Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Inne] Dla ludzi o mocnych nerwach. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199269)

Xurigon 29-11-2008 13:22

Dla ludzi o mocnych nerwach.

W sumie to bardzo dobry film,
ciekawi mnie ilu ludzi będzie na tyle wytrzymałych żeby obejrzeć go w całości.
Aha i to nie jest film robiony przez jakichś psycholi, to jest cała prawda.
Link:
http://veg-tv.info/Earthlings

P.S.
Może się trochę ładować.

Lexii 29-11-2008 13:39

Nie mam 1,5h ale widziałem mnóstwo filmików o traktowaniu zwierząt ... tak było od wieki wieków lat tylko teraz są kamery które wam to pokażą ... był ktoś z was chociaż na świniobiciu na wsi ? [ja nie xD]

PaTrOsEK 29-11-2008 13:42

Dzięki, doszedłem do 20 minuty, koniec...

@up
Ja tak... nie fajnie...

Surojad 29-11-2008 13:45

Ja już kiedyś oglądałem ten film.
Wytrwałem do końca xD
Podobno jest to najlepszy film w swoim rodzaju.

neopostman 29-11-2008 13:48

studiuje weterynarie wiec takie widoki są mi na porządku dziennym ; P. A co do traktowania, to tego się nie zmieni.

Erhion 29-11-2008 13:52

A teraz pytanie do wszystkich, których ten film dziwi i gorszy.

Naprawdę jesteście tak naiwni, że myśleliście, iż te zwierzęta są humanitarnie traktowane?

Maxxer 29-11-2008 13:54

Widziałem całe daje do myślenia.

Surojad 29-11-2008 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2354310)
A co do traktowania, to tego się nie zmieni.

No jak to się nie zmieni!
Zostań wegetarianinem(tak jak ja :p) i po sprawie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2354339)
Łaaał. Uratowałeś z 5 zwierzaków.

Dobre uczynki to moja specjalność ;]

@down
Zęby trzonowe również posiadamy..., weź znajdź jakieś lepsze argumenty.
A co do twojej koleżanki.
Skoro ma braki to znaczy ,że ma źle zbilansowaną diete.
Właśnie wkurzają mnie tego typu ludzie, myślą ,że wystarczy po prostu nie jeść mięsa a potem się dziwią jak zachorują -.-'

Lasooch 29-11-2008 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Surojad (Post 2354324)

I bądź wbrew naturze. Po coś kły mamy. A ja nie wyobrażam sobie życia bez mięsa (a bez warzyw - potrafię). Filmu nie oglądam, bo chociaż nie popieram brutalnego mordowania zwierząt (chociaż podobno, według Chińczyków, im więcej bólu tym więcej adrenaliny - i tym smaczniejsze mięsiwko) to i tak nic nie zmienię, a nie mam ochoty sobie obrzydzać drugiego śniadania : )

Swoją drogą, koleżanka-wegetarianka miała ostatnio badania krwi, żelazo _DUŻO_ poniżej normy. I teraz stęka, że będzie musiała jeść mięso a nie chce etc, etc.

FOR EVERY ANIMAL YOU DON'T EAT I'M GOING TO EAT THREE!

Erhion 29-11-2008 14:06

Cytuj:

Łaaał. Uratowałeś z 5 zwierzaków.

semilunaris 29-11-2008 14:10

@Lasooch: signed!

Śmierć jednej krowy to tragedia, śmierć całego stada to statystyka.

Slivi 29-11-2008 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2354349)

A jak zabijesz wszystkie krowy na swiecie to bedziesz "krowim bogiem"

Lancuch pokarmowy.. My zjadamy zwierzeta a pozniej nas zjedza robaki ktore zostana zjedzone przez zwierzeta ktore pozniej zjedza ludzie.

Czy cos w tym stylu :p

Ale sadystycznego znecania sie nad zwierzetami nie popieram. W swiniobiciu na wsi mialem okazje uczestniczyc i sie nauczylem sporo.
Bo co to za chlop co nie potrafil by zabic swinie zeby ja pozniej zjesc ze smakiem.

Surojad 29-11-2008 14:29

@Slivi
Lepiej popatrz w swój podpis.
Cytuj:

Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.

Albert Einstein
Tak apropo Einstein też był wegetarianinem xD

@edit
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2354389)
A co do koleżanki - cóż, mój przykład świadczy o tym, że wegetarianizm MOŻE być niebezpieczny.

No chyba wiadomo ,że może.
Zresztą jak wszystko inne,
będziesz pił samą wodę to to też będzie niebezpieczne lol.

Lexii 29-11-2008 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2354349)
@Lasooch: signed!

Czy Ty człowieku wiesz co napisałeś ... <lol2> ... o.0

Lasooch 29-11-2008 14:32

Cytuj:

@down
Zęby trzonowe również posiadamy..., weź znajdź jakieś lepsze argumenty.
A co do twojej koleżanki.
Skoro ma braki to znaczy ,że ma źle zbilansowaną diete.
Właśnie wkurzają mnie tego typu ludzie, myślą ,że wystarczy po prostu nie jeść mięsa a potem się dziwią jak zachorują -.-'

Nie powiedziałem, że mamy jeść _TYLKO_ mieśo.

A co do koleżanki - cóż, mój przykład świadczy o tym, że wegetarianizm MOŻE być niebezpieczny.

Koksowy 29-11-2008 14:36

godzina i trzydziesci piec minut :o za dlugie jak dla mnie

neopostman 29-11-2008 14:39

kierując się tym, co jest zdrowe a co nie, skończyło by się na tym, że nic byśmy nie jedli i nie pili co by się skończyło rychłą śmiercią. Co do wegetarianizmu, sorki, ale jak myślicie, że działacie w pokoju z naturą powiem wam, że jesteście w błędzie i musze wam powiedzieć, że tak choelra musi być.

Kluska_ziom 29-11-2008 14:41

@2up
tak, ale naklania do pewnych przemyslen... poswiec troche czasu zamiast grania w Tibie na sprawdzenie co sie dzieje w realnym swiecie; chociaz z takich powodow wole nieweidziec co sie dzieje i grac w tibie ;d
calgo nie obejrze, nie potrafie

paluch89 29-11-2008 14:41

Wole zjeść świeże mięsko, niż naszpikowane chemiom warzywa z marketu.

Poza tym to ten film za dużo nie wyjaśnia. Znęcanie sie jest wszędzie, było i będzie, nikt tego nie zmieni. Jesteśmy już tak zrobieni. Nie zabijanie było by czymś nie naturalnym w naszej naturze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kluska_ziom (Post 2354400)
@up
tak, ale naklania do pewnych przemyslen... poswiec troche czasu zamiast grania w Tibie na sprawdzenie co sie dzieje w realnym swiecie

Żeby wiedzieć PRAWDE co sie dzieje w realnym świecie musielibyśmy znać sie na wszystkim i "siedzieć" w każdej dziedzinie życia co niestety jest niemożliwe a może i dobrze.

Cały ten świat to jedno wielkie zakłamanie.

Rav1337 29-11-2008 14:45

jak to sie mowi albo sie nie mowi, ktos musi dednąc zeby ktos przezyl

Surojad 29-11-2008 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paluch89 (Post 2354403)

A myślisz ,że zwierzęta czym są karmione?Też chemią, a na dodatek hodowcy dosypują im jakiegoś syfu do paszy, żeby je utuczyć.

@neopostman
Masło maślane, nic mądrego nie powiedziałeś.

bemo 29-11-2008 15:47

paluch lol xD

obejrzalem z 30 minut (w roznych odstepach) wiecej mi sie nie chcialo ale coz biedne swinki biedne te krowopodobne istoty :(

i tak lubie mieso i bede je jadl a ci wegetarianini oni mysla ze ocala jakies istoty? nie, nie zjesz ty, zje ktos za ciebie, laski nie robisz ludziom ze nie jesz miesa

neopostman 29-11-2008 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bemo (Post 2354497)
laski nie robisz ludziom

jednak staraj się w niektórych przypadkach używać polskich znaków ; D..

Mazur199 29-11-2008 16:43

sram na te krowy kury itp najbardziej szkoda mi tych psow, a tego ch**a co obdzierał tego psa ze skory na zywca to bym pokroił na kawałki, jak najdrastyczniej na zywca, zaczynajac od wyrywania paznokci konczac na wsadzeniu penisa do ryja

Prostynick 29-11-2008 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paluch89 (Post 2354403)

Poza tym to ten film za dużo nie wyjaśnia. Znęcanie sie jest wszędzie, było i będzie, nikt tego nie zmieni. Jesteśmy już tak zrobieni. Nie zabijanie było by czymś nie naturalnym w naszej naturze.

Żeby wiedzieć PRAWDE co sie dzieje w realnym świecie musielibyśmy znać sie na wszystkim i "siedzieć" w każdej dziedzinie życia co niestety jest niemożliwe a może i dobrze.

Cały ten świat to jedno wielkie zakłamanie.

Zapomniałeś o tym, że prawie każde mięso jest szpikowane antybiotykami i za jakiś czas także będzie hormonami wzrostu do końca 2009 roku ma to zostać wprowadzone w całej UE. Polecam forum www.prawda2.info <- tam poszukaj o "codex alimentarius"

Co do zwierząt które idzie na mięsko to one w większości nie widziały słońca i trawy bo są w halach w których ładuje się różne dziwne pasze, a z roku na rok produkuje się nowe pasze z jak najtańszych składników :) Było wszystko na youtube jak znajdę to podam linki.

Niestety youtube usunęło z powodu naruszenia praw autorskich ale tu jeszcze podobny film i trochę można zobaczyć o tym "świeżym" mięsku http://video.google.com/videoplay?do...61430615988934

Prawda jest taka, że nic nie jest zdrowe, ale można być zdrowym jeśli wszystko je się z umiarem i jest aktywnym w życiu, a nie siedzi większość czasu przed tv albo komputerem i nadużywa papierosów czy alkoholu. Ostatnio czytałem długi wykład o wegetarianizmie i wcale nie jest on taką zdrową formą życia, bo ludzie potrzebują i to bardzo przynajmniej w małym stopniu mięsa. I nie sugerujcie się, że jak coś jest zdrowe dla innej osoby to będzie też zdrowe dla was. Sami powinniście ocenić co jest zdrowe dla was, a co nie.

Xenaox007 29-11-2008 18:02

My akurat nie powstrzymamy rzeźni...
Ale wystarczy ze nie bedziemy rzucać kamieniami w zwierzęta
Gonić bezdomnych kotów i kopać ich drobne rzeczy lecz jeśli każdy które to zobaczył by tak zrobił uratowalo by sie kilkaset-kilkatysiecy zwierząt

Sami93 29-11-2008 19:15

Chciałbym zauważyć że Ci, którzy nie oglądali całego filmu (co z tego ze 1,5h), nie mogą powiedzieć co o nim sądzą. Widok psa bez skóry, który jeszcze żyje, widok tego całego cierpienia... Ktoś pisał że cierpienie jest nieuniknione. Tu sie zgodzę, ale pamiętaj że człowiek ma wybór czy zada większe czy mniejsze cierpienie, a ludzie ukazani na tym filmie wybierają to większe cierpienie.
Uwierzcie mi, po obejrzeniu całego filmu zmienicie swoje zdanie na ten temat. Wystarczy trochę chęci no i chwila wolnego czasu...

Xurigon 29-11-2008 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prostynick (Post 2354638)
Ostatnio czytałem długi wykład o wegetarianizmie i wcale nie jest on taką zdrową formą życia, bo ludzie potrzebują i to bardzo przynajmniej w małym stopniu mięsa.

Pewnie chodziło o witaminę B12 której nie można uzyskać z roślin a jest bardzo
potrzebna dla człowieka.Na szczęście można ją kupić np. w tabletkach.
Również bardzo ważnym składnikiem zapominanym przez wielu wegetarian jest Siemię Lniane.
Ludzi których to bardziej interesuje zapraszam na stronę
http://www.surawka.republika.pl/

Sasukekeuhn 29-11-2008 19:28

nudne to :S

Sasukekeuhn 29-11-2008 19:34

o boze jak doszedlem dalej o,o prawie plakalem

Sami93 29-11-2008 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sasukekeuhn (Post 2354849)
nudne to :S

Albo tego całego nie oglądałeś, albo to dla Ciebie na porządku dziennym. Okrutne cierpienia, masowa śmierć, a Ciebie to nudzi...

@Up

No widzisz...

Czarny_Bialy 29-11-2008 19:38

:)

Chcialbym widziec bol tego ciula co tego psa maltretowal.. Zajebal bym chuja.
Najpierw zdarl z niego skore, pozniej spalilbym zywcem..

Sami93 29-11-2008 20:07

Wszyscy piszą że by zaje**** tego ciula co maltretował psa. A dla kogo on to robił? Dla tych wszystkich co w to futro z psa się ubiorą...
Zanim go zabijecie słowami zastanówcie się w czym chodzicie.
W czasie filmu padł jeden trafny cytat: "Każdy kto je mięso przyczynia się do tego co się dzieje w rzeźniach".
Myślę, że to da do myślenia...
Szkoda pieska :/

Surojad 29-11-2008 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny_Bialy (Post 2354870)
Chcialbym widziec bol tego ciula co tego psa maltretowal.. Zajebal bym chuja.
Najpierw zdarl z niego skore, pozniej spalilbym zywcem..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2354557)
a tego ch**a co obdzierał tego psa ze skory na zywca to bym pokroił na kawałki

Wejdźcie sobie na stronę www.peta.org
Tam to są dopiero straszne filmy, jak obdzierają zwierzęta na żywca dla jakichś futer itp
Tutaj taki przykładowy filmik:
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

PaTrOsEK 29-11-2008 20:37

Ja pierdole mogli by je chociaż zabić...

Miszczu 29-11-2008 20:38

Panowie nie okłamujmy się tego nie da się zmienić.Ale tak jak już ktoś tam powiedział zacznijmy od małych rzeczy...przestańmy rzucać kamieniami w koty lub pastwić się nad zwierzętami a jeżeli już to robimy to nie ignorujmy także jak widzimy jakieś dzieciaki robiące tak samo...tylko podejść walnąć w łeb i tyle.

semilunaris 29-11-2008 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lexii (Post 2354384)
Czy Ty człowieku wiesz co napisałeś ... <lol2> ... o.0

Tak, doskonale wiem.

@Syntetyczna Wit. B12? Didn't happen.

Kura zjada robaka. Kura failed, sadystka.

Nie jestem za wegetarianizmem, ani za sadyzmem. Generalnie to materiał filmowy jest już wystarczającym dowodem, by wytoczyć osobom na nim ukazanym proces karny. Taka dygresja, ot co.

AdiZgOlekk 29-11-2008 21:51

po ogladnieciu przyszlo mi jedno do glowy: ja jebson...

qq2 29-11-2008 22:38

Filmik oglądałem, ale w krótszej wersji... Imo, żeby mścić się na komu winnym psie/kocie etc. to trzeba być naprawdę idiotą.

szary7 29-11-2008 22:45

Nikt nie namawia was do wegetariaństwa. Ale używanie zwierząt do badań "naukowych" to jest nie do pomyślenia. Przykład: szympans ma zabetonowaną głowę, przywiązują go do stołu i z prędkością 1000 przyciągania ziemi (jakoś tak) z kąta 60 stopni uderzają mu metalowym cosiem w głowę... Później powtarzają daną czynność kilkakrotnie na tych samych zwierzętach. I na chuj to komu!?

Albo też wystarczy się ograniczyć do kupowania sztucznych futer, a już uratujecie biliony zwierząt, które są żywcem obdzierane ze skóry -.-'. Trochę pomyślunku.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:59.