![]() |
War System - najważniejsze informacje.
Co prawda jest taki temat, jednak ja postanowiłem trochę przetranslatować wszystko na PL, zmienić formę i pozostawić tylko istotne informacje, bez zbędnych dupereli, tak trochę po mojemu. Jak pisze Craban, CipSoft zastanawia się nad wprowadzeniem systemu wojen.
Główne założenie systemu: CipSoft pracuje nad ulepszeniem systemu wojen, który chcą wprowadzić wraz z jesienną łatką. Póki co, wszystkie założenia, na które wpadli chcą poddać dyskusji aby sprawdzić co sądzą gracze i ewentualnie wyciągnąć nowe, konkretne pomysły. Podstawowe warunki "war mode": Stronami w wojnie są oficjalnie założone gildie. Nikt, kto nie chce uczestniczyć w wojnie nie będzie musiał tego robić na siłę. Zabijanie ludzi prowadzących wojne nie będzie karane unjustami. Wprowadzony zostanie bank gildii, którym zarządzał będzie lider. Deklaracja wojny: Deklaracja odbywa się za pomocą interfejsu gildii na tibia.com. Jedna gildia może prowadzić max 5 wojen. Podczas deklaracji wojny lider musi być offline (względy techniczne, pobieranie kasy w grze itp). Długość wojny może trwać między 7 a 360 dni. Fraglimit może zostać wybrany między 10 a 1000. Prócz uśmiercania przeciwników, wojny mogą toczyć się również o pieniądze, a maksymalna stawka to 2 miliardy gp (2 KKK). Lider gildii, którą wyzywamy może zmienić warunki wojny i wysłać zapytanie do przeciwnego. W przypadku akceptacji wojny, wraz z serwer save pobrana zostanie suma zakładu, +1k prowizji, a podczas samej wojny skład gildii może się zmieniać. Zasady wojny: Wszyscy członkowie gildii będą zaznaczeni odpowiednim symbolem, które są 3, w zależności od tego, czy dany gracz jest z nami w wojnie, przeciwko nam itp. Atakowanie, czy zabijanie własnych memebrów gildii będzie traktowane jako atak w party czyli nie będzie powodował PZ. Zabijanie wroga z przeciwnej gildii zaś będzie. Poza wojną zwyczajny system czaszek będzie nadal aktualny. Jeżeli prowadzimy wojne z dwoma gildiami, no i zabiją nas członkowie dwu lub więcej, frag na nas zostanie dołączony do każdej z gildii. Jeżeli limit fragów zostanie osiągnięty, to kolejne zabicia przestaną być naliczane i dana gildia wygrywa, jednak zabicia na przeciwniku do czasu serwer save wciąż nie będą "nagradzane" unjustami. Jak wojna może się zakończyć: 1. Przez zdobycie określonej liczby fragów. 2. Jeżeli minie czas, w tym wypadku decyduje to, kto zdobył więcej fragów. 3. Poprzez poddanie się. Po wygraniu pieniądze uznane w zakładzie zostaną przesłane, a zwycięzka gildia otrzyma "war points', przegrana zaś je straci. W przypadku remisu, pieniądze wrócą do właścicieli, tak samo jak war points. Motywacja do prowadzenia wojen, czyli ranking: Zostaną wprowadzone war pointsy, oraz statystyki dla gildii prowadzących wojny. Gildie otrzymują punkty za wygraną i tracą za przegraną. Gildia zdobędzie więcej punktów, jeżeli przeciwna ma ich więcej, oraz zdobędzie mniej, jeżeli przeciwna ma ich mniej. W przypadku rozwiązania gildii wszystkie punkty i statystyki przepadną, a po jej odnowieniu wszystko startuje od zera. Uwzględnione typy serwerów: System wojen ma być wprowadzony na wszystkich typach serwerów. Na non-pvp, pvp, oraz pvp-e. Przy końcu CipSoft wyjaśnia, że wszystkie te punkty są wynikiem przeczytania przez zespół całej masy tematów i wysłuchania opinii graczy. Co więcej, czekają oni na dalsze, konstruktywne opinie, które mogą wpłynąć na zmiany planów. |
War mode sam w sobie może i by zdał egzamin. Poza n-pvp..; /
@down Czytanie ze zrozumieniem. Jestem jak najbardziej przeciw war mode na non-pvp. |
Co za debilizm. Po prostu.
@up No i co z tego że poza n-pvp? A po co Ci war na n-pvp? Chyba noob pvp jest od tego aby się NIE ZABIJAĆ, tak mi się zawsze zdawało. |
Moim zdaniem to jest coś, co NIE MOŻE ZASZKODZIĆ, jedynie pomóc. Na gracza, który nie będzie chciał z tego korzystać i tak nie ma absolutnie żadnego wpływu. CipSoft zauważył, że jednak dużo graczy siedzi w tibii jedynie dla warów, no i postanowił wydać jakąś alternatywę do systemu czarnych czaszek.
@down Ok : P |
Cytuj:
Ja piszę On pisze. Wszystko dobrze, gdyby nie non-pvp. Trzeba to zmienić i wypowiedzieć się przeciwko takiemu obrotowi tej sprawy. Chcieli non-pvp to niech mają non-pvp, a nie non-pvp z elementami pvp... Cytuj:
|
@up
Craban wspomnial takze o tym, ze nazwa non-pvp sie zmieni na inna, bardziej stosowna ;P wiec nie bedzie wiecej noob-pvp |
Guild Wars-PvP?
Ciekawe, nawet bardzo. Wreszcie coś dla tych, których odstrasza e-pvp (przypadkowi h-lvle szukajacy p setow), pvp (hunted 4eva, rsy, a teraz nawet czarne), n-pvp (brak czegokolwiek). Jest jeszcze jeden problem - przeludnienie takich serwerów wzrośnie pewnie dwukrotnie... |
Cytuj:
@downdown Jestem jestem. |
Cipsy od paru lat zabierają to co uwielbiałem w tej grze - najpierw celowanie z run, potem ograniczenie lvl na runy dodali, a na koniec spieprzyli komfortowo pvp - próbując je zastąpić gównem w ładnym opakowaniu. Racja, szerzyło się pa, ale zamiast dobijać serwery pvp z powodu żalących się noobków powinni dodać parę serwów noob-pvp, i byłbym spokój, a teraz wprowadzają nie wiadomo co.
Dobrze to nie spieprzy zbytnio mechaniki gry. @macko121 & Gelt Sorka, źle zrozumiałem, mój błąd. To przez te antybiotyki;D |
Cytuj:
Nie jesteś hardkorem. @Edit Nie weszłeś, sprzedaj koszulkę! |
Teraz to każdy będzie mógł trenować na non pvp... Wystarczą 2 zaprzyjaźnione gildie oraz monki ,a o skille zadba za nas bot.
|
No I Zajebiscie Ze Cos Bedzie Sie Dzialo Na N-pvp ;d
|
Gram na serverze non-pvp czasami zaluje ze go wybralem , nie moge nikogo pkowac i to jest moim zdaniem chujowe (sam sobie jestem winny) ale pomysl z tymi warami na non-pvp (ogolnie wszystkich servach) mi siepodoba
moze zmieni to monotonne nastawienie do gry wiekrzosci z nas logam ->hunce ->wbijam lvl ->ide spac. Mowcie co chcecie ale mi i innym tzw 'noob-pvp' spodobalby sie taki patch |
Cytuj:
|
Tylko 1 małe zastrzeżenie 2kkk to u nas 2 miliardy
|
coz jak dla mnie swietny pomysl ;]
|
Cytuj:
Ponieważ wtedy serwery Non-Pvp stały by się lepszymi serwerami niż Pvp. Czemu? A no proste. Serwer na którym można toczyć wojny kiedy się tego chce, jak ma się dość można odejść, i możliwość expienia bez możliwości śmierci = serwer idealny. Pierwszy raz w Tibii szanse mogą się odwrócić i to teraz słynne Noob-Pvp staną się lepszymi serwerami. |
1 SMIERDZI WOWEM !
2 smierdzi gownem 3 ta gra kiedys nie miala zasad i ograniczen i dlatego byla zajebista. |
Cytuj:
|
^
nie gram glupcze. idz poexpic moze teraz ci sie rece trzasc nie beda ze cie zabija ;(. |
Jak lider przegranej gildi nie bedzie mogl wyrzucac czlonkow zeby wymigac sie od kary = jak na dzisiejsze czasy ok...
|
Cytuj:
A Non-Pvp gram z wyboru, nie strachu przed PK. Imo szkoda gadać z takim marnym prowokatorem (jak sam nick wskazuje). Marnym. :baby: |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
przeczytaj 10 razy bo wiecej ci nie odpisze. |
Cytuj:
|
Czy tego chcecie, czy nie, Cipsoft naśladuje trochę Blizzarda. W WoWie są servery normal (nonpvp), ale na battlegroundy można chodzić, w Tibii będzie podobnie, tylko że zamiast bg będą gw.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
100% agree. |
I bardzo dobrze. Jedyne czego się obawiam, to ew. problemów po wprowadzeniu tego. Jak mówił Erhion, światy Non-PvP staną się lepsze od zwykłych PvP, a jest ich tylko 14 (?), porównując z PvP - 52(?). Będzie nas czekało w takim wypadku łączenie starych serverów, czy powstanie nowych Non-PvP.
Btw. System bardzo dobry. Wreszcie na Non-PvP będzie można załatwiać sprawy starym, najlepszym sposobem, tzn. "W mordę mu!". Statystyki będą dodawały smaczku. Tak, jak mówił Ryba, zaszkodzić nie może. |
Idę o zakład że na non pvp tego nie bedzie.
|
Proszę nie róbcie nam tego...
Teraz już nie będzie strachu przed RS'ami itd... Lepiej niech zmniejszą liczbę osób dostających fraga chociaż do 5, a nie wprowadzają takie coś ; x. Jeszcze to, że chcą to wprowadzić na Non-PvP to masakra ; x. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
myliłem się... @ topic: Dzisiaj grałem pierwszy raz od maja w Tibię. Kolejne i kolejne update niszczą ją coraz bardziej. A co najśmieszniejsze, w 2 miesiące na serwerze jest kilka nowych postaci na 100 poziomie doświadczenia. System ten nie przejdzie, szczególnie na non-PvP, bo nie będzie można ubijać noobcharów co blokować drogę będą. : ) |
Nie zapominajcie, że druga gildia musi też zgodzić się na wojnę. Żaden idiota nie zgodzi się na to, jeśli nie ma jako takich szans. Więc nie będzie free pk. Jaki problem?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jak chcą zabawy to niech idą na pvp albo pvp-e. Tam można i expić i walczyć. Pomysł uważam dalej za idiotyczny. |
Cytuj:
Swoją drogą nie używa się takiego skrótu, k = kilo po prostu, tak samo jak chcesz napisac milion (po twojemu 1kk) to piszesz 1M = 1 mega TAK, czepiam się. edit A, nie zauważyłem, że ktoś już to napisał przede mną |
Cytuj:
Cytuj:
|
@Gelt
Na Non-PvP będzie możliwość tylko wojen między dwoma gildiami. Nie będzie czegoś w stylu PK, bo wtedy, owszem, byłoby to bez sensu. Tak przeciętny gracz będzie żył spokojnie, a gildie będzie mogły załatwiać sprawy między sobą. Wg mnie to dobrze. |
podobno mieli zmniejszyc PA.
na ob spoko luz bez fragow, z pozniej sciagac pajmenty z 50 lvl na blessy. :confused: cipsoft sie gubi we wlasnych pomyslach. jesli wprowadza to na npvp beda tam fajne battle, z ue np. :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:37. |