![]() |
Michael Jackson nie żyje
Chyba odpowiedni dział, yy?
Michael Jackson nie żyje. Umarł w wieku 50 lat - podał portal TMZ.com. “Po południu doszło u Michaela do zatrzymania akcji serca, której nie udało się przywrócić. Gdy zjawili sie przy nim lekarze, jego puls nie był już wyczuwalny” - podaje serwis TMZ. Wcześniej “Los Angeles Times” informował, że Jackson trafił do szpitala. Przywieźli go tam ratownicy, którzy znaleźli nieprzytomnego muzyka w jego posiadłości. Nie oddychał. Tego lata 50-letni Michael Jackson miał powrócić na scenę, by dać dziesiątki koncertów. Bilety na 50 londyńskich występów rozeszły się w mgnieniu oka. Źródło: yy a może lepiej nie bo będzie, że sponsoring?:p |
jeden z niewielu muzykow, ktorego srsly mi szkoda.
|
My cherie amour lovely as a summer day
My cherie amour distant as the Milky Way .... |
Po śmierci Elvisa to kolejna największa strata świata muzyki... :(
|
może podejmował nieodpowiedzialne decyzje, ale za to co zrobił należy chyba się porządny bukiet kwiatków : d.
|
Szkoda, lubiłem Go i jego muzykę ;/
Moonwalk. |
Przy większości z jego kawałków, aż ciarki przechodziły mi po plecach. Nie wiem czy z tymi dziećmi to była prawda... wg. mnie nie i w to będę wierzył.[*]
|
W Amerykanskiej TV podaja/podawali raczej że jeszcze żyje
|
Na YT już wszystkie jego filmiki mają po 25 stron spammu świeczek.
|
Szkoda, wielka strata dla świata muzyki.
|
Słyszałem, że resnie się w LA, dawajcie pod temple to go skombujemy! xD
Cytuj:
|
^
Może nie tyle stan konta, co dorobek muzyczny? |
I tak ile dobra uczynił, i to że zmienił rynek muzyczny i może to że ludzie mieli się z czego cieszyć słuchając jego muzyki i patrząc na jego ruchy, i za Moonwalk? Jest wiele więcej dlaczego.
On po prostu był żywą legendą, a jak żywa legenda umiera to coś więcej niż normalna śmierć. Śmierć legendy. |
"People always told me
Be careful what you do" Michael Jackson - billy jean RIP. |
Kojarzę go, ale jakoś niezbyt wiele o nim wiedziałem.
|
Cytuj:
I pamiętaj - Nie oceniaj ludzi po stanie konta tak jak to robisz. Polecam zobaczyć ten link, bbc live http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8119951.stm Pod szpitalem już tłum ludzi... |
Albo mi się wydaje, albo jestem jednym z niewielu osób, których jakoś to nierusza. Ot zwykły człowiek, który coś tam kiedyś tam zrobił przedwcześnie umarł. Już większą tragedią była śmierć Jana Pawła II, niż jego, a z tego co pamiętam to (chyba) tematu nie było.
Zresztą, minie tydzień i wszyscy zapomną/zajmą się swoimi sprawami. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cóż ja mogę powiedzieć. Niech odpoczywa w spokoju.
Nie szanuję natomiast bandy idiotów, która to musi wyrazić swoje niezadowolenia z tego, że ktoś inny wyraża szacunek zmarłej osobie. Widocznie aż tak ich to kole w oczy... |
Szczerze, to mnie też jakoś to specjalnie nie rusza. Może i grał dobrą muzyke, ale przecież nie on jeden. Blame me.
PS: Ta śmierć to na pewno oficjalnie potwierdzona ?:D |
@up: tak, oficjalnie przez koronera miasta Los Angeles.
@Vasudanin: a ja mam coś całkiem innego, nigdy nie byłem wielkim fanem Michaela, na kompie mam raptem 4-5 kawałków a czuję się jakoś dziwnie -.-" |
Ostatnie lata przecież już nic nie tworzył a i tak było o nim słychać, w większości za sprawą procesu, na którego końcu został uniewinniony. Myślałem, że da jeszcze rade wystąpić kilka razy, ale cóż... bynajmniej nie zginął w niewyjaśnionych okolicznościach.
|
Swoją drogą - mam nadzieje, że nasza-klasa wykupiła kilka dodatkowych tarabajtowych dysków na fotki naszego KRULA : d
|
Cytuj:
Jakoś mnie to specjalnie nie rusza. Trzeba było zakładać o tym temat? Na onecie nie szło tego zostawić? Jak mój pies zdechnie, też mam temat założyć? Co do świeczek - żałosne... |
@UP
No mnie też to specjalnie nie rusza, Koleś z początku całkiem niezłą muze zapodawał, ale potem miał jakieś jazdy... ale może uszanuj to, że ktoś, (jak założyciel tematu na przykład) może być jego fanem, a sprawa ze ś.p. Karolem Wojtyłą jest raczej zbyt poważna żeby pisano o niej na tym forum. A ktoś zna może przyczynę dokładną? Ja słyszałem że to krążenie mu wysiadło |
Cytuj:
Teraz słucham zupełnie innej muzyki, ale kiedyś, jak byłem mały widziałem często jego teledyski. Jak na tamte czasy śpiewał hm... 'inaczej niż inni'. Kolega zza ściany męczył jego kasetę chyba co drugi dzień. I te niezapomniane ruchy. |
Cytuj:
|
Teraz tydzień minie zanim ta sprawa ucichnie.
|
Imho byl, jest i bedzie legenda. Jego ruchy byly nowa era w tancu. Mam prawie wszystkie jego piosenki na komputerze. Szczerze, to kiedy sie o tym dowiedzialem, az mnie zatkalo. Szkoda mi go. Niedlugo mial rozpoczac nowa trase koncertowa, az do marca 2010 roku...
|
moj idol od czasow dziecinstwa. jego muzyka pomagala mi przezyc najgorsze chwile.czuje jakby jakas czastka mojej duszy wyparowala. nie moge w to uwierzyc.
|
Nie spodziewałem się że tak szybko odejdzie. Mógł jeszcze przeżyć połowę tego co przeżył. Ale jak widać, teraz była jego kolej. Zostawił po sobie coś, czego nie da się zapomnieć, ominąć. Jego muzyka była czymś, z czym każdy mógł się utożsamić. Ale legenda nigdy nie umiera.
K.Jay |
Cytuj:
Cytuj:
@top. Cóż. Ludzie przychodzą i odchodzą, naturalna kolej rzeczy. Następna legenda wkroczy na scenę muzyczną zaraz po nim. @down: Zmieniły oblicze świata? Looool. Chyba pokaźność ich portfeli. |
Cytuj:
Spoczywaj w pokoju[*], Jackson dołączył do reszty legendarnych muzyków takich jak Elvis,Marley itp itd. którzy pragnęli aby słowa swych piosenek zmieniły oblicze świata. |
Cytuj:
Mnie jest smutno, bo lata '80 to muzyka, którą nawet "trawię" i lubiłem jego, więc szkoda, tym bardziej, że przed samą trasą koncertową :( |
Cóż, żywy czy nieżywy i tak jest legendą.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co do tematu: mnie jego śmierć nie poruszyła zbyt mocno. Jego twórczości słuchałem sporadycznie, jednak wiem czego dokonał dla świata muzyki i szanuję to. |
Cytuj:
@top Też go zbytnio nie lubiłem, ale zawsze mi imponował jego "Moonwalk". Spoczywaj w pokoju. |
Cytuj:
Zwisają mi jako tako osiągnięcia tej jednostki. Czymże różni się od tych ludzi, którzy dziennie giną? Statusem? Tfu. Wiesz, może jestem chamem, ale śmieję się z tego pokazywania żałoby w internecie. Cytuj:
No i jego solo zespół się rozpadł. |
Wielka starta dla świata muzyki;( a dziś miała się odbyć seria jego koncetów... w te wakacje miał również odwiedzić Polskę;/ byłem, jestem i będę jego wielkim fanem!! Oby w zaświatach odnalazł spokój.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:47. |