![]() |
Reporting bad posts
Uwaga! Jeśli widzisz, że jakiś post lub temat jest niezgodny z regulaminem , zgłoś go poprzez kliknięcie odpowiedniej ikonki w lewej dolnej części posta
http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif. Nie ma sensu, aby odpowiadać na tego posta! Przez to sam niepotrzebnie czasem możesz sobie zaszkodzić. Zostawcie kasowanie/zamykanie tematów nam, Moderatorom i Adminom. Zgłoście posta, a my już się resztą zajmiemy. TIA |
A do czego służy ten sympatyczny monitorek?
|
Do sprawdzania IP autora postu.
|
Te, no wiesz Raynold...Sam juz kiedys pisalem ze cos takiego istnieje, i o ile pamietam nie spotkalo sie to z entuzjazmem...
|
Cytuj:
|
@gangrel: hmmm... nie pamiętam :/ Ale jeśli było, to chwała Ci za to :)
Teraz temat jest na nowo poruszony. A głównie chodzi o to, że np. ktoś napisze temat: sprzedaję postać blablabla. I od razu 10 postów, kazdy w stylu: "masz bana!", "temat do kasacji!", "modki i tak zamkną ten temat" itd. itp. Coś takiego (mnie przynajmniej) lekko irytuje, a naprawdę dużo bardziej pomoże zraportowanie posta. Forum jest ogromne, cała masa tematów coraz to nowszych i czasem trudno jest się nam przedrzeć przez wszystko i przeczytać każdy jeden post. Jeśli uważacie, że powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na dany post, raportujcie. Pierwsze, co robię po załadowaniu się strony z forum, to wchodzę w panel Modka i od razu idę do działu "Zobacz zgłoszone posty", więc możecie być pewni, że zgłoszone posty będą od razu przeglądane i odpowiednio traktowane. Od razu uczulam, nie przeginajcie w drugą stronę ;) [lepiej dmuchać na zimne] Pozdrawiam |
Coz, wlasciwie dobrze ze napisales...masz wieksze mozliwosci dotarcia do userow niz ja :) Ja pisalem w dziale Inne.
|
Rayman a właściwie po co ty masz ten znaczek? Dziwne... Ja przy swoich postach nie widzę takowego, bo mi nie potrzebne - tobie też nie, bo możesz od razu reagować [niektórzy jednak powinni mieć coś takiego przy swoich postach].
|
DObrze uświadomić innych, zwykle pewnego moda (cut lol) męczylem na gg, jeśli chodzi o łamanie regulaminu, teraz pozwalem mu trochę odpocząć i zmniejszyć swoje statystyki. Ostatnio często używam tej opcji, btw Ray, tylko do ciebie dochodzą raporty??
|
@up
Przepraszam, że odpowiem (pytanie nie było skierowane do mnie), ale znam poprawną odpowiedź ;) Nie, zgłoszone posty widoczne są w panelu każdego moda. |
Cytuj:
Cytuj:
@Modki: Niektórzy jak już zajmą się zgłoszeniem, to nie kasują zgłoszenia, a to taki miły akcent, żeby nie trzeba było dwa razy przez to samo przechodzić ;P |
Cytuj:
Wtedy zgłoszenie zostaje, a tematu juz nie ma... |
fakt ;) nie pomyślołech o tym wcześniej
|
jeszcze raz ktos zglosi posta sprzed 2 miesiecy, a zbanuje zglaszajacego
funkcja "report bad post" dotyczy nowych postow, a nie starych sprzed pol roku zrozumiano? |
Cytuj:
|
Cytuj:
ATTENTION! ATTENTION! Prosiłem o to, żeby nie komentować tematów/postów do usunięcia/zamknięcia oraz userów do banowania. Od tych rzeczy jesteśmy my, Moderatorzy i Admini. Rozdałem już kilka upomnień. Niektórzy komentują takie posty nałogowo, więc mają to, na co zasłużyli. Pamiętajcie, to niczemu nie służy! Zgłoście post i naprawdę bardziej to docenimy niż komentowanie. Bardzo ładnie proszę o wzięcie sobie tego do serca ;) Pozdrawiam Wasz ulubiony (poza Vanessą oczywiście) Moderator Raynold |
Ta funkcja jest chyba dla osób które chciały być moderatorem;)
Taka namiastka bycia modem;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Staraj się pisać tak, by inni mogli zrozumieć, o co ci chodzi. Pisanie MaŁYmI i DuŻymI LiTEraMi albo w t4|<i|\/| (takim) stylu znacznie utrudnia czytanie posta. Staraj się też układać sensowne zdania, poprawne ortograficznie, gramatycznie i mające sens (dotyczy to również nazw tematów). Widac niedopracowanie w Twojej znajomosci regulaminu... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mam pytanie co do tej opcji.Czy ,jak zreportuje posta ,to bede musial pisac:
dzial/temat/strona tematu(umiejscowienie posta)zeby mod mogl go bez problemu znalezc?.Czy wraz z raportem wysylam tez linka do niepoprawnego posta? -------------------------------- @M. G:jeszcze raz ktos zglosi posta sprzed 2 miesiecy, a zbanuje zglaszajacego funkcja "report bad post" dotyczy nowych postow, a nie starych sprzed pol roku zrozumiano? -------------------------------------- WHY? |
@up:
Nie musisz nic pisac, tylko piszesz dlaczego reportujesz tego posta, a liki do niego sa juz automatycznie dodawane co do postow sprzed 2 miesiecy to skoro do tejh pory nie byly skasowane to widocznie nie nadaja sie do kasacji wiec po co nam spamowac? |
Jeszcze jedna mała uwaga. Reportujcie tylko te posty, które łamią regulamin a nie te, które wam się nie podobają. Kiedyś pewien user złożył raport bo autor postu miał w avatarze Jezusa ze skrętem w ustach, kolczyk w uchu etc. Może na tych silnie wierzących to zniewaga ale to był rodzaj satyry, która nie łamała regulamin i taki raport jest nieodpowiedni.
btw. Kiedyś widziałem topic, na którego złożono 10 raportów :) |
Tylko bumpuje. Chce przypomniec uzytkownikom o tym, ze istnieje taka metoda. Nie potrzebne sa posty w stylu "temat do kasacji".
|
Czasem zdarzy mi się reportnąć posta, jak jeszcze nikt nie odpisze. Jak już to zrobisz to wraca do tematu - i oczywiście wtedy już ktoś, a nawet kilku ktosiów zdąży odpisać 'jaki ty jest głupi' 'sam sobie poszukaj' 'bana dla tego pana'.
RE DOWN: Ahahaha, no tak, zapomniałem o smilach:P |
Bump!
Podpisuję się dwiema nogami i lewą ręką. ;) Ludzie! Nie piszcie tych wszystkich komentarzy, one są jak najbardziej zbędne! Tylko przeszkadzają, niczego nowego nie wnoszą - czyste postowanie. Ale wydaje mi się, że niektórzy nie mogą zostawić nowego topicu bez odpowiedzi, tym bardziej, że nie trzeba się przy tym wysilać, tylko randomowo wkleić jakiś text Cytuj:
Ech... ech... |
...A wg. mnie nieładnie kablować...Chociaż...jeżeli to ma pomagać w oczyszczaniu forum z bezsensownych postów..to chyba potrzebne.
A tak szczerze mówiąc, to dopiero teraz dowiedziałem się po co ten wykrzyknik :) |
Cytuj:
|
A jak zraportowac potrójne powtarzanie tematu?? (miało to miejsce na forum "zdjęcia" i w ciągu 3 minut powstały 3 identyczne tematy otworzone przez tą samą osobę)
|
@UP:
Mozesz po prostu napisac, ze w Zdjęciach są jeszcze 2 dokladnie takie same tematy. Albo wsystkie zreportuj i koniec :) |
Temat z keyloggerem zgłaszałem 13 razy i nie zareagowano. Czemu?
|
można raportować posty:gejloger kiedy wyżej jest 20 takich ??
|
Cytuj:
|
modek byl.
|
Cytuj:
Dalej nie rozumeim co sobie myslales 13 razy raportujac ten sam post? Widzisz w tym jakis cel? Bo ja nie. |
Hmm ja sie przyznam że zaczynam nadużywac tego magicznego przycisku :D
<Błagalne oczy>Nie bijta mnie modki plx plx!</Błagalne oczy> Choć raz chciałbym się poczuć jako Modek :D (Możecie umieścić niektóre śmieszne raporty robione przezemnie :D) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:30. |