![]() |
Rusty Armor - Kto wie jak zeskrobać z niej rdzę?
http://tibia.wikia.com/wiki/Rusty_Armor
http://wiki.hunted.pl/wiki/Rusty_Armor Jak widzicie dwie wiki. Dwie wersje. na wikia.com napisane jest że tą zbroję można zrobić un-rusty i wtedy zmienia się ona w jeden z itemków. Moje pytanie jest dość trywialne a zarazem takie proste nie jest. Jak się pozbyć rdzy z tego pancerza? Jeżeli macie jakies informacje na ten temat, podzielcie się. |
Can be obtained through the The Hidden City of Beregar.
W nagrodzie z tego questa jest Rusty Remover co zapewne usunie owa rdze ~~ ponoc dlugi i trudny quest, tak mowia u mnie, poczekaj az bedzie spoiler. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Albo MPA :P
Notes: Able to turn into Brass Armor, Chain Armor, Scale Armor, Plate Armor, Knight Armor, Paladin Armor, Crown Armor, Golden Armor or Magic Plate Armor when un-rusted. Czy to znaczy że ktoś już wyskrobał MPA? O.o |
@Askarai
P. arma? Na TSie miałem za 20 rusted armorów. Same scale xd. |
Moj kumpel tez mial z 30 rustu armor i same skalki i chain armory chyba raz mu sie k arm trafil :d to mpa to pewnie jakos nie zwykle zadko :d
|
@up
skoro twoj kumpel zeskrobał rdze mozesz zapytac jak to zrobil? |
Można to zakupic po zrobieniu The Hidden City of Beregar questa (rust remover).
|
A ile kosztuje on ui NPC (jak ktoś ma sellnie na Guardi?)
|
Cytuj:
|
należy nasikać
|
naciskac ,naciskac
|
Cytuj:
|
milego robienia scale armorow :D
|
Cytuj:
Nie wiem co chciałeś wnieść tą wypowiedzią, ale sądząc po Twoim sigu to jesteś mało rozgarniętym 12-15 latkiem. Jak masz problemy z oddawaniem moczu lub jakieś moczenia nocne nie musisz się tym z nami na forum dzielić. @All Ty wszystkim za odpowiedzi, po edycjach na wikia.com doszukałem się już odpowiedzi. |
Po ukończeniu The Hidden City of Beregar, można u NPC w tym mieście zakupić Rusty Remover za 100gp. To usunię rdze z Rusty Armor, lecz ten armor może się rozwalić lub zamienić w jakąś zbroje (Bardzo rzadko)
|
ten rusty remover sie orwala za jakims razem czy caly cas mozna nim cisnac te armorki?
|
Kupuje sie u Haroga za 100 gp 1 armor = 1 rust remover
|
Nie chcę powtarzać tego co inni napisali, ale może podsumuję i dodam coś od siebie.
Z Rusty Armora można zdjąć rdzę używając Rust Remover, którego można kupić po wykonaniu pewnego Questa. Koszt buteleczki z Rust Remover'em to 100gp. Hmm, jestem ciekaw po ile stoi Rusty Armor? |
Rusty Armor jest wart tyle co nic bo wypada z zalosnego potworka niewiele lepszego od guarda i mozna dodatkowo MPA wyskrobac...zal mi tego updejtu !
|
Cytuj:
Cytuj:
Za koszt 100 gp + armor można mieć MPA (wiem że rzadko ale można) więc cena tejże zbroi na pewno nie jest niska. |
Cytuj:
|
up@
Powiedzmy 2k xd Down@ Niom :P |
Moze byc za 2k 1k ale rownie dobrze po 1 dniu huncenia...zalezy od szczescia.
@up Sam Rusty Armor ma beznadziejna wartosc,a to co wyskrobiesz to juz inna bajka...kapujesz ? Pozdro :D |
Leci z potworka który daje 35 expa, a można nawet mpa wyskrobac, trzymajta mnie bo nie wytrzymie !!!!
|
@up
Na test serverze miałem ok.20 rusty armorów. Wyskrobałem WYŁĄCZNIE scale armory. Zbierać i sprzedawać raczej się nie opłaca. Lepiej zatachać na polowanie kilka bp rust removerów. |
Ja uzbierałem ich prawie 80, a moje nie są zadowalające (z 2 plate, kilka brass, a reszta to śmieci)
|
@up
Ja miałem 2, 4 fun se wyskrobałem. Wynik? K Armor + Chain Armor. Teraz zbieram ciągle ;p. |
No dobra jest bardzo mała szansa żeby sobie "wyskrobać" tego e-plate'a ale jednak jest. A to oznacza, że każdy gracz może zdobyć mpa w sposób nie wymagający żadnych umiejętności (jeśli ma szczęście). To jest trochę chore.
|
W sumie kazdy Rusty Armor to jest profit (nawet Brass Armor to chyba ~100 gp), wiec moze byc oplacalne.
EDIT: Dopiero zauwazylem, ze moze tez byc chain armor, w takim razie nie wiem z jaka czestotliwoscia leci ten chain armor by to wyszlo na +. |
eee to cienko jakos macie moj kumpel na 66 rusty armor wyskrobal c-arma dsm i k-arma.. as potem mial z 20 to 3x plate i same chain
|
pomyślcie ludzie jest szansa na MPA:p:p:p ale,ja w to nie wierze bo skoro 8oczesto jest smiec a ile ludzi ich juz mialo a tu widze ze nikt sie z nim nie na potkal a jak jego kumpel wyskrobal DSL to jest swietnie jak na te bajeczki:D
|
Cytuj:
|
Rusty armory dziela sie na 3 kategorie:
a) slabe - wypadaja ze slabych potworow, daja zazwyczaj brass -> plate armor np. mutated rat b) srednie - wypadaja ze srednich potworow, daja zazwyczaj brass -> plate armor, lecz rzadko zdarzaja sie paladin, knight, crown armor c) dobre -> wypadaja z mocnych potworow, daja zazwyczaj plate armor, lecz dosc czesto (z moich obliczen ok. 25%) masz szanse na karmor -> Mpa np. Plaguesmith, Hellspawn |
@up
niestety muszę obalić twoją teorię :P w skrócie wygląda to tak używasz i dostajesz numerek (od 0 do np. 2000) 0-1200 = chain arm 1201-1500 = scale arm x-y = z arm 1999-2000 = mpa(?) dla OTeeSiarzy ^^ Ukryty tekst:
@down obala tę teorie fakt, że z rusta zdobytego od zombie otrzymałem paladin armor ^^ Pozdrawiam, Duda1992 |
Cytuj:
Przeczytałem 2 strony tematu i to chyba pierwszy post który wydaje mi się sensowny. |
@Duda
Moja teoria jest prawidlowa, poniewaz sa 3 rozne id rusty armorow oraz 3 ich grafiki w spr. |
Cytuj:
|
Przepłacicie te MPA zanim wyszkrobacie za 100 gp od arma
|
Powiem wam , że jak skończą mi się lagi (przez net)
To skocze na te stworki i lootne troszku ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:34. |