Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Serwer] 142 EK i 78 EK bots die Harmonia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219826)

Sir Insectx 19-08-2009 12:17

142 EK i 78 EK bots die Harmonia

142 EK :)

http://www.speed.yshare.com/data/922...20ek%20ded.cam

78 EK :)

http://www.speed.yshare.com/data/657...8/botded78.cam

Endżoj

NoToTak 19-08-2009 12:41

Nuuuuuuuuudaaaaaaa

Sir Insectx 19-08-2009 12:52

każde zabijanie botów jest nudne ale liczy sie frag :D

Vasth 19-08-2009 13:05

Wyolbrzymieniem jest nazywac to fragiem.

Lexii 19-08-2009 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jem_rzaruwki (Post 2628290)
non-pvp bleeeeeeeeeeeeeeee, powinni was pobanowac za zabijanie ich smiecie

Już, ulżyło Ci ? :/ ...

D4n1 19-08-2009 19:00

ale jak by na to nie patrzeć to zabić na non pvp jest znacznie trudniej niż na pvp które ogranicza się do duzego teamu i trzymaniu spoconego palca na hot key...

Miszczu 19-08-2009 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez D4n1 (Post 2628496)
ale jak by na to nie patrzeć to zabić na non pvp jest znacznie trudniej niż na pvp które ogranicza się do duzego teamu i trzymaniu spoconego palca na hot key...

Typowe myślenie gracza z non-pvp ,duży team i hot keye to jednak nie wszystko , mimo tego ,że cip-soft usilnie próbuje zabić system pvp w tibii to jak na razie jeszcze troche inteligencji i sprytu cały czas jest wymagane.

mezowski86 19-08-2009 20:53

U mnie na servie dobrych graczy poznaje się właśnie po pvp czy umieją walczyć czy są tchórzami. Większość osób które ja znam i nie radziły sobie na pvp (nie mogły przebić się przez 30lv) gra na non-pvp i ma teraz lv 150+. Dla mnie gracze z non-pvp reprezentują słabszy poziom.

ps. osobiście uważam, że servery pvp-enfo są dla bardzo dobrych graczy, normal pvp dla przeciętnych, a non-pvp dla słabych graczy którzy nie poradziliby sobie na pvp.

NoToTak 20-08-2009 08:48

@up
Nie zgadzam sie z tym, bo kazdy gra tam gdzie chce i jak chce i nie oznacza to, ze maja slabsze pvp, jezeli graja na non-pvp. Jednak frag to frag a nie ubijanie bota na non-pvp.

mezowski86 20-08-2009 10:57

Masz rację. Każdy gra gdzie chcę. Jednak jak wytłumaczysz fakt, że ludzie którzy na pvp nie mogli wyjść poza 30lv i poddali się na nonpvp mają 150lv+?

Kup.Se.Musk 20-08-2009 11:31

A ja uważam, że każdy to nieoszlifowany diament i basta na temat serwerów : )

Eklezjastyk 20-08-2009 12:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mezowski86 (Post 2628910)
Masz rację. Każdy gra gdzie chcę. Jednak jak wytłumaczysz fakt, że ludzie którzy na pvp nie mogli wyjść poza 30lv i poddali się na nonpvp mają 150lv+?

wole byc swoim panem dla samego siebie na non pvp niz sluchac sie jak 99/100 ludzi na serverze pvp 'grupy trzymajacej wladze' - przyklad, FURORA.

Fakt ten wytlumacze ci tak, ze niektorzy maja troche honoru i nie bede sie plaszczyc przed jakimis pacjentami z 300 lvlem na pvp i pojda sie pobawic na non pvp,

ta, teraz ty dodaj swoje elokwencje

Tentotrix 20-08-2009 12:57

kiedyś byłem przeciwnikiem npvp , ale obecnie ta granica się zatarła, bo tak na prawdę PVP w tibi już nie istnieje...tibia jako gra , przynajmniej dla mnie , umarła i już nigdy nie wstanie...a szczególnie jej najlepsza część - zabijanie innych graczy.

mezowski86 20-08-2009 13:20

Masz rację, chociaż namiastka pvp pozostała. A takich emocji jak zabicie dużego lvla nie da ci wbicie 50lvli na nonpvp

NoToTak 20-08-2009 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eklezjastyk (Post 2629011)
wole byc swoim panem dla samego siebie na non pvp niz sluchac sie jak 99/100 ludzi na serverze pvp 'grupy trzymajacej wladze' - przyklad, FURORA.

Fakt ten wytlumacze ci tak, ze niektorzy maja troche honoru i nie bede sie plaszczyc przed jakimis pacjentami z 300 lvlem na pvp i pojda sie pobawic na non pvp,

ta, teraz ty dodaj swoje elokwencje

No niestety ja plaszczyc sie nie bede, bo nie mam takiej mozliwosci, gdyz nie gram juz blisko 2 lata. Zagladam jedynie na forum i mowie(pisze) to co mysle. Ta gra sie bardzo zmienila. Kiedys wbicie 100lvla to bylo jakies osiagniecie(w skali gry), teraz kazdy moze wbic ten poziom. Wsytarczy, ze jedynie zaniedba swoje zycie w rl. Taki offtop.

@topic
Nie uwazam, ze osoby grajace na non-pvp nie posiadaja dobrego pvp. Pokazuja wielokrotnie na testach, ze potrafia czasem i o wiele wiecej niz te osoby, ktore na codzien graja na pvp. Jednak porownywanie 'fraga' na non-pvp z fragiem na pvp jest moim zdaniem zalosne. Nie umniejszajac tym, ktorzy graja na non-pvp.

-Xrn- 20-08-2009 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NoToTak (Post 2629052)
No niestety ja plaszczyc sie nie bede, bo nie mam takiej mozliwosci, gdyz nie gram juz blisko 2 lata. Zagladam jedynie na forum i mowie(pisze) to co mysle. Ta gra sie bardzo zmienila. Kiedys wbicie 100lvla to bylo jakies osiagniecie(w skali gry), teraz kazdy moze wbic ten poziom. Wsytarczy, ze jedynie zaniedba swoje zycie w rl. Taki offtop.

@topic
Nie uwazam, ze osoby grajace na non-pvp nie posiadaja dobrego pvp. Pokazuja wielokrotnie na testach, ze potrafia czasem i o wiele wiecej niz te osoby, ktore na codzien graja na pvp. Jednak porownywanie 'fraga' na non-pvp z fragiem na pvp jest moim zdaniem zalosne. Nie umniejszajac tym, ktorzy graja na non-pvp.

Racja w 100%.

@Co do filmu:
Nic ciekawego, nuda, ale chociaz 2 botki mniej na spawnach.

Dukey 21-08-2009 11:21

@up
Wiesz czemu nie gram na PvP? Bo jest do dupy. Poprostu wbijasz ten 8 level, męczysz się i podchodzi jakiś noobek 20 lvl i zabija Cię dla zabawy. Chce Ci się potem grać? A na N(00b)on-PvP, nie wszyscy to są nooby, poprostu czują się bezkarni, ale kij im w dziąsło - grać się da :s

Hadugg 21-08-2009 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mezowski86 (Post 2628568)
U mnie na servie dobrych graczy poznaje się właśnie po pvp czy umieją walczyć czy są tchórzami. Większość osób które ja znam i nie radziły sobie na pvp (nie mogły przebić się przez 30lv) gra na non-pvp i ma teraz lv 150+. Dla mnie gracze z non-pvp reprezentują słabszy poziom.

ps. osobiście uważam, że servery pvp-enfo są dla bardzo dobrych graczy, normal pvp dla przeciętnych, a non-pvp dla słabych graczy którzy nie poradziliby sobie na pvp.

Aha czyli ty uwazasz, ze jezeli 8lv na pvp enfo wyjdzie z dp i splynie na hita, po czym zfrustrowany zalozy chara na no-pvp - jest zlym graczem, niezaleznie od sposobu jego gry.

Oczywiscie ja nie neguje tego ze do pvp trzeba troche sprytu i trzezwego myslenia, ale zabijanie botow (tylko botow) na pvp jest moim zdaniem w porzadku i nie tak latwo owego zabic. Ale z drugiej strony nie rozumiem co 110ek widzi w trapowaniu 20paladyna na guardach.

NoToTak 21-08-2009 11:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dukey (Post 2629877)
Wiesz czemu nie gram na PvP? Bo jest do dupy. Poprostu wbijasz ten 8 level, męczysz się i podchodzi jakiś noobek 20 lvl i zabija Cię dla zabawy. Chce Ci się potem grać? A na N(00b)on-PvP, nie wszyscy to są nooby, poprostu czują się bezkarni, ale kij im w dziąsło - grać się da :s

I tak latwo sie poddajesz? Widac wytrwaly jestes, jezeli raz padniesz i juz zmieniasz swiat na taki na, ktorym ciezej bedzie Cie ubic.

Dukey 21-08-2009 11:58

@up
Nie, że zmieniam świat, dla mnie to tylko gra, ale tracisz np. BoHy i nie masz chęci do dalszej gry :S

Akkorin 21-08-2009 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tentotrix (Post 2629017)
kiedyś byłem przeciwnikiem npvp , ale obecnie ta granica się zatarła, bo tak na prawdę PVP w tibi już nie istnieje...tibia jako gra , przynajmniej dla mnie , umarła i już nigdy nie wstanie...a szczególnie jej najlepsza część - zabijanie innych graczy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mezowski86 (Post 2629031)
Masz rację, chociaż namiastka pvp pozostała. A takich emocji jak zabicie dużego lvla nie da ci wbicie 50lvli na nonpvp

Wtf? Z jakiejś innej epoki jesteście? Pvp istnieje i ma się dobrze.

NoToTak 21-08-2009 12:02

@2up

Tak to juz jest. Raz na wozie, a raz pod. Tylko nie warto tak od razu sie poddawac i zmieniac serwer. Nie wazne ile razy upadniesz, wazne ile razy wstaniesz. Jezeli ktos Cie ubil, to powinno Cie to zmotywowac, abys Ty go kiedys tez dopadl.

mezowski86 21-08-2009 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akkorin (Post 2629912)
Wtf? Z jakiejś innej epoki jesteście? Pvp istnieje i ma się dobrze.

Pvp ma się dobrze? W tibii nastał pokój;-) bo nie ma sensu zabijać jak każdy unjustifa łapie. Solo też nikogo umiejącego grac nie zabijesz, nawet druida 20lv który ucieknie na schody. A spróbuj tylko rzucić fielda pod schodek, te noobki tylko na to czekają i ci wejdzie kilka noobów na fielda i masz red skulla. Żal...

Akkorin 21-08-2009 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mezowski86 (Post 2629926)
Pvp ma się dobrze? W tibii nastał pokój;-) bo nie ma sensu zabijać jak każdy unjustifa łapie. Solo też nikogo umiejącego grac nie zabijesz, nawet druida 20lv który ucieknie na schody. A spróbuj tylko rzucić fielda pod schodek, te noobki tylko na to czekają i ci wejdzie kilka noobów na fielda i masz red skulla. Żal...

W grze, w której śmierć jest tak dużym ciosem trzeba zapobiec random killingowi. Wciąż możesz walczyć bez kłopotów w party, wypowiadać innym gildią wojny, ale atakowanie niewinnej osoby powinno być surowiej karane niż było do tej pory, tym bardziej w czasach kiedy każdy ma po 10 pk charów właśnie do bicia random- gdy jeden ma black skull to startuje następny. To był ze strony CipSoftu wielki krok by wyludnić trochę światy non-pvp, bo jak sami mówiliście- ktoś padnie na 8 lvl po wyjściu z temple, to od razu rezygnuje z serwera pvp.
A co do tego rzucania fieldów- to takie coś nie było zawsze możliwe?

NoToTak 21-08-2009 13:36

@up
Tak 'swietny' krok ze strony Cipsoftu. Widac, ze wszystkim sie to spodobalo. W Tibie gra 50% mniej osob...

Akkorin 21-08-2009 13:46

Bo 50% tibijczyków siedzi na tym forum. Tak- tylko tutaj jest narzekanie co update, inni potrafią dostrzec, że niektóre zmiany są niezbędne, nawet jeżeli bardzo zmienią Tibię, na taką do której nie są przyzwyczajeni. Jedynie tutaj panuje dziwna moda na chwalenie "starej Tibii" (w większości mówiąc o wersjach, o których nie ma się pojęcia) i kurczowe trzymanie się dawnych przyzwyczajeń.

mezowski86 21-08-2009 13:55

Akkorin: bullshit. Jak wypowiesz innej gildii wojne? Po upie możliwe, że się będzie dało, ale co jeśli inne gildie nie będą grały fair i nie zaakceptują? Fieldy ofkoz nie zmieniły się, tyle że wcześniej można było solo zabić 20lv, a teraz przez wprowadzenie opóźnienia 2sec stairhooping już nikogo nie zabijesz...

NoToTak 21-08-2009 14:03

@Akkorin
Potrzebne zmiany. Hehe. Przynosza im zyski widac golym okiem. Juz musza wprowadzic takie cos jak przenoszenie postaci po serwerach, aby znowu troche 'grosza' im do kieszenie wpadlo. Widza, ze po prostu ludzie zaczynaja odchodzic od tej gry. Wszystko zaczelo sie wtedy kiedy zostaly wprowadzone hotkeye oraz klimat tej gry. Widocznie nie grales na tyle dlugo, aby zrozumiec to co pisza inni na temat dawnych wersji tej gry.

Akkorin 21-08-2009 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NoToTak (Post 2630009)
Przynosza im zyski widac golym okiem.

No tak, zapomniałem że CipSoft to organizacja charytatywna. Ty też pewnie w przyszłości będziesz pracował za darmo.
Cytuj:

Juz musza wprowadzic takie cos jak przenoszenie postaci po serwerach
Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że to gracze zaproponowali transfer postaci i że większość graczy napisała na tibia.com, że jest za wprowadzeniem tego? W wielu MMO taki transfer jest możliwy i nikomu nie przeszkadza.
Cytuj:

Wszystko zaczelo sie wtedy kiedy zostaly wprowadzone hotkeye
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...6&postcount=31
Cytuj:

Widocznie nie grales na tyle dlugo, aby zrozumiec to co pisza inni na temat dawnych wersji tej gry.
Wydaje mi się, że 5 lat to dość długo, no ale oczywiście mogę się mylić, pewnie taki stary wyjadacz jak ty jest mądrzejszy od takiego młodzika jak ja.

NoToTak 21-08-2009 15:13

@up
Hmm jezeli Cipsoft wprowadzil hotkeye z tego powdu, ze ludzie uzywali nielegalnego oprogramowania, jezeli Cipsoft wprowadzil licznik expa, poniewaz ludzie tego potrzebowali, jest juz rowniez cos w podobie do lighthacka, poniewaz ludzie potrzebowali. Nastepny krok wbudowany cavebot? Oni po prostu zabijaj ta gre. Nie mam pojecia dlaczego ludzie Twojego pokroju(bez urazy) pochwalaja takie sprawy. Pewnie, ze latwiej sie expi, szybciej sie dorobic tylko do czego to prowadzi? Po mapce beda biegaly same 500~lvle. Bezsens. Obnizyli poziom trudnosci i nie wszystkim sie to spodobalo.

Starym wyjadaczem nie jestem, mam staz w tej grze krotszy od Ciebie. Gram jedynie od Tibii 7.5/7.6. Jednak chodze po tym forum, widze co sie dzieje, gram sporadycznie tylko tydzien po kazdym uptade i widze jak ta gra sie zmienia na przelomie tych kilku lat.
@edit
Z tymi zyskami chodzilo tutaj o to, ze nie sa juz tak duze jak to bylo kiedys, wiec musza szukac nowych sposobow.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:17.