![]() |
Katana oraz Carlin Sword na Rooku
No to tak: mam katanę, ktorą trenię skille. Niestety nie rozumiem jednego. Dlaczego przez katanę skill tak wolno idzie? Drugim charem mam carlin sworda i skill idzie szybciej i lepiej. Lepiej nosić więc Carlin czy Katanę?
|
A nie pomyślałeś, że tamten char ma ma mniejsze skille od twojego? ;>
btw. Od teraz będą polskie znaki! \o/ |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
eee moze ci sie tylko tak wydaje i na prawde leca tak samo :)
albo leca wolniej z katana bo ma wiecej atk. a tak w ogole to leca ci wolniej skill sword i shield czy tylko jedno z nich? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Im więcej wbijesz skilla na rooku, tym wolniej będzie Ci potem rósł skill na mainie i będziesz musiał dłużej trenować i zostało to udowodnione. Dlatego poleca się bić inną bronią niż wychodziło się z rooka. Chcesz trenować sworda? Weź mace i na mainie zacznij od 10...
EDIT: Katana ma więcej ataku, i wykonujesz mniej uderzeń, żeby zabić mobka(1 atk, ale w przeliczeniu na hity zawsze coś daje). |
Popieram, zostało już udowodnione, dlatego na rooku opłaca się nosić 2-ręczną broń (np. cluba, jeśli będziemy trenowali axe czy sword), żeby ani shielding ani fighting nie urósł nawet do 11.
|
Cytuj:
|
A komu skille lecą szybciej (oczywiście od 10): profesji magicznej na Mainie czy charowi na rooku?
|
chyba tak samo dla obu
|
Cytuj:
|
offtop.
Prosze jakiegos moderatora o zamkniecie tematu, robi sie tu spam z byle powodu. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
ekhm, prawie jak prawda:d @temat nie tren na rooku |
Cytuj:
Looknij na sam koniec poradnika... Raven to samo :) |
Heh, gówno prawda nie teoria, w temacie linkowanym wyżej, na drugiej stronie, można przeczytać:
Cytuj:
Cytuj:
|
pozwole sobie przekleic:
Cytuj:
Cytuj:
ad 1: awans z 10 na 11 skilla dla kazdej klasy (jak rowniez dla postaci na rooku) zabiera dokladnie tyle samo czasu. Od tego momentu skill zaczyna wzrastac z rozna szybkoscia okreslona mnoznikiem. I tak dla knighta awans z 11 na 12 zajmuje ok. 110% czasu potrzebnego na awans z 10 na 11, awans z 12 na 13 - 110% czasu potrzebnego na awans na 12 ( czyli 121% czasu potrzebnego na awans na 11) itd. 110% jest liczba orientacyjna, rownie dobrze podstawa moze byc 120%, nie zmienia to sensu formulki zatem awans na skill X ze skilla X-1 zajmuje x*1.1*1.1*1.1*......*1.1, gdzie x= czas potrzebny na pierwszy awans (z 10 na 11). Teraz jesli to wszystko zsumujemy uzyskujemy calkowity czas na wbicie wszystkich skillow az do X. Dla rookgaardu wyglada to nastepujaco: -awans z 10 na 11 - analogicznie jak powyzej. -awans z 11 na 12 - czas w przyblizeniu 1.5 razy dluzszy niz 11->12 dla knighta -awans z 12 na 13 - czas w przyblizeniu 2.2 razy dluzszy niz 12->13 dla knighta -awans z 13 na 14 - ~3.5 razy dluzej niz dla knighta jak sobie to wszystko posumujemy, wychodzi nam w przyblizeniu: -awans z 10 na 14 dla knighta -> 5x czas potrzebny na awans z 10-11 -awans z 10 na 14 dla rookstayera -> 8x-9x czas potrzebny na awans z 10-11. czyli jesli po wyjsciu na main zaczniemy trenowac od 10, skill 14 osiagniemy szybciej niz zrobilismy to na rooku, pytanie: po co, skoro juz mamy 14 skilli w ktorejs klasie broni w momencie wyjscia na main ? Natomiast co do fragmentu ktory pogrubilem, jest to kompletny absurd, nie poparty niczym i wbrew jakiejkolwiek logice. |
@Vil
Szlachetne obliczenia, jedyny problem to to, że dla 98% osób wypowiadających się tu ważna i czytelna będzie jedynie ostatnia linijka (no, nie licząc tej z editem). Argumenty to fajna rzecz, jednak mogą się okazać trochę zbyt skomplikowane : P co więcej: nie wiem, dlaczego ludzie sądzą, że skill mógłby rosnąć z inną prędkością. Przecież to nawet logiczne nie jest w myśl mechaniki gry. |
jak najbardziej logiczne jest to, ze tka nie jest.
Jesli mialby rosnac z inna predkoscia to z jaka ? Taka jak na rooku? Nie, bo czasy potrzebne na kolejne awanse szybko przekroczylyby setki godzin, a wg formulki zrobienie 60 shieldingu to juz czas ponad 10000 godzin. Jakos mi sie nie wydaje zeby cos takiego sie w naturze zdarzylo, wiec mozemy przyjac, ze jest tak, jak podpowiada logika. Reasumujac: jesli tak jak napisal kolega wymeczysz sie przez 3 miesiace trenujac 30 shieldingu na rooku a potem wyjdziesz na main, nastepny awans zajmie ci tyle ile powinien, czyli 11-15 minut. |
chwila, chwila panowie. przecież wyjaśniłem że trenię skille w międzyczasie nabijania do osmego lvla, nie tak dla samych skili. Ile razy mam jeszcze powtarzać?
|
katana ma wiecej ataku wiec szybciej zabijasz moby...
szybciej zabijasz - mniej czasu twoja postac "skiluje" dlatego ta roznica z dobijania lvl ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:42. |