Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   4959 kont ukarano za oszukiwanie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205196)

Slythia 30-01-2009 15:36

4959 kont ukarano za oszukiwanie!

Jak informuje CipSoft na swojej stronie Tibia.com:

Cytuj:

Dzisiaj ukaraliśmy 4959 tibijskich kont za korzystanie z nieoficjalnego oprogramowania do gry w ciągu kilku ostatnich tygodni. Konta zostały określone poprzez automatyczne narzędzie z pełną dokładnością, więc wszelkie skargi są bezcelowe. Kary są ostatecznie i wszystkie zażalenia będą ignorowane. Nie ujawnimy naszych kryteriów dla tych kar, nie będzie także żadnych dowodów.

Tym z was, którzy uważają, że liczba ukaranych kont jest zbyt mała, przypominamy, że będziemy banować tylko, gdy będziemy mieli niepodważalne dowody, iż owy gracz złamał zasady. Wiemy o większej liczbie oszustów, jednak zbieramy dowody, gdyż te, które aktualnie posiadamy, są niewystarczające do ukarania ich w tej chwili. Pozostają oni jednak na naszej liście.

Zapewniamy, iż nie było to jednorazowe działanie. Najlepszym sposobem na uniknięcie kary w przyszłości jest zaprzestanie oszukiwania!

Jak już stwierdziliśmy w styczniowym artykule, nie chcemy oszukiwania w Tibii i będziemy nadal rozwijać i doskonalić nasze automatyczne narzędzie do wykrywania i karania oszustów. Będziemy ciężko pracować, by zapobiegać tego rodzajom praktyk.

Uczciwa gra jest o wiele ciekawsza dla wszystkich!
Tibia.pl ostrzega, iż stosowanie wszelkiego rodzaju nieoficjalnego oprogramowania możne doprowadzić nie tylko do zbanowania konta, lecz często także jego straty w wyniku hacka ze względu na możliwość występowania w nim prezentów od twórców.

Albertus 30-01-2009 15:52

ahha bardzo dobrze !

nie lubię boterow , nigdy nie miałem bota i nie zamierzam mieć , bardzo mnie cieszy ze liczba boterow sie zmniejszyła , WYTĘPIĆ WSZYSTKICH DEBILÓW CO BOTA UŻYWAJĄ

OD BOTA MALEJE PRZYRODZENIE !!!

Jauz 30-01-2009 15:52

I super ! Dobrze że się za to biorą. Nie jest to mała liczba, popatrzcie na liczbę online i obliczcie %, chociaz pewnie jest on kilkukrotnie niższy, ale dobrze że zaczynają działac!

tequila51 30-01-2009 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jauz (Post 2442608)
I super ! Dobrze że się za to biorą. Nie jest to mała liczba, popatrzcie na liczbę online i obliczcie %, chociaz pewnie jest on kilkukrotnie niższy, ale dobrze że zaczynają działac!

10%~

jakeis 5% mniej hajsu, albo nawet wiecej.

J0hny 30-01-2009 15:54

dobrze ze coś wreszcie robią ;/

Avios 30-01-2009 15:54

Niewiarygodne! Nareszcie wzięli się do roboty!

xoz 30-01-2009 15:56

o lol, jednak cos zrobili. cos bo nadal zadne z moich kont nie zostalo zbanowane

paffelek 30-01-2009 16:00

Mniejsze kolejki, więcej wolnych miejsc do expienia... same korzyści :D

GladeQ 30-01-2009 16:00

Super... Przyznaje sie bociłem... ale to było dawno (w grudniu przestałem)... Od nowego roku już nie boce ale bana i tak dostałem -.- Troche nie fair...

Sefek 30-01-2009 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2442629)
o lol, jednak cos zrobili. cos bo nadal zadne z moich kont nie zostalo zbanowane

EHEHEHE :evul:

valart 30-01-2009 16:01

Bez sensu

Ludzie bylem ofline i dostałem bana po 2 nie używałem bota bo skilowalem od tygodnia na monkach wiec po HU.. tam bot BEZ SŁYSZENIE ZOSTAŁEM UKARANY

DamianekShadow 30-01-2009 16:02

Za multiclienta też banują? Wie ktoś?

Darexin 30-01-2009 16:02

ehhh wkoncu bedzie mozna normalnie poexpic :D

Rocket Slayer 30-01-2009 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GladeQ (Post 2442643)
Super... Przyznaje sie bociłem... ale to było dawno (w grudniu przestałem)... Od nowego roku już nie boce ale bana i tak dostałem -.- Troche nie fair...

Hahahahaha >.<

@topic

Ja chcę więcej!! =D

r4mz3s 30-01-2009 16:03

Mi się zdaje, że jest to tylko taka gra CIP. Na expowiskach jakoś nie widać spadku liczby boterów. Myślę, że CIP tą liczbę sobie wymyślił. Większość boterów to gracze z płatnym kontem.

Kasa < Pacc < Boter < CIP

Karanie boterów to tylko zmyłka CIP. Gdy banują stracą graczy, tracą graczy, tracą kasę. Proste. Ta zmyłka jest tylko do tego by uczciwi gracze nie denerwowali się i dalej grali.

Pacz_knight 30-01-2009 16:04

Yeah! Moze jeszcze wruce do tej gry...
Mam nadzieje ze nie jest to jednorazowa akcja GM'ow i calego Cipsoftu. Byc moze bedzie teraz spokojniej...

Faytah 30-01-2009 16:05

Istnieje moze lista zbanowanych?

Nutaharion 30-01-2009 16:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DamianekShadow (Post 2442654)
Za multiclienta też banują? Wie ktoś?

Tak, głównie przez to posypały się bany
A tak jak mówiła Exilya ;)
Gadam ostatnio z nią o botterach a ona mi właśnie mówi że niedługo ich obecność nie będzie musiała istnieć ;) Dlaczego?
Za każdym razem gdy ktoś wchodzi przez MC/BOT'a który korzysta z katalogu Tibii wysyła się raport do CipSoftu (tak jak w Silkroad Online)

Moja przestroga? Używajcie botów które nie wymagają podawania pliku docelowego do katalogu z grą ;)

Pozdrawiam

r4mz3s 30-01-2009 16:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2442669)
Yeah! Moze jeszcze wruce do tej gry...
Mam nadzieje ze nie jest to jednorazowa akcja GM'ow i calego Cipsoftu. Bycmoze bedzie teraz spokojniej...

Heh takie akcje zachęcają do gry starych graczy ;) Sami widzicie to czysty marketing :p

filobossek2 30-01-2009 16:07

Ahahahhuaheuahea
A jednak miałem rację !! :D

I to mi się podoba, oby tak dalej :D

DamianekShadow 30-01-2009 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nutaharion (Post 2442674)
Tak, głównie przez to posypały się bany
A tak jak mówiła Exilya ;)
Gadam ostatnio z nią o botterach a ona mi właśnie mówi że niedługo ich obecność nie będzie musiała istnieć ;) Dlaczego?
Za każdym razem gdy ktoś wchodzi przez MC/BOT'a który korzysta z katalogu Tibii wysyła się raport do CipSoftu (tak jak w Silkroad Online)

Moja przestroga? Używajcie botów które nie wymagają podawania pliku docelowego do katalogu z grą ;)

Pozdrawiam

Narazie nie dostałem za MC, więc prawdopodobnie dostanę :P

Richard56 30-01-2009 16:07

Teraz chyba będzie mniej kolejek

Dobrodziej 30-01-2009 16:09

Account banished until Mar 01 2009, 13:53:02 CET because of using unofficial software to play (Automatically detected.)

ładny prezent na ferie...btw wojna na pandorii teraz ciekawa bedzie... nie ma kto walczyc haha...ciekawe ze ile zmienia decyzje... bo zmienia na pewno cay

DamianekShadow 30-01-2009 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobrodziej (Post 2442691)
Account banished until Mar 01 2009, 13:53:02 CET because of using unofficial software to play (Automatically detected.)

ładny prezent na ferie...btw wojna na pandorii teraz ciekawa bedzie... nie ma kto walczyc haha...ciekawe ze ile zmienia decyzje... bo zmienia na pewno cay

CIP SOFT straci troszkę kasy na tym przedsięwzięciu xD

tequila51 30-01-2009 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobrodziej (Post 2442691)

w co ty wierzysz, nic nie zmienia.

Nutaharion 30-01-2009 16:11

Wiecie na jakiej zasadzie to się odbywa?
Wyłączyli listę online na servach (nie widać postaci bo aktualnie system przeznacza na nie swoją robotę)
sprawdza np. ile kto ma staminy, ile razy ktoś się zalogował w czasie 1 minuty po SS, ile razy został zareportowany, ile razy witał go GM, ile razy system dostał wzmiankę o edycji clienta ;)

PS. Wcale się nie zdziwię jak bany pójdą na osoby co maja pic podrobione ;o

filobossek2 30-01-2009 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DamianekShadow (Post 2442694)
CIP SOFT straci troszkę kasy na tym przedsięwzięciu xD

Kilku odejdzie killy przyjdzie :)

Lotress 30-01-2009 16:13

Moj 100 ek banicje dostal, a juz botowalem sobie dragi w yalahar xDDDDDDDDDDDDDD
E tam, to nie znaczy ze przestane botowac ;];];]

Dobrodziej 30-01-2009 16:14

hmm wydaje mi sie że poszły same ng nie wiem czy elf tez... bproxy teraz bezpieczne bezpieczne ;]

tequila51 30-01-2009 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobrodziej (Post 2442718)
hmm wydaje mi sie że poszły same ng nie wiem czy elf tez... bproxy teraz bezpieczne bezpieczne ;]

Mylisz sie, poszlo wszystko.

Lotress 30-01-2009 16:16

Nie jest bezpieczne, elfa nie uzywalem na tym najcie, tylko blackd a i tak dostalem banicje :<

@Down
Czlowieku, ta to takie gowno ze nie zainstalowalbym tego na najwiekszym zlomie. Oczywiste ze Blackd mialem.

Nutaharion 30-01-2009 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobrodziej (Post 2442718)

WG. mnie poszła TA bo przy instalacji potrzebuje folderu Tibii ;)
A więc hail płatne boty?

@up
Hah! Czyli jednak nie ;o

Kliyeamsis 30-01-2009 16:16

Mówicie, że przez banowanie botterów Cipsoft traci dużo kasy.. a zauważcie ile osób zrezygnowało z gry bo wszędzie było od zaje**nia botterów. Teraz połowa graczy, którzy przestali grać właśnie dlatego wróci, więc wychodzi na 0...

Bardzo się cieszę z tego powodu. Sam botowałem, przyznaję, ale powodem tego było to, że jak expiłem samodzielnie to boty mnie wkur**ały i nie mogłem wytrzymać.. a lvl się sam nie nabije ;) Teraz w końcu będzie można spokojnie poexpić bez tracenia nerwów na tych boterach (chyba, że na tym skanie serverów Cipsoft poprzestanie swoją działalność)...

Użytkowników czytających ten temat: 133 (zarejestrowanych: 34, gości: 99)
Yahahahaha.. ;P

Gawaran 30-01-2009 16:18

Bproxy nie do końca bezpieczne mój rl dostał bana za botowanie, a używa bd. A co do komentarzy że cipsoft wymyslił sobie liczbę zbanowanych kont, niestety nie mogę się zgodzić. Na Nebuli bana dostała duża część najlepszej gildi na serwerze oraz wielu graczy z lv 150~.

GargoinX 30-01-2009 16:20

Nie wątpiłem w CipSoft. Fajnie, że wymyślili coś, co daje automatyczne bany. Jakby wyniszczyli boterów byłoby zajebiście.

Angeerfire 30-01-2009 16:20

Hehe no to posypało się banów. I kaasy stracili też dużo CIP ;] No ale są na dobrej drodze. Choć nie wątpię że niektórzy dostali bana za darmo :)

Lotress 30-01-2009 16:20

@Gawan
No dokladnie, na nebuli w chuj osob zbanowane, w tym ja, niestety teraz tiady wroca i bedzie trzeba za miesiac znow odzyskiwac serwer ;d

Co do tego, boterow jest znacznie wiecej niz starych graczy, wiec Cipsoft zrobil blad ;]]

Tristo 30-01-2009 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GladeQ (Post 2442643)

nie fair? nie fair byloby gdybys zostal juz za to oszukiwanie ukarany. Mozesz winic wylacznie siebie!

Twoj_Misiol 30-01-2009 16:22

Rozwala mnie to, że cieszycie mordy bo będą wolne exp place, hah. Ludzie..cieszycie sie, że wasz bot place bedzie wolniutke. Jestem pewny, że gydyby ktoś z Was dostał bana było by "KURWA MAC DOSTALEM BANA ZA NIC JA PIERDOLE JEBANY CIPSOFT" taka prawda ; )

lesny 30-01-2009 16:23

a na isarze już się cieszą niezbanowani botterzy bo więcej miejsc wolnych do bocenia bedzie... a mi sie akurat pacc skończył ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:24.