![]() |
Mam lagi! pomocy! (oficjalny temat dot. lagów)
Jako iż narasta ilość tematów typu: "Tibia, lagi", "Dziwne freezy", "Dedłem przez laka", postanowiłem stworzyć ten temat. Tutaj wszyscy tibijczycy, którzy chcą się użalić nad lagami lub porozmawiać o nich niech piszą.
Mam dosyć już patrzenia na tych co tworzą nowe tematy o tej samej sprawie. ------------ <Wieszok> Od teraz to jest jedyny słuszny temat o lagach na xyz serwerze. Osobom pytającym przypominam, że warto podać takie rzeczy jak świat, dostawcę neta i okoliczności lagowania. Każdy inny temat będzie uznawany za zbędny spam. |
ja mam okropne lagi na a gram na swiecie Honera i niewiem jak sie ich pozbyc X(
|
@up
Nie graj :P. Najprostszym rozwiązaniem będzie sprawdzenie od czego masz te lagi. Np bo masz słaby komp, syf na nim czy też jest to spowodowane twoim dostawcą internetu. Na lagi składa się wiele czynników. Imho głupi temat. |
a więc mam firewalla który się nazywa zonealarm,przyznam że jest to dobry firewall bo jeszcze nigdy hacka nie miałem ale spowalnia mi neta ten firewalla.Czy każdy inny firewall mi tak będzie spowalniał czy to może wina czegoś innego?
|
@up
Im lepszą masz ochronę, tym mniej wydajności... |
Witam
Mam pewien problem. Mianowicie, meczy mnie dość specyficzny lag, tzn przy każdej zmianie kierunku biegu (dokładnie po 1 kratce od momentu zmiany) postać zatrzymuje się na chwile, nie trwa to długo lecz jest strasznie irytujące przy manewrowaniu z szybszymi potworami. Nasilił się w ciągu ostatnich dni, wcześniej trwał dużo krócej, dla przykładu na 40 lvl z bohami spokojnie uciekałem vampowi z haste, teraz mam ~50 lvl i vamp mnie dogania. Wczoraj myslałem że jset to spowodowane przeciążeniem osiedlówki ale dzisiaj rano wchodze na tibie i dalej to samo. Mam sieć osiedlową 512 512 RAM i brak wirusów na kompie. |
Cytuj:
|
Tak jak w podpisie, Isara.
|
Mam problem bo przed chwilka zaliczyłem glebę przez kicka - nie jestem pewien czy to mój net/komp czy też problemy na serwie - tibia.com nie wczytuje się (raz mi się wczytała na 5 minut) - jeśli więcej osób ma ten problem to niech odpowiedzą.
|
Na grimerze w zeszłym roku i na początku tego można było zaliczyć 15 deadów, na 10 minut takie kicki były
|
Posiadam Neostrade 1mb, router D-Link 624t. Codziennie ok. 2-3 razy dziennie mam kicki, czesto bywa tak, ze po jednym kicku dostaje nastepnego minute po poprzednim(Laggow-freezow praktycznie nie mam od roku, jedynie kicki..). Jakies pomysly jak to zwalczyc;p?
|
mam lagi ale to dziwne bo moj komp to laptop:
1.6GHz procek, 512 MB RAM. Zapchany beznadziejnymi rzeczami tez nie jest. Moj net to 8MB (Virgin - Anglia). |
autorze tematu powiedz nam jaki jest twoj net provider ... jesli jest to MULTIMEDIA zapraszam cie do dzialu multimedia a problemy... cala polska u nich ma lagi i nikt nie wie czym to jest spowodowane :()
|
Cytuj:
|
Ja po upie mam cholerne lagi. Może znów Ddos, Chociaż podobno 3/4 celesty ma lagi.
|
Możliwe, że będziecie mieć mniejsze lagi kiedy wyłączycie wszystkie programy P2P, oraz zamkniecie okienka waszej przeglądarki. Wyłączcie firewalle oraz antyviry. Możliwe jest również, że ktoś was umyślnie pinguje, lecz na to chyba nie ma rady (może zmiana adresu IP)
|
U mnie jest tak że przed upem było ok a teraz.. w sumie przez chwile dziś było bez lagów ale 20 minut potem takie lagi że mnie cofało np na dlu...
|
Cytuj:
O co chodzi!? Pomocy. |
Mam straszne lagi, czasem tylko się lekko przytnie na jakimś zakręcie czy nawet jak idę prosto, ale co chwilę mam takie lagi po paredziesiąt sekund a czasem po kilka minut... problem pojawia się tylko w tibii, więc niewiem co mam zrobić. Już padłem 3 razy w tym tygodniu (gram od niedzieli jakoś) ;/
Internet Chello 10mb/s 768mb ram Procek 1.7Ghz Lagi niezależnie od serwera, czy to char na Lunarze czy na Elysii czy innym świecie. NOD32 Antivirus płatny - skanowałem, nic nie dało Zone Alarm Free Firewall Czyściłem kompa easy cleanerem i ad awarem - nic nie dało hmm? |
Witam.
Mam od dłuższego czasu problem z internetem mniej więcej od 2 miesięcy moja specyfikacja. AMD Athlon 64 3500+ GeFroce 9600 GT 3GB Ramu Asus Xonar DX Chello 10mb/s Kaspersky IS Problem polega na tym,że gram sobie normalnie i w regularnych odstępach czasowych są freezy na około 2 minuty.Format nie pomaga.Drugi problem jest taki,że od około 4 dni postacią ledwo chodzę,freezy,lagi. |
da sie zrobc cos z lagami a viscie?mam laptopa sprzęt niezły procesor dwrdzenio 2ghz karta geforce 8200(teoretycznie)1400mb n karcie(i tak beznadzienie działa
|
@up: a jaki masz internet (dostawca/prędkość) ?
|
witam ja mam problem z wimax (ma ktos moze ten net) jest to 2mb/s z neti
i mam problem bo min 2x dziennie przy grze w tibie mam cos takiego ze gram sobie i bah stoje nie moge sie ruszyc itp tak jak by kick. Wszystkie deady jakie zaliczylem to tylko dzieki wlasnie tej sytuacji mam pytanie ma / mial moze ktos wimaxa i ten sama problem co ja? jezli tak prosze o pomoc co z robic taka sytuacja sie nie dziala , dzwonienie i wyzywanie ludzi w neti? :p |
Ja mam radiówke 1mb/s i mimo niskich pingów wieczorami miewam okropne lagi.
Gram na świecie honera i jeśli ktoś ma to mógł by mi może podać ip honery..? |
Cytuj:
|
Słuchajcie ja Bardzo prosze o pomoc .....Mam neostrade tp ....1mb i kurde tak ...Gram sobie spoko na grafike nie narzekam ale ...! gdy w tibi ide mam straszne lagi (moze nie straszne ale przeszkadzaja) gdy ide Co kratke zatrzymuje se na 0,5 sek LUB 1sek zalezy moze nawet czasami na dwie .. Gdy gram w fast hand Jestem wolby jak ... X( i po posrtu mam problem z takimi lagami (pomozcie prosze ) A gram w tibie niestety i to w dodatku 47 ms ;/
|
Witam.
Mam problem z lagami...więc zacznę od neta mam radiówkę 512mb/s mam lagi takie ze szok... Wchodzę w Tibię i na początku przejdę około 10 kratek i potem stanę w miejscu na jakąś minutę,później idę 3 kratki i znów na minutę się zatrzymuje... Byłem u Gościa, u którego mam neta i z netem jest wszystko dobrze, kompa też mam dobrego i nie wiem o co chodzi,z Tibią nie wiem czy coś jest bo robiłem na kilku światach postać i było tak samo... Nie mam pojęcia skąd się biorą lagi bardzo bym prosił o pomoc... |
fghj
|
Witam ja mam radiówkę (nie wiem jaka prędkośc bo ten net już był jak się tu wprowadziłem wiem że w testach online pisze że download 10mb a upload 1mb) wiem na pewno że ktoś ma ten sam IP co ja bo na rapidzie czy ściągam coś czy nie to zawsze pisze ,,możesz ściągac 1 plik w tym samym czasie''...
Ogólnie lagów nie miałem aż do tego czasu padłem już 5 razy - 500k waste na aole i blessy... Komp Laptop Vista antywir : NOD ESET Smart Security , pamięci 4gb , dwa rdzenie wszystko gites... Można coś z tym zrobic? A i ostatnio jak poszedłem na kulty to nawet 1 nie zdążyłem zabic a już kick... (znaczy to był lag ale taki długi że wyłączyłem i włączyłem tibie) Tylko właśnie nie wiem o co chodzi bo niby lag w tibi jest (nie mogę się ruszac itp) ale jak wezme exita i włączę tibie znowu to działa bez problemu... |
a ja mam pytanko problem ;p gdy gram w aktualną wersje tibii to nie mam lagów - nic, ale gdy wbijam na otsa 7.6 to już mam lagi ;) wie ktoś od czego to? na bank nie od otsa ;p
|
Na bank od OTSa... mało otsów istnieje bez lagów ;/ jak jest więcej niż 50 osób online już są lagi masakryczne.
|
super... tylko aktualnie na servie są 2 osoby a jak grałem w nocy to tylko ja byłem ;]
|
@panowie UP
Tutaj prędkość neta nie ma znaczenia, bo do gry w tibię wystarczy 32kb/s (modemowe, nie stałe). Więc mając stałe łącze, wina leży po waszej stronie - wystarczy wyłączyć wszystkie aplikacje które wymagają połączenia (p2p, p2m, gadulce itp. itd.). Jeśli to nie pomaga, to sprawdzcie użycie procka - niekiedy tibia bierze 100% przez złe ustawienia graficzne - w takim przypadku zaktualizujcie sterowniki do karty graf, zmięcie rendowanie z DirectX9 na OpenGL lub odwrotnie, rozdzielczość oraz częstotliwość odświerzania proporcionalnie do ust. monitora. Jeśli mamy mobilny net (iplusy, blueconnecty itp) to niestety tutaj raczej nic nie poradzimy poza ust. graf... |
Cytuj:
Jak jest słaby komp to gra się zacina a nie laguje ... Lagi - wywołane są od np. słabego łącza internetowego twojego/lub czyjegoś z którym się łączysz. |
Cześć
Gdy gram, czasami mam laga.. Takiego długiego laga, że nic nie pomaga oprócz exita i ponownego zalogowania. .. Problem pojawił pod koniec lutego, a niczego w kompie nie zmieniałem! Prosze o pomoc !! |
Witam
Też mam lagi jak wy i nie mogę grać. Z tego co zauważylem to dużo osób ma lagi i gram na honerze(tak jak ja) a może te lagi to od honery są czyli od servera. |
Dzisiaj miałem freeza/kicka -.-
Świat: Candia; Dostawca neta: Neostrada TP, 1024 mb. Z początku wydawało Mi się, że to freez... Potem drugi, a następnie logout. Przez 15 minut byłem online i nie mogłem włączyć tibia.com oraz zalogowac się do tibii. Nie tylko Ja miałem freeze - padł też 250 MS i kilka innych osób. A tych, których kick nie dosięgnął mieli okropne laagi i freezy. |
Cytuj:
Na saphirze 8 ludzi z mojej gildii miała kicka i problem z logiem :P |
Ostro, ja (61 rp) z kumplami (75 rp i 60 ek) na hydrach, akurat lurowalismy jedna z palkiem, a knight stal dalej. Bach, nas wywalilo, a kina znalazl deada. Hydry. Chyba zabilismy ja zanim nas wywalilo :D No i potem 15 minut nie dalo sie zalogowac.
|
Witam! Ja gram na Ocerze. Od kilku dni mam takie lagi, że szkoda gadać ;/ Neta mam 1mb, komp normalny 2,4Ghz 764mb RAM grafa 256 mb. Net chodzi mi bez zarzutów w pełni wykorzystuje łącze. Kiedy gram to włączony jest tylko Kaspersky i Tibia. W Multimedia kazali mi zrobić tracert połączenia z serwerem Tibi i narazie czekam na odp. Może tez ktoś ma kłopoty z Ocerą choć wiem, że tam jest mało polaków.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:34. |