![]() |
Tibia a sluchawki i mic
Witam,nie wiem czy odpowiedni dzial..
Otoz wczoraj kupilem mica i sluchawki [Creative FATAL1TY Gaming Headset] i wszystko wporzadku,gdyby nie to , ze np chcialbym pojsc na openke a tu dupa bo na vencie i skype nie da sie rozmawiac..w czym tkwi problem? Nie wiem. Jak ja mowie,to kumpel slyszy przerywany glos,a jak kumpel mowi ja slysze przerywany glos. - Jak slucham muzyki jest podobnie, z tym, ze np 30 sec leci nutka,a potem juz nie dziala,jakbym przyciszyl sluchawki na maxa... Moze mi ktos pomóc? z góry wielkie dzięki. Odwdzięcze sie :) z poważaniem, Punisher. |
Czyli ogólnie coś słuchawki dziwnie działają nie tak jak powinny? Jeśli tak to egzemplarz jest walnięty.
|
Dzis wymienilem,wszystko tak samo dziala... : /
--- Mr.Punisher dodał 14 minut i 9 sekund później --- mejdejj ;( |
Pisze sie przecież. [z tego co mi wiadomo..]
Jeżeli nie potrafisz mi pomóc, a potrafisz za to obrażać i offtopować,prosze - wyjdź. @down Komputer tez jest nowy .. : P |
Może sluchawki sa za dobre na twoja karte dzwiekowa?
|
Reinstall sterownikow do karty dzwiekowej, ewentualnie format a jak nie zadziala to jeszcze raz zrob formata. Nastepnym razem kup sluchawki a nie przereklamowany produkt sluchawkopodobny.
|
Cytuj:
Skoro każde słuchawki tak mają to możliwe, że wyjście audio jest poluzowane/walnięte. |
Otóż Drogi kolego, jeżeli masz z przodu i z tyłu miejsce w jednostce centralnej na podłączenie tego zestawu, popróbuj z przodu i z tyłu, jeżeli to nie pomoże to proponuje zainstalować najnowsze sterowniki z Creative, jednak w przypadku gdy to nie pomoże, spróbuj zapytać się na polskiej stronie tej firmy o tu "pl.europe.creative.com". Miałem podobne problemy z tym zestawem lecz teraz wszystko działa jak należy. Pozdrawiam B).
|
Cytuj:
@up Dzieki. Lookalem z przodu i z tylu, to samo : /... napisze do nich chyba. Ma ktos jeszcze jakies pomysly? --- Mr.Punisher dodał 16 minut i 31 sekund później --- // Teraz zobaczylem,ze sluchawki dzialaja do 40 sekundy tego o to filmiku http://www.youtube.com/watch?v=rV7vL-ffH7o, po czym pisze ze gniazdo zostalo wylaczone i sluchawki nie dzialaja.o.o prosze o pomoc |
A w innych filmikach?
|
w innym dziala chwilke,w innym nie dziala wogole. teraz ogladalem to pk - wszystko ladnie cale przeszlo. puscilem znow - 30 sec i koniec... co to moze byc?
|
Mówisz, ze jakie kolwiek podpięte słuchawki tak samo działają?
|
Cytuj:
|
Stawiam ,że pewnie Ci się obluzowały w kompie przewody, które odpowiadają za USB. Spróbuj się pobawic, może Ci się uda
|
Cytuj:
|
Przepraszam,ale my tu nie dyskutujemy o produkcie,tylko staramy mi pomóc :confused:
Wlasnie bawilem sie przewodami,5 min dzialaly , teraz nie dzialaja. OMG... Co ja mam zrobić? To coś z kompem,right? |
A poprzekręcaj tą zieloną końcówke w lewo i w prawo żeby się kręciło w gniazdku. Może to coś pomoże..
|
Gniazdo raczej nie jest walnięte, skoro próbował dwóch gniazd (przód i tył).
Masz coś z ustawieniami dźwięku albo ze sterownikami. PS na pewno wpinasz minijacka do wejścia minijack? ;d |
Przejdź się ze słuchawkami do jakiegoś kumpla i sprawdź czy u niego działa.
|
Wszyscy powyjezdzali,wracaja dzien przed zakonczeniem ; f
Ps. Ja nie mam wejscia usb tylko wtykam zielone do zielonego czerwono-rozowe do rozowego :] |
Powiem tak, sprzęt nie jest przereklamowany, sam go używam i jest naprawdę świetny, z którym nie mam, ani jak do tej pory nie miałem żadnych problemów. Co do twojego problemu, wydaje się, że leży po stronie komputera - jakby wejście na mikrofon nawalało, ale mogą to być tylko moje przypuszczenia. Po pierwsze zainstaluj najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej, po drugie sprawdź na innych słuchawkach, by wykluczyć czy aby na pewno jest to wina zestawu Fatal1ty, mimo, że dostałeś drugi egzemplarz, który tak samo działa jak poprzedni.To na razie tyle.
|
Dzieci,drogie dzieci,zamiast spamowac tutaj wyjdzcie na dwór.
- Podlaczylem glosniki,tez jest efekt jak na sluchawkach. Czyli to z kompem... co mam zrobic? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:48. |