![]() |
Galerianki.
http://www.megavideo.com/?v=0JDZKSEO
"Galerianki" to krótki, bo trwający trzydzieści minut film opowiadający o życiu nastoletnich gimnazjalistek, które spędzają czas w centrach handlowych szukając facetów, którym oferują usługi seksualne w zamian za pieniądze i inne gadżety. Film ukazuję drogę normalnej dziewczyny do galerianki, ponieważ nie była akceptowana przez środowisko. Polecam obejrzeć, oraz ciekawi mnie - czy ktokolwiek z was spotkał się z tym zjawiskiem w swoim otoczeniu? Nie mówię, że w kręgu swych bliższych znajomych, lecz chociażby w szkole? Czy uważasz, że problem należy nagłaśniać czy bagatelizować i jednocześnie uciszać? Film wywarł na mnie wrażenie, osobiście nie zauważyłem, że takie coś ma miejsce - a jak jest w waszych regionach? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Znam, oglądałem, widziałem. Te co znam oddawały się by "podnieść" swój status społeczny:) Ba, nawet jeden chłopak się znalazł... Piękna mam okolicę: D
@down W prawie każdym kawałku na OCB są te wstawki. Żałuje bo w instrumentalu psują klimat... |
Osobiście nie znam, wiem jednak o takich w niedalekim otoczeniu.
Film oglądałem już dawno, po wyśjciu albumu OSTRego. Tam 'skity' są wzięte z tego filmu, przesłuchaj chociażby kawałek 'Sam to nazwij'. @down to jest wg mnie tzw słowotwórstwo |
O boziu, CP!
Nie spotkałem się z takimi przypadkami wśród nastolatek, a słowo z nazwy tematu pierwszy raz widzę na oczy xd btw. kolesia od oświetlenia w tym filmie zabić to mało ;; |
Cytuj:
@top: nie spotkałem się. |
@up
A chciałbyś, żeby tak twoja córka skończyła? @top Spotkałem się z tym problemem... w gazecie. ;d |
UP.
Jakby ją dobrze wychował to by do tego nie doszło. TOP. Nie spotkałem się. |
Nie spotkałem się, szkoda. ;/
|
Nie spotkałem się.Ogólnie fajny film!
|
Nie mam nic przeciwko- panowie zadowoleni, dziewczyny też, więc w czym problem? Niektórzy są przerażeni, że teraz już gimnazjalistki uprawiają seks itd. Świat idzie naprzód, średnia wieku inicjacji seksualnej ciągle maleje i nie ma co płakać nad młodymi panienkami które chcą dobrze wyglądać ; )
PS We Wrocławiu tego pełno... Galeria Dominikańska, Magnolia, Arkady, Pasaż Grunwaldzki, wystarczy przejść i się rozejrzeć wokół... Film dobry, całkiem realistycznie pokazana sytuacja. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@up Jutro będą to nazywać 'sportem narodowym'. @2xdown Nie, w Szwecji już tak jest. Patrz: http://www.filehurricane.com/photo-viewer/1665 |
Spotkałem sie z takimi 'chetnymi' szmatami. Z tym ze narobilem jej na cale centrum (stary browar) obciachu ze juz sie pewnie nie pokaze tam xD Nie szanuje takich uposledzonych zer. Ale tak patrzac w ogole na dziewczyny lat 90-99 to to pokolenie jakies zjebane jest. Przynajmniej w Poznaniu, z bloków, dzieciaki sa jakies uposledzone. Niewiem czy MTV i inne tv, gazety namieszalo we lbie czy co....
|
Grue, nie mylisz się.U mnie ostatni normalny rocznik to 88, moze 89.. I trafiłeś! TV...
@Shan~ Czyżby tylko Polacy byli takimi dewiantami?: > |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja ogladalem ten filmik kilka miesiecy temat i akurat jakis czas pozniej bylem z kumplami w galerii, zaczepily nas 2 małolaty, które wyraznie szukaly **** do dupy, strasznie sie narzucaly.
Tez tak jakos mi sie wydaje, ze te mlodsze roczniki od 90 wzwyz jakies po****e sa, we wczesniejszych sa takze takie wyjatki, ale w tych pozniejszych to juz jakas plaga. @up A nie probowalbys corce pomoc z tego wyjsc, tylko odrazu powiedzmy po 2 przypadkach, odrazu bys ja skreslil? Myslisz, ze tak latwo wlasne dzieci odtracic? |
imo,bardziej spotykanym przypadkiem są dajki pod dyskotekami
|
Po co jakieś głupie słowotwórstwa, jak mamy komplet słów - chociażby "kurwa".
/care |
Ja widocznie żyję aż na takim zadupiu, że takie "nowości" jeszcze do nas nie dotarły. Niemniej jednak film ciekawy - w głowie się nie mieści co to się porobiło z dzisiejszą młodzieżą (choć sam jestem z rocznika '90, na całe szczęście w swoim otoczeniu nie zauważam takiego zachowania).
|
Cytuj:
|
Widziałem to jakiś czas temu, i muszę powiedzieć, że to się w głowie nie mieści. Aż boje się mieć córkę w przyszłości. U nas coraz więcej takich wyuzdanych czternastek biega, aż strach do jakiejś podejść gdzieś na imprezie, później się okaże że 14 lat miała. Tym starym złamasom bym fiuty poobcinał. Jak tak oglądałem to myślałem, że ta gówniara jednak będzie normalna, bo zarywał do niej ten gość w podobnym wieku, a ta z tym obleśniakiem skończyła :(
|
Cytuj:
@roczniki 90 i młodsze: sam jestem z '91 i w moim towarzystwie takich osób nie ma. W szkole (niezłej) też raczej nie, myślę, że podatność na wpływy telewizji i osiedla jest odwrotnie proporcjonalna do ilorazu inteligencji - jak widzę rano w autobusie takie bydło, które ma puszczalstwo wypisane na twarzy, to wiem pod którą szkołą wysiądzie. Oczywiście wszędzie się ktoś taki trafi, ale z autopsji wiem, że im niższe progi punktowe tym więcej (bo w gimnazjum miałem sporo takich osób). |
ja jestem '92 i w szkole nie spotykam się z czymś takim (może dlatego, że to dość dobre liceum), w swoim środowisku także się z tym nie zetknąłem, ale wiem, że w moim mieście istnieją takie osoby
|
Cytuj:
Fritzl |
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Przyznam, ze niezłe laski ^^
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mam brata rocznik '92, który otwarcie mówi, że jego rocznik czy rok starsi to jest jakieś popapraństwo w porównaniu do tego co w moim roczniku '90. Widzę z waszych wypowiedzi, że różnie to bywa z tą granica wiekową.
Ale wiecie co myślę? Że tak samo jak my nie potrafimy zrozumieć zachowania dzisiejszych dzieci(które za dzieci się chyba nie uważają) tak i one nie rozumieją nas (nie, żebym uważał się za wybitnie dorosłego, ale powiedzmy, że prawie;)). Dokonał się jakiś konkretny i dosyć nagły skok "cywilizacyjny" na naszych oczach... |
Cytuj:
Cytuj:
|
Film interesujący.
Ja sama jestem z '91, jednak z mojego i rok młodszego otoczenia nie znam nikogo takiego. Niestety na moim osiedlu zdarzają się takie przypadki, nawet sporo, głównie w '93+. Gdy taką spotkam mam ochotę coś jej zrobić, bo łatwo mnie wytrącić z równowagi, albo delikatnie chociaż uświadomić do czego takie zachowanie prowadzi. Za szybko chcą dojrzewać, a później będą płakać nad zmarnowanymi najpiękniejszymi latami swojego życia. |
Dla mnie ogóle niepojęte jest, jak takie "dziunie", nie mające za grosz szacunku do samych siebie (i innych) mogą mówić o sobie jako o osobach na poziomie. Trzeba mieć nieźle poprzewracane w główce żeby tak się zachowywać.
|
Największy wpływ ma towarzystwo. Na moich oczach ciche myszki zmieniły się w automaty do lodów. Pare osob liżących sie (bo całowaniem tego nawet nie nazwe) na "melange" (słowotwórstwo by zi0my) to norma.
@Gierubesoen I ma zawsze orgazm. |
A mi to nie przeszkadza, od razu same wsrod siebie robia selekcje na dziwki. Widac czarno na bialym ktora to szmata.
Cytuj:
|
Wyciągaj jednego zdania. To tylko przykład, że towarzystwo ma wpływ. I tak, uważam, że było grzeczniej bo istniał kręgosłup moralny. Mocniejszy niż dziś.
|
Ciekawi mnie jedno - czy dobór aktorek był celowy? Tzn. specjalnie brzydkie były "te złe", żeby zniechęcić ludzi, czy wypadek przy pracy?
@Edit Faceci normalni chociaż, bo jeśli chodzi o babki to raczej skrajne przypadki. @Edit 2 Niestety, wszystko troszkę sztuczne, przynajmniej z mojego punktu widzenia (średnie miasto na połódniu kraju, wam zostawiam ocenę). @Edit 3 Smutne zakończenie =< @Refleksje! Myślę, że jest to zachowanie jak najbardziej naganne i niedopuszczalne. Ojciec był w miare normalny, gdyby matka zachowywała się jak on, a chociaż udawała, to może potoczyłoby się to inaczej. Mimo pozorów rodzeństwo odegrało znaczącą rolę. Na całe szczęście w moim otoczeniu takie przemiany raczej nie przechodzą, a już w bardzo młodym wieku każdy dobiera sobie towarzystwo. Można je oczywiście zmienić w przyszłości, ale raczej nie pociąga to za sobą takich skutków zmiany własnej osobowości. Pomyślcie tylko, niektórzy stali się takimi osobami nieświadomie (zdecydowana większość), a każdy kto jest odrzucany (tymbardziej, że na pewno nie jest to jedna osoba) na pewno pomyśli sobie coś w stylu "Przecież to dziwki, raczej nieciekawe osoby, sama chociaż będę miała czym się pochwalić w przyszłości!", bo przeważnie są to osoby mądre (nie chodzi mi tu na pewno o dobre oceny). Trochę pomieszałem, ale najważniejszy sens raczej został oddany. Przy okazji pisania tego tekstu doszedłem do wniosku, że zbliżone przypadki widzę na codzień, jednak u nas ma to swoje granice. @Edit 4 Pozytywnym akcentem była zmiana jej głosu :D |
No sztuczne, ale o przekaz chodzi, o przekaz!
A co do tematu, to jakoś mam to w dupie (tylko nie rzucajcie pytaniami, co bym zrobił gdyby tak zrobiła moja córka). Imo to chore, ale w sumie jakoś na tym nie cierpicie, nie? Zresztą, wystarczy zadbać o dzieci: Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:19. |