![]() |
Mężczyźni- zafocani?
Napisałem dość długą wiadomość, okazało się, że zapomnialem się zalogować, prawdę mówiąc nie chce mi sie tego pisać na nowo wieć odrazu:
Dlaczego dziewczyny w wieku 14-18 (a może i starsze) sądzą, że chlopcy są zacofani o jakies 2-3 lata pod względem psychicznym? |
Jeśli jakś dziewczyna Ci to powiedziała, to spytaj sie jej dlaczego tak uważa.
|
Może dlatego, że w porównaniu do chłopaka, dziewczyna szybciej zaczyna i szybciej kończy dojrzewać ^^.
|
Ha, i tu zaczyna się dyskusja: D Bo przez co rozumiesz: dojrzewanie.
Fave fun: x |
Cytuj:
Cytuj:
|
to zalęzy od otoczenia i ludzi wokoło Ciebie, chodzisz do klasy z jakimiś dziećmi, którzy myślą, że rzucą kurw* i są ziomy albo zapalą fajkę itd :P
|
Cytuj:
|
Chodzi mi o dojrzewanie PSYCHICZNE, tzn:
Na słowa typu: seks, prezerwatywa, antykoncepcja reagowanie normalnie( tzn nie wybuchając śmiechem Oo) Przestanie śmiać się z innych ze względu na, np, kalectwo Po prostu, przestanie być dziećmi.. Często słyszy się od dziewczyn, że wolą starszych od siebie, bo są dojrzalsi. OK, problem w tym, że taki 18 latek widzi w młodszej od siebie łatwą "szesnastkę". Taka 16 latka myśli, że bycie z kimś na poważnie, to rozmowy i czymanie się za rączki, fail. Związek bez seksu jest równie nie trafny jak związek bez rozmowy, pocieszania, doradzania, podnoszenia na duchu itp, czego- według dziewczyn- brakuje chłopcom w ich wieku. I szczerze mówiąc to 16 latek bardziej będzie szanował swoją 16 letnią dziewczynę, bo taki 18 latek może mieć 16letnią dziewczynę bez problemu, wystarczy że dobrze ściemnia |
Cytuj:
Dopóki nie wywierasz na kimś żadnych szkód, śmianie się z jego wrodzonych czy nabytych w ten czy inny sposób wad nie jest złe. Dostarcza rozrywki a nikt nie cierpi. Śmiertelną powagą ręki mu nie wrócisz. Sam też śmieję się z własnego "kalectwa" (wada wzroku w okolicach -5). Cytuj:
|
W gimnazjum chłopcy się nap*erdalają i palą fajki a dziewczyny nie to oznacza ,że są bardziej dojrzałe?? (wiem ,że palą ale chyba mniej[dawno nie byłem w gimnazjum to mogę się mylić])
No ale w szkołach średnich i wyżej to się wyrównuje poziom dojrzałości prawie do maksimum ;) Różnica zachowania 15latka a 19latka jest jednak olbrzymia B) |
Cytuj:
@topic Może i prawda, dziewczyny przeważnie są bardziej dojrzałe niż chłopacy w tym samym wieku, ale co do angażowania się w związki poniżej 18-19 lat: nawet gdyby facet miał 25+ lat to raczej też myślałby tylko o jednym... Faceta nie zmienisz, nawet jak dojrzeje intelektualnie i tak będzie mieć tylko jedno w głowie. ;S |
Cytuj:
Cytuj:
chuje-móje-dzikie-węże?; f |
dziewczyna wcześniej dojrzewa i tyle w temacie
pod względem fizycznym w wieku 18 lat, natomiast chłopak w wieku 21 lat jeżeli chodzi o dojrzałość psychiczną nie ma przedziałów wiekowych, ktoś kto ma 15 lat może być bardziej dojrzały psychicznie niż jakiś 30latek. |
Kiedyś dobrze mi powiedziała pewna osoba: na dojrzałość składają się przykre doświadczenia życiowe. I To jest cholerna, prawda. Przypomniałem sobie, że mówiła mi to parę miesięcy temu pewna 15latka. I imo ma rację.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ktoś tu dobrze napisał. Pod względem fizycznym - tak. Psychicznym - nie.
Kwestia tego, że chłopacy NIBY są niedojrzali psychicznie jest bardzo prosta. Co innego bawi/śmieszy/interesuje etc facetów a co innego dziewczyny. Stąd wynika ta RZEKOMA "niedojrzałość psychiczna".;) |
Cytuj:
|
Czyli co? Okazuje się, że chłopak staje się ''mądrzejszy'', jeżeli dojrzeje? Ja myślę, że to tak na prawdę: kwestia charakteru, wychowania i to z kim się zadajesz, czyli rówieśnicy.
|
Cytuj:
|
Z tym kalectwem chodziło mi o to, że np nie podejdziesz do niej i nie zaczniesz robić czegoś w stylu "hahaha nie masz ręki, żal mi cię!" :P
|
Ja się z takim czyms nie spotkałem, a w moim otoczeniu nie brakuje 100% dresów. Nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale mam nadzieje, ze daleko.
|
no bo chłopcy nie zależnie od wieku to coś jak "wieczne dzieci"...
jedni to większe dzieci inny to starsze dzieci... |
Lubię kaczora donalda i lubię układać klocki lego, mimo że mam 14 lat - jestem dzieckiem :/.
Dojrzałość to nie gust, lecz umiejętność życia w społeczeństwie, doświadczenie życiowe i odpowiedzialność. Btw. to raczej kobiety są bardziej do przodu, niż faceci są zacofani. |
Dziewczyny nie lepsze w dzisiejszych czasach.
Fizycznie Kobiety szybciej dojrzewają, a no psychicznie to zależy od rodziców i życia. Dobre kontakty mam ze starszymi ludźmi typu 20, może tak dojrzały jestem? Oczywiście na gg itd. robię sobie jaja ale na realu jestem poważnym człowiekiem. |
Cytuj:
I cudzych. |
No i zaczela sie rozmowa gdzie 95% tego forum to faceci ; ).
Chetnie bym zobaczyl wypowiedz dziewczyn jak by zrepostowaly to co napisaliscie. Zgadzam sie z wiekszoscia, fizyczenie tak, psychicznie niektore zatrzymuja sie na poziomie 5 latka... |
Cytuj:
|
koszyk, wiesz że tak powiem Gry to typowa rozrywka facetów , a o czym jest to forum?... nadal białym krukiem jest dziewczyna gracz, a jeszcze większym jest power gamerka [dobre słowo?] ... z którą sam miałem do czynienia
@lasooch dochodzi do tego jeszcze wychowanie , jak zostało sie wychowanym.. |
@Rayza
Chodzi mi oto ze kazdy z nas ma tą 'swoją racje' i zgadzamy sie ze sobą, i tak naprawde temat zostal juz wyczerpany bo nie ma kontrargumentow zeby kontynuowac ta dyskucje. |
niby tak ale jeśli każdy z nas ma własną racje no to dyskusja wciąż trwa bo pojawi sie taki facet który powie np: "to my jestesmy mondzejsi a nie one"i dyskusja trwa nadal...
|
Cytuj:
No ale tak się przyjeło, że chłopcy/mężczyźni w wieku 14-19 są mniej dojżali emocjonalnie od swoich koleżanek w taym samym wieku. Wg. mnie młodzież się zmienia, a to jest zwykły stereotyp (jak np. to, że blondynki są ...tępe.) Dla mnie osoboście o naszej dojżałości świadczy nasze zachowanie, plany na przyszłość, ambicja. To nie znaczy, że musisz być poważnym sztywniakiem żeby uważać się za dojżałego. Czas jest na wszystko na zabawę i na poważne sprawy, to zależy od sytuacji. Powiem ci że nam dziewczyny (nie do końca atrakcyjne, bardziej przeciętne), które uważają się za niewiadomo co, krytykują wszystkich dookoła i walą wóde, że aż sam się dziwie. I teraz mi powiedz czy to jest zachowanie dojżałe? No właśnie, ''czasy się zmieniają, i ludzie się zmieniają'' |
to my jestesmy mondzejsi a nie one
|
Cytuj:
Trudno powiedzieć, ale wydaje mi się, że takie zachowanie wywiera środowisko, w którym się ''obraca'', czyli koledzy, moda.One chcą po prostu zaimponować takim zachowaniem, czasem są nieświadome, tego że robią źle. |
Dodam że kobiety są kłopotliwe. ;P
Down@ Whaj? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Widząc to co napisałeś odrazu przyznałem racje tej dziewczynie która ci to powiedziała.
|
@Lasy
Kwintesencję męskiej psychiki widać w licealnej szatni przed lekcją wf-u. Po prostu najczystszy hardkor. : ) Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Krzywdzący zresztą czasem też. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:33. |