![]() |
Muay Thai
ktoś z forum chodzi na treningi MT? ktoś ma zamiar? ktoś chodził?
|
Ja chodziłem. Co Cie w boksie interesuje? :)
@Down Być może :s |
@Up Może go zhaeckowali w TIIBjii i HCe hakEra bopićc :baby:? (polecam krzesło)
A tak na serio to moi kumple chodza na muay thai. Sam chciałem to trenowac, ale jak widziałem kolegi rozwalony nos po chyba 3 treningu to mi sie odechciało. |
Ja zaczne chodzic chyba niedlugo, wiec tez bym prosil o jakies ciekawoski na temat tego sportu : P
@up Lepiej miec rozwalony nos na treningu, niz byz obity caly przez np. dresiarza :D (bo jak bedziesz trenowac, to dresiarzowi dasz rade) |
@Ametystowec
Nie lepiej trenowac inna sztuke walki gdzie na treningach nie rozwalaja Ci twarzy? Może tak "Capoeira" Sam to trenowałem... Po kilku miesiącach treningu jak jesteś dobry nauczysz sie salta ;d i latwo unikać uderzeń od strony przeciwnika (jak chcesz sie z dresem bić to napewno dasz mu rade) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Po 2. To, że trenujesz Muay Thai, nie oznacza, że będziesz potrafił bronić się przed leszczami, a co dopiero dresami. :) |
Hmm co wy myślicie, że dresy nie potrafią się bić?? Znam kilku który nie dość, że przypakowanie to w taekwondo są zaj*** i po jednym kopnięciu byś się zgiął.
|
Przecież życie to gra komputerowa, gdzie wszystko zależy od cyferek i statystyk, no nie?
@edit Wiesz co to sarkazm? |
@Up
Jak oderwiesz wzrok od monitora i spojrzysz gdzies indziej to uwazaj bo mozesz sie przewrocic.. ;) |
calkiem nie dawno przyszlo takich czterech łysych (dres, skóra, komóry, polifoniczne dzwonki, bmw itd.) zachwalali się kogo, czego i ilu oni nie bili, czego oni nie kradli itd, itd. nie wytrzymali treningu kondycyjnie i poszli do domciu. wiecej ich nie widzielismy na zajęciach.
Muay Thai jest dość podobne do Kick-Boxingu. W MT ogółem mówiąc/pisząć dochodzą łokcie i kolana. Nie ma w MT parteru. Sama stójka. Co do róznego rodzaju urazów. MT to wiadomo, sport kontaktowy. w tego typu sportach trzeba się liczyć z kontuzjami ale są one rzadko spotykane. Bajką, bujdą i bzdurą jest to, że zawodnicy MT uderzają piszczelami o cokolwiek mając na celu je wzmocnić. Do treningu MT potrzebne są spodenki, koszulka, rękawice bokserskie, ochraniacze na piszczele i ewentualnie bandaże do usztywnienia łapy. @Badon Przez pierwsze kilka miesięcy nie będzie sparingów na zajęciach bo nie ma najmniejeszego sensu czegoś takiego wprowadzać. Jak są jakieś pytania to pisać na pw. |
@UP
Kondycja musi być w każdym sporcie kontaktowym, to po 1. Po 2. Większość walk wygląda tak, że walą albo z piąch, albo low kicki, ew. jak się uda gościa złapać to kolana. Po 3. Nie opłaca się kupować rękawic bokserskich. Lepiej kupić od razu do MT. |
Cytuj:
2. true 3. do treningów MT są rękawice bokserskie (nie mylic z rekawicami do MMA) |
Ja tam się klepałem tymi do K1.
Fakt, na tury bokserskie, ale ogólnie krótsze lepiej mi pasują. :) |
Cytuj:
|
4 lata. Ale nigdy nie byłem na turnieju, bo to bez sensowna strata czasu. Połowa zawodników kontuzje łapie przed zawodami, 2 połowa podczas. :)
|
Ale na dresa to i tak najlepszy jest:
http://img205.imageshack.us/img205/838/111002ov5.jpg A co do życia... (nie mylić z rzyć!) http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Ludzki_żywot |
ja chodzę na kick boxing rok, zamierzam chodzić drugi rok i dopiro wtedy zapisuje się na MT. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.
|
@zoliax
(gra Ludzki Żywot ma wbudowane wiele mini gier, np: GTA, The Sims, World of Warcraft). E.. no co Ty tibii tam nie wpisali a to przeciez bez porównalne do The simsów ;d |
Cytuj:
|
Cytuj:
:) |
Kolega trenuje, po jednym sparingu miał złamane 2 żebra...
|
Cytuj:
@Maggic Jaki klub? |
Cytuj:
|
do tego dochodzą pewne wyrzeczenia, nowe obowiązki jeżeli ktoś to bierze na poważnie.
tak btw. od wczoraj Mistrzostwa Polski w Muay Thai. |
Przede wszystkim chęci. Bo jeśli tego nie masz, to nawet nie opłaca się przychodzić.
|
Cytuj:
nie brales udzialu w turniejach?* |
Brałem. Na mistrzostwach Śląska. I Rybnika.
|
@Piatu
Alkon Szczecin :p Wiem że fajna nazwa, wiem ; )) http://www.youtube.com/watch?v=uluCKVFFJbM a tu Arturo may bodyguard ;D |
@Maggic
o. jego plakaty wszędzie po Szczecinie się walają :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Możesz mi nie wierzyć, ale mój znajomy skręcił se nogę grając w szachy :confused: Co do tych sztuk walki to śmieszą mnie niektóre "bezdotykowe" treningi, które polegają na ćwiczeniu na przeciwniku nie dotykając go. Później taka osoba na ulicy nie wie co robić i jak już ktoś wspomniał - ucieka... |
Cytuj:
|
@Granteon
Smieszą Cie? Patrz jak to wygląda w praktyce... http://pl.youtube.com/watch?v=CsbVyGtQo4g Moze i przegrał ale napewno nie uciekł ;d |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dzieci sie naogladaja, a pozniej mysla, ze jak trenuja dany styl 2 miesiace to staja sie niezniszczalni. A jak ktos chce sie bronic przed banda drechow to gaz i sprinty beda najlepszym rozwiazaniem ;p #edit Albo zapiszcie sie na karate tsunami lub systeme! ;d |
Tony Jaa to fighter? Ciekawa opinia...
Cytuj:
Palcem w oko! ;d |
Cytuj:
|
Ja ćwiczyłem Tsunami i polecam innym.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:26. |