![]() |
Boty
Tak właśnie, pr0 boty... Otóż odnoszę dziwne wrażenie, że wiele osób na tym forum po prostu "akceptuje" je w wszelaki sposób. Wydaje mi się, że jakieś 3/4 osób akceptuje/ma te shity (ng, blackd, tibiaauto) nie wnikam. Ale jakieś 2~ lata temu ludzie byli stanowczo przeciwni owym wspomagaczom. Wystarczy zajrzeć do działu "zdjęcia". Reszty radzę się domyślić...
Tak więc rodzi się moje pytanie: Czy aby naprawdę społeczeństwo tibijskie uznaje boty różnego rodzaju (mc, caveboty, etc.) ? Pytanie zostawiam Wam i zapraszam do dyskusji. ;] |
Tak. <znaki>
|
Popieram odpowiedz pana up ponieważ sam bym grał na bocie ale dla mnie to jest strata prądu niestety.
|
Życie.... ;<
|
Botowanie, jakkolwiek idiotyczne by nie bylo, stalo sie norma po wprowadzeniu wiekszej ilosci expowisk na ktorych mozna to robic. W czasach gdy do botowania nadawaly sie jedynie roty, a z roznych wzgledow nawet guardy byly dosc niebezpieczne boterow bylo znacznie mniej.
|
Nie oszukujmy sie..
Ponad 80% tibijczykow uzywa teraz botow. Takie jest zycie.. Wg. mnie lepiej isc pograc z kolegami w pilke niz siedziec 5h przed monitorem i bic skille/ mlvl. Dlatego Botowanie jest teraz tak powszechne. @EDIT Maly cytacik z tematu o skillowaniu. Cytuj:
Zastanawia mnie tylko czy liczba botterow zmniejszyla by sie po wprowadzeniu platnych botow. [wymoderowane] |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
to jest właśnie bez sensu... ja gram sobie dla zabawy, zwiedzam świat hunce jakieś fajne potworki i wbijam sobie lvl swoim tempem... jeden gościu kiedyś powiedział, że teraz wszyscy na botach biją 100 lvl + żeby później iść pod depo i się wozić... ludzie ogarnijcie się bo to bez sensu ! ja nigdy nie używałem bota i nie mam zamiaru i specjalnie kurwa boterom na przekór wbiję 150 lvl bez bota -.-
|
to zależy od punktu widzenia, jedni boty akceptują inni nienawidzą, a przecież to tylko gra -.- boty mi nie przeszkadzają, a miałem styczność z blackD i TA
|
Boty to syf. Wbiłem 114 lvl i skille 89/88 bez bota i satysfakcja jest ogromna, inna sprawa, że za długo spędzałem przy grze ;P
Nie chcesz grać nie graj, a nie włączaj bota i sobię idź, odciążysz serwery, i mniej noobowatych hlvli będzie oraz "ludzi-botów" na expowiskach. Trening też będzie o wiele łatwiejszy, boty nie będą potworków wybijać ^^ P.S. Bociarze to lamki ahaha :> P.S.2 Graj dla ludzi i klimatu (coraz go mniej z kolejnymi updatami :P) a nie dla je****ch cyferek a bot nie będzie Ci potrzebny. No i nie będziesz płakać, że ktoś Cię "haknął"^^. |
ani ta ani blakt mnie nie hakuo a wbilem na nich 113 lvl ;<
|
co 2 osoba używa bota...
CO zrobić z botami ?....lurnąć cośi poczekac na loota :) |
Ja osobiści botów/boterów nie lubię. Mam do nich osobisty uraz. ;) Jedynie moi koledzy używali botów.
|
Cytuj:
To już nie te czasy i nie ta zajawka by przy tibi siedzieć po 5h. |
Cytuj:
nie chodzi o to ze im sie nie chce grac, ale ze taka jest moda. niektozy lubia poszpanowac przed kolegami jacy z nich "dewianci" bo bocą ile wlezie. |
@up
Można wiedzieć jak to jest, że boterzy spędzają więcej czasu przy Tibii? Poza tym, pierwszy raz słysze o "modzie na bota". |
mało który, tak naprawde wlacza bota i wychodzi z domu. wiekszosc siedzi w poblizu i nasluchuje alarmow.
normalna moda. grajacy bez sa wysmiewani i wkrotce sami do nich dolaczaja |
Kazdy ma swoj punkt widzenia :)
hahah dostalem ostrzezenie za posta tutaj, a kolega tez pisal o NG i TA i nie dostal ^^ HAIL MODERATORZY! oby wam sie kompy spalily :> |
Przytoczę Ci swój przykład. Gram w tibię 5/6 lat. Przez 4 lata+ grałem uczciwie, co z tego miałem? Nic, 125 lvl zrobiony w 4 miesiące. Obecnie mogę oświadczyć każdemu, że mam jakieś 10 postaci które non stop botuje. Nie dla gry, bycia najlepszym czy czegoś tylko dla realnych pieniędzy. Tak zwane gold farmy. Kasa na allegro całkiem nieźle stoi, przy okazji zbierania kasy lvl też idzie a postacie tez są w cenie. Więc czy społeczeństwo zaakceptowało boty? Oczywiście, że tak. Niektórzy gm już też nie są tak fest drastyczni jak kiedyś.
|
Cytuj:
|
policz stosunek amatorow do "profesjonalistow"
|
Ja nawet jakbym chciał bota, to i tak na Viście mi żaden nie chodzi \o/
btw. Jak widzicie bota to go trapujcie i poślijcie list z pozdrowieniami po dedzie ;* |
Granie ze wspomagaczami mija się z celem. Nawet jeśli napykacie sobie numerków, nic wam to nie da bo w grze będziecie do niczego...Poza tym zarobek na sprzedaży kasy/itemków/postaci jest o wiele zbyt mały, względem czasu zmarnowanego na bocenie. Ja gram tylko dla zabawy i ludzi, level, kasa i błyskotki itp. to dla mnie sprawa trzeciorzędna. A bociarze to nooby :P
|
@Up
Mam kumpla który dziennie wyciąga na bocie 600k~~ w gp, policz sobie ile to jest na allegro :) @ 2 Up Blackd chodzi. |
Cytuj:
|
*Carlsberg: Tak, ale idąc do normalnej roboty zarobisz 5 razy więcej...
Dla mnie jedynym pożytkiem z boterów jest loot :P |
@Up
Ta, powodzenia. Pozatym 1 z drugim się nie wyklucza @2 Up 4 czy tam 5 charów 100+ ek. |
600k? to ja tyle nie umiem :P
@down. Jeśli o to chodzi mam już to dawno za sobą. Poznałem wspaniałych ludzi i mam z nimi dobry kontakt, zwiedziłem tyle tej gry ile się dało. Co do szacunku... na non-pvp niema czegoś takiego. |
Czy nie lepiej iść na exp, zwiedzać, poznawać nowych kolegów, może przyjaciół organizować wojny, być szanowany na serverze itp. niż włączyć bota i mieć smile jak sie patrzy na cyferki?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Lechista: o to chodzi żeby się zmęczyć i mieć prawdziwą statysfakcję...
Dla mnie wbicie 1 levelu manualnie przyniesie więcej przyjemności, niż wbicie 100 na zasranym bocie...Pomyśl nad tym |
teraz to mnie szczerze w*****łeś... aż nie wierzę, że jesteś z Gdańska ! jak taki Lechista jesteś, to popatrz na taką arke... kupili sobie ekstraklasę... i co kurwa jak na nich wszyscy patrzą? tak samo masz z botem 100 lvl wybocony nigdy nie będzie taki sam jak zdobyty NORMALNIE! i weź nie pierdol, że bicie 50 lvl jest cholernie nudne... to na chuja grasz? idź na otsa tam nie ma nudy...
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
uważaj do kogo mówisz chłoptaś, fagasie ! to chyba tylko ty jesteś na tyle popierdolony, że w tak prostej grze jak tibia, nie potrafisz bez bota wbić jakiegoś levela i przestań tak kozaczyć bo jesteś kurwa nikim
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
taki jesteś kozak, bo dzielą nas pewnie kilometry -.-
dla ciebie ten kto wyższy sobie lvl na forum podpisze jest większy kozak? n/c idź dalej lizać dupsko i stawiać boty -.- |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
A z resztą co ja tutaj mówić będę, sam nie zmienię opinii niektórych ludzi na temat botów. Czasy Tibii już minęły i nie powrócą. Wszyscy tylko umiecie pierdolić o tym jakie expienie jest ważne i mówić, że to wina CipSoftu, że klimatu zrobić nie umieją. To już jest hack 'n slash a nie rpg. gz to nasza wina, że to wygląda jak wygląda. Generalnie to dzisiejsza Tibia jest lepsza pod względem technicznym, ale niestety ludzie - coś co jest nieodłącznym elementem mmorpg budującym go - spierdoliło tą grę bezpowrotnie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:51. |