Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Cipsoft Chce Zniszczyc Ostatni Dobry Element!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212221)

poreda 22-04-2009 14:24

Cipsoft Chce Zniszczyc Ostatni Dobry Element!!

http://forum.tibia.com/forum/?action...0&pagenumber=1

Chyba nic wiecej nie musze dodawac, prosze o posty przeciw. Wojny to ostatnia rzecz dla ktorej mozna pograc tibie, ale widocznie do czasu...

Befsztyk 22-04-2009 14:42

Oczywiscie jestem ZA. Nie bede musial sie juz bac jakiegos chorego PK, ktory chce mi podpierdzielic dorobek calego dnia :D

Master'Piotr 22-04-2009 14:45

wszystko związane z poszerzaniem Non-PvP = ukłon w stronę bociarzy

AnArAki 22-04-2009 15:06

no i ?

a niech tak bedzie....fakt troche to glupie bo pkowanie juz nie bedzie takie fajne ale przynajmniej nie bedzie czegos takiego ze wracasz z demon hunta czy cos i padasz od jakiegos pedala na 300 lvl co to mowi ze zajete chociaz ze dopiero co sie lognol.....

Astilinek 22-04-2009 15:19

1906% Poparcia!!!

BialyOleander 22-04-2009 15:28

Mógł by ktoś powiedzieć czego dotyczy ten temat na tibia.com. Ponieważ znowu mi się nie odpala tibia.com:(

thoro 22-04-2009 15:29

Nie chcecie pk to macie serwery n-pvp ...
Po to jest pvp , zeby bylo wszedzie, a nie jakies strefy;<
Ewentualnie moznaby zrobic ze na serwerach no-pvp bylyby strefy pvp, ale na pewno nie odwrotnie.

rentonB 22-04-2009 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BialyOleander (Post 2528233)
Mógł by ktoś powiedzieć czego dotyczy ten temat na tibia.com. Ponieważ znowu mi się nie odpala tibia.com:(

Na serwerach PVP chca zrobic obszary NON-PVP oznacza to ze na takich obszarach nie mozna atakowac drugiego gracza, pushowac go itp co jest wedlug mnie totalnym idiotyzmem

Melmunda 22-04-2009 15:46

:OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Poje***o ich na maxa...
Chcą po prostu przyciągnąć ludzi na serwery pvp...

DEBILE!!!!!!!jajajajajajoienoeneoneden

Skullcracker 22-04-2009 15:49

Mnie nigdy pvp globalne nie kręciło...rozumiem wojna, OB ale w innych miejscach dla mnie nie ma to sensu.....chyba, że Twoja gra ogranicza się do gry w PK teamach....

neopostman 22-04-2009 15:50

Panikujecie jakby wybrano czarnego papieża ; d. Te obszary non-pvp będą istniały tylko na obszarach miast i w miejscach, gdzie można kupić blessy.
Cytuj:

wszystko związane z poszerzaniem Non-PvP = ukłon w stronę bociarzy
a
No, jeśli większość boterów ustawia swoje postacie na ratach w podmiejskich kanałach to faktycznie.

Do pomysłu nic nie mam.

poreda 22-04-2009 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2528263)
Panikujecie jakby wybrano czarnego papieża ; d. Te obszary non-pvp będą istniały tylko na obszarach miast i w miejscach, gdzie można kupić blessy.
a
No, jeśli większość boterów ustawia swoje postacie na ratach w podmiejskich kanałach to faktycznie.

Do pomysłu nic nie mam.

wiec wystarczajaco. ;\

pvp swiaty sa po to zeby mozna bylo bic graczy (jak sama nazwa wskazuje, player versus player), wiec nie rozumiem dlaczego mieliby to zmieniac.

neopostman 22-04-2009 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 2528286)
wiec wystarczajaco. ;\

pvp swiaty sa po to zeby mozna bylo bic graczy (jak sama nazwa wskazuje, player versus player), wiec nie rozumiem dlaczego mieliby to zmieniac.

Ale sugerujesz, że Cip~ totalnie zmieni system wojen a on go tylko lekko pomizia ; d. Zmieni to tylko tyle, że wojny będą poza miastem więc tyle co nic. A teraz przynajmniej niskopoziomowe postacie będą mogły chodzić po miastach spokojnie.

Styervo 22-04-2009 16:25

Z tego co wyczytałem to non-pvp zones nie będą działać na tej samej zasadzie co pz, czyli raj dla bociarzy robiących runy...
...choć z drugiej strony takie tereny naprawdę przydałyby się na pvp enforced xd

Astilinek 22-04-2009 16:43

Moim zdaniem to nie żaden ukłon w stronę boterów. Jak już coś to ukłon w stronę nowych graczy którzy na 10 levelu są zabijani w sklepach z runami itp.
Myślę, że chodzi oto, aby nowi gracze nie zrażali się do tibii po 1h grania.

poreda 22-04-2009 17:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astilinek (Post 2528325)
Moim zdaniem to nie żaden ukłon w stronę boterów. Jak już coś to ukłon w stronę nowych graczy którzy na 10 levelu są zabijani w sklepach z runami itp.
Myślę, że chodzi oto, aby nowi gracze nie zrażali się do tibii po 1h grania.

a jak okreslisz to ze mozesz stac wieki w miescie trenujac na summonach nie bedac zabijanym? :>

Vil 22-04-2009 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 2528358)
a jak okreslisz to ze mozesz stac wieki w miescie trenujac na summonach nie bedac zabijanym? :>

konsekwencja ?

Cipsoft stworzyl system wymagajacy tygodni treningu, teraz ( wreszcie ) tworzy mechanizmy go wspomagajace. A system chroniacy graczy w miescie ( ktore w zdecydowanej wiekszosci gier rpg jest miejscem odpoczynku, odzyskiwania sil i zakupow ) jest calkowicie naturalny i dziwne jest, ze dopiero teraz sie na niego decyduja.

Partyraiser 22-04-2009 17:33

Jestem przeciw, jak ktoś chce być bezpieczny niech gra na non pvp

Vincento_Vampire 22-04-2009 17:54

hehehehehe carlin bez stosów trupkow pod depo :cup::cup::cup:

Wasz szczerze,
Shane

~

poreda 22-04-2009 17:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2528362)
konsekwencja ?

Cipsoft stworzyl system wymagajacy tygodni treningu, teraz ( wreszcie ) tworzy mechanizmy go wspomagajace. A system chroniacy graczy w miescie ( ktore w zdecydowanej wiekszosci gier rpg jest miejscem odpoczynku, odzyskiwania sil i zakupow ) jest calkowicie naturalny i dziwne jest, ze dopiero teraz sie na niego decyduja.

ale o to wlasnie chodzi, to jest element trudnosci ze trzeba miec glowe na karku a nie zostawia sie postac ktora bezmyslnie uderza w summona i co 5-10 min przekreci sie zeby nie wylogowalo. nie wspominajac juz o botterach ktorych sie namnozy (bo jak narazie o ile wiem to system wykrywa ng, blackd i elfa, a tych prostych typu tibiaauto bodajze nie).

Rav 22-04-2009 17:59

kolejne zmiany w walkach pvp nadchodza, ja nie gram i nie obchodzi mnie to co sie bedzie dziac ale bedzie gorzej jedynie noobki moga sie cieszyc ze nie beda tak padac

Vil 22-04-2009 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 2528384)
ale o to wlasnie chodzi, to jest element trudnosci ze trzeba miec glowe na karku a nie zostawia sie postac ktora bezmyslnie uderza w summona i co 5-10 min przekreci sie zeby nie wylogowalo.

rozumiem, ze przez "miec glowe na karku" rozumiesz bierne gapienie sie w ekran na pojawiajace sie co 2 sek chmurki ?

tak na marginesie zastanawiam sie, czemu 95% populacji Tibijskiej (i co ciekawe, zadnej innej z mi znanych) nie rozumie znaczenia slowa 'trudnosc'.

Paciuch 22-04-2009 18:56

No i bardzo dobrze teraz przynajmiej nie będzie peczenia 8 lvli w depo.
Nie czaje co wam w tym nie pasuje...
@down A w te Wowy, Lineage i Metiny to może nie?

Eyro 22-04-2009 18:56

hmm ... bo w tibie graja dzieci ?

poreda 22-04-2009 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2528409)
rozumiem, ze przez "miec glowe na karku" rozumiesz bierne gapienie sie w ekran na pojawiajace sie co 2 sek chmurki ?

tak na marginesie zastanawiam sie, czemu 95% populacji Tibijskiej (i co ciekawe, zadnej innej z mi znanych) nie rozumie znaczenia slowa 'trudnosc'.

a pomyslales o tym ze non-pvp w miastach to raj dla botterow? tak jak wczesniej wspomnialem tibiaauto jest mniej wykrywalna od ng itd a ma najprostsze funkcje czyli ruch co kilka min i spell casting. a co do "glupiego" patrzenia sie w monitor, nikt nie kaze ci skillowac w ten sposob. masz PRZEROZNE sposoby inne od glupiego patrzenia sie na dymki, a ty oczekujesz JESZCZE WIEKSZEGO ulatwienia tej gry. Nie wydaje ci sie ze wbudowanie bota na runy, lighthacka i nawet exp countera to za duzo? :o

Groo0oosZ 22-04-2009 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 2528384)
ale o to wlasnie chodzi, to jest element trudnosci ze trzeba miec glowe na karku a nie zostawia sie postac ktora bezmyslnie uderza w summona i co 5-10 min przekreci sie zeby nie wylogowalo. nie wspominajac juz o botterach ktorych sie namnozy (bo jak narazie o ile wiem to system wykrywa ng, blackd i elfa, a tych prostych typu tibiaauto bodajze nie).

Raczej NG nie wykrywa:D(sprawdzone xD)

Co do pomysłu to jak już ktoś wspomniał głupią będzie wyglądać DP carlin bez stosu trupów:/

Pozdrawiam

Partyraiser 22-04-2009 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paciuch (Post 2528425)
No i bardzo dobrze teraz przynajmiej nie będzie peczenia 8 lvli w depo.
Nie czaje co wam w tym nie pasuje...
@down A w te Wowy, Lineage i Metiny to może nie?

A co ci przeszkadza 8 lvl pekujący z wanda pod depo ? zabije Cie ?
Szczegolnie że grasz na non pvp więc Ciebie ta sprawa (8 lvl pk przed depo) nie dotyczy :D

Lipa kiedyś fajne akcje były mam .rec jak na 25 lvlu 2 kolesi stawia po 2 fire devile i z gfb rozwala wszystko w carlin aż do bana :D

Paciuch 22-04-2009 19:45

@up Nie wiem jak ty czytasz mi chodzi o to, że duże lvl zabijają 8 lvl a nie, że 8 lvl peczą. A skąd wiesz, że nie mam chara na pvp?

Giorio 22-04-2009 20:00

Niektórzy chyba nie czytali ze zrozumieniem. Te obszary będą tylko umiejscowione w miastach, co nie jest takie głupie. Reszta mapy bedzie w dalszym ciągu strefą pvp. Czyli wojny nadal będą możliwe, a nawet będą bardziej ciekawe, a nie drabinka - góra, dół. Jedynym problemem może być duża ilość graczy na bocie, tzw dłuższy afk. Bo mana i hp będą normalnie rosnąć.

Partyraiser 22-04-2009 20:03

@up : zobacz sobie ile dobrych akcji było w miastach :<

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paciuch (Post 2528458)
@up Nie wiem jak ty czytasz mi chodzi o to, że duże lvl zabijają 8 lvl a nie, że 8 lvl peczą. A skąd wiesz, że nie mam chara na pvp?

Ja jakoś się nie spotkałem żeby jakiś high lvl bił 8 lvle pod depo, na serverze pvp.
Na pvp-enforced to rozumiem ale w końcu to pvp enfo.
Zresztą kto Ci każe stać 8 lvl przed depo w carlin?

Lord_Mayonnaise 22-04-2009 20:16

Nie rozumiem po co robić tyle szumu z powodu tak kosmetycznej zmiany.

poreda 22-04-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Giorio (Post 2528471)
Niektórzy chyba nie czytali ze zrozumieniem. Te obszary będą tylko umiejscowione w miastach, co nie jest takie głupie. Reszta mapy bedzie w dalszym ciągu strefą pvp. Czyli wojny nadal będą możliwe, a nawet będą bardziej ciekawe, a nie drabinka - góra, dół. Jedynym problemem może być duża ilość graczy na bocie, tzw dłuższy afk. Bo mana i hp będą normalnie rosnąć.

masz na mysli siebie?

,,Fights against monsters should be possible within non-PvP zones.''

Widziales potwory w miastach? W MIASTACH, NIE POD NIE NAD NIE OBOK!

Wylansowany 22-04-2009 20:28

Miasta na serverach PvP, jako obszary Non-PvP? Teoretycznie powinno być tak od zawsze, ale...
Jeśli chce Cip Soft zrobić coś takiego, niech najpierw wyeliminuje całkowicie botterów - wtedy owszem.

BialyOleander 22-04-2009 20:42

Świetny pomysł. Pamiętam moje początki w tibi 8 lvl poznaje miasto a tu bum bum 20 lvl 2 hity... Temple. Odstraszyło mnie to na spory czas, a na dodatek Zmniejszy to populacje ludzi na Non-pvp servach ponieważ więcej osób zacznie grać na pvp. Nie będą już musieli się bać śmierci idąc po potiony.

rentonB 22-04-2009 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2528362)
konsekwencja ?

Jesli nie grasz teraz w tibie to na boga, nie zabieraj glosu bo przed takich jak ty mamy takie gowno jak teraz.

Serwery pvp maja ograniczenia w zabijaniu i tak powinno zostac, jak ktos nie chce byc zabijany to niech idzie na non-pvp i niech robia nawet nowe serwery rowniez non-pvp

RailChris 23-04-2009 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Partyraiser
Jestem przeciw, jak ktoś chce być bezpieczny niech gra na non pvp

Exactly! :cygaro:

voyant 23-04-2009 06:08

A ja jestem za! Uwielbiam tibijskie wojny i aktywnie w nich uczestniczę od lat. Lecz nie będzie mi przeszkadzać jak moi przeciwnicy wojenni będą mogli robić np runy bezpiecznie bo to działa w 2 strony. Gdy czasem sobie gram noob charami wkurza mnie jak w środku miasta jestem atakowany gdy spokojnie robię runy. Jestem całkowicie za spokojem w miastach!

Partyraiser 23-04-2009 08:29

Jak to dotyczy też serverów pvp enfo, to chyba ide grać na otsy :o

Zamne 23-04-2009 09:18

zdecydowanie przeciwny. padalem wielokrotnie, lvle czasami odrabiam po 5 razy, ale nadal lubie pk, nawet jak ja jestem zwierzyna łowną :d

najwyraźniej chcą iść w stronę jakich każualowych eMeMO w których pvp nic nie zabiera...

Szefoo 23-04-2009 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Partyraiser (Post 2528738)
Jak to dotyczy też serverów pvp enfo, to chyba ide grać na otsy :o

Noi tutaj masz racje bo juz tez wole grac na otsach ..

Powiedzcie mi po co gracie w tibie?? Po to aby tylko expic? masz z tego jakaś satysfakcje? Większość tibijczykow tylko expi expi expi i to dniami i nocami i poco im to jak oni sie ciesza ze wbijaja tylko lvl. Gdy ja np padnę ne expie co dyzo razy sie tak zdarzało i bylem zdenerwowany ale ja tez duzo razy pkowalem ale to nie powód by odrazu NA SWIECIE PVP USTAWIAC NPVP !! Przecież CIP po to ostawił światy PVP, NPVP, PVP ENFO aby ludzie wybrali taki świat jaki im dopasowywuje..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42.