie mogą to kupić, no bo: "gry to zło i narzędzie Szatana". Równie dobrze mógłby kogoś zabić z powodu jakiegoś filmu lub książki, tylko że to nie ma takiego przebicia.

@top:
Grałem w GTA4 na Xboxie, wrażenia bardzo pozytywne.

hoomik 08-08-2008 10:12

to wy sobie czekajcie, a ja odpalam iksa i lece wykonywac kolejne achievementy ;)

Ano wlasnie. Achievementy. To jest to, czego zdecydowanie bedzie brakowac wersji PCtowej. Nie ma co ukrywac, ze zbieranie achi dosyc konkretnie przedluza zywotnosc wiekszosc gier na X'a (pominmy tytuly, w ktorych do 1000GS trzeba zdobyc ~6 achi ;;;)), a zadania typu "przetrwaj 5 minut na 6* Wanted Level" czy zbieranie paczek nie sa juz robione wylacznie z nudow. No i multiplayer. Chwilowo nie mam mozliwosc podpiecia sie pod XBL, ale to kolejny element, ktory przedluzy zycie GTA IV. No i naturalnie - mp = kolejne achi do zdobycia. Nie wyobrazam sobie multi na PC, z zalagowanymi serwerami od natloku cziterow. Osobiscie uwazam, ze w przypadku tego tytulu powinni wprowadzic jakies cd-keye or smth, i zwyczajnie banowac powtarzajace sie klucze, moze przynajmniej taka praktyka odrobine pomoze. Ale w sumie nie moje zmartwienie ;)

Co do samej gry... IMO Vice City >>> all. Ziomalskie klimaty San Andreas tez dawaly rade, ale jednak to nie to samo co Tommy Vercetti i nawiazania do takich filmowych tytulow, jak m.in. "Scarface". Rox. No i charakterystyczna cecha poprzednich czesci serii bylo pojawianie sie w mniejszym lub wiekszym stopniu postaci, ktore wystapily w innych partach - jak m.in. Ken Rosenberg, Kent Paul, Catalina, Claude... w GTA IV nie spotkalem sie z taka praktyka, chociaz byc moze jeszcze za krotko gralem. Zeby nie bylo, w czworce rowniez jest kilka roxorskich NPCow (Little Jacob i Brucie rox ;]), ale to jest element, ktorego mi mimo wszystko brakuje. Na pewno fajnym rozwiazaniem jest GPS w samochodach, koniec z w*****ajacym pauzowaniem gry co 15 sekund i patrzeniem na mape. Stacje radiowe jak zwykle rox (gdzie jest Lazlow?!? :<<), grafika rox. Wiec co sux? Motory sux. Tak zjebanego sterowania to ja dawno nie widzialem. Juz w Vice City (ktore przeciez byly debiutem motorow w 3wymiarowym GTA) bylo to duuuuzo lepiej rozwiazane. PCtowcy niech maja nadzieje, ze podczas konwersji cos z tym zrobia, bo inaczej bedzie kaszana. No i w ogole to sama gra wydaje mi sie mimo wszystko nieco... za powazna. Brakuje mi tu humoru Vice City (zeby nie bylo, jest kilka zajebistych postaci jak np. Brucie, ale to jednak troche malo). Moze tak mialo byc, ze seria zaczyna podazac w ta strone, ale dla mnie to jest nie do konca trafiony pomysl. I dlatego GTA IV idzie na 2-3 dni w odstawke, i instaluje sobie po raz n-ty VC ;) Cya.

Nadrill 08-08-2008 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2218476)
Ano wlasnie. Achievementy. To jest to, czego zdecydowanie bedzie brakowac wersji PCtowej. Nie ma co ukrywac, ze zbieranie achi dosyc konkretnie przedluza zywotnosc wiekszosc gier na X'a (pominmy tytuly, w ktorych do 1000GS trzeba zdobyc ~6 achi ;;;)), a zadania typu "przetrwaj 5 minut na 6* Wanted Level" czy zbieranie paczek nie sa juz robione wylacznie z nudow. No i multiplayer. Chwilowo nie mam mozliwosc podpiecia sie pod XBL, ale to kolejny element, ktory przedluzy zycie GTA IV. No i naturalnie - mp = kolejne achi do zdobycia. Nie wyobrazam sobie multi na PC, z zalagowanymi serwerami od natloku cziterow. Osobiscie uwazam, ze w przypadku tego tytulu powinni wprowadzic jakies cd-keye or smth, i zwyczajnie banowac powtarzajace sie klucze, moze przynajmniej taka praktyka odrobine pomoze. Ale w sumie nie moje zmartwienie ;)

Achievy pewnie będą w ramach Games for Windows.

Duke Dran 08-08-2008 15:57

Ciekawi mnie to czy gracze z blaszakami będą mogli łączyć się w multi z tymi od X360 : P.

Gelt 08-08-2008 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 9-NINE (Post 2218466)
A sąd i ludzie mogą to kupić, no bo: "gry to zło i narzędzie Szatana". Równie dobrze mógłby kogoś zabić z powodu jakiegoś filmu lub książki, tylko że to nie ma takiego przebicia.

On ma racje.! To niszczy psychikę.! Ale ja i jestem sprytniejszy.! Ide grać w konsole.! HAHAHAHA

Ludzie to jest chore, tak samo można mówić, że do kościoła nie powinno się puszczać dzieci bo księżą są zbokami.. ; /

@Nadrill

GfW.? Czyli praktycznie każda gierka przeniesiona z pudła na blaszaka. Jak nie każda.

Erhion 08-08-2008 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2218450)
Ahah jak nie zobaczysz to nie uwiezysz ? ; ]

Musiałbyś być np: recenzentem gier komputerowych jakiegoś bardzo znanego pisma, by dostać się na zamknięty pokaz i pograć w tę gierke.

Czyli masz racje - nie wierze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:41.