![]() |
Anty-rooking system.
To jest mój temat:
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2604594 Znalazł się on na hunted.pl i zgromadziłem też dużą ilość "signów". Chcę abyście pomogli dostać się mu do "Proposal Rating List". Wystarczy zalogować się na tibia.com i odpisać na mój post "signed" lub jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza "no-signed". Jestem gotowy na krytykę. (tu i teraz, ewentualnie na tibia.com) |
Pomysł dobry.
Zawsze traci się mniej straconego czasu na tę grę, Signed : ) |
Niby fajny pomysł, ale najważniejszym narzędziem do walki z hackowaniem jest rozum i jeśli ktoś go używa to powinien spać spokojnie. A jak ktoś jest głupi- no cóż, żaden system nie ocali jego postaciB)
|
SUPER POMYSL. Signed na tibia.com juz jakis czas temu.
|
Uwazam , ze to dobry pomysl.
|
Sporo błędów jest na tibia.com, gubisz się trochę w trybach warunkowych i zapominasz czasem o czasowniku. Popraw to lepiej ;)
A tak na temat, pomysł dobry, nawet bardzo, życzę powodzenia w przekonywaniu Cipsoftu. |
Cytuj:
|
jesli ktos daje sie hacknac to jak najbardziej zasluguje na strate tylu leveli, ile hackerowi bedzie sie chcialo zbic.
|
Popieram Vila, lecz sądzę, iż zamiast atniruk syska mogliby dać poradnik na tibii.com: "Jak się zabezpieczyć, wersja dla ułomnych"...
;f |
Cytuj:
Hm właściwie to pomysł dobry, nawet najlepszym zdarza się złapać hacka. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
A po za tym - a co jak ktoś sam z siebie padnie 5 razy? |
Cytuj:
|
Dobry pomysł, jestem na tak. ;)
Co do nie których, sami korzystacie z kompa? Może wasz brat/siostra czy ktokolwiek coś zrobić na kompie na którym grasz i hack. :> |
Cytuj:
#topic Pomysł dobry . @down W końcu się doczekasz, nie martw się :) |
ja tez czekam, od prawie 7 lat.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
2. Prawdopodobnie jak to już było wiele razy powiedziane, będzie można wybrać ilość "dead/day" raz na miesiąc. |
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic Zgadzam się - z jednej strony można wychodzić z takiego założenia jak Vil up. ale patrząc na "politykę" Cip Softu, to lepiej się zgodzić, bo nie ma sensu się sprzeczać. |
W jakim jezyku napisales ta propozycje?
|
Cytuj:
|
@Gierubesoen
Jak założysz dla brata/siostry inne konto to również będziesz miał hacka na koncie admina. |
Cytuj:
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile osob dostalo hacka nie ze swojej winy lecz zaawansowanym sposobom hackerskim, w dzisiejszych czasach sa takie mozliwosci ze zabezpieczenia musialbys auktualniac dzien w dzien a moze i to by nie przynioslo rezultatu, generalnie wystarczy kliknac w jeden zly link, sciagnac jeden zly plik i juz hacker ma dostep do twojego komputera a to tylko jedna z mozliwosci bo takich jest poprostu setki, Dlatego moim zdaniem tibie predzej czy pozniej sie skonczy - albo na banie albo na rooku ;) |
Cytuj:
Spokojnie mozna zalozyc, ze 99,9% hackow o jakich mowimy w kontekscie Tibii zdarza sie na zyczenie gracza, jako polaczenie braku zabezpieczen (nad ktorym gracz ma kontrole) i nielegalnego oprogramowania naszpikowanego smieciami (nad sciaganiem ktorego rowniez ma kontrole). Dlatego jesli ktos jest tak glupi, zeby spelnic jednoczesnie te 2 warunki - jak najbardziej zasluguje na strate tylu leveli, ile hackerowi bedzie sie chcialo zbic. |
Hah, ja kiedyś miałem pomysł, żeby można było sobie uaktywnić taką opcję (najlepiej tylko dla PACC), że po deadzie przychodzi powiadomienie na komórkę i w tym powiadomieniu masz nowe hasło :D
A nr telefonu zmienia się tak, jak e-mail, czyli 2 tygodnie. Ale mam wrażenie, że dla Cip to byłoby zbyt złożone. @ pomysł Wgm lepiej byłoby to ograniczyć do 3 dead'ów lub dać możliwość wyboru liczby dead'ów/dzień na swoim koncie (okres zmiany - tydzień). @ Vil Zostaw tylko kiedyś otwarty dom. Ciekawe czy jak coś zniknie, to będziesz podobnie mówił ;/ |
Cytuj:
|
vil rozumiem ze popierasz hackerstwo?
wiesz, jest mozliwosc wlamania sie do systemu uzywajac adresu ip a adres ip mozna wylapac przez chociazby rozmowe przez gg i co, jak ktos zostanie hackniety to jego wina? bo odebral wiadomosc na gg? czekam z niecierpliwoscia na twoj hack :P PS. signed |
Może niby pomysł dobry.
Ale ja popieram Vil'a, gracze zasługują na hack'a jeżeli nie używają mózgu. Jeżeli chodzi o rozmowy GG, wątpię żeby hackerzy mieli twój nr GG, no chyba że się nim chwalisz jak idiota. Osobiście nie podaje nr GG, nigdzie chyba że na forach gdzie znam ludzi. Wracając do topicu, wątpię żeby Cipsoft specjalnie dla luda który nie używa swoich mózgów i ściąga nie legalne programy, loguje się na zawalonych syfem stronach, wysyła passy e-mailem do jakiś randomów. Dla mnie pomysł leży na całej lini. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
poprostu nietoleruje ze jak ktos ma hacka to dobrze mu tak, nawet najlepsze zabezpieczenia nie chronia przed hackiem, zawsze znajdzie sie ktos kto je zlamie
Cytuj:
kto mowi ze ja mialem hacka? no raz mialem ale wtedy newbie bylem, teraz to co innego |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:25. |