Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Gangsters - polska kryminalna gra (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205886)

Jenot 06-02-2009 19:06

Gangsters - polska kryminalna gra

gangsters.pl

To polska gra kryminalna w przeglądarce internetowej. Wciel się w postać początkującego gangstera i rozpocznij swoją karierę w przestępczym półświatku, żeby z czasem zostać królem podziemia. Poznaj świat pełen przemocy, przekrętów oraz pięknych kobiet i hazardu. Co miesiąc rozdawane są ciekawe nagrody.

Dzisiaj jest premiera tej nowej gry. Myślę że wielu z wam się ona spodoba. Dla mnie przynajmniej grywalność stoi na wysokim poziomie :D

Aroonia 06-02-2009 19:37

Yyy.... podróba The Crims?

Erhion 06-02-2009 20:19

Boże po co wy gracie w gry przez przeglądarki?

Rocket Slayer 06-02-2009 20:20

Mi wystarczy ta gangsta co w klatkach siedzi...

Grue 06-02-2009 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jenot (Post 2453946)

... pięknych kobiet ...

Pustych ścier, szmacących sie za kase, lecacych na bmw - przedluzenie meskosci i wyzelowanych pseudopedałków, co ich tatusiowie maja za duzo kasy i w ogole patologia, kazirodcze dzieci brata i siostry to sa etcetcetcetc...

Gra, ogolnie kiepska, zreszta jak kazda przegladarkowa chyba mnie nie wciagla...

Bluray 06-02-2009 21:04

Nigdy nie słyszałem :<
Podróbka the Crims.

vuas 13-02-2009 22:55

Co wy gadacie, fajna jest. :D Ja właśnie się wbiłem do pierwszej 40 w poziomach!

BaxCrow 14-02-2009 00:00

Wiecie kto gra w takie gierki? Frajerzy.
Taka gra to nic więcej jak pogarszanie inteligencji nas młodych ludzi w Polsce.
Ludzie zamiast myśleć o życiu, wchodzą w wirtualny świat przestępców i utożsamiają się ze swoją postacią, a myśląc, że w grze jest dobry, uważa, że w świecie realnym, będzie tak samo. Druga kwestia, piękne kobiety? Szmaty, zdziry, to są piękne kobiety? Dają dupy, byle zarobić parę groszy. Porażka.
Grałem w GTA, ale w tej grze jest jedna zasadnicza różnica, tam nie ma okrucieństwa, w takim stopniu jak pokazują to media i filmy w internecie. To nie gra jest zła, tylko ludzie, którzy w nią grają i jestem za tym, aby ową grę mogli nabywać tylko ludzie, którzy wiedzą, że to tylko gra, a nie świat rzeczywisty.

Pozdrawiam. BaxCrow.

Aroonia 14-02-2009 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 2463166)
Wiecie kto gra w takie gierki? Frajerzy.
Taka gra to nic więcej jak pogarszanie inteligencji nas młodych ludzi w Polsce.
Ludzie zamiast myśleć o życiu, wchodzą w wirtualny świat przestępców i utożsamiają się ze swoją postacią, a myśląc, że w grze jest dobry, uważa, że w świecie realnym, będzie tak samo. Druga kwestia, piękne kobiety? Szmaty, zdziry, to są piękne kobiety? Dają dupy, byle zarobić parę groszy. Porażka.
Grałem w GTA, ale w tej grze jest jedna zasadnicza różnica, tam nie ma okrucieństwa, w takim stopniu jak pokazują to media i filmy w internecie. To nie gra jest zła, tylko ludzie, którzy w nią grają i jestem za tym, aby ową grę mogli nabywać tylko ludzie, którzy wiedzą, że to tylko gra, a nie świat rzeczywisty.

Pozdrawiam. BaxCrow.

Dojebałeś jak dzik jajami o sosnę. Uważasz, że osoba, która wchodzi na grę przeglądarkową jest w stanie tak bardzo się w to wciągnąć, że będzie zdolna do popełnienia przestępstwa? Tego typu gry mają pewną wspólną własność; polegają na "Zaloguj się --> Kliknij --> Wyjdź."

Co do GTA, nie mogę się zgodzić z tym, że nie jest to gra z masą okrucieństwa . Jest grą brutalną i zawsze budziła kontrowersje. Nigdy nie kręciło mnie bezlitosne krzywdzenie wirtualnych ludzi, aczkolwiek trzeba przyznać, że cała seria GTA to klasyka. W jedynkę grałem już w wieku 10~ lat, przerzucając się na coraz to nowsze wersje. Nie jestem ścigany listem gończym, moje papiery są czyste, nigdy nie zostałem spisany, nie wyznaję zasady "JP 100%!!111" i nie potrafiłbym z premedytacją skrzywdzić drugiego człowieka. Czy coś ze mną nie tak...?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 2463166)
jestem za tym, aby ową grę mogli nabywać tylko ludzie, którzy wiedzą, że to tylko gra, a nie świat rzeczywisty.

*Sytuacja, w której młody człowiek dokonuje zakupu jakiejkolwiek wersji GTA w supermarkecie*
-Dzień dobry. Tylko ta gra?
-Taa...
-Ale zdaje pan sobie sprawę, że to co zawarte jest w tej grze to nie świat realny?
-<Myśli>... Taa, zdaję sobie sprawę
-Ok. <kasuje towar>

Jenot 14-02-2009 21:10

bez przesady, gry nie wpływają tak na psychikę człowieka czy dziecka o co tak martwią się media. Czy to GTA, CS, Gangsters, Thecrims czy inne gry to nie wierze, że ktoś pod wpływem takich gierek wychodzi z nożem na ulicę:P

wychowują rodzice i osiedle a nie gry.

Aroonia 14-02-2009 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jenot (Post 2464371)
wychowują rodzice i osiedle a nie gry.

Zgadzam się w 100%!

Co do wychodzenia na ulicę z nożem.. niestety bywały już takie przypadki i sprawcy przyznawali się, że na ich czyn wpłynęła właśnie gra, mianowicie wszystkim znane i wyżej wymieniane GTA.

Etemen 14-02-2009 21:39

@Grue
Doskonale to ująłeś. Nic dodać, nic ująć.

@topic
Nie gram, nie grałem i nie będę grać.

Ze'To 14-02-2009 21:45

@Aroonia

Mam małe ale :) powiedziałeś, że nigdy nie zostałeś spisany, a zauważ że spisywanko nie musi być za jakieś wykroczenie... Milicja może równie dobrze spisać starszą kobietę bo chodzi tu głównie o to, że gdyby w okolicy był jakiś napad lub cokolwiek to osoba spisana mogłaby być świadkiem, podejrzanym albo poszkodowanym ;> także to, że ktoś był kiedyś spisany nie czyni z niego kryminalisty (sam byłem kilkanaście razy spisany za dziwne rzeczy np kaptur itp)
Pozdro ;)
@Edit
kiedyś będziesz z nimi miał ten zatarg i szczerze ich znienawidzisz ;) bo moim zdaniem strzelanie do kibiców z pistoletów gładkolufowych za przechodzenie na czerwonym świetle to lekka przesada ;>
Pozdrro

Aroonia 14-02-2009 23:21

@Ze'To

No tak, masz rację. Użyłem nieodpowiedniego słowa, po prostu zawsze kojarzyło mi ono z czymś negatywnym :P. Chodziło mi o to, że nigdy nie miałem zatargów z naszymi szeryfami ;)

vuas 15-02-2009 19:29

dobra, pograłem trochę, biorę nóż i idę do sąsiada:P lol.

Jenot 16-02-2009 16:48

zostaw sąsiada... lepiej już zagraj w CS czy GTA, tam masz większe możliwości:P

vuas 17-02-2009 18:37

jak mnie nie przestanie wkurzać to:)

Jenot 18-02-2009 18:35

na jakim serwerze grasz w Tibie?

Aroonia 18-02-2009 19:06

Jak chcesz sobie z nim porozmawiać to używaj PW/GG albo innych komunikatorów, forum to nie czat.

Jenot 19-02-2009 17:36

Forum jest do dyskusji, no ale ok, nie będę tutaj pytał się o Tibię:/

sajan5 21-02-2009 18:05

czemu wczoraj gra nie była dostępna po południu?

Jenot 23-02-2009 15:38

nie wiem. Jest już w pełni dostępny Ring, a teraz będą zakłady sportowe natomiast gdzieś za miesiąc Gangi.

vuas 25-02-2009 20:43

na godzine zarabiam 8543 zł. Jak zwiększe sześciokrotnie zarobki z biznesów to w sumie co godzine będzie jedna wejściówka. Kluczem do tej gry jest budowanie zysków, ale nie na kasynie tylko nazwijmy to "uczciwym" biznesie:)

Jenot 26-02-2009 19:38

no własnie, a wszyscy narzekają że wejściówki są za drogie. 2 miesiące gry i zarabiasz spokojnie z 50k na h. Do tego jest jeszcze Ring w którym mozna bonusy na wejsciowki wymienic.

vuas 01-03-2009 18:24

za poleconego nie dostałem kasy a dzisiaj zdobył 10 lvl. Przydałoby się jeszcze powiększyć majątek o jakieś rzeźby, zegarki itp. oraz jeszcze jeden majątek z kategorii tych ultra ciężkich jak bezludne wyspy:P

lomi 03-03-2009 19:26

zanim kupisz te wyspy, rakiete czy bombe to z 2 lata minie chyba, więc po co nowe majątki?:D prędzej by się przydała jakaś nowa kategoria biznesów, np. produkcja dragów itp.

vuas 04-03-2009 21:19

ale i tak co jakiś czas można by dodawać nowe rzeczy, to była uatrakcyjniało gre.
Z tymi poleconymi to powinno być info że kasa za nich dodawana jest o północy

Jenot 05-03-2009 20:19

według mnie to w grze jest za mało avatarów do wyboru, a z tym poleconym to mogłeś na czacie spytać, ogólnie za poleconego dostajesz kase o północy a za łapówki między 22 a 23

vuas 12-03-2009 22:08

tylko co to jest te 100k? ja czekam na te zakłady i gangi i coś czuje ze sie nie doczekam. Juz dawno je zapowiadali i dalej nic nowego nie ma

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:43.