Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Wow czy L2 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203832)

MiXer 13-01-2009 14:18

Wow czy L2

która gra wg. Was jest ciekawsza, lepsza, bardziej dopracowana???
Ja osobiście mam ogromny dylemat....Zassać WoWa i grać czy zassać L 2 i grać. Wow waży trochę ponad 6 GB z patchami, a L 2 chyba 3 GB ( mam rację? ) W co radzicie grać? (jak by ktoś mógł niech da link do L 2 nie z oficjalnej strony bo tam prywatne serwery)

maxen13 13-01-2009 14:24

Jeśli chcesz grać w WoW'a na privach to zapomnij o nim bo privy to szajs. Lepszy ten L2.

MiXer 13-01-2009 14:57

Z l2 jest pewien problem, są różne wersje i serwy podlegają albo pod cronicle 3 albo 4 albo 5 a ściągniecie trzech to troche czasu... Czy mógłby ktoś podać jakiś popularny i dobry serwer do L2?

Crenton 13-01-2009 14:59

Ja osobiscie wolę wowa, jeśli grasz na jakims dobrym priw serwie to nie jest tak zle.
Polecam bloodworld.eu

CytrynowySorbet 13-01-2009 15:16

Jeśli w oby przypadkach masz zamiar na privie to bez znaczenia co wybierzesz - i tak rozrywka będzie na żałosnym poziomie. I z tego co słyszałem, to w L2 grubo ponad połowa graczy to boty.

MiXer 13-01-2009 15:29

Ojj. mylisz się, w Wowa mam wypaśny serwerek pod TBC ;].
Zasysam dodatek 0,2 Gb / 2,3 GB :D I najcięższy 2.4.0 patch ściągnięty 1,1 GB ;p

Grue 13-01-2009 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MiXer (Post 2420333)
Ojj. mylisz się, w Wowa mam wypaśny serwerek pod TBC ;].
Zasysam dodatek 0,2 Gb / 2,3 GB :D I najcięższy 2.4.0 patch ściągnięty 1,1 GB ;p

Wow retail >>>>>>>>>>>>>> Wow prv

Granie na privach to porazka i strata czasu, a o WOTLK to zapomnij w ogole na prv haha ; )

MiXer 13-01-2009 15:47

Porażka? Narazie nic nie mogę powiedzieć. Ściągnę, zagram na jakimś mało zbugowanym serwie, i się zobaczy.

eerion 13-01-2009 16:14

Cytuj:

Porażka? Narazie nic nie mogę powiedzieć. Ściągnę, zagram na jakimś mało zbugowanym serwie, i się zobaczy.
Nie ma.
Pomijam fakt, że gadamy tutaj o TBC.
Piraci nie byli w stanie naprawić całej masy nie działających skryptów/talentów czy modułów. W WotLK jest tego tak dużo, że tam nie będzie działało 75-90% rzeczy.
Jeśli chcesz się wypowiadać o jakości piratów - najpeirw pograj na globalu, wbij 80, porajduj, a później pójdź na pirata.
Gwarantuje, że poślesz go w diabły.

MiXer 13-01-2009 16:23

No dobra, wróćmy do wątku. Czy lepiej grać w Lineage 2? Ile to w końcu waży? Kiedyś jak grałem, to 1 gb na jednej stronce widziałem 3 GB a na jeszcze innej 4 GB
To są chyba inne chronicle, ale czy najlepiej ściągnąć najnowszy? Czy ktoś zna fajny serwer do L2? To jak będzie ciekawy, ściągnę wersję pod niego i kłopot z głowy

Bluray 13-01-2009 16:26

Jeżeli naprawdę nie stać cie byś pograł na globcu, to bierz l2.

MiXer 13-01-2009 16:30

double.............

MiXer 13-01-2009 16:31

Tu nie chodzi, ze mnie nie stać... Nie chce wydawać pieniędzy na grę. Swoje oszczędności mam potrzebne na co innego A nowy komp, Wiedźmin i Gothic 3 z dodatkiem, troche glupio prosić rodziców o kasę :P
To może ktos podać fajny serw pod L2?

Bluray 13-01-2009 16:47

A może Blizzard chciałby pieniądze za swoją prace?

No dobra, dobra.
existence?

McKornik 13-01-2009 17:04

Graj w L2 najlepiej na low rate servach.
Polecam Lineage 2 Dex http://www.lineage.ro/
serwery prywatne ale po kilka tysięcy ludzi online na każdym. Zabawa zapewniona na długie miesiące.

_WrD_ 13-01-2009 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2420406)
Nie ma.
Pomijam fakt, że gadamy tutaj o TBC.
Piraci nie byli w stanie naprawić całej masy nie działających skryptów/talentów czy modułów. W WotLK jest tego tak dużo, że tam nie będzie działało 75-90% rzeczy.
Jeśli chcesz się wypowiadać o jakości piratów - najpeirw pograj na globalu, wbij 80, porajduj, a później pójdź na pirata.
Gwarantuje, że poślesz go w diabły.

Bez przesady. Wystarczy, aby wbił 20-30 lvl i poszedł na jakąś low-lvlową instancję, np. BFD albo SM. Mi to wystarczyło, aby stwierdzić, że privy nawet w 20% nie dorównują serwerom Blizzarda.

@topic
Tak czy tak w obu przypadkach - czy chcesz grać na globcu, czy też na privach - wybrałbym WoWa. L2 to shit.

eerion 13-01-2009 17:57

Cytuj:

Bez przesady. Wystarczy, aby wbił 20-30 lvl i poszedł na jakąś low-lvlową instancję, np. BFD albo SM. Mi to wystarczyło, aby stwierdzić, że privy nawet w 20% nie dorównują serwerom Blizzarda.
Ale na max lvlu widzisz skalę tych niedoróbek i żałosnego badziewia :P

MiXer 13-01-2009 18:23

No dobra czy ktoś może podać wersje L2 na ten serw lineage.ro ?
Bo nie chce sie pomylić

MiXer 13-01-2009 19:58

sory za duble ale musze pilnie odświeżyć
CZy muszę pilnie ściągać 4 GB gry, aby grać/ Bo na jednym serwerze widzialem plik ważący tylko 660 mb

Bluray 13-01-2009 20:06

A nie możesz sobie po prostu znaleźć darmowego MMO? Gwarantuje że będzie mniej błędów...

_WrD_ 13-01-2009 20:42

Archlord i Perfect World są dobrymi darmówkami. Ew. MU Online. Na pewno będą lepsze od privów ;)

MiXer 13-01-2009 20:57

Oczywiście, że mogę. Gralem w wiele z jich.
Teraz albo PW albo Last Chaos :p
Archlord znudzil mi się po 10 dniach

Arcan 13-01-2009 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MiXer (Post 2420848)
Oczywiście, że mogę. Gralem w wiele z jich.
Teraz albo PW albo Last Chaos :p
Archlord znudzil mi się po 10 dniach

PW nie polecam ze względu na lagi.

CytrynowySorbet 13-01-2009 23:02

A musi być koniecznie MMORPG? Jeśli tak, spróbuj Cabal, jeśli nie, oblookaj Gunz: The Duel.

Marcin24 13-01-2009 23:40

Cytuj:

Jeśli w oby przypadkach masz zamiar na privie to bez znaczenia co wybierzesz - i tak rozrywka będzie na żałosnym poziomie.
Cytuj:

serwery prywatne ale po kilka tysięcy ludzi online na każdym.
Cytuj:

L2 to shit.
Widzę, że tutaj sami "poważni" gracze, którzy zapewne od kilku lat grają w Lineage. Nie sugeruj się tymi odpowiedziami.
Po pierwsze, Chronicle to przeszłość. Teraz nastały czasy Kamael'a i Gracii i wszystkie najlepsze serwery już są zupdatowane pod te wersje.
Kolejna sprawa to rozrywka, której zapewne poszukujesz. Zależy to w całości od Ciebie, bo jeżeli będziesz spędzał całe dnie na expieniu, to może to być trochę nudne.
Jeżeli nie grałeś w Lineage, a zapewne nie grałeś, to proponuje serwer z ratami x40-50 pod Gracie bądź Kamaela, to dobry serwer na początek. No, a dalej to czas pokaże. I niech Cię niezniechęcą rzeczy takie jak Crafcenie, Spoilowanie (a raczej to, że ich "nieogarniasz") itp. Ja też do końca wszystkiego w tym nie pojmuję. Jak masz jakieś pytania to śmiało wal, postaram się pomóc w miarę możliwości.

Adob_xP 13-01-2009 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2420827)
Archlord i Perfect World są dobrymi darmówkami. Ew. MU Online. Na pewno będą lepsze od privów ;)

W końcu ktoś kto wspomniał o Perfect World :P
Osobiście też to polecam :P

@Topic
W WoWa nie grałem ale miliony fanów i oceny jakie zbiera na pewno nie są bezpodstawne :P
A L2 rox :P

_WrD_ 14-01-2009 07:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2421123)
proponuje serwer z ratami x40-50

LOL!
x40?! Omg, człowieku. Skoro ty na początek proponujesz takie raty, to gg. Na globalu jest 1x, i to na tym powinno się grać. Ludzie narzekają, że wolno się expi na takich serwerach x50, a co jest na globalu?
Na privach nigdy w pełni nie zasmakujecie tego, co oferuje gra. A L2 tak czy tak sux.
Lepiej rzeczywiście zagrać na darmówkach, albo chociaż wydać te 50zł i grać w GW. Złe nie jest.

MiXer 14-01-2009 08:54

Jak będe grać L2 to raczej na Alsseronie, jak tam któś mówi, większość serwów jest od Gracia, i tam w download taki klient jest, waży co prawda troche dużo, ale pare godzin i już.

CichyRumak 14-01-2009 11:14

Do wszystkich pro graczy l2.
Do jakich wyników doszliście? 25lvl i 1 profka?
Czy chociaż spędziliście troche w niej czasu i mieliście sukcesy?
Prywatne serwery L2 są duzo bardziej zblizone do oryginału aniżeli WOW.
I z tego co czytałem, WOW też nie jest taki piękny jak wypowiada sie tutaj o nim 95% forumowiczów. Nie chce za bardzo o nim pisac bo nie grałem, ale spotkałem sie z wypowiedziami ze na 40 lvlu odechciewa sie grac bo robi sie ciagle to samo. No i priv w wowie= sux.
Ja osobiście wolę l2. Świetna grafika (i nie tak kolorowa jak ta w wowie), pvp, clan siege. To wystarczy. Grind i questy są niemal identyczne w takich mmo, dlatego nie ma co o nich tutaj pisać. Jeśli szukasz niezłej zabawy na privach, z pewnością bierz l2. I nie zgodze się że 50% to boty.
Btw. gram na frienz, czyli blizniak DEX'a. Serwer stabilny, osobiście nie mam lagów na nim, 2000+ graczy online, z czego jakieś 500 ma ustawiony sklep.
Osobiście nie spotkałem się jeszcze z botem. W każdym bądź razie polecam.

@wrd
na x50 się wolno expi? Haha.
Najpierw spróbuj potem pisz, widać właśnie jaki pro z Ciebie.

MiXer 14-01-2009 13:29

A co sądzicie o Alesson?
A frienz klient waży 660 mb??? Bo pisze tam tak, czy to tylko launcher czy cos?

MiXer 14-01-2009 14:00

Mam problem
Pościągalem wszystkie pliki, TBC też, instaluje go, klikam play, a tu wyskakuje żeby jeszcze raz ściągać, o co chodzi??

Cacciatore 14-01-2009 14:29

Jak dla mnie nie ma lepszego MMO niz RYL (Risk Your Life). Ofc. "jedynka".

Co do tematu to WoW podoba mi sie bardziej niz L2. Mowie tu oczywiscie o globalu, priv servy jakos mnie nie pociagaja.

CytrynowySorbet 14-01-2009 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CichyRumak (Post 2421281)

Zgadzam się.
Cytuj:

I z tego co czytałem, WOW też nie jest taki piękny jak wypowiada sie tutaj o nim 95% forumowiczów. Nie chce za bardzo o nim pisac bo nie grałem, ale spotkałem sie z wypowiedziami ze na 40 lvlu odechciewa sie grac bo robi sie ciagle to samo.
Zarzucasz nam, że nic nie wiemy o L2 bo nie graliśmy, a sam wypowiadasz się o WoWie choć ty nie grałeś. Co za hipokryzja. Poza tym głównym celem w WoWie jest wbicie max lev. Możesz wtedy powiedzieć że spróbowałes... 40% gry? Wtedy dopiero zaczyna się zabawa.
Cytuj:

No i priv w wowie= sux.
Zgadzam się.
Cytuj:

Ja osobiście wolę l2. Świetna grafika (i nie tak kolorowa jak ta w wowie), pvp, clan siege.
Powiedz mi, że w WoWie nie jest świetna grafika :> I mam rozumieć, że w L2 grafika jest czarno-biała? Wybacz, ale to gra MMORPG, a nie survival horror. PvP - może rozwiń? Clan siege - gdybyś w WoWie widział Wintergrasp, to zorientowałbyś się, że w tej sytuacji te gry są na równi.
Cytuj:

I nie zgodze się że 50% to boty.
Mówiłem o globalu, info od kumpla który grał pół roku.

Bluray 14-01-2009 15:46

Cytuj:

Do wszystkich pro graczy l2.
Do jakich wyników doszliście? 25lvl i 1 profka?

A grałeś chociaż raz na globalu w L2? ha?

Cytuj:

Nikt tego nie zaprzecza.

Cytuj:

Nie chce za bardzo o nim pisac bo nie grałem, ale spotkałem sie z wypowiedziami ze na 40 lvlu odechciewa sie grac bo robi sie ciagle to samo. No i priv w wowie= sux.

Jak nie grałeś to się nie wypowiadaj, a ja usłyszałem że L2 ma grafikę 2D, że to bzdura? no właśnie :)

Cytuj:

Ja osobiście wolę l2. Świetna grafika

Nie każdy lubi mangę.

Cytuj:

(i nie tak kolorowa jak ta w wowie),

Denerwuje mnie to że grafika w WoW, jest przez większość uznawana za minus, a jednak dzięki takiemu stylowi, nie zestarzała się tak, jak np. w L2.
(Mnie się na przykład grafika WoW'owa podoba). Mówisz że jest kolorowa, to znaczy że l2 jak już wyżej ktoś napisał, ma grafikę czarno białą?

Cytuj:

pvp,

No, tego w WoW'ie pewnie nie ma :<

Cytuj:

To wystarczy. Grind i questy są niemal identyczne w takich mmo, dlatego nie ma co o nich tutaj pisać.

A jednak w WoW, zdarzają się bardzo fajne questy (ostrzeliwanie undeadów z maszyny goblinów rox!)

@down
Merciles gladiator set ;)

_WrD_ 14-01-2009 15:49

Cytuj:

@wrd
na x50 się wolno expi? Haha.
Najpierw spróbuj potem pisz, widać właśnie jaki pro z Ciebie.

Odpowiem cytatem:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2421185)
Ludzie narzekają, że wolno się expi na takich serwerach x50

Ja nie mówię, że taka prawda. Napisałem, co usłyszałem od kumpli.
Ty zresztą nie grałeś w żadną z tych gier. Granie na privach to nie granie (Pozdro dla bartusia - koleś gra na privach a wielce się w szkole szczyci, że gra w WoWa. Kłamstwo.).
Czy jest tu osoba, która osiągnęła coś w obu tych grach (na oficjalnych serwerach)?

Cygan Slejter 14-01-2009 16:06

Ja ci powiem tylko jedno...Jeżeli chcesz naprawdę dobra grę rpg to z czystym sumieniem polecam ci Guild Wars :)
60 zl to nie jest duzy jednorazowy wydatek zeby grac :)

MiXer 14-01-2009 16:22

Gram w WoWa na serwerze Avalon i mi się podoba
Jakby co to nick Modingo Tauren warrior na początek :P

McKornik 14-01-2009 17:30

L2 Dex serwer jest pod Interlude

Ktoś wyżej powiedział że czas Chronicle minął,fakt.
Jeszcze do niedawna Dragon-Network był porządnym serwerem do czasu gdy zrobili donaty.
Ostatnim prawdziwym serwerm z klimatem jest właśnie L2 Dex (mówie tu o prywatnych serwach :P ) Nie warto grać nać na wysoko rate'owych serwach.
Gdy będziesz miał np top S grade nikomu to nie zaimponuje, tak samo będzie w wowie.
Jeśli zamierzasz grać sam to żadna gra nie da ci frajdy, L2 czy WoW szybko się znudzi.

MiXer 14-01-2009 18:51

http://wow.gamefreedom.pl/
Może ktoś podać adres do tego serwa?? Bo mam bana na forum, nie wiem za co nigdy tam nie byłem...

_WrD_ 14-01-2009 20:08

@Mixer
Zomg, co chwile zmieniasz zdanie... Najpierw piszesz, że ściągasz WoWa, potem nagle, pytasz się o szczegóły downloadu L2, następnie gadasz, że obie gry odpadają i chcesz wybrać pomiędzy PWa jakimśtam innym mmo, potem znowu L2, teraz piszesz, że grasz w WoWa. Wtf?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:01.