![]() |
Uwaga! Wirusy w Rec (To nie żart)!
A wiec tak jak w temacie. Ostrzegam wszystkich ze w Rec Moze byc Wirus(Keylogger).
Oto cytat modka na www.tibia.xx.pl Cytuj:
Cytuj:
Link do tego tematu na tibia.org.pl jest: http://forum.tibia.org.blablablapl/viewtopic.php?t=9295 Przyklad Wirusa: Link zostal usuniety na prosbe pebe83 A jednak sie okazalo ze polacy nie sa glupi... Wiec uwazajcie co sciagacie. Opis Wirusa (Keyloggera) Wirus dopisuje sie do serwisow lokalnych. Niewiem pod jaka nazwe dokladnie sie dopisuje bo niesprawdzalem ale niedlugo sproboje zdebugowac ten film i sprawdze co on dokladnie robi, do czego sie odwoluje i jakie ma funkcje. ------ Edit by Gremlin Tyle razy mowilem zeby nie umieszczac niezmienionych linkow do keyloggerow. |
Nie no, teraz przez takich kretynów będą obawy przed zasysaniem plików .rec ......
|
Cytuj:
Zlamales regulamin forum: Cytuj:
|
to nie jest obraza, to jest fakt :|
|
Cytuj:
|
@Ketibro: szczerze, to nie wydaje mi się, żeby on miał Ciebie na myśli... tylko tych, co umieszczają keyloggery, ale to tylko moje zdanie...
@topic: Przykleję. Ważna sprawa, żeby ludzie wiedzieli o niebezpieczeństwie |
Cytuj:
mm, Jesli niemial mnie na mysli to Srry... |
Ja mam takie pytanie - czy filmy posiadające ów virusa działają (tzn da się je odtworzyć)?
|
Cytuj:
|
Skanning in progress- jak na razie 10 zainfekowanych- 7 trojanów:|
<edit> 35+ w tym jakieś 10 trojanów, mam pytanie- 5 nie usuneło, nie można było ani naprawić, ani usunąć, więc dałem "Zmień nazwę", co teraz z nimi? |
Cytuj:
Swoją drogą.. Do tej pory byłem przekonany, że zmanipulowany plik .rec się "wysypie"w trakcie filmu. Jeśli taki film da się cały odtworzyć to "starch się bać".. ;) EDIT: Jeszcze coś.. napisałeś: Cytuj:
Cytuj:
Pozdrawiam :) |
Wyimaginowaliscie sobie wirusa.
Szukacie dziury w całym. Mam ponad 1 gb (słownie Jeden Gigabajta> reców. Zbieram od ponad roku. Filmik z tegoż anihilatora oglądałem pare razy Kiperra nadal mam.... A MKSVir ssie. On we wszytskich plikach widzi wirusy :P Pamietam swego czasu jak zrobilem tuż po formacie skana dysku. Wykrył mi pare trojanów w katalogu Windowsa :P Oczywiście Norton milczał. Edit: Swego czasu nazywano mnie hackerem bo dawałem pliki w formacie "rar". Ludzie znajdzcie sobie jakies inne twórcze zajęcie , a nie szukacie problemu gdzie go nie ma. Idźcie na łąke kwiatki powąchajcie czy coś. Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy : Oho jakiś kretyn siedział na gołych babach łapiąc wirusa i teraz za wszelka cena chce zwalic to na tych , którzy robią filmy :S Edit II Ja jestem tylko i wyłącznie graczem. Nie zagłebiam się jak co działa, gdzie sie łaczy co wysyla itp. Być może racji nie mam . |
Cytuj:
|
Argh... zawsze skanuję raz w tygodniu kompa tym mks on-line. Mam bardzo pokaźką kolekcję filmów (nie jeden giga, mam około 400 mb). I nie było virów. Hmmm... czyli jednak się udało :/ Teraz za każdym razem będzie obawa (przy oglądaniu filmów), że ma się virusa :/ Ehh...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Kiedy następnym razem odpalisz skaner online i ściągniesz aktualizacje,które pojawiają się przeciętnie raz na 1,5 tygodnia mks_vir powinien je już usunąć. |
A czy wiadomo w jaki sposób te viry się uaktywniają? Czy od razu po ściągnięciu czy tylko po odtworzeniu w klięcie?
|
No no... Wir w zwyklym pliczku binarnym (nie exe) to juz naprawde wieksza sztuka... Jesli komus sie udalo to albo mu sie bardzo nudzi ( :P )albo potrzeba mu duzo kasy... Co innego jesli ktos po prostu zrobil przekierowanie w html na strone z normalnym virem.. Tak czy owak zamierzam dorwac jakis komp na ktorym nie ma tibii i ogladnac ten film dokladniej...
|
TibiCam
Poinformowalem dzisiaj autora TibiCam o tym wirusie. Opisalem mu na jakiej zasadzie on dziala i powiedzial ze niedlugo zrobi nowsza wersje ktora raczej juz niebedzie mozliwosci zainfekowania Rec. Powiedzial ze narazie bedzie to ukrywal zeby ludzie sie niemartwili. Ale niewiadomo jak to z Windows'em. Microsoft powinien najpierw naprawic dziury swojego starego XP lub 98 a nie juz robic nowsze ktore maja juz wiecej dziur.
Cytuj:
Jednak polacy sa niezli. Mysle, ze ten kto zrobil tego vira w rec zrobil to na kogos zlecenie i pewnie mu zaplacil za rl kase. Cytuj:
Dowiedzialem sie ze ten wirus keyloggeruje tylko 2 pierwsze bajty (pakiety) wyslane przez klienta Tibii do serwera CipSoft. (2 Pierwsze pakiety sa to Numer konta i haslo konta). Niewiem na jakiej zasadzie wykrywa ze to jest Tibia***** lub Tibia2***** (Naprzyklad) |
No ładnie, cholera, no ładnie... Ja już nie wiem co mam myśleć -,- biję was wszystkich na głowę, mam ponad 1,5 gigabajta filmów, podstarzałego ad-aware 6.0. Ku mojemu zdziwieniu uważa mój kompa za wyjątkowo czysty :l Czekam na nową wersję, chyba wykituje...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Jesli nie to na GG: 3923425 to ci powiem jak. lub MSN: [email protected] |
Oups!
Czyli ze co??
Ze kazdy z tego forum ma teraz na swoim PC vira? wiecie ze to moze sprawic ze coraz mnie ludzi wejdie na wasza strone www.tibia.pl to moze byc "kanal" dla rzeczywistosci bo z kond wezmiemy lepsze filmy niz z tibia.pl?? blagam zrobcie cos z tym idiota co wkrecil tam vira!!!! nie mozna tego jakos zalatwic? wykasujcie ten film wogule z forum i bedzie po sprawie a nie robicie z tego takie wielkie "Halo" X( jestem oburzony X( ten koles niech zagra w tibie na aldorce to dozywotni hunt :evul: da sie to zalatwic :evul: :berserk: MUSIMY BYC TWARDZI I POKONAC TYCH KTORZY ZAATAKOWALI NAS!!! :berserk: |
Cytuj:
Cytuj:
Kolejna sprawa, sam cytujesz Janeczkq, która mowi o pliku anihilatorsecura.rec .. natomiast plik, który został przeze mnie udostępniony nazywa się AnnihilatorSecura.rec BTW. Wysłałem plik do sprawdzenia do MKSa .. zobaczymy co odpiszą. |
Umm Ketibro, przykołuj na [email protected] ten filmik bo nie mam, a linki nie działają... Kołowałem trochę przy NeoLite, a także rozkładałem protokół tibii na części pierwsze, więc uważam, że za***iście się w tym kojarzę... daj pobadać, rozkoduję to i przejadę hexedytorem po kolei przy każdej sekcji wysyłania danych do serwera.
Tylko prześlij proszę :D:D Edit: do powyższego posta: widzisz, film może instalować w systemie sniffera, który działa na okrągło... |
Cytuj:
|
Do: Ketibro
Nadal nie poinformowałeś o który tak naprawdę plik chodzi. Bo z tego co pisał Janeczq czy jak mu tam, są 2 o tej nazwie? Lub jeden, ale wersja przed i po modyfikacji? Podaj datę utworzenia pliku, etc., żeby wiedzieć czy to ten sam plik. Jesli będize ten, jutro czy w ciągu kilku dni siadamy z kumplem i oblukamy sprawę. Swoja drogą dziwi mnie to sztuczne zamieszanie. Jakiś gośc nagle wykrywa wirusa, Ty tu to kopiujesz, ale nie w całeości (bez info, że są 2 takie pliki) i widzisz w nim uparcie keylogga, chociaż nikt z oglądających go nie był hacknięty (no może i był, ale milczy..)? Jakbym wyłapał ze w tym rec jest keylogger, to bym nie robił z tego halo, bo teraz wystarczy pogłówkować i można sie dowiedzieć, jak zrobić keya w .rec.. Dziwne. Cytuj:
Z przykrością informujemy, że nie powiodło się dostarczenie wiadomości pod adres [email protected] odpowiedź serwera docelowego: host mx4.hotmail.com[65.54.167.230] said: 550 Requested action not taken: mailbox unavailable (in reply to RCPT TO command) Na moje wymysliłeś ten adres raczej, bo dziwne, że jest niedostępny.. Tak czy srak, nie panikujcie, bo teraz już nawet jakby był keylogger, to nigdzie danych nie wyśle. Plik sprawdzany przez Symantec i wysłany do lab. MKSa. Zoabczymy, ale daję 99% że to jeden wielki kit. I nie oskarżaj "Pebe 83" bez dowodów, ok? :) Cytuj:
Pozdrawiam :) EDIT: Cytuj:
Cytuj:
|
Wypowiedź usunięta.
|
Cytuj:
Pamietaj, ze oni Chyba niedali wirusa na tibia.pl, tylko dali na tibia.xx.pl (www.tibia.org.pl), Ale niejestem pewny --- Cytuj:
--- Cytuj:
--- Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
BTW. Ja proboje jak najszybciej zwalczyc tego Wirusa. Zobaczcie ile zrobilem: 1. Poinformowalem tego kto zrobil TibiCam o tej dziurze i powiedzialem mu tez jak to naprawic. 2. Meczylem sie 3 dni aby to rozkodowac i sprawdzic jakie funkcje to pelni i gdzie dokladnie wysyla. (To pomoglo troche jak naprawic ta dziure) 3. Pytalem sie autora TibiCam czy moge sprobowac zmienic ten blad powiedzial ze oczywiscie. 4. Proboje teraz usunac ta dziure z moim kolega (Programista). A wy jeszcze do mnie bluzgacie ze KLAMIE/WYMYSLAM/ZARTUJE! I jeszcze mam cierpliwosc wam odpowiadac... Jeszcze jeden post ktory bedzie mowil ze klamie to rzuczam te forum... |
Hmm ale czy ktos zostal hakniety od tego filmu(z annihilatora na secu~)?? W sumie to tylko znalazlo cos przez mks a skoro kiperr i wielu innych ludzi ma ten film to powinni byc haknieci -.-
|
lol Ketibro jakos twoje teorie niesprawdzaja sie w praktyce ogladalem ten film
z 10 razy moi kumple ogladali go 10 razy i jakos jeszcze nikt nie zostal hakniety |
Heh, coraz więcej tematów z virusami.. Od niedawna jest wirus w obrazkach, tzn. że wejdziesz na stronę, na którym bedzie obrazek i już masz virusa.. Czytałem to w ostatnim PC worda (prenumerate ojciec zamawia juz od 97 roku :D).. Jak chcecie się zabezpieczyć poszukajcie sobie na stronach microsoftu albo innych stronach.
|
Cytuj:
--- Cytuj:
Napisalem juz to gdzies, ze to Niejest ten film Pomylilem sie i tyle. |
jeden gośc chce sobie zapunktować i udaje, że znalazł wirusa, Ketibro kopiuje jego wiadomości i -o dziwo- również widzi wirusa w pliku, który jest an tym forum kilka miesięcy. Ketibro napisał, że MKS wykrył wirusa, lab. MKS wątpię czy coś znajdą..
Cytuj:
Jeśli to nie ten film, to mógłbyś gdzieś zamieścić ten z wirusem? Tak z ciekawości, cchę go sprawdzić na "ciapku", starym kompie bez netu, an którym czesto kookam takie rzeczy, jak wirusy, etc. Tak z ciekawości, czy się uruchomi i czy jest w nim wirus i czy znajde tam ten mail. Czy faktycznie wystarczy wybrać go z listy.. Dlaczego nagle ktoś odkrył w nim wirusa, jeśli te filmy są sprzed update Tibii? I mam 3 pytania, skoro znasz tego wirusa tak dobrze: 1) On wysyła nr konta i hasło po każdym wpisaniu?; 2) Przejmuje dane z klienta Tibii, czy kopiuje z jakiegoś bufora kalwiatury czy czegoś tam? Bo jeśli wersja druga, to przecież po otwarciu tibii nie muszę wpisać od razu loginu tylko coś w innym programie..; 3) Ten wirus sam się deaktywuje/kasuje? I jescze raz proszę, podaj datę tego pliku z wirusem (i najlepiej cały plik). |
Cytuj:
2): Mozesz sobie robic rozne kombinacje naprzyklad Ctrl+C i wkleic ale to nic nieda bo jak klikniesz OK to Klient wysyla do serwera numer i haslo. I to co wyslesz on to zapisuje i wysyla do (Juz pisalem gdzie na jakis mail). 3): Tego to niewiem, ale wydaje mi sie ze raczej sie sam nieusunie. |
Cytuj:
|
ja wam moge powiedziec ze jak chcecie niemiec na dysku keylogera ani niczego podobnego, to zainstalujcie se linuxa.
dobra rzecz poniewaz w linuxie niema plikow ******** ^^ mnie w sumie to nieprzeszkadza bo niemam tera zbytnio czego stracic. o keyloggery zacze sie martwic jak nabije wyzszy lvl i lepszy sprzet se skoluje ^^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:31. |