Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Rookgard (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1951)

Kennypl 06-12-2003 12:07

Rookgard

Co sadzicie gdyby na Rookgardzie powsatal depo? Czy nie ulatwilo by to wielu ludziom zycia? A tak to trzeba nosic to wszystko ze soba a jak zginiesz to tracisz wszystko czy to nie przesada. Gdyby byl depo to bylo by zaje******. Nie sadzicie? Kto mnie popiera ?
:D :D :D

Xeron 06-12-2003 12:10

Popieram w 100%. Dzięki temu nie trzeba nosić wszystkiego przy sobie.

Zaglada 06-12-2003 12:17

Może i by było fajnie, ale co Ci da, że tu się wypowiesz? Pisz z tym do CIP-ów. Jakieś mniej niż 10% graczy w tibie, gra aktywnie na rooku. Jest jeszcze pewien trik zwiazany z depo na rooku, poprostu zakladasz 2 postac , która bedzie Ci te rzeczy przechowywala, a przekazać jak? Albo znajdujesz kumpla i najpierw jemu dajesz itemki, potem przechodzisz na seconda i on Ci oddaje lub w pokoju do gry fast hands kladziesz itemy na stole następnie szybko przechodzisz na 2 postac and voila (uwaga na too many players online).

Solak 06-12-2003 12:24

Zaglada jak zawsze nie lamie zasad:P

A MC to co??^_^

Michał 06-12-2003 15:13

tragarz

zrob se tragarza jedyny problem z tym zywym depo to (too may frajers is online):D

qba 06-12-2003 15:15

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Solak
Zaglada jak zawsze nie lamie zasad:P

A MC to co??^_^
mu chodziilo o to ze zostawiasz rzeczy na stole(?!) wychodzisz szybko ctrl+g (chyba) i wlaczasz swoja druga postac ktora wczesniej przyprowadziles na to samo miejsce i legalniie zabierasz swoje rzeczy, tylko ze trzeba uwazac na hienki i "too many players";D

marred 06-12-2003 18:51

Ja w zasadzie ucze sie na bledach. Jak raz gdzies zgine, to potem uwazam, aby tam nie zginac. I jak pierwszy raz przechodzilem rooka, to zginalem pare razy, ale za kazdym nastepnym juz nie ginalem, bo wiedzialem gdzie sa pulapki i nie musialem nigdzie przechowywac kasy. Jedyny problem, to ze kasa troche udzwigu zabiera, ale nie wiele (10 oz. za 100 gp).

Andzia 27-12-2003 21:37

to zajebisty pomysl wysle maila do cipow

p.l 27-12-2003 21:49

Może od razu wprowadzić runy na rook?
albo profesje?

To ma być taki też zachęcacz na main
i odstraszacz dla jakiś lamuchów == mniej osób na serwie (teoretycznie)

Ps. sam na rooku zginąłem 3-4 razy tracąc razem ok 500 gp i roda

Yogi 28-12-2003 12:33

gdyby na rooku bylo depo to pewnie bylaby tez mozliwosc przesylania tam przedmiotow.
a teraz wyobrazcie sobie goscia z k-setem i f-swordem na rooku ktory jednym ciosem zabija rota. MASAKRA!

depo na rooku nie ma sensu.

p.l 28-12-2003 13:12

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Yogi
gdyby na rooku bylo depo to pewnie bylaby tez mozliwosc przesylania tam przedmiotow.
a teraz wyobrazcie sobie goscia z k-setem i f-swordem na rooku ktory jednym ciosem zabija rota. MASAKRA!

racja, ew. mogliby wprowadzić samą pocztę (skrzynka i sklep z parcelami) jak tak bardzo nie chcecie kasy tracić ...

SkiLo 28-12-2003 13:18

jak mozna zginac na rooku? rozumiem jak grasz pierwszy raz i nie wiesz za bardzo o co biega, ale nastepne chary to nie wyobrazam sobie.Jak nie chce wam sie nosic zlota to zalozcie sobie tragarza.Pomysl z dp jest poraniony.

Pozdro

Linek 28-12-2003 13:38

Rook jest po to żeby był Rookiem.Taka zachęta.Jak ci się nie spodoba to nie.Jakby było depo na Rooku to by było głupio bo w zasadzie z rooka zrobiłby się taki mini main i tym bardziej ludzie zostawaliby na rooku.Właśnie specjalnie tam nie ma za dużo rzeczy żeby gracze słyszeli jak to fajowo jest na mainie (oczyiście jak ludzie opowiadają to nic o PK nie wspomną :P) i żeby szybko nabijali 8 lvl i gazem na maina!

Gimlos 28-12-2003 14:35

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez p.l
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Yogi

racja, ew. mogliby wprowadzić samą pocztę (skrzynka i sklep z parcelami) jak tak bardzo nie chcecie kasy tracić ...
wlasnie wtedy zaistniala by mozliwosc przesylania przedmiotow z miana na rook...
zgadzam sie z Pfk : rook powinien byc tylko zacheta do gry na mainie

p.l 28-12-2003 15:39

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
wlasnie wtedy zaistniala by mozliwosc przesylania przedmiotow z miana na rook...
ciekawe jak przez skrzynkę pocztową odbierzesz paczkę ?( (chodziło mi o skrzynkę na paczki a nie te w depo)
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez SkiLo
jak mozna zginac na rooku?
da się. Mnie 3 razy wepchneli do bear room z 3 minosami jak czekałem pół-afk przy respie minosa :D A jeszcze wcześniej dałem się zblokować na posion spiderze :D

eerion 06-01-2004 08:15

Wy jesteście dziwni- j zabijam króliczka- chowam do neigpo rzeczy do przerzutu. Ukrywam pod drzewkiem- tma ledwo go iwdać (królika). Logout i włazimy i beirzemy. Tlyko królik musi być świeży bo może uschnać :D

Jedi 06-01-2004 10:57

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez SkiLo
jak mozna zginac na rooku? rozumiem jak grasz pierwszy raz i nie wiesz za bardzo o co biega, ale nastepne chary to nie wyobrazam sobie.Jak nie chce wam sie nosic zlota to zalozcie sobie tragarza.Pomysl z dp jest poraniony.

Pozdro
Jak? Przechodzilem pare dni temu rooka na hiberni i bylem na minosach, az wszyscu uciekli i minosy na mnie - to uciekam az przychodzi taki **uj i mnie zablokowal (jego nick to Chlebek Krece Na Jednej Rece), ale na szczecie jakos udalo mi sie fuksem uciec z 16 hp, a on do mnie chcesz miksture zycia? i wyciaga trucizne w butelce. Myslalem ze mnie cos zara pier***nie.
Chlopak ma juz rooka. A wiec widzicie jak mozna zginac na rooku. X(

Bloody_Izual 06-01-2004 11:49

Ta historyjka z tym poison fluidem mi cos przypomina aż do tej pory zachciało mi się lać:D.Otóż tak.łem na rooku rozwaliłem orcka spearmana i zostało mi z 30hp.Podchodzi gościu i się mnei pyta "heal you?"(sam miał z 40hp) ja na to ok wyciąga butelke z trucizną i do mnie "drink" ja "ok"(dobrze wiedziałem co to jest),wziełem do bp i miałem tam mana fluid to sobie wziełem łyka i mi hp się podniosło on zdziwiony mówi do mnie "give beack my life bottle"(coś takiego) to ja mu dałem szlam w butli chłopak łyknoł i jak głupi n00b padł:P

Bofedojo 07-01-2004 09:25

Wszystko pieknie tylko jedna rzecz mnie zastanawia ?( dlaczego ten temat jest w dziale "PK" a nie "Rookgard"?
Cytuj:

...a on do mnie chcesz miksture zycia? i wyciaga trucizne w butelce. Myslalem ze mnie cos zara pier***nie...
ejj ty to wypiles? :D Nie mogles sprawdzic co w niej jest biorac "look"?Jednym slowem : LOL

Bloody_Izual 07-01-2004 09:30

A aj ci zadam pytanie...GDZIE on napisał że to wypił?Poprostu mu chodziło o to że gościu chciał go poczęstować"(UN)life fluidem" typ po prostu myślał że on jakiś n00b co da się nabrać.

eerion 07-01-2004 10:03

Jak coś wypijesz- choćby samą wodę to pojawia się nad tobą napis gulp! który oznacza że coś wypiłeś. Nie da się tego powstrzmać i każdy widzi że coś piłeś

Jedi 07-01-2004 10:45

Jakby ktos mial watpliwosci to wiem ze "miksturka zycia" nie jest zielona. A teraz zobaczylem na tibia statistik ze tego kolesia znam z Lunary!!! (mam tam sorca) To Picipolo (moze komu to cos mowi). Kiedys dreczyl mnie zeby wziac go do gildi. Lol, jaka ta tibia mala...

Magus 08-01-2004 11:28

Ludzie!! Zakładajac temat patrzecie na dział!! Co depo na rook ma wspolnego z PK?? (pytanie retoryczne).
Przenosze do "Inne".

Jedi 09-01-2004 07:31

LOL! Nie naduzywajcie wladzy moderatorow! Przeciez ten temat nie jest o depo tylko o PK na rook!

$corcerer 09-01-2004 08:54

Cytuj:

Jedi
LOL! Nie naduzywajcie wladzy moderatorow! Przeciez ten temat nie jest o depo tylko o PK na rook!
ehem:

Cytuj:

Kennypl
Co sadzicie gdyby na Rookgardzie powsatal depo? Czy nie ulatwilo by to wielu ludziom zycia? A tak to trzeba nosic to wszystko ze soba a jak zginiesz to tracisz wszystko czy to nie przesada. Gdyby byl depo to bylo by zaje******. Nie sadzicie? Kto mnie popiera ?
Nie widze tam ANI JEDNEGO słówka o PK na Rook!!!!!

EDIT
@down: Przepraszam, poniosło mnie. Juz wyedytuje....

Jedi 09-01-2004 09:08

LOL Ale od polowy jest o PK na rooku :D, a poczatek zawsze da sie zmienic :D
Poza tym nie musisz pisac tak wulgarnie (slepy). Nie mozesz napisac "nie widzisz" albo od bidy "masz klopoty ze wzrokiem" (moja ciocia jest okulistką)

----------------
edit By Magus
Taaaa, niby do zamkniecia - ale moze jescze bedzie smiesznie.
- Sry Jedi ze w Twoim poscie-

R.I.P. 10-01-2004 11:32

Cytuj:

To jest lepszy pomysł :) Kupujesz parcelka, przesyłasz do siebie na maina i wszystko gro :) ale znając zycie jak by to nawet wprowadzili ( w co wątpie XD ) to bedzie to opcja tylko dla PACCów =)

POzdrAWiAm

--------------------
edit By Magus
Poprawiłem "cytat" bo Ci nie wyszedł.

Brzoza 10-01-2004 11:46

moim zdaniem depot to dobry pomysl tylko by nie mozna:
-przesylac z rooka do maina i odwrotnie
-nie bylo by NPC od ktorego kupuje sie parcele
mozliwosci
+mozliwosc przesylania listow
+byl by tylko NPC co sprzedaje listy

Raynold 10-01-2004 12:13

Hmm. Byłoby całkiem w porządku, żeby można było wysyłać listy, otrzymywać listy i móc wysyłać paczki na main; bo to trochę męczące nosić np. ~400-1k gp (różnie to bywa) przy sobie na Rooku. Co prawda można sobie zrobić drugą postać, jako przechowywyalnię kasy, ale komu się chce. Myślę, że taka idea byłaby w sam raz.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:54.