![]() |
Szybkośc GS'a - żadnych bajek
Witam, mam pytanie jak jaki lev biega Giant Spider? Niech się wypowiedzą ci co polują na nich od nowego update, a nie ci którzy słyszeli informacje od innych.
|
Hmmm od 60lvl z bohami nie muszę używać haste, żeby swobodnie przed nim zwiewać nawet jak gs puści te 2 swoje haste naraz, więc sądzę że gs ma szybkość z 2 hastami jak 70lvl. Na 5x lvl miałem czasem problem teraz mogę się nim bawić.
|
Mnie czasami na 102lvlu z bohami dogoni.
|
@up
Chyba, że stoisz w miejscu, albo masz lagi... |
Gdy puścił haste na 70-80 lvlu ledwo uciekałem. Bohy ofc i zero lagów.
|
Chyba nikomu tibia nie chodzi idealnie, każdy ma takie coś, że postać się minimalnie zatrzymuje po każdym kroku. Chyba, że chodzisz klikając po mapie,ale wtedy jest niewygodnie.
|
Cytuj:
|
jak gs chodzi z haste to chyba tak jak 60lvl w kazdym razie mnie na 55lvl jak mialem bohy nie doganial
|
BLAGAM WAS !!! nie GADAJCIE glupot!! ("ja na 70-80 lvlu ledwo ucieklem) !! X(
powiem tyle... na 70 lvlu ( bez boh ani haste...) lecisz rowno z nim... a na 71 lvlu wyprzedzasz go juz o 3s ( na prostej ) / 10 kratek.. prosze nie piszcie ze dajecie rade uciec bez boh na 45 lvlu ;( bo to przykre... no i to chyba na tyle .. mozna zamykac nie? =) |
Ja swoim palem na 93 lvl bez bohów miałem niekiedy problem zgubić gsa.
|
40 rp (albo i ms/ed), boh, utani hur - mozna huncic. ucieka sie swobodnie (;
|
Może dodam moją przygodę, biegłem z nim w jednej linii po trawie 45lv+boh+t ring i mnie dogonił :)
Dostał turbo do dupy jak przyspieszali potwory (np. vampiry) |
51 knigtem z bohami na loozie wyprzedzałem, 10 lvli potem tak samo ;) A więc ja nie mam problemów z uciekaniem przed owym pająkiem. Pzdr.
|
40 Palladyn + bohy i można spokojnie bić bloodherba i poh jak się uważa.
|
Cytuj:
spokojnie to mozna raty bic, ale nie GSy, przy najmniejszym lagu GS cie dogania i juz gryziesz trawe, chyba ze masz full eq od kumpli/z drugiej postaci i mocne skille... |
ja na 165lvl z boh i haste spokojnie przed nim uciekam ; )
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic myśle że 60lvl + bohy i dasz rade uciekać bez haste jeżeli nie masz lagów oczywiście ;) |
@up
To nie chodzi o neta, mam 10mb z UPC (to dobry dostawca), temat można zamknąc bo i tak są pomieszane odpowiedzi, popróbuje z 51lv i 60, jak nie da rady odpuszczę sobie je, dzięki za odp i zamknijcie temat. |
jak masz takiego chara jak w podpisie z czarem 'haste' na luzie dasz rade jak pisalem wyzej. a bez 60~ by sie przydal, ale moglbys wziac w razie co time ringa.. ;s
|
Ludzie to zależy wszystko od waszego fpsa. Jak macie kompa który pamięta jeszcze pentiuma II to się nie dziwcie, że macie fsp po 30 i wtedy to na 70lvl z bohami ciężko wyrobić. Na moim kompie śmiga tibia na poziomie 50 klatek na sekundę i wtedy gsa nie muszę się obawiać 60lvl+boh ale jak już spadnie fps do 40 to już trochę trudniej. Innymi słowy panowie proponuję sprawdzić w opcjach czy ma się wymaxowany framemate jeżeli tak zmniejszcie do tak ilości, żeby komputer se dawał radę (jak miałem wymaxowany fps to nie to że fps mój wynosił po 20-30 to jeszcze 100% procka tibia brała - pentium 4 2.8 gHz).
PS: I pamiętajcie od gsów uciekamy na około krzaczków :) |
Mam takie pytanie. Czasem na screenach widac w lewym gornym rogy FPS XX, jak to zrobic? wtedy moglbym sobie kontrolowac FPS i ustawic optymalnie frameraty w Advanced
|
Cytuj:
<znaki> |
Cytuj:
|
Nie uciekłbym z t ringiem + boh + haste charem z podpisu jak na 45 nie uciekłem, i to ani nie chodzi o neta (10mb), ani o kompa (Proc AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core), tylko o to że GS przyspieszył, ale widzę że jedyne odpowiedzi jakie słyszę są albo od niedoświadczonych "z tego co słyszeli" (mówi o szybkości jak ~60lv), albo od lepszych ale co nie polowali od update kiedy to monstera speeda dostały, więc nie widzę sensu w tym temacie, można go zamknąc, i tak się nie dowiem tego co chcę...
@edit Ale jakby mógł się wypowiedziec ktoś to od ostatniego update na nich był i coś o nich wie, to będę wdzięczny;) Ale odpowiedzi ~60, itp. z tego co mam na stronkach (błędne) czy w starych poradnikach to za bardzo nie chcę, bo i tak je będę ignorował. |
Cytuj:
PS: Pamiętaj, że aby swobodnie uciekać gsowi nie możesz być równie szybki jak on, musisz być szybszy i to minimum 10lvli szybszy. |
Ja mam takie pytanie (po co nowy temat):
Czy jak mam fps wahające się miedzy 50 a 53 to dobrze? xD |
Jak sprawdzic jakie się ma fps?
|
Cytuj:
Może byś czytał swój temat dokładnie? ; o |
48-50 mam, to dobrze czy źle? ;f
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
szedlem wczoraj do dc sobie i byl gs to mu ucieklem na 51 lvl z bohami i utani hur jak uzyl haste to mnie tez niedoganial ale jak uzyl 2-gi raz haste to bardzo przyszpieszyl i zaczol mnie doganiac
|
40rp+boh+czasami utani hur i bez problemu uciekam jak nie mam lagów bo z lagami to już tak pysznie nie jest ;]
|
Cytuj:
|
Da się jakoś zwiększyc fps? I jaki powinienem miec jak mam 10mb neta? Bo coś mi ostatnio spada (nawet poniżej 30...), więc to także może byc powód :/
|
Dużo (jeśli nie wszystko) zależy od komputera, ja grając na 7-letnim PC nie zauważyłem żadnej poprawy fps przy zmianie neta z 512 na 1 MB. Jak było 15-18 fps tak i jest nadal. Może dlatego nawet 130 levelem miałem niekiedy kłopoty, żeby uciec przed gsem ;P
|
Proc : AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core
Grafika : ATI Radeon HD 2600-Pro Ramy : 2GB Jakie powinienem miec fps na tym sprzęcie? |
/\ nie mam pojecia ale dla przykladu ja na p4 3000mhz 1 gb ram oraz geforce 7600 wyciagam prawie 100 fps ... wiec nie wiem od czego dokladnie to zalezy
|
Dla jasności:
Giant spider: Cytuj:
Cytuj:
Bez uzycia zadnych czarow przyspieszajacych mozna na nim expic na 45 lev z bohami. //na Core Duo 1.8 i 8800 gt mam 180 fps |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:42. |