Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Anty-rooking system. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=213436)

Y36NI 13-05-2009 20:11

Anty-rooking system.

To jest mój temat:

http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2604594

Znalazł się on na hunted.pl i zgromadziłem też dużą ilość "signów". Chcę abyście pomogli dostać się mu do "Proposal Rating List". Wystarczy zalogować się na tibia.com i odpisać na mój post "signed" lub jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza "no-signed".

Jestem gotowy na krytykę. (tu i teraz, ewentualnie na tibia.com)

Smerfekk 13-05-2009 20:33

Pomysł dobry.
Zawsze traci się mniej straconego czasu na tę grę,
Signed : )

Gierubesoen 13-05-2009 21:00

Niby fajny pomysł, ale najważniejszym narzędziem do walki z hackowaniem jest rozum i jeśli ktoś go używa to powinien spać spokojnie. A jak ktoś jest głupi- no cóż, żaden system nie ocali jego postaciB)

Nath015 13-05-2009 22:29

SUPER POMYSL. Signed na tibia.com juz jakis czas temu.

Badek1910 13-05-2009 22:44

Uwazam , ze to dobry pomysl.

Arcan 13-05-2009 22:59

Sporo błędów jest na tibia.com, gubisz się trochę w trybach warunkowych i zapominasz czasem o czasowniku. Popraw to lepiej ;)
A tak na temat, pomysł dobry, nawet bardzo, życzę powodzenia w przekonywaniu Cipsoftu.

Y36NI 14-05-2009 07:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2542810)
Sporo błędów jest na tibia.com, gubisz się trochę w trybach warunkowych i zapominasz czasem o czasowniku. Popraw to lepiej ;)
A tak na temat, pomysł dobry, nawet bardzo, życzę powodzenia w przekonywaniu Cipsoftu.

Jak chcesz możesz tu napisać jak powinien poprawnie wyglądać mój tekst, wtedy go poprawie :]

Vil 14-05-2009 11:18

jesli ktos daje sie hacknac to jak najbardziej zasluguje na strate tylu leveli, ile hackerowi bedzie sie chcialo zbic.

Shivek 14-05-2009 13:27

Popieram Vila, lecz sądzę, iż zamiast atniruk syska mogliby dać poradnik na tibii.com: "Jak się zabezpieczyć, wersja dla ułomnych"...
;f

Erverse 14-05-2009 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shivek (Post 2542960)
Popieram Vila, lecz sądzę, iż zamiast atniruk syska mogliby dać poradnik na tibii.com: "Jak się zabezpieczyć, wersja dla ułomnych"...
;f

Takie coś to na forum durexa =d
Hm właściwie to pomysł dobry, nawet najlepszym zdarza się złapać hacka.

Vil 14-05-2009 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shivek (Post 2542960)
;f

zabezpieczac trzba miec sie przed czym, jesli postepujesz zgodnie z regulaminem i nie uzywasz third party software to rownie dobrze mozesz byc niezabezpieczony i nic ci nie grozi.

Fayny 14-05-2009 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2542920)
jesli ktos daje sie hacknac to jak najbardziej zasluguje na strate tylu leveli, ile hackerowi bedzie sie chcialo zbic.

Signed............

piternet 14-05-2009 15:01

Cytuj:

If someone will die more than 5 times in day/lose 10lvls (or something like this), he will banned on 1 day.
Cytuj:

That's my suggestions, i won't change now anything in my post but i think if this system will in game, CIP will choose how that will work.
Eyy, nie kalecz aż tak angielskiego... Okresy warunkowe się kłaniają ;)
A po za tym - a co jak ktoś sam z siebie padnie 5 razy?

Gierubesoen 14-05-2009 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piternet (Post 2543014)

Zrobi sobie przerwę od Tibii na 24 godziny.

Elajven 14-05-2009 15:54

Dobry pomysł, jestem na tak. ;)

Co do nie których, sami korzystacie z kompa? Może wasz brat/siostra czy ktokolwiek coś zrobić na kompie na którym grasz i hack. :>

Liper 14-05-2009 16:24

Cytuj:

Czekam na Twojego hacka .

#topic
Pomysł dobry .

@down
W końcu się doczekasz, nie martw się :)

Vil 14-05-2009 16:26

ja tez czekam, od prawie 7 lat.

Gierubesoen 14-05-2009 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elajven (Post 2543054)
Może wasz brat/siostra czy ktokolwiek coś zrobić na kompie na którym grasz i hack. :>

Jest taka opcja w windowsie jak hasło na konto użytkownika ;d głupotę trzeba karać, w tym wypadku hackerzy są 'katami'

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 2543070)
Czekam na Twojego hacka .

Rotfl. Jeśli ktoś używa mózgu to sie nie doczeka hacka

Y36NI 14-05-2009 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piternet (Post 2543014)
Eyy, nie kalecz aż tak angielskiego... Okresy warunkowe się kłaniają ;)

1. 6? post up (od twojego posta).
2. Prawdopodobnie jak to już było wiele razy powiedziane, będzie można wybrać ilość "dead/day" raz na miesiąc.

Liper 14-05-2009 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2543076)
Rotfl. Jeśli ktoś używa mózgu to sie nie doczeka hacka

bla - bla - bla

Wylansowany 14-05-2009 19:01

Cytuj:

Wkurzyć się można, czytając takie posty - sama boląca prawda w nich napisana.

@topic
Zgadzam się - z jednej strony można wychodzić z takiego założenia jak Vil up. ale patrząc na "politykę" Cip Softu, to lepiej się zgodzić, bo nie ma sensu się sprzeczać.

alienXX 14-05-2009 19:06

W jakim jezyku napisales ta propozycje?

Y36NI 14-05-2009 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alienXX (Post 2543163)
W jakim jezyku napisales ta propozycje?

W Angielskim. Chyba że masz zastrzeżenia co do mojej poprawności to odsyłam cię do moich 2 poprzednich postów ;)

Elajven 14-05-2009 20:25

@Gierubesoen

Jak założysz dla brata/siostry inne konto to również będziesz miał hacka na koncie admina.

Foxium 18-05-2009 11:18

Cytuj:

Niby moderator a takie bzdury wypisuje.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile osob dostalo hacka nie ze swojej winy lecz zaawansowanym sposobom hackerskim, w dzisiejszych czasach sa takie mozliwosci ze zabezpieczenia musialbys auktualniac dzien w dzien a moze i to by nie przynioslo rezultatu, generalnie wystarczy kliknac w jeden zly link, sciagnac jeden zly plik i juz hacker ma dostep do twojego komputera a to tylko jedna z mozliwosci bo takich jest poprostu setki, Dlatego moim zdaniem tibie predzej czy pozniej sie skonczy - albo na banie albo na rooku ;)

Vil 18-05-2009 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foxium (Post 2545714)
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile osob dostalo hacka nie ze swojej winy lecz zaawansowanym sposobom hackerskim, w dzisiejszych czasach sa takie mozliwosci ze zabezpieczenia musialbys auktualniac dzien w dzien a moze i to by nie przynioslo rezultatu, generalnie wystarczy kliknac w jeden zly link, sciagnac jeden zly plik i juz hacker ma dostep do twojego komputera

Ma co nie znaczy, ze jest tego swiadomy i to wykorzysta. To, ze ktos wrzucil KG do jakiegos programiku i poslal gdzies w net nie oznacza od razu ze bedzie zainteresowany twoim plate setem.

Spokojnie mozna zalozyc, ze 99,9% hackow o jakich mowimy w kontekscie Tibii zdarza sie na zyczenie gracza, jako polaczenie braku zabezpieczen (nad ktorym gracz ma kontrole) i nielegalnego oprogramowania naszpikowanego smieciami (nad sciaganiem ktorego rowniez ma kontrole). Dlatego jesli ktos jest tak glupi, zeby spelnic jednoczesnie te 2 warunki - jak najbardziej zasluguje na strate tylu leveli, ile hackerowi bedzie sie chcialo zbic.

DRoN 18-05-2009 12:23

Hah, ja kiedyś miałem pomysł, żeby można było sobie uaktywnić taką opcję (najlepiej tylko dla PACC), że po deadzie przychodzi powiadomienie na komórkę i w tym powiadomieniu masz nowe hasło :D
A nr telefonu zmienia się tak, jak e-mail, czyli 2 tygodnie.

Ale mam wrażenie, że dla Cip to byłoby zbyt złożone.

@ pomysł

Wgm lepiej byłoby to ograniczyć do 3 dead'ów lub dać możliwość wyboru liczby dead'ów/dzień na swoim koncie (okres zmiany - tydzień).

@ Vil

Zostaw tylko kiedyś otwarty dom. Ciekawe czy jak coś zniknie, to będziesz podobnie mówił ;/

Zegar_muminka 18-05-2009 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2543074)
ja tez czekam, od prawie 7 lat.

nie znasz dnia ani godziny

dawid000 18-05-2009 17:06

vil rozumiem ze popierasz hackerstwo?

wiesz, jest mozliwosc wlamania sie do systemu uzywajac adresu ip
a adres ip mozna wylapac przez chociazby rozmowe przez gg
i co, jak ktos zostanie hackniety to jego wina? bo odebral wiadomosc na gg?

czekam z niecierpliwoscia na twoj hack :P

PS. signed

Zokar 18-05-2009 17:37

Może niby pomysł dobry.
Ale ja popieram Vil'a, gracze zasługują na hack'a jeżeli nie używają mózgu. Jeżeli chodzi o rozmowy GG, wątpię żeby hackerzy mieli twój nr GG, no chyba że się nim chwalisz jak idiota. Osobiście nie podaje nr GG, nigdzie chyba że na forach gdzie znam ludzi. Wracając do topicu, wątpię żeby Cipsoft specjalnie dla luda który nie używa swoich mózgów i ściąga nie legalne programy, loguje się na zawalonych syfem stronach, wysyła passy e-mailem do jakiś randomów.
Dla mnie pomysł leży na całej lini.

Vil 18-05-2009 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 2545736)
Zostaw tylko kiedyś otwarty dom. Ciekawe czy jak coś zniknie, to będziesz podobnie mówił ;/

jestem na tyle uwazny, ze nie zostawiam domu otwartego, a jesli kiedys mi sie zdarzy i mnie okradna, to bede miec pretensje do siebie a nie do wytworni zamkow (o to, ze niezamkniete zamki nie chronia przed wlamaniem).

Cytuj:

niby gdzie to napisalem ?

Cytuj:

wiesz, jest mozliwosc wlamania sie do systemu uzywajac adresu ip
a adres ip mozna wylapac przez chociazby rozmowe przez gg
i co, jak ktos zostanie hackniety to jego wina? bo odebral wiadomosc na gg?
dysponujac samym IP i przecietnymi umiejetnosciami mozesz co najwyzej goscia floodowac/ zasymulowac DDoS. Jesli masz narzedzia i umiejetnosci, zeby plantowac backdoor za posrednictwem samego adresu (jesli jest to wogole mozliwe - czego pewien nie jestem), to marnujesz sie grajac w Tibie i hackujac malolatow.

Gierubesoen 18-05-2009 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dawid000 (Post 2545933)

Ty odbierasz to jako hackerstwo, inni mogą odbierać to jako karanie głupoty

Cytuj:

ktos zostanie hackniety bo odebral wiadomosc na gg?

orłem komputerowym nie jestem, ale takie rzeczy to sie filozofom nie śniły : D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elajven (Post 2543220)
@Gierubesoen

Jak założysz dla brata/siostry inne konto to również będziesz miał hacka na koncie admina.

ano, racja, mój błąd. nie zmienia to faktu, że trzeba być naprawde ćwierćmózgiem, żeby "dać się wydymać" młodszemu bratu/siostrze

Cytuj:

czekam z niecierpliwoscia na twoj hack :P

żal Ci dupe sciska, że są ludzie którzy po prostu umieją się zabezpieczyć, a to że Tobie sie nie udało, to koniecznie życzysz im złego, typowa polska mentalność- mi jest źle to on musi też mieć źle _/

dawid000 18-05-2009 21:02

poprostu nietoleruje ze jak ktos ma hacka to dobrze mu tak, nawet najlepsze zabezpieczenia nie chronia przed hackiem, zawsze znajdzie sie ktos kto je zlamie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2546083)
Ty odbierasz to jako hackerstwo, inni mogą odbierać to jako karanie głupoty

ale zrozum ze ktos wlozyl czas zeby cos zdobyc

kto mowi ze ja mialem hacka? no raz mialem ale wtedy newbie bylem, teraz to co innego

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:25.