Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   ~Thank You CIPsoft~ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200484)

ReyMysterio 10-12-2008 23:10

~Thank You CIPsoft~

*PROSZĘ PRZECZYTAĆ CAŁY POST I DOPIERO SIĘ WYPOWIADAĆ*

Witam !

Chciałbym opisać w tym temacie to, czego doświadczyłem po dzisiejszym updacie.

Zacznijmy od początku.

Gram paladynem na serwerze Candia.
Stan postaci na dzień dzisiejszy - godzina 13:00 :
Sir Versethus
28lvl
13mlvl
85 Distance Fighting (60% to go)
76 Shielding (80% to go)

Skillowałem sobie dzisiaj od 9 rano na slimach i pamiętałem o tym aby się wylogować o 13 bo jest update.
Zawsze przed restartem serwera jest wiadomość w stylu "Please logout in X minutes. Server is saving" czy coś w ten deseń.
Zdziwiłem się dlaczego nie ma dzisiaj tej wiadomości o 12:50 ani 12:55.
Zapytałem na Game-Chat o której jest restart serwera.
Ktoś odpowiedział mi że update został przesunięty na 14:00 więc spokojnie sobie dalej skillowałem.

Aż do ~13:15 gdy to ni z tąd ni z owąd zostałem wylogowany z postaci.
Pomyślałem że tamta postać robiła mnie w "balona" ale pamiętałem to co mi powiedział kolega, a mianowicie iż po 1 minucie gdy otrzymamy DISCONNECT postać zostaje automatycznie wylogowana.
Spróbowałem się zalogować ponownie ale pojawiła się wiadomość. Z tego co pamiętam standardowe "The server is shutting down." więc poszedłem grać w piłkę.

Gdy wróciłem o 18 sprawdziłem Tibia.com - nie działała.
Odpaliłem sobie PESa i grałem godzinkę. o 19 sprawdzam Tibia.com - działa, więc loguję się na postać.
Z początku zszokowało mnie to, że "obudziłem" się w świątyni ale przypomniałem sobie że tak zwykle bywa po updacie.

Jednak spadłem z krzesła gdy zobaczyłem że moje ukochane 85/76 spadło do 84/75 :mad: !!!

Kolejna dziwna sprawa, straciłem trochę % na reszcie skilli ale mlvl i lvl są takie same oO
Nic z itemków mi nie poleciało, nawet plecak !

Teraz najdziwniejsze. W CHARACTER DEATHS mam odnotowane "tylko" 3 DEADY (ufundowane przez Neostrada TP :mad: !).
Nie jest odnotowany dzisiejszy "ZgOn" więc powiem krótko What The F*ck !?

Napisałem oczywiście na Raport Channel moją przykrą historię oraz umieściłem post na www.tibia.com. Jeżeli ktoś jest zainteresowany odpowiedzią w języku angielskim zapraszam do tego tematu -> http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2410551.

Jeżelibym dednął to bym stracił mlvl, lvl i na 100% jakis itemek a tu nic oprócz skilli !
Jeżeli by cofnęli bazę danych o 2 dni to miałbym w banku 20k a jest :
"22:32 Ferks: Your account balance is 0 gold."
:confused::confused::confused:

Opisałem chyba wszystko co możliwe. Proszę was o rzetelne odpowiedzi i jeżeli macie pisać "NOOB !", "OSZUST", "KŁAMCA" lub coś w tym stylu to proszę, odpuśćcie sobie odrazu.

Jest to dla mnie bardzo ważna sprawa a jeśli się okaże że to jakiś błąd w działaniu serwera, database lub bug to jest to ważne dla każdego z nas.

Pozdrawiam, Versethus

SzMyToN 10-12-2008 23:41

Dziwna ta Twoja sytuacja.. Ja ostatnio po resecie miałem tak, że nie mogłem zalogować się na postać bo wyświetlało mi, że już jakaś postać jest zalogowana. Wszedłem na ' teoretycznie ' zalogowaną postać dawałem loga kilku krotnie, padałem, czekałem aż mnie samo wyloguje ale nic, nadal była
' jakoś ' zalogowana x| i jeden dzień paca + jeden dzień skilowania w plecy xP

Dabir 11-12-2008 00:08

nie potrafie ci na to odpowiedziec pewnie jakis bug w grze... ale to chyba nie koniec swiata ze straciles 1 skilla? Odrobisz nie musisz robic z tego takiej afery bo podejrzewam ze i tak nikt ci tych skilli nie wroci sam musisz zaczac skillowac i odrobic.:)

Zielony_mis 11-12-2008 00:55

Skil musial sie niezdarzyc "zapisac" a w temple kazdy jest po update. Tzn tak bylo teraz nie wiem bo nie gram :p

ReyMysterio 11-12-2008 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czapowaty (Post 2371811)
Nie wydziwiaj chłopie ... coś ci się z galową pojebało i tyle >.<

Nie kolego, nic mi się nie poj**ało z głową.
Jeżeli nic nie potrafisz wnieść do tematu poza chamstwem to nie komentuj.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zielony_mis (Post 2371712)
Skil musial sie niezdarzyc "zapisac" a w temple kazdy jest po update. Tzn tak bylo teraz nie wiem bo nie gram :p

Zielony, z tego co mi wiadomo oraz z informacji od innych graczy save serwera był o godzinie 9:00 więc jak to możliwe że skille się nie zapisały ?
Tym bardziej posiadam inne skille w granicach ~20 lvl'a a i one utraciły po kilka procent. Przypomnę że resztę umiejętności nabiłem kilka dni temu więc wykluczam tą możliwość z save'm.

Dziękuję innym użytkownikom za odpowiedzi oraz proszę o większe zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam, ReyMysterio

Czapowaty 11-12-2008 12:21

Po prostu w trolla się bawisz i tyle bo to nie możliwe żeby ci się skille nie zapisały >.<

Gon'son 11-12-2008 12:23

Wygląda ,że save nie było ;] I skillów Ci nie zapisało.

ReyMysterio 11-12-2008 12:35

Nie bawię się w trolla.
Nie mam pojęcia czemu mi nie zapisało skilli. Musicie być od razu tacy niemili ?
Bardzo chętnie przedstawiłbym to komuś z CIPsoftu ale wiadomo, oni są ważniakami i nie interesują ich takie "przyziemnie" sprawy X(
Zamiast szydzić zastanowilibyście się co to na prawdę może być.

Pozdrawiam, ReyMysterio

Dabir 11-12-2008 12:38

nie sraj żarem juz idz sie potnij bo ci skille o 1 spadly omg zal mi takich ludzi jedz do cipow i zrob zadyme bo to koniec swiata jest

Askaral 11-12-2008 13:56

Ja sadze, ze zalozyciel tematu jest noobem, oszustem i klamca.

Lord_Piterek 11-12-2008 15:37

moze na twoim serwie byla cofka.. biedne dziecko, cipsoft zuy :(

YaMaRoOo 11-12-2008 15:40

Ojej, współczuję Ci! Zróbmy najlepiej składkę, po 10gp od każdego.. a wtedy zapewne będziesz miał na jajeczka do skillowania. Człowieku, ta gra dla Ciebie taka ważna? "Padłeś" na 20+ lvlu i jęczysz, skilsy odrobisz w jeden dzień (jak dlamnie byłby do zmarnowany dzień)

Pozdrowienia dla wszystkich maniaków ;d

ReyMysterio 11-12-2008 17:45

Czterem ostatnim komentatorom już podziękujemy.
Nie użalam się na forum i nie płaczę jak to myślą niektórzy.
Chcę się z wami podzielić tym dziwnym zjawiskiem.
YaMaRoOo jeśli myślisz że jesteś zabawny to może dla Ciebie zrobimy składeczkę na nową główkę bo widzę że obecna raczej słabo myśli -.-

Mydelniczek 11-12-2008 18:01

STRASZNEEEEEEEEEE chcesz żyletke?

Cytuj:

Data dołączenia: 10 12 2008
I wszystko jasne, spier*** trolu.

babcia666 11-12-2008 18:02

Prawdopodobnie nie zapisało Ci stanu chara, cóż zdarza się każdemu. Jakieś nieregularne respy, przesadzona siła respiących się mobków, to są prawdziwe kłopoty, a nie jeden nie zapisany char;p I jak napisałeś, Cipy i tak się tym nie zajmą, zatem nie wiem po choya ten temat.

Hadugg 11-12-2008 18:19

W tibi nie istnieje taka mozliwosc jak "niezapisanie stanu postaci".
You failed!
Nie karmic trolla.

Lord_Piterek 13-12-2008 10:30

Cytuj:

Jednak spadłem z krzesła gdy zobaczyłem że moje ukochane 85/76 spadło do 84/75 :mad: !!!
nie, nie uzalam sie ;( omg moje ukochane skillz :(

~>Salmon<~ 13-12-2008 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mydelniczek (Post 2372237)
STRASZNEEEEEEEEEE chcesz żyletke?

I wszystko jasne, spier*** trolu.

Weteran tego forum się znalazł.

jackassia92 14-12-2008 20:22

Jezuniu... ale to jeszcze nic... ja dzień po update zostawiłam bota na fibuli i co? looknijcie u mnie w deat'ach

Erhion 14-12-2008 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jackassia92 (Post 2377405)
Jezuniu... ale to jeszcze nic... ja dzień po update zostawiłam bota na fibuli i co? looknijcie u mnie w deat'ach

Oh BOŻE niemożliwe. Jak to się mogło stać nie?

Zielone_Oko 14-12-2008 20:45

Nie rozpaczaj.

Aphino 14-12-2008 20:55

Poskarż się mamie....biedny chłopczyk.
Przepraszam za nakarmienie trolla.

Dominik38 14-12-2008 20:57

A ja mam pytanie trochę nie związane z tematem ale nie wiem gdzie je mogę zadać. Otóż po update zaczęły mi się pojawiać lagi czasami bardzo duże. Przed upem nie miałem żadnych lagów wy też tak macie??

GothicTai 21-12-2008 11:49

Za przeproszeniem.
Na huj karmicie trolla ? hmm ?
Niezdazylo sie zapisac i tyle a te 1 skill odrobisz i sie niezałamuj.

zal.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:37.