Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Reporting bad posts (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18977)

Raynold 07-12-2004 10:57

Reporting bad posts

Uwaga! Jeśli widzisz, że jakiś post lub temat jest niezgodny z regulaminem , zgłoś go poprzez kliknięcie odpowiedniej ikonki w lewej dolnej części posta
http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif.
Nie ma sensu, aby odpowiadać na tego posta! Przez to sam niepotrzebnie czasem możesz sobie zaszkodzić. Zostawcie kasowanie/zamykanie tematów nam, Moderatorom i Adminom. Zgłoście posta, a my już się resztą zajmiemy.

TIA

Bambuko 07-12-2004 17:19

A do czego służy ten sympatyczny monitorek?

Gonzo von Krenzel 07-12-2004 17:24

Do sprawdzania IP autora postu.

Gangrel 07-12-2004 18:57

Te, no wiesz Raynold...Sam juz kiedys pisalem ze cos takiego istnieje, i o ile pamietam nie spotkalo sie to z entuzjazmem...

Vanessa 07-12-2004 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gangrel666
Te, no wiesz Raynold...Sam juz kiedys pisalem ze cos takiego istnieje, i o ile pamietam nie spotkalo sie to z entuzjazmem...

A szkoda... Ta funkcja naprawdę jest niezwykle przydatna i osoby z niej korzystające bardzo pomagają moderatorom. Namawiam do jej używania.

Raynold 07-12-2004 19:39

@gangrel: hmmm... nie pamiętam :/ Ale jeśli było, to chwała Ci za to :)

Teraz temat jest na nowo poruszony. A głównie chodzi o to, że np. ktoś napisze temat: sprzedaję postać blablabla. I od razu 10 postów, kazdy w stylu: "masz bana!", "temat do kasacji!", "modki i tak zamkną ten temat" itd. itp. Coś takiego (mnie przynajmniej) lekko irytuje, a naprawdę dużo bardziej pomoże zraportowanie posta.

Forum jest ogromne, cała masa tematów coraz to nowszych i czasem trudno jest się nam przedrzeć przez wszystko i przeczytać każdy jeden post. Jeśli uważacie, że powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na dany post, raportujcie. Pierwsze, co robię po załadowaniu się strony z forum, to wchodzę w panel Modka i od razu idę do działu "Zobacz zgłoszone posty", więc możecie być pewni, że zgłoszone posty będą od razu przeglądane i odpowiednio traktowane.

Od razu uczulam, nie przeginajcie w drugą stronę ;) [lepiej dmuchać na zimne]

Pozdrawiam

Gangrel 07-12-2004 20:34

Coz, wlasciwie dobrze ze napisales...masz wieksze mozliwosci dotarcia do userow niz ja :) Ja pisalem w dziale Inne.

Bambuko 07-12-2004 21:39

Rayman a właściwie po co ty masz ten znaczek? Dziwne... Ja przy swoich postach nie widzę takowego, bo mi nie potrzebne - tobie też nie, bo możesz od razu reagować [niektórzy jednak powinni mieć coś takiego przy swoich postach].

Dr.Unknown 07-12-2004 22:36

DObrze uświadomić innych, zwykle pewnego moda (cut lol) męczylem na gg, jeśli chodzi o łamanie regulaminu, teraz pozwalem mu trochę odpocząć i zmniejszyć swoje statystyki. Ostatnio często używam tej opcji, btw Ray, tylko do ciebie dochodzą raporty??

Vanessa 07-12-2004 22:42

@up
Przepraszam, że odpowiem (pytanie nie było skierowane do mnie), ale znam poprawną odpowiedź ;)

Nie, zgłoszone posty widoczne są w panelu każdego moda.

Raynold 07-12-2004 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Rayman a właściwie po co ty masz ten znaczek? Dziwne... Ja przy swoich postach nie widzę takowego, bo mi nie potrzebne - tobie też nie, bo możesz od razu reagować [niektórzy jednak powinni mieć coś takiego przy swoich postach].

O jakim znaczku teraz mówisz? Ja nie zrobiłem screena swojego posta, jeśli o to chodzi ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
DObrze uświadomić innych, zwykle pewnego moda (cut lol) męczylem na gg, jeśli chodzi o łamanie regulaminu, teraz pozwalem mu trochę odpocząć i zmniejszyć swoje statystyki. Ostatnio często używam tej opcji, btw Ray, tylko do ciebie dochodzą raporty??

Widzę, że używasz często :P

@Modki: Niektórzy jak już zajmą się zgłoszeniem, to nie kasują zgłoszenia, a to taki miły akcent, żeby nie trzeba było dwa razy przez to samo przechodzić ;P

Vanessa 08-12-2004 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold
@Modki: Niektórzy jak już zajmą się zgłoszeniem, to nie kasują zgłoszenia, a to taki miły akcent, żeby nie trzeba było dwa razy przez to samo przechodzić ;P

Wydaje mi się, że to wynika raczej z tego, że czasem ktoś do zgłoszonych postów w ogóle nie zajrzy, a temat/posta do wywalenia znajdzie sam...
Wtedy zgłoszenie zostaje, a tematu juz nie ma...

Raynold 08-12-2004 01:08

fakt ;) nie pomyślołech o tym wcześniej

MayGyver 08-12-2004 01:26

jeszcze raz ktos zglosi posta sprzed 2 miesiecy, a zbanuje zglaszajacego

funkcja "report bad post" dotyczy nowych postow, a nie starych sprzed pol roku

zrozumiano?

Bambuko 08-12-2004 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold
O jakim znaczku teraz mówisz? Ja nie zrobiłem screena swojego posta, jeśli o to chodzi ;)

O ostrzeganiu. Po co masz mieć możliwość ostrzegania, jeśli możesz od razu coś z tym zrobić? Pewnie chodzi o to, że mod ma takie same uprawnienia jak user + dużo więcej:P

Raynold 10-12-2004 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Pewnie chodzi o to, że mod ma takie same uprawnienia jak user + dużo więcej

Tak dokładnie jest :) Jesteśmy zwykłymi ludźmi (]:->) tylko mamy trochę więcej możliwości działania.

ATTENTION! ATTENTION!

Prosiłem o to, żeby nie komentować tematów/postów do usunięcia/zamknięcia oraz userów do banowania. Od tych rzeczy jesteśmy my, Moderatorzy i Admini. Rozdałem już kilka upomnień. Niektórzy komentują takie posty nałogowo, więc mają to, na co zasłużyli. Pamiętajcie, to niczemu nie służy! Zgłoście post i naprawdę bardziej to docenimy niż komentowanie. Bardzo ładnie proszę o wzięcie sobie tego do serca ;)

Pozdrawiam
Wasz ulubiony (poza Vanessą oczywiście) Moderator
Raynold

Tow.Miki 11-12-2004 12:10

Ta funkcja jest chyba dla osób które chciały być moderatorem;)
Taka namiastka bycia modem;)

Pasorzytek 14-12-2004 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vanessa
Wydaje mi się, że to wynika raczej z tego, że czasem ktoś do zgłoszonych postów w ogóle nie zajrzy, a temat/posta do wywalenia znajdzie sam...
Wtedy zgłoszenie zostaje, a tematu juz nie ma...

Z teGo WYnikA nIEdopracOWaNIE siLNiKa fORuM ;)

Gewof 14-12-2004 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasorzytek

Regulamin forum ---> Treść postów ---> Punkt 9

Staraj się pisać tak, by inni mogli zrozumieć, o co ci chodzi. Pisanie MaŁYmI i DuŻymI LiTEraMi albo w t4|<i|\/| (takim) stylu znacznie utrudnia czytanie posta. Staraj się też układać sensowne zdania, poprawne ortograficznie, gramatycznie i mające sens (dotyczy to również nazw tematów).

Widac niedopracowanie w Twojej znajomosci regulaminu...

Dr. Omader 14-12-2004 17:25

Cytuj:

Nie, silnik forum jest bardzo dobrze dopracowany. Powiedz mi po co forum mialoby sprawdzac co X czasu czy dany post jeszcze jest czy juz go nie ma i moze go wywalic z zgloszenia? To by tylko niepotrzebnie obciazalo forum. Modek wejdzie do zgloszonych postow, zobaczy ze dany post jest juz skasowany to skasuje zgloszenie i tyle.

Pasorzytek 14-12-2004 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gewof

Widac niedopracowanie w Twojej znajomosci regulaminu...

niektórych moderatorów także patrz moja stopka http://www.tibia.pl/forum/showthread...3225#post23225 nic niepisza na temat wielkosci obrazkow ;)

Vanessa 14-12-2004 21:40

Cytuj:

niektórych moderatorów także patrz moja stopka http://www.tibia.pl/forum/showthread...3225#post23225 nic niepisza na temat wielkosci obrazkow ;)

Nie ma... nie ma. Ale kasuje się zbyt duże. Wyobraź sobie, że każdy w podpis wrzuca 100~kilo albo i więcej... przecież to obciąża strasznie. Dlatego kasujemy... a do regulaminu się doda, jeśli niektórzy nie mogą wpaść na to sami :(

Pasorzytek 14-12-2004 22:43

Cytuj:

Nie ma... nie ma. Ale kasuje się zbyt duże. Wyobraź sobie, że każdy w podpis wrzuca 100~kilo albo i więcej... przecież to obciąża strasznie. Dlatego kasujemy... a do regulaminu się doda, jeśli niektórzy nie mogą wpaść na to sami :(

czy 10kb to duzy?

Zapewapu 26-12-2004 23:05

Mam pytanie co do tej opcji.Czy ,jak zreportuje posta ,to bede musial pisac:
dzial/temat/strona tematu(umiejscowienie posta)zeby mod mogl go bez problemu znalezc?.Czy wraz z raportem wysylam tez linka do niepoprawnego posta?
--------------------------------

@M. G:jeszcze raz ktos zglosi posta sprzed 2 miesiecy, a zbanuje zglaszajacego

funkcja "report bad post" dotyczy nowych postow, a nie starych sprzed pol roku

zrozumiano?
--------------------------------------

WHY?

Dr. Omader 27-12-2004 01:08

@up:
Nie musisz nic pisac, tylko piszesz dlaczego reportujesz tego posta, a liki do niego sa juz automatycznie dodawane

co do postow sprzed 2 miesiecy to skoro do tejh pory nie byly skasowane to widocznie nie nadaja sie do kasacji wiec po co nam spamowac?

Hegemmon 27-12-2004 02:23

Jeszcze jedna mała uwaga. Reportujcie tylko te posty, które łamią regulamin a nie te, które wam się nie podobają. Kiedyś pewien user złożył raport bo autor postu miał w avatarze Jezusa ze skrętem w ustach, kolczyk w uchu etc. Może na tych silnie wierzących to zniewaga ale to był rodzaj satyry, która nie łamała regulamin i taki raport jest nieodpowiedni.

btw. Kiedyś widziałem topic, na którego złożono 10 raportów :)

Zaglada 07-01-2005 20:43

Tylko bumpuje. Chce przypomniec uzytkownikom o tym, ze istnieje taka metoda. Nie potrzebne sa posty w stylu "temat do kasacji".

Bambuko 07-01-2005 21:03

Czasem zdarzy mi się reportnąć posta, jak jeszcze nikt nie odpisze. Jak już to zrobisz to wraca do tematu - i oczywiście wtedy już ktoś, a nawet kilku ktosiów zdąży odpisać 'jaki ty jest głupi' 'sam sobie poszukaj' 'bana dla tego pana'.

RE DOWN:
Ahahaha, no tak, zapomniałem o smilach:P

Raynold 08-01-2005 20:08

Bump!

Podpisuję się dwiema nogami i lewą ręką. ;)

Ludzie! Nie piszcie tych wszystkich komentarzy, one są jak najbardziej zbędne! Tylko przeszkadzają, niczego nowego nie wnoszą - czyste postowanie.

Ale wydaje mi się, że niektórzy nie mogą zostawić nowego topicu bez odpowiedzi, tym bardziej, że nie trzeba się przy tym wysilać, tylko randomowo wkleić jakiś text
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Superman
'jaki ty jest głupi' 'sam sobie poszukaj' 'bana dla tego pana'

i jest ok. No, jeszcze dorzucić jakieś smiles w deseń X( itd itp...

Ech... ech...

Dryb 27-01-2005 15:05

...A wg. mnie nieładnie kablować...Chociaż...jeżeli to ma pomagać w oczyszczaniu forum z bezsensownych postów..to chyba potrzebne.
A tak szczerze mówiąc, to dopiero teraz dowiedziałem się po co ten wykrzyknik :)

roland 16-02-2005 10:28

Cytuj:

A szkoda... Ta funkcja naprawdę jest niezwykle przydatna i osoby z niej korzystające bardzo pomagają moderatorom. Namawiam do jej używania.

Oj tak Vania:P Jest przydatna... Sam używam jej około 10 razy dziennie, ale najtrudniejsze jest wymyślić jakiś zabanwy komentarz do wpisania:P Ale zazwyczaj to właśnie Rayanold czyta moje reporty...

Hellraider 27-02-2005 00:07

A jak zraportowac potrójne powtarzanie tematu?? (miało to miejsce na forum "zdjęcia" i w ciągu 3 minut powstały 3 identyczne tematy otworzone przez tą samą osobę)

Welshaire 07-03-2005 19:42

@UP:
Mozesz po prostu napisac, ze w Zdjęciach są jeszcze 2 dokladnie takie same tematy. Albo wsystkie zreportuj i koniec :)

kwojew 17-04-2005 08:22

Temat z keyloggerem zgłaszałem 13 razy i nie zareagowano. Czemu?

PiXik 17-04-2005 11:09

można raportować posty:gejloger kiedy wyżej jest 20 takich ??

Dr. Omader 17-04-2005 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kwojew
Temat z keyloggerem zgłaszałem 13 razy i nie zareagowano. Czemu?

Mozesz mi powiedziec: na ch. az 13 razy? Czy myslisz ze jak 13 razy nacisniesz zglos post to sie cos stanie? Jak nie ma modka na forum to nie sprawdzi tego i tak. Nam nie przychodza smsem powiadomienia o zgloszonym poscie czy cos.

kwojew 18-04-2005 14:58

modek byl.

Dr. Omader 18-04-2005 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kwojew
modek byl.

To ze byl nie znaczy ze akurat siedzi w panelu moderatorskim i co 5 sekund sobie odswieza zgloszone posty zeby zobaczyc czy ktos postu nie zglosil.
Dalej nie rozumeim co sobie myslales 13 razy raportujac ten sam post? Widzisz w tym jakis cel? Bo ja nie.

Kredi 08-05-2005 22:50

Hmm ja sie przyznam że zaczynam nadużywac tego magicznego przycisku :D
<Błagalne oczy>Nie bijta mnie modki plx plx!</Błagalne oczy> Choć raz chciałbym się poczuć jako Modek :D (Możecie umieścić niektóre śmieszne raporty robione przezemnie :D)

Slajt 30-05-2005 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drom
Nam nie przychodza smsem powiadomienia o zgloszonym poscie czy cos.

Hmm, dobry pomysł z tymi sms-ami ;). No i... Dobry jest ten pomysł z założeniem jakiegoś tematu, w którym publikowane były by takie ciekawe komentarze reportów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:30.