![]() |
Umrze bez prądu !
Witam ! Po oglądnięciu tego reportażu odrazu przelałem pieniądze dla Pana Henryka i oto samo proszę Was ! Macie konta internetowe i nie tylko co wam szkodzi przelać głupie 5 zł przynajmniej !? A dacie Panu Hanerykowi pare godzin życia ... zresztą przeczytajcie i oglądnijcie sami !
http://www.tvn24.pl/12690,1565325,0,...wiadomosc.html Cytuj:
Henryk Bowtruczuk ul. Młynowa 12/1 15-404 Białystok PEKAO SA: 88 1060 0076 0000 3070 0102 0779 Dane otrzymałem mailem od tvn24 więcej tutaj: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....73330651717411 zanim ktoś usunie temat proszę o PW. DO DZIEŁA ! |
Twoje konto bankowe? xD
|
Cytuj:
A człowiek zapewne pieniądze dostanie - wątpię, by np. stacja tvn24 wiedząc o sytuacji zostawiła go bez pomocy i na pewną śmierć... |
Cytuj:
|
Nie chcę być bezduszny, ale niewiele mnie to obchodzi. Nie tylko on ma problemy z pieniędzmi, wiele rodzin żyje w biedzie. Wiem, że jest ciężko chory i współczuję mu - ale to nie daje mu jakiejś przewagi nad innymi ludźmi potrzebującymi pieniędzy. Skoro otrzymał propozycję od hospicjum i ją odrzucił, to jego los narzuca się sam...
Cytuj:
|
Cytuj:
tam jest oficjalnie podany ten numer konta. |
Niech umiera w tej swojej "godności".
|
A po co on ma żyć?
Za komuny to by się nim zajęli... = ) |
@Ripper
A po co Ty masz zyc? A po co ja mam zyc? ZEBY ZYC! |
@UP
Żyć dla samego życia? Nie, dziękuję. BTW tytuł tematu wywołuje u mnie lekki uśmiech. |
Cytuj:
|
Najpierw chyba nie umiał by złapać oddechu przez 3 min a dopiero potem serce
by mu się zatrzymało i po nim |
Cytuj:
@Dowm Aff, o to mi chodzilo :) Dzieki. |
Smierc nie jest celem zycia, tylko jego nastepstwem. Celem moze byc zalozenie rodziny i wychowanie potomstwa. No chyba, ze ktos pragnie umrzec, tylko ze wtedy zycie jest bezcelowe. xd
|
Jak macie robić z siebie takich idiotów to się lepiej nie wypowiadajcie.
Widać że większość na tym forum ma 13 lat , widać to po sposobie myślenia. Czy wy byście chcieli leżeć w hospicjum i patrzeć jak obok was ludzie giną? Zobaczycie jak to jest jak ktoś z was zachoruje albo mu w życiu nie wyjdzie. Wtedy zapomnicie co teraz piszecie. Ten człowiek sam takiego życia nie wybrał, los nie był dla niego łaskawy. Cytuj:
Żyłeś wtedy? |
Cytuj:
|
Chyba niektórym odbiło trochę... To, że można pomóc komuś, aby przeżył nie oznacza, że można decydować o jego życiu... Lub o czyimkolwiek.
|
Cytuj:
Człowiekowi trzeba pomóc, postaram się wysłać jakieś 10 zł może pomoże. Aczkolwiek rozumiem jego pogląd na temat hospicjum, tam można dosłownie oszaleć, najzwyczajniej umrzeć psychicznie. Nie rozumiem tego kraju, zagranicą dawno już dostałby 100% ulgę za prąd. |
Przelałem 100 złotych.
Cytuj:
|
Nie rozumiem waszego toku rozumowania. Człowiek chce żyć, jak każdy. Ale czy z tego powodu, że mu się nie udało, ma być uprzywilejowany? Moim rodzicom w życiu się udało(o sobie mówić nie mogę bo dopiero zaczynam) i z tego powodu nie dostają nic. A jemu się nie udało. Nie przepracował X (nie pamiętam ile) lat żeby dostać rentę. Nie ma rodziny, czyli w zasadzie nie ma nic. Więc czemu mamy trzymać go przy życiu? Nic nie daje, nic po sobie nie zostawił.
Polska to pojebany kraj bo nie daje pasożytowi kasy? Wszyscy tak narzekają na Polskę, że tu tak źle, a nie dostrzegacie tego, że tak naprawdę to normalny kraj w którym jest bardzo przerośnięta biurokracja. Tyle. |
Cytuj:
@ripper Jesteś zwykła szmata. Witamy w Poslce. "dziecko głoduje nowy kosciól się buduje dziecko głoduje pan premier wspólczuje niech umiera." Prawie to samo. |
Cytuj:
|
Mówię tylko, że dużo osób najeżdża jaki to polska pojebany kraj, a w rzeczywistości nie różnimy się od innych. A co do pytania to tak, byłem dalej.
|
Ja powiem tak, kto chce - niech pomaga i robi bardzo dobrze, ale dlaczego kraj miałby utrzymywać człowieka kosztem tych, którzy niekoniecznie _chcą_ pomóc - nie rozumiem.
|
Cytuj:
Tak to jest, że poszkodowani dzielą się na równych i równiejszych. Tak jak rząd robi składki dla rodzin ofiar jakiegoś tam kataklizmu, a olewa tych wszystkich, którzy każdego dnia giną np. na drogach. O gościu już napisali artykuł, już na pewno przetrzyma jeszcze te kilka miesięcy, ale ja i tak nie wyłożyłbym kasy. I nie będę nawet obłudnie twierdził, że wolałbym biednym dzieciom w Afryce chlebek kupić. Może też dlatego, że nie lubię Murzynów. ;o Ale tak dla zasady - nie mogę pomóc wszystkim poszkodowanym nieznajomym, to nie pomogę żadnemu. I ci, którzy twierdzą, że tylko dzieci i idioci nie mają litości dla biednego starca, sami powinni pomyśleć nad swoją dorosłością i wieloletnią mądrością. |
Cytuj:
Choć tak i tak kiedyś nadejdzie pewien moment kiedy solidarność, bo tak to się nazywa, będzie potrzebna. @down, chodzi mi o to, że praktycznie i tak nic nikt nie poradzi na to jaki jest, choć uważam to za kwestie poglądu. Nie chodzi o to "że nie mogłem nic na to poradzić". Zgadza sięto jest błędne. Tu nawet o móżg w końcu nie chodzi. Tylko o to, że nie zawsze da się wszystko zmienić, ponieważ nie wszystko zależy od nas. |
Cytuj:
@Up A ja ciebie nie rozumiem. Dostał taki mózg jaki dostał i powinien wykorzystac to najlepiej jak potrafi. Nie mozesz powiedziec, że to nie moja wina, że zabiłem człowieka. Dostałem taki mózg, jaki mi dał Bóg. Nie mogłem nic na to poradzic. Takie myślenie jak Nari jest bardzo, bardzo błędne |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Nari Signed. Oprocz tego, ze czlowiek ma charakter zarowno dziedziczony (i tak, tu sa predyspozycje, talenty, itp), jak i ten nabyty, dzieki ktoremu mozemy jeszcze WSZYSTKO zmienic - a na to wplywa MASA roznych czynnikow, najblizsze otoczenie, presja rowiesnikow, media czy wlasne checi :) |
Cytuj:
To jest moje zdanie i możecie się z nim nie zgodzić ale poczytajcie czasem wiadomości, ostatnio było nawet, że rodziny które mają dzieci z poważnymi chorobami muszą więcej załatwiać papierów i nie potrzebnych rzeczy aby dostać zasiłek, a alkoholicy mają o wiele mniej do załatwiania. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=16a76 A teraz weźcie pod uwagę jak ktoś jest bogaty bo kilkanaście lat się kształcił, zdobył wysokie wykształcenie, zarobił ciężko na założenie firmy, daje zatrudnienie wielu ludziom, ale skoro jest bogaty to co? To, że płaci dwa razy więcej podatku od nas po to aby utrzymać między innymi tych którzy szkołę omijali łukiem. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Jakbym miał wspierać każdego kto potrzebuje pomocy to sam zacząłbym jej potrzebować.
|
Ludzie, czy Wy nie możecie po prostu pomóc? Bez gadania, pisania postów, po prostu, po ludzku pomóc? Co to w ogóle za gadka: zasłużył, nie zasłużył, w takim momencie to nie powinno mieć znaczenia, bo na pomoc zasługuje każdy, kto jej potrzebuje.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Merin
Pomagać każdemu w miarę możliwości. Zamiast kupić sobie czipsy, możesz przeznaczyć tę złotówkę na pomoc potrzebującemu, czy to aż tak wiele? |
Cytuj:
Gratuluje inteligencji.:baby: |
Cytuj:
|
Cytuj:
Wysłano im wiele dostaw prezerwatyw i oni sobie piłki z nich robili... Stopień HIV to ponad 20%, tam nie powinniśmy tracić pieniądze bo w naszym kraju nie jest super i trzeba pomagać, napewno lepiej otworzyć jakąś fabrykę i dać ludziom w Polsce miejsca pracy niż wysyłać pieniądze do Afryki. Co to za życie w takim za przeproszeniem syfie, hiv i inne choroby, bieda jak ch*j, a bezmózgowcy dalej dzieci robią... Nie wspominając, że w Afryce też mają pieniądze i wydają m.in. na wojsko. A z tego co kiedyś gdzieś czytałem to z całych 5 złotych na Afrykę trafia tylko 1 złoty, reszta to biurokracja i inne złodziejstwo... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:37. |