Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dziennikarze TVP zatrzymani w Gruzji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192031)

Davido16 08-09-2008 15:48

Dziennikarze TVP zatrzymani w Gruzji

Ekipa Telewizji Polskiej została zatrzymana przez patrol żołnierzy rosyjskich i milicji osetyjskiej na terytorium Osetii Południowej, niedaleko od miasteczka Karaleti. Wywieziono ich w nieznanym kierunku - poinformował serwis TVP Info.

Zatrzymani to Dariusz Bohatkiewicz, operator M. Wesołowski i gruziński kierowca. Uznano ich za jeńców wojennych.

Dziennikarzom skonfiskowano cały sprzęt, jaki mieli w samochodzie, w tym kamery i telefony komórkowe. Nie wiadomo gdzie teraz przebywają.

Dariusz Bohatkiewicz nie po raz pierwszy relacjonuje konflikt wojenny. Wcześniej przygotowywał materiały m.in. w Iraku. Tam w 2006 r. przeżył wypadek śmigłowca. W Wiadomościach TVP relacjonuje także wydarzenia polityczne.

Źródło: wp.pl

~~

Co sądzicie o tej sytuacji? Stosunki z Rosją "odzywają" się?

qq2 08-09-2008 16:00

Rosja chce pokazać, jaka jest potężna, po jakimś czasie wypuszczą dziennikarzy i wszystko zakończy się szczęśliwie.
Ta teza (wg. mnie ofc) potwierdzi się w 90%

Granteon 08-09-2008 16:03

Jeżeli to prawda to Rosja zapewne jak zwykle będzie mówić "nie, to nie prawda, my nic takiego nie zrobiliśmy". Do tego pewnie Kaczi znowu dojebie jakąś głupią wypowiedź z myślą, że mu inne krają pomogą. Ale znając dzisiejsze media to pewnie nie prawda...

Davido16 08-09-2008 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2261443)
Jeżeli to prawda to Rosja zapewne jak zwykle będzie mówić "nie, to nie prawda, my nic takiego nie zrobiliśmy". Do tego pewnie Kaczi znowu dojebie jakąś głupią wypowiedź z myślą, że mu inne krają pomogą. Ale znając dzisiejsze media to pewnie nie prawda...

Przed chwilą oglądałem reportaż na TVP, może to prawda, ale kto wie xd

Granteon 08-09-2008 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Davido16 (Post 2261448)
Przed chwilą oglądałem reportaż na TVP, może to prawda, ale kto wie xd

To, że coś leci w TV to nie znaczy, że jest prawdą.

Rybzor 08-09-2008 16:10

No cóż, ryzyko zawodowe. Dziennikarze giną na takich misjach, niewola również jest częścią tego. Oby dostali solidną pensję po powrocie :P

Davido16 08-09-2008 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2261451)

Napisałem "ale kto wie", więc czemu uważasz, że wierzę im na słowo?

.Matrik. 08-09-2008 16:13

Dlatego zamierzam być dziennikarzem piszącym. Chociaż korespondent wojenny na pewno jest ciekawą robotą (wiem, niebezpieczną - ale ciekawą).

psyhopatka 08-09-2008 16:13

Ruscy mają nasrane w głowach i każdy o tym wie.
Mam nadzieję że się im nic nie stanie.

Erhion 08-09-2008 16:20

Wiecie co? Zaraz Kaczka zacznie znowu pyskować na Rosje. xD

Dragon-Fly 08-09-2008 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez psyhopatka (Post 2261462)
Ruscy mają nasrane w głowach i każdy o tym wie.

Nie wiem, po czym to wnioskujesz. Równie dobrze Amerykanie mogą mieć nasrane w głowach.

.Matrik. 08-09-2008 16:54

Ostatnio przykuła moją uwagę okładka bodaj Newsweeka (jak ją zobaczyłem, począłem panicznie się śmiać): Kaczyński z poważną miną, a obok wielkim fontem tytuł: "Z Rosja trzeba na ostro".

Nadrill 08-09-2008 17:07

A mnie zdjęcie Kaczyńskiego w Polityce, gdzie ma odwrotnie założony zegarek na ręce, i do tego niedziałający, cały czas pokazywał bodajże godzinę 15 07.

Gonzo 08-09-2008 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2261478)
Nie wiem, po czym to wnioskujesz. Równie dobrze Amerykanie mogą mieć nasrane w głowach.

Aczkolwiek Amerykanie nie mają komunizmu.

Frapper 08-09-2008 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2261577)

ale manipuluja ludzmi ktorzy za duzo wiedza/sa o krok od odkrycia tego. W pare minut stajesz sie duchem, nikt cie nie pamieta, nikt cie nigdy nie widzial i giniesz. I to wcale nie jest wymysl prison breaka.

Dragon-Fly 08-09-2008 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2261577)

O ile wiem, czasy komunizmu w Rosji minęły, a gospodarka stała się liberalna.
Poza tym Frapper ma rację : >.

Tharion 08-09-2008 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2261451)

Powiedziałbym, że jest wręcz na odwrót.

sphinx123 08-09-2008 18:11

Tak, tak, oczywiście to wszystko Rosji wina...

Gangrel 09-09-2008 02:45

Wiecie co, ostatnie wojny, nie licząc gruzinskiej, ktorej skala jest malutka, zawdzieczamy amerykanom. Polecielismy do iraku jak kot z pecherzem, wszem i wobec gloszac ze jedziemy tam pomoc ucisnionym kurdom czy innym allachom.

Teraz pytanie za milion? Kto w przeciagu ostatniego miesiaca zorganizowal podobna akcje i dlaczego opinie na ten temat sa tak rozne?

Ruscy. Rusofobia. Dziekuje.

P.S. Nie pochwalam wojny w Gruzji, ale nie dajmy się zwariować. Albo ich prezydent jest baaardzo glupi, albo jest jeszcze gorszym politykiem, skoro sprowokowal Rosje.

Nari 09-09-2008 10:15

Ponoć ich już wypuścili, nie?

Dragon-Fly 09-09-2008 10:48

No i po krzyku...

Kuboszek 09-09-2008 15:38

Ruscy so nienormalni zatrzymywać polskich dziennikarzy Przecież jesteśmy ich sprzymierzeńcami w pewnym stopniu bo zaszedł konflikt z tarczo antyrakietowo

wielkiejaja23 09-09-2008 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Davido16 (Post 2261426)
Ekipa Telewizji Polskiej została zatrzymana przez patrol żołnierzy rosyjskich i milicji osetyjskiej na terytorium Osetii Południowej, niedaleko od miasteczka Karaleti. Wywieziono ich w nieznanym kierunku - poinformował serwis TVP Info.

Zatrzymani to Dariusz Bohatkiewicz, operator M. Wesołowski i gruziński kierowca. Uznano ich za jeńców wojennych.

Dziennikarzom skonfiskowano cały sprzęt, jaki mieli w samochodzie, w tym kamery i telefony komórkowe. Nie wiadomo gdzie teraz przebywają.

Dariusz Bohatkiewicz nie po raz pierwszy relacjonuje konflikt wojenny. Wcześniej przygotowywał materiały m.in. w Iraku. Tam w 2006 r. przeżył wypadek śmigłowca. W Wiadomościach TVP relacjonuje także wydarzenia polityczne.

Źródło: wp.pl

~~

Co sądzicie o tej sytuacji? Stosunki z Rosją "odzywają" się?

Wywieźli ich, gdyż mieli napewno z sobą kamerę, gdzie w Rosjii nikt tego jeszcze niema gdyż jest tam takie zacofanie, że nawet myśle że tam ludzie na czworaka chodzą X(

sphinx123 09-09-2008 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuboszek (Post 2262405)
Ruscy so nienormalni zatrzymywać polskich dziennikarzy Przecież jesteśmy ich sprzymierzeńcami w pewnym stopniu bo zaszedł konflikt z tarczo antyrakietowo

Eee? Rosji bardzo nie podoba się fakt, iż w Polsce będzie założona tarcza antyrakietowa... No i mają rację, nie chce mi się argumentować tej tezy, już na blogu wystarczająco o tym pisałem. Rusofobia, to prawda - wywołana szumem mediów, oczywiście polaczkom znudziło się samodzielne myślenie, więc bezkrytycznie przyjmują wszystkie informacje o ZuEj i KoMuNiStYcZnEj RoSjI...

Wiatr 09-09-2008 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuboszek (Post 2262405)

nie wiesz kiedy się piszę "ą" a kiety "om" że sprawe "o" załatwiasz?

Granteon 09-09-2008 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wielkiejaja23 (Post 2262413)
Wywieźli ich, gdyż mieli napewno z sobą kamerę, gdzie w Rosjii nikt tego jeszcze niema gdyż jest tam takie zacofanie, że nawet myśle że tam ludzie na czworaka chodzą X(

A byłeś kiedyś kurwa w Rosji? A co ty myślisz, że Polska to wielki bogaty kraj, który jest zawsze na bieżąco? Nie wiem czy wiesz, ale Rosja w niektórych przypadkach jest bardziej do przodu niż Polska.

Erhion 09-09-2008 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2262500)
Rosja w niektórych przypadkach jest bardziej do przodu niż Polska.

W piciu wódki?

Dragon-Fly 09-09-2008 17:23

Pod każdym względem...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2262509)
W piciu wódki?

W tym też : P.

Zalgadis 09-09-2008 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiatr (Post 2262467)
nie wiesz kiedy się piszę "ą" a kiety "om" że sprawe "o" załatwiasz?

Co twój post wnosi do tematu?

Wypuścili ich już.
Pewnie chcieli pokazać jacy to oni pro i sprawę nagłośnić chcieli.
Kropq

Wiatr 09-09-2008 18:59

@up
No naprawdę pokazali potęgę porywając dziennikarzy i ich wypuszczając. Teraz na pewno będziemy mieć do nich respekt.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2262509)
W piciu wódki?

Oj nie bądź tego taki pewien :P

Mapa_Europy 09-09-2008 20:09

Teraz zacznie się moda na krytykowanie Rosji, tak jak to było z emo.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:23.