Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zimowy Update 2008 już jutro! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200321)

Gawus 09-12-2008 17:23

Zimowy Update 2008 już jutro!

Jutro tj. w środę, 10 grudnia 2008 roku wszystkie serwery oraz strona www.tibia.com będą wyłączone od godziny 13 do 18 z powodu wprowadzenia Zimowego Update 2008.

Pamiętajmy również, że CipSoft nie jest zbytnio punktualny i może się to przedłużyć o jakąś godzinkę (oby nie dłużej) :).

Nowe miejsca znajdują się na północny-wschód od głównego kontynentu, gdzie mieści się nowe miasto - Yalahar.
Rownież - nowa nacja, nowe ubrania. Zostały wprowadzone trzy modne Yalaharskie Outfity.
Dawno zamieszkałe Yalahar kreatury przez długi czas ewoluowały w krwiożercze bestie.
Zimowy update niesie również za sobą nowe czary dla wszystkich profesji jak i Party Buffy.
Zostały zmienione również części rożnych setów - od dziś niektóre, przede wszystkim ciężkie zbroje, nogawice i hełmy mogą nosić tylko rycerze i paladynowie.
Konto bankowe na Rookgaardzie oraz Island of Destiny ma maksymalna pojemność 1000gp.
Rownież na Wyspie nowych zmniejszy się ilość kurczaków i można będzie spotkać tam koty :P (czyżby jakaś metafora dotycząca nowych?8o)

Więcej możecie przeczytać we wcześniejszych teaserach.

Potwory
Outfity
Questy
Czary
Yalahar

Klienta można pobrać z http://download.tibia.com/tibia840. exe
Wybaczcie za formę linku, ale tibia.pl blokuje exe:)

[19]Dudziu[91] 09-12-2008 23:07

O nie jeszcze golema na srodku dali, ze niby taka wizytowka update Own3d

Jvsta 09-12-2008 23:14

No proszę, już jutro.. fajnie. Przypuszczałam że update będzie nieco później, jednak zostałam mile zaskoczona, nie mogę się doczekać :)

SepterraCore 09-12-2008 23:26

Ja też jestem mile zaskoczony :P
Im wcześniej tym lepiej!!

Marchewki 09-12-2008 23:42

Cytuj:

Konto bankowe na Rookgaardzie oraz Island of Destiny ma maksymalna pojemność 1000gp.
hehe ciekawe co się stanie z tymi graczami co zostali na rooku:D nowych 5+ postaci będą musieli robić żeby kaskę trzymać:D

Voniek 09-12-2008 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voniek (Post 2359077)
Typ na datę upa? Jak powiedział Kojot, one są we wtorki, na dodatek były już 4 teasery, dojdzie jeszcze 1 w ten piątek, więc ja typuję datę 9.12 :>

P.S. Czasem chciałbym wrócić, kiedy neostrada była jedyny usługodawcą internetu i kosztowała ponad 100 zł...:/

1 dzień pomyłki.

*Topic
Update jak update, niestety opcja 'OTS' działa pełną parą i niedługo osiągnie wysoki poziom.

Styervo 10-12-2008 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gawus (Post 2369287)

Sądzę że nie usuną pieniędzy tylko po prostu wprowadzą blokadę na dodawanie nowych jeśli ktoś przekroczył przed update limit... byłoby głupio gdyby jakiś rookstayer lv 100+ nie wiedział nic i po zalogowaniu zobaczył 1000gp w banku xd

A significant change that this update will bring is that mages will no longer have the strength to wear the heavy armors of knights and paladins. For example, the crown armor, the golden armor, the dragon scale mail and the magic plate armor will be useless to them.
Lol... cisza przed burzą xd

boniedwa 10-12-2008 00:45

Cieszcie się, będziecie mieli jeden dzień bez botterów, będzie można poexpić.

Cloudres 10-12-2008 01:28

Jezeli t.pl chce sie liczyc jako powazna strona to chyba musi zmienic styl. Po pierwsze njus na t.com jest o wieeeeele dluzszy, chyba pierwszy raz sie tak zdarza zeby ucinac i to jest bledem. Co z tego ze nic nowego nie przekazali, nic ponad to co wiedzielismy wczesniej ale jak jus sie cos robi to wedlug mnie trzeba to doprowadzic do konca. I w dodatku ta dziecinna aluzja do kotow x.x

Co do samego uaktualnienia to jedynym jego plusem jes chwilowy brak boterow a samo w sobie nic ciekawego nie wnosi. Ot dodali nowe svar i zaklecia... Po co mi taka tibia(darujcie sobie komentarze typu 'nikt Ci nie kaze grac')

Gonzo 10-12-2008 01:39

Kurde, i boty nie "bendom" działać. ;)

Ganci. 10-12-2008 05:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez [19]Dudziu[91] (Post 2370078)
O nie jeszcze golema na srodku dali, ze niby taka wizytowka update Own3d

Widać że jestem pro evul rpg fan skoro tak cię razi ten golem.

Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała.

Update dzisiaj? Kurcze, a miałem plan przed upem wbić 80 pallem ;).
Wbije 75 dzisiaj i arbalest będzie musiał wystarczyć. :S

MnichU1007 10-12-2008 07:12

Trochę wolniutki t.pl, ale cóż prawie zawsze tak było.
Całe szczęście, że to już dziś xD

Lord_Piterek 10-12-2008 07:48

w imieniu wszystkich rookstayerow naprawde bardzo wspolczuje co ten cipsoft zjebal z ta kasa w banku. Sam bylem rookstayerem i nie wyobrazam sobie tak grac. X(

Kubaland 10-12-2008 07:57

Fajna wyspa, niezłe potworki i nowe outfity, o questach już nie wspomnę. Oczywiście, wszytko (chyba) dla PACC X(

Diaboliq126 10-12-2008 08:07

Nareszcie update !!!:D
Nie mogłem się doczekać i mam nadzieje, że nie będzie jakiegoś .... szajzu:(

Kuszak 10-12-2008 09:19

ee a bedzie cos nowego dla Facca ??

Matthaves 10-12-2008 09:52

Dla Facc prawie nic nowego (z wyjątkiem tego ograniczenia w zbrojach). Prawda jest taka, że gracze Pacc zawsze będą dostawać coś nowego, bo... Płacą za granie. :p

Ganci. 10-12-2008 09:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matthaves (Post 2370260)
Dla Facc prawie nic nowego (z wyjątkiem tego ograniczenia w zbrojach). Prawda jest taka, że gracze Pacc zawsze będą dostawać coś nowego, bo... Płacą za granie. :p

Chyba na ghostlandzie będą mutated baty, na tibia.wiki tak pisze przynajmniej w ich lokalizacji.

druidek123 10-12-2008 09:57

Ten CipSoft przesadził w nielubieniu rookstayerów..

R3T 10-12-2008 10:52

I dobrze rook jest dla zrobienia 8 lvla i wyjscia stamtad, tepic rookstayerow ile sie da.

@Gonzo
Co srasz, 2 dni i wszystko bedzie w normie :D

Gormitas 10-12-2008 12:11

wkurzyło mnie z tym bankiem bo ja mam rookstayera i na 9 levelu już depo chara musze robić X(X(X(
Up@ handlowanie postaciami jest chyba nie legalne

Ghaaan 10-12-2008 12:23

Ciekawe o ile godzin się przedłuży tym razem.

P.s. co będzie dla facca oprócz nowych wyglądów potworów?

Vasudanin 10-12-2008 12:54

@up
Nic.
Cytuj:

w imieniu wszystkich rookstayerow naprawde bardzo wspolczuje co ten cipsoft zjebal z ta kasa w banku. Sam bylem rookstayerem i nie wyobrazam sobie tak grac.
Life is brutal. ;3
Cytuj:

Ten CipSoft przesadził w nielubieniu rookstayerów..
Jak pisał jeden z gmów, botterów.
Cytuj:

I dobrze rook jest dla zrobienia 8 lvla i wyjscia stamtad, tepic rookstayerow ile sie da.
Co Cię obchodzą rookstayerzy skoro Ty siedzisz na mainie?
@
Jak miałeś tyle przetłumaczyć to po co w ogóle zaczynałeś?

hansik60 10-12-2008 13:16

Oficjalna storna już nie działa xD i się zaczęło!

Chemi 10-12-2008 13:37

nie dosc że spóźnili się 5 minut, to jeszcze na bank przeciągną z 5 godzin :D

..::QRAS::.. 10-12-2008 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2370184)
Kurde, i boty nie "bendom" działać. ;)

1 dzien i jest new ?

--Cienius-- 10-12-2008 13:53

Hehe pierwsze wersje botow zrobia tuz po update a nastepne wersje te ktore beda mialy funkcje do udpatu zrobia 2-3 dni pozniej

Dzemik 10-12-2008 13:57

Mam pytanko. Czy Yalahar będzie tylko dla PACC??

Slythia 10-12-2008 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dzemik (Post 2370367)

Tak, Yalahar będzie tylko dla posiadaczy premium time (nic dziwnego).

Gormitas 10-12-2008 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dzemik (Post 2370367)

nie, cipsoft jeśli zrobi coś dla facc to będzie to głupie, słabe(jeśli to potwór),a jeśli expowisko to słabe potworki

Up@ wyprzedziłaś mnie

Dzemik 10-12-2008 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2370369)
Tak, Yalahar będzie tylko dla pacc (nic dziwnego).

Szkoda a myślałem że dla FACC. Z drugiej strony: PACC płaci, PACC wymaga. ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( Gdybym miał PACCA to bym się złościł że FACC coś dostaje, mimo ze nic nie płaci.:cup::cup::cup::cup::cup:

Konradzio 10-12-2008 14:07

Heh.. to moze na ostatni miesiac pacca wroce do gry xD!

Maciektg121 10-12-2008 14:11

Słowem - d..a

Uwalili Rookstylerów na całej linii, nie ma co. Potworki może fajne, zobaczymy jak będzie z expowiskami.

Nareszcie skończą się Sorce i Druty w best setach. Co należało się knightowi, zostanie odzyskane.

Zapowiedzi - 6/10
Up - ?/10

Rocket Slayer 10-12-2008 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord_Piterek (Post 2370220)
w imieniu wszystkich rookstayerow naprawde bardzo wspolczuje co ten cipsoft zjebal z ta kasa w banku. Sam bylem rookstayerem i nie wyobrazam sobie tak grac. X(

To ta kasa była Ci aż tak potrzebna by grać na rooku? OMG
Cytuj:

w imieniu wszystkich rookstayerow
Nie mów za wszystkich

Volgin 10-12-2008 14:17

Update zapowiada się fajnie ... Mam nadzieję że CipSoft pomyśli również nad graczami a nie nad zyskami ;) I zrobią coś w przyszłości dla FACC ;)

Mallice 10-12-2008 14:22

Ktoś kiedyś powiedział że cipsoft wszystkich udupił oprócz rookslayerów.
To w tym update udupia rookslayerów..

Pozdro..
Nastepny denny update

GargoinX 10-12-2008 14:26

Cytuj:

Winter Update

It is update time! Please excuse that our website and all gameworlds are currently not available for this reason. While we are offline, we would like to invite you to visit our promoted and supported fansites, and exchange your ideas with other players in their forums. We expect to be back online at 18:00 CET.

Kind regards,
Your CipSoft Team
Cytuj:

Zimowa aktualizacja

Nastał czas aktualizacji! Prosimy wybaczyć, że z tego powodu nasza strona internetowa i wszystkie światy gry są tymczasowo niedostępne. Podczas naszej nieobecności, chcielibyśmy zaprosić cię do odwiedzenia naszych promoted i supported fansites, i wymieniania swoich poglądów z innymi graczami na ich forach. Postaramy się wrócić na godzinę 18:00.

Najlepsze życzenia,
Wasz CipSoft Team
Takie małe tłumaczenie. :P

pCz 10-12-2008 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mallice (Post 2370408)
Nastepny denny update

Na dziewczyny to pewnie tez mowiles ze sa denne, a jak juz zakosztowales to zdanie sie zmienilo. ;)

Ze jest denny to powiedz za tydzien, dwa- a nie w teraz.

Rocket Slayer 10-12-2008 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuszak (Post 2370251)
ee a bedzie cos nowego dla Facca ??

A po co miałoby być?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Volgin (Post 2370400)
Update zapowiada się fajnie ... Mam nadzieję że CipSoft pomyśli również nad graczami a nie nad zyskami ;) I zrobią coś w przyszłości dla FACC ;)

Cipsoft ma już głęboko w dupie sam gameplay, ważne że ma z kogo ssać kasę i wszystko będzie iść w tym kierunku.
Dlaczego jest tak mało GMów?
Dlaczego dodają OTSowskie mapy tłumacząc się jakimś durnym odkryciem?
Dlaczego jest mnóstwo botterów?
Dlaczego wprowadzają transformera?
Dlaczego wszystko robią pod takie dzieci co im tylko na expie zależy?

Odpowiedz sobie na te pytania i się zastanów, czy oni rzeczywiście z tym coś robią.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mallice (Post 2370408)
Ktoś kiedyś powiedział że cipsoft wszystkich udupił oprócz rookslayerów.
To w tym update udupia rookslayerów..

Rookstayerów.... straaasznie ich udupili...

Mallice 10-12-2008 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pCz (Post 2370416)
Na dziewczyny to pewnie tez mowiles ze sa denne, a jak juz zakosztowales to zdanie sie zmienilo. ;)

To bedzie dno, już widze zażalenia rookslayerów jutro.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:40.