![]() |
Najlepsza płyta Hip-Hop 2008
Najlepsza płyta Hip-Hop 2008 Która płyta Hip-Hop'owa była najlepsza wg. Was? Prosze podać waszych kandydatów do miejca 1,2 i 3ciego. Miłej zabawy Lista płyt: 1z2 - Progres 2cztery7 - Spaleni Innym Słońcem 52 Dębiec - Deep Hans AbradAb - Ostatni Poziom Kontroli Aes - III Afro Kolektyw - Połącz Kropki Aifam - Mrok Nad Miastem Aro - Mieszkamy Obok Backfilp - 12 Nędznych Ludzi Bezimienni - Walka Chiwas & Nowator - Welcome To Poland Cira & Nikon - Pali Się Dixon 37 - Lot Na Całe Życie Dj Buhh - Pierdole Was Wolumin IV Dj Decks - Mixtape Vol. IV Dj Macu - Jaram Się DonGuralEsko - El Polako EastWest Rockers - Jedyna Broń Eldo - Nie Pytaj O Nią Emil Blef - Mam Taką Twarz, Że Ludzie Mi Ufają (Billing) Emo - Z Perspektywy Czasu Firma - Przeciwko Kurestwu I Upadku Zasad Fisz&Emade - Heavi Metal Fokus - Alfea & Omega Gorzki - Kontrowersja Grupa Operacyjna - Stan Wyjątkowy Hi-Fi Banda - Fakty, Ludzie, Pieniądze Instynkt - Kto Ma Ten Przetrwa Jamal - Urban Discotheque Jarecki - Styldohwil Jeżozwierz - Jebać Tytuł Jimson - Gorączka W Parku Igieł Kajman - Bluźnierca Kris Pastor - Dar L.U.C. & Rahim - Homoxymoronomatura Lilu - La LWWL - Stona Siedzi Na Ulicy Łona & Webber - Insert EP Magierski & Tymon - Oddycham Smogiem Marika - Plenty Massey - Człowiek z Blizną Mesajah - Ludzie Prości Metro - Hands In Motion Młodziak & Bojar - Kronika Molesta Ewenement - Molesta I Kumple Natu & Envee - Maupka Comes Home Noon - Pewne Sekwencje O.S.T.R. - Ja Tu Tylko Sprzątam PeeRZeT - Hipocentrum Pih - Kwiaty Zła Pinnawela - Soulahili Peja Solufka - Styl Życia Gnoja PMM - Polski Mistrzowski Manewr Popek - Heavyweight Projektanci - Braterstwo Krwii PTP - Ulice Tego Słuchają Raca & Stona - Wolność, Samotnośc, Pasja Ramona 23 & Galona - Czerwonacka Masakra Wódką Żołądkową Rudy MRW & Bojar - Uniwersytet Życia Sandra - Wszystko Albo Nic Shelerini & Słoń - Wyższa Szkoła Robienia Hałasu Sokół & Pono - Ty Przecież Wiesz Co Suja - Ulica Nadaje SSDI - Miejskie Koneksje Tede - Ścieżka Dźwiękowa Tewu - Ślad Po Sobie Zagmadfany - The Dobrze Zawodnik - Pierwszy Sort Zeus - Co Nie Ma Sobie Równych Żurom - Poszukiwany Moje typy: 1.Pih - Kwiaty Zła :cup: 2.O.S.T.R. - Ja Tu Tylko Sprzątam :evul: 3.Zeus - Co Nie Ma Sobie Równych B) |
DonGuralEsko i PTP
|
Cytuj:
|
Najlepsze
1. Afro Kolektyw - Połącz Kropki 2. O.S.T.R. - Ja Tu Tylko Sprzątam 3. Fisz&Emade - Heavi Metal Najgorsze gnioty 2008 1. Suja - Ulica Nadaje 2. Żurom - Poszukiwany 3. Nowe Hemp Gru, co miało wyjść, a nie wyszło, mimo tego i tak wszyscy wiedzą, że to będzie wielki gniot. |
Tak swoją drogą są tu tylko płyty z legala... gz ^ ^.
@topic Skor - W Teatrze Niemych Lalek /Jesion. |
Pih - Kwiaty Zla, to jest przelom w polskim HH.
Najgorsze gnioty? O PTP nawet nie chce mi sie pisac, ogolnie Fokus zawiodl. |
1.Dj decks mixtejp
2.dge-el polako 3.ptp |
Ja podam tylko najlepszą, bo przy 2. i 3. miejscu to już bym się musiał mocno zastanowić, O.S.T.R. - Ja Tu Tylko Sprzątam.
Jeśli wymieniać gnioty, Żurom niekwestionowanym liderem. |
1. AbradAb - Ostatni Poziom Kontroli
2. O.S.T.R. - Ja Tu Tylko Sprzątam 3. Afro Kolektyw - Połącz Kropki |
1. dge- el polako
2. ostr - ja tu tylko sprzątam 3. molesta i kumple ewr, jamal, mesajah- hip hop? _////// fajne płyty wydali, ale to nie hh :) /skuug |
Peja Solufka
Dj Decks mixtape o/ |
Generalnie podałbym Eastwest Rockers, ale to nie hh. Płyta Mesajaha też do dyskusji.
Ciężko powiedzieć... 1. Mesajah. Ludzie prości zrobili na mnie ogromne wrażenie. 2. O.S.T.R. Za to, że ostry nadal jest ostrym :) 3. Fish Emade. Heavi Metal to zdecydowanie najlepszy krążek Fisha. |
1. 2cztery7 - spaleni innym słońcem
2. peja solufka 3. fisz - heavi metal emil blef, hi-fi banda, pmm, zeus zasługują na specjalnie wyróżnienie. najgorsze? suja, żurom, luc. |
1. Ostr
2. Bezimienni 3. Peja Najlepsza płyta w histori? oczywiscie killaz group: nokaut |
Ciężko wybrać tylko 3...
1. PMM - Polski Mistrzowski Manewr 2. Pih - Kwiaty Zła 3. Zeus - Co Nie Ma Sobie Równych Ponadto jeszcze Peja, OSTR, Abradab (choć trochę mnie zawiódł, płyta trochę słaba w porównaniu do poprzednich ale wciąż trzyma poziom), DGE i Projektanci. Nowego Fisza jeszcze nie słuchałem~ Najbardziej rozczarował mnie Fokus. Żeby wyszło adekwatnie do robionego wokół AiO szumu, powinno wyjść coś na prawdę zajebistego a jest bardzo średnio. Może ze 2/3 tracki przypadły mi do gustu... Reggae: Mesajah <3. btw. xero tematu z hip-hop.pl ? ;d nawet lista identyczna @down Homoxymoronomatura to '07 |
1. Zeus - Co Nie Ma Sobie Równych
2. L.U.C. & Rahim - Homoxymoronomatura 3. Łona & Webber - Insert EP No Fokus... to chyba kazdy sie zawiodl na jego plycie... Ciezko wybrac te 3 najlepsze ale jakos dalem rade... dodałbym jeszcze mixtape Decksa, Lilu - La, Kajman, dge... |
O.S.T.R. - Ja tu tylko sprzatam
Molesta i Kumple i Eldo - Nie Pytaj O Nią : ) |
Z tej listy dużo nie słyszałem i nie znam się za bardzo na Hip-Hopie, ale ja bym stawiał na Abradaba, ze względu na teksty i sentyment do Kalibra 44.
|
Nie ma czegoś takiego jak "płyta hip-hop".
Eldo i jego "Nie pytaj o nią" zjada wasze propozycje na starcie. |
Alfa & Omega Fokusa : <
|
Cytuj:
|
Eldo był dla mnie mistrzem polskiego rapu, jednak po ostatniej płycie, która sw porownaniu do 27 jest gorsza, kwiaty zla piha to jedyny dobry wybor imo
Aro - nie nadaje sie na legal luc - nie trzyma juz poziomu jamal - to raczej sie do tej listy nienadaje lwwl - szalu nie robi jarecki - nie powinien byc na tej liscie kajman - nie umie rapowac marika - nie rap massey - tylo ze starym daje rade molesta - trzyma poziom popek - to nigdy nie powinno ujrzec swiatla dziennego ptp - zalosno-gangsterskie żurom - nie wie co to rymy tede - pfff sokol & pono - plz tp 2 wc ostr - bardzo fajnie 2cztery7 - zadna plyta nie byla nawet dobra emo - szkoda pieniedzy lona webber - bardzo fajna donguralesko - takie troszkq america Dlatego też z tego roku mam na półce piha, eldoke, moleste, ostrego, deksa, łone Cytuj:
"~a teraz rwij z tad leszczu z zerowki, nie roznisz sie niczym od zwyklej parowki~" 1 pih 2 eldoka 3 molesta Tu kwiaty zła mają początek i koniec Chwast nie zakwitnie na betonie |
Cytuj:
eldoka ma fenomenalne kawałki przeplatane słabszymi. bity robili mu mało znani producenci co widać po niektórych kawałkach. mimo tego, uważam to za dobrą płytę, ale w tym roku były lepsze. cóż. o gustach sie nie dyskutuje ;) @down: chodzi mi o to, że została bardzo dobrze przyjęta w środowisku muzycznym. recenzje były pozytywne. można nie lubić, ale wypada docenić :) |
ee tam, ja tez za 247 nie przepadam : P
eldoka i tak miecie 2008 : X |
1. Obok Eldo - Nie Pytaj O Nią
2. Aro - Mieszkamy Obok 3. PeeRZeT - Hipocentrum Ja chce juz nowa plyte Fenomena... gogogo Fenomy xP A najgorsze z najgorszych to... Grupa operacyjna - *jakis shit* (lol wtf jak smiesz to nazywac rapem? ^.-) |
RPK (Razem ponad kilo)- Samo życie (dobry Praski rap ^^)
Dobry towar nie pamiętam tytułu xd |
Cytuj:
1. Fokus - AiO 2. Skor - W Teatrze Niemych Lalek } nielegal 3. Buka - Świt Żywych Trupów } nielegal polecam www.sumastyli.org |
1. O.S.T.R. - Ja tu tylko sprzątam.
2. Łona & Webber - Insert EP. 3. Hmm... Tutaj mam wielki dylemat, którą płytkę postawić... Jednak dam: Abradab - Ostatni poziom kontroli. |
1. O.S.T.R - Ja tu tylko sprzątam
2. Peja - Solufka 3. L.U.C - Planet LUC 2008 (z listopada albo grudnia nie pamiętam) |
1.Eldo-Nie pytaj o nią
2.Ostr - Ja tu tylko sprzatam 3.Peja |
1. L.U.C - Planet LUC
2. O.S.T.R. - Ja tu tylko sprzątam 3. Fokus - Alfa i Omega |
Fokus - Alfa & Omega
Sokol & Pono - Ty Przecież Wiesz Co O.S.T.R. - Ja tu tylko sprzątam no i Eldo - Nie pytaj o nią Cytuj:
Cytuj:
|
1. OSTR - Ja tu tylko sprzątam
2. Eldo - Nie pytaj o nią 3. PiH - Kwiaty zła 3 najlepsze, było kilka innych wartych uwagi. Zresztą miała być najlepsza a nie trzy najlepsze ale co tam :D |
1PTP-Ulice tego sluchaja\
2Peja Solufka - Styl Życia Gnoja 3Zeus co nie ma sobie rownych najgorsze fisz&emade- Heavi Metal spodziewalem sie czegos nowego i fajnego a tutaj znowu to samo Grupa Operacyjna - Stan Wyjątkowy a kim oni sa? Żurom - Poszukiwany |
1. Eldo - Nie pytaj o nia
2. O.S.T.R. - Ja tu tylko sprzatam 3. Łona&Webber - Insert Najgorsza - Solufka peji ;D Co do plyty Rahima z Lucem tez wydaje mi sie, ze ona jest starsza, ze nie jest z 2008 roku... |
Cytuj:
|
No chyba, ze tak. A kiedy beda oficjalne wyniki, do kiedy mozna posylac smsy w tym konkursie? :DD
Tak przegladam teraz odpowiedzi innych uzytkownikow, to patrze Ostr king of 2nd place o/ :P. Prawie kazdy ma go na drugim. Pomyslowa sonda nawet, ale dobra, juz nie spamuje tematu. |
Jak dla mnie:
1. Pih - Kwiaty Zła 2. Sokół feat. Pono - Ty Przecież Wiesz Co 3. Eldo - Nie Pytaj O Nią albo Molesta :P |
Po łan - Jamal to nie Hiphop, tak jak Mesajah - ale obydwie płyty kozackie.
Najlepsi? Najlepszy jest PIH i to jest pewne. Dalej miejsc nie daje, bo wszystkie te płyty - jak dla mnie, to mistrzostwo: Młodziak & Bojar - Kronika Peja z Solufką Massey - Człowiek z Blizną Najbardziej zawiódł mnie Eldo. Poza kilkoma piosenkami, płyta jest niczego nie warta. Straciłam szacunek do Elda, kiedy usłyszałam Nie pytaj mnie o nią. Słyszeliście wcześniej te samą piosenkę Republiki? |
@up - no tak, piosenki sa podobne, maja podobna tematyke, ale jednak nie sa takie same, poza tym ta jest napisana w calkiem innym gatunku muzycznym, opowiedziana w calkiem innym stylu. Rownie dobrze mozna byloby powiedziec ze OSTR zerznal pomysl na piosenke "1980" z kawalku "27"... (choc ja bym wcale tak nie powiedzial, mimo ze w tym przypadku to ten sam gatunek). I co mam tracic szacunek do ostrego? Bron Boze, nie stracilem tak samo jak i nie strace do Eldo. Swoja droga jestem pewny, ze taki raper nie zna malo znanych piosenek Republiki :P.
No ale ok, Ty masz swoje zdanie, stawiawasz wyzej Peje, "chce pierdolic sie z Toba", och co romantyczny kawalek, w sam raz do puszczenia przy randce przy swiecach, nie posadzalem peji, ze potrafi tez gadac o uczuciach! ;D. Reszta w tej liscie mnie nie razi. W sumie to nie tutaj miejsce na ten post, bo to offtop, wyzej mam temat na temat polskiego hh, ale sry, nie moglem sie powstrzymac ;/ btw - dobra bajka w podpisie xD |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:07. |