![]() |
Zmiany cen i długości PACCa.
W związku ze zmianą systemu kupna PACC, została również zmieniona cena i długość tegoż dodatku. Zmiany wejdą coprawda od 3 stycznia 2005, jednak CipSoft pragnie się z nami podzielic dobrą nowiną ;-)
(uprzedzając wasze pytania - tak, ceny w przeliczeniu na PLN (na dzień dzisiejszy) wzrosły - warto więc zastanowic się nad zakupem jeszcze na dollarach) |
Hail unia europieska :D
|
Też sobie przetłumaczyłem:
CIPowie postanowi dalej zmieniać system pałatności za Premium Accounts. Od 3 stycznia 2005 roku oficjalną walutą, w której będą zawierane transakcje staje się Euro. Dodatkowo oferta Premium Account zostaje zmieniona: EUR 19.95: Tibia Premium Account na 3 miesiące (90 dni) EUR 34.95: Tibia Premium Account na 6 miesięcy (180 dni) EUR 59.95: Tibia Premium Account na 12 miesięcy (360 dni) Prosimy pamiętać, że ceny w dolarach amerykańskich zmieniane będą według aktualnych kursów walutowych. I chciałem, żeby ktoś z IRC dał, ale byłeś szybszy. RE DOWN: Zawsze będziesz mógł w dolarach, ale do 3 stycznia ceny są stałe, a potem stałe w Euro. |
Ehhh czyli z tego wynika ze do 03.01.05r mozna jeszcze wysylac w dolarach tak ? bo wlasnie uzbieralem kase na pacca :D i nie chce zeby mnie w konia zrobili :)
|
ceny........
To jak teraz jest taniej czy drożej? a w ogóle to widział ktoś św. Mikołaja dziś? bo ja szukałem pedzias i nie mogłem znaleźć. i może ktoswie dlaczegfo moja Tibia nie może ściągnąć listy charów przy logowaniu??? serwer główny im padł?
|
teraz Pacc bedzie chyba drozszy czyz nie ? ;(
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Waluta Kupno Sprzedaż
EUR/PLN 4,1765 4,1825 USD/PLN 3,1097 3,1157 czyli że tera pacc będzie droższy o jakies 18 zł EUR 19.95 = 83.24zł pacc 3 miechy EUR 34.95 = 145.83zł pacc 6 miechów EUR 59.95 = 250.14zł pacc 1 rok |
Żadna "Hail Unia" ani "Kaine Grantzen" tylko zwykła ekonomia. Kurs dolara jest tragicznie niski i raczej przez dluzszy czas tak sie utrzyma.
Policzmy: USD: 21,99 x 3,10 (średni kurs NBP na dzień dzisiejszy) = 68,24 zł Euro: 19,95 x 4,17 (jw) = 83,24 zł różnica: 15 zł Jak więc widać takie "Hail Unia" to mogą sobie w "buty" wsadzić!!! |
uz wy dziady!!!!! chyba pomysle o natychmniastowej kupnie pacca... Pozniej bedize drozej B)
|
Wiadomo dlaczego doszło do tej zmiany:
A) CIPsoft jest firmą niemiecką a w Niemczech płacimy Euro. B) Wystarczy przeliczyć dzisiejszy kurs Euro i USD na PLN'y 19.95 EUR = 83.03PLN 21.00 USD = 65.17 PLN 21.00 USD = 15.32 EUR (Kurs ustalony przez portal gazeta.pl na dzień 6.12.2004) Przyjdzie nam więcej płacić za PACCA Chcęć zysku jest potężna... |
no wiem żedolar jest tańszy, ale wtedy było bodajże za 90 dni 26 USD z hakiem a teraz jest 19 EURO więc chyba tak samo. acha i jeśli chcecie qpować w euro to poczekajcie bo teraz euro zchodzi z ceny jak szmata. jeśli nie wieżycie sprawdźcie sobie na jakiejś stronce, np.: www.bankier.pl
|
Cytuj:
Emotem nie widac na głównej ;/ |
Cytuj:
przed up byly Cytuj:
|
Cytuj:
|
może działać aż tak wolno? co oni kurde majaneostrade czy co? :] a w ogóle to ja miałem kąpa włączonego i przez 45 minut nie ruszałem by sprawdzić czy siezaloguje i QPA bo się nie zalogowałem
|
ale zdzierstwo......
co za zdzierstwo :( .
Cipowie wiedzą juz chyba ze niektrzy nie mogą bez tibi żyć, a ci co nie mogę życ bez tibi nie mogą też żyć bez paac. NO TO CENKI W GÓRĘ !!! ZUPEŁNIE SIĘ Z POLSKIMI REALIAMI NIE LICZĄ !! Jak chcą cenki w górę podnieść to niech zrobią serwer w Polsce - cwaniaczki. >zupełnie jak dilerzy narkotyków< |
Kurde ile razy ma sie powtażac ten sam Post człowieku zlituj sie i skorzystaj z szukaj !! X(
|
Fajnie
Bardzo fajnie że zmienili związki z kupnem pacca:)
|
Cytuj:
|
"Kurde ile razy ma sie powtażac ten sam Post człowieku zlituj sie i skorzystaj z szukaj !!" wbijam w to to jest najnowszy post więc tu zpytałe mtak przy okazji!!
|
Ludzie kiedy nowe serwy?? kiedy update?? plx help me :(
|
Ej no co jest z tibiA????????????????????????? :o od 20 min nie chc mi sie wlaczyc lista moich postaci. jest poprostu jedna wielka DUPA
[size=1]I co ja teraz zrobie???Szkoda ze ceny PACCa poszly w gore :( chcialem sobie wlasnie kupic na 6 miechow ale w styczniu a tu se cenki leca w gore Poprostu na swiecie jest za duzo korupcji i tak juz bedzie :( |
Cytuj:
|
Stary nie uważasz post 2x @up że przez takich ludzi jak ty "polskie realie" "nie liczą sie z nami" bżmi jajk baba ,puki będziemy sie w tym guwnie taplać puty z niego nie wyjdziemy polska roooolz i koniec :] Jestem dumny że jestem polakiem i KONIEC B) A na takie teksty wymiotować mi sie chce X(
|
Mam nadzieje ze to dopiero od 3 stycznia napewno bo za niedlugo wysylam w dolcach :P .
|
Cytuj:
|
I oto własnie chodzi POLSKA RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
update ma byc 23 lub 24 grudnia idealnie na gwiazdke.
a tak wogle to co sie zmieni???? |
PIEPRZENIE niby skad wiecie? to tylko przypuszczenia nic na bank
|
Sorz ale musze powiedziec boosh jest osobny topic o Grudniowym update :topic:
|
update niebedzie napewno w zadna niedziele ani nie w 25 26 grudnia no moze i 24 CIPY to ludzie nie roboty maja rodziny i sa swieta
|
To co sie wkoncu zmieni?????????????????????
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wazup ??
co jest z ta fakana tibia..?? od 20.00 sie lista charoow wczytuje...:( serw sie z***al czy co ?? ( sry za slownictwo ale nerwy ida :])
|
Cytuj:
|
szkoda ;( noi po co te tajemnice???????????
|
Juz sie cieszylem, juz zacieralem raczki, ze dolar niebawem spadnie ponizej 3 zeta i pacce beda tanie jak barszcz. A tu oczywiscie CipSoft wyszedl na przeciw moim radosciom i knuciom i zrobil wspanialy "update". Jeszcze mozna sie ratowac desperacko skladajac zamowienia 2 stycznia 2005, to jeszcze sie cos wyciagnie ;].
I pozostaje mi tylko liczyc, aby euro lecialo w dol, bo juz na franki szwacjarskie chyba nie zmienia ;p. A swoja droga, moze ta podwyzka przetrzewi grono paccow i bedzie sie o wiele lepiej expilo w pacclandzie. A skoro tak by bylo, to wspolczuje biednym faccom -.- |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:19. |