Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   'Dziewczęta' (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=222218)

Emcess 07-10-2009 21:22

'Dziewczęta'

slyszeliscie jaka akcja? i sklada sie, ze to z mojej szkoly... zenada.
http://www.tvn24.pl/28377,1622929,0,...wiadomosc.html

Rafayen 07-10-2009 21:24

Eh Do piachu z takimi.. i tak wyrosną na galerianki czy inne tego typu .....

Emcess 07-10-2009 21:25

powiem Ci tak : slyszalem o tej akcji w szkole tak na swiezo po samym wydarzeniu... i z tego co slyszalem, to raczej nie bylo zadnego bicia, tylko jakis lekki pojazd i po sprawie. pewien nie jestem, ale mozliwe ze to jest tylko takie podkolorowane. ale pewnosci nie ma : )

Yoh Asakura 07-10-2009 21:27

Czy to naprawdę jest warte nowego tematu?

Rybzor 07-10-2009 21:27

Słyszałem, oglądałem, pomyślałem, no i doszedłem do wniosku, że to typowa patologia społeczna, akurat dość powszechna jak na nasze dzisiejsze realia. Nie powiem, żeby mnie to jakoś specjalnie zdziwiło.

Kem3s 07-10-2009 21:36

ROzumiem jakby 1 klasista pobil 3 klasiste. Jest pro i w ogole, bo pobil starszego. Ale bicie mlodszych? wstyd

refresher 07-10-2009 21:36

I tak jest zawsze! Dużo gadania, a nikt nie patrzy co się dzieje.

Koszyk 07-10-2009 22:14

Wg. mnie nie jest to nic nowego, tylko tym razem sprawa została jakoś nagłośniona.

Pjona 07-10-2009 22:59

Kolejny blyskotliwy temat ,bez ktorego to forum nie mialoby prawa bytu

Przeciez takie akcje sa codziennie i to jeszcze w gimnazjum no to prosze Cie

Dark Sven 07-10-2009 23:16

Łoje... Zawsześmy się ze starszymi żarli, i jakoś nikt z nas nie musiał się z tego powodu wieszać.

domin3x 07-10-2009 23:34

Takie są realia gimnazjów. Chyba w prawie każdym gimnazjum jest coś takiego, więc co się dziwić. Nie wspominając o poprzednich interwencjach policji w tym gimnazjum: malowanie kogoś markerem i spożywaniu alkoholu. To pierwsze może nie w każdym, ale drugie na pewno jest bardzo powszechne w każdym gimnazjum.

Gonzo 07-10-2009 23:37

HAHAHAHAHAHAHA, panterki, HAHAHAHAH...

Szczerze, mi to wydaje się być śmieszne. Śmieszy mnie wprowadzenie gimnazjów, niedoje**nie większości polskich nauczycieli oraz bardzo niski poziom polskiego szkolnictwa.

Dalej dalej Pani Minister! Zobaczymy, co będzie za 5 lat, na całe szczęście ja już będę patrzył spoza granic tego chorego kraju.

Hovvner 07-10-2009 23:50

No patologia, co tu dużo mówić. Wprowadzenie gimnazjów było najgorszym posunięciem ministerstwa edukacji w historii :/

Beh0lder 07-10-2009 23:55

Hmm a ja jak zwykle : na krzeslo z nimi ;)

Mirahz 08-10-2009 00:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2662238)
No patologia, co tu dużo mówić. Wprowadzenie gimnazjów było najgorszym posunięciem ministerstwa edukacji w historii :/

No ja bym wolał ten stary system, nie pamiętam jak było ale chyba 8 albo 9 klas (poctawówka) tak?

Co do filmiku... No to ile tych dziewczyn jest? :P 10? 20? że nikt sie im nie postawi?

Articuno 08-10-2009 00:29

Marzanna Zielińska...trzymajcie mnie. To ta od reportażu o Tibii?

temat: Choć nie znam dokładnie tematu, to widać jakimi k****** są nauczyciele i dyrektorzyny. No, aczkolwiek czy tak nie jest w większości gimnazjów? Choć u mnie aż tak źle nie było.

Xantro 08-10-2009 07:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2662107)
slyszeliscie jaka akcja? i sklada sie, ze to z mojej szkoly... zenada.
http://www.tvn24.pl/28377,1622929,0,...wiadomosc.html

ROTFL, chodzisz do ósemki ?:d. Zmień szkołe, srsly ;]

Argen 08-10-2009 11:22

@up

Wątpie, żeby on chodził do gimnazjum.

@topic

Mam to głęboko gdzieś, wogóle mnie to nie rusza. Jak jest sie leszczem, to tak się kończy. Chociaż, agresywne dziewczyny to coś, czego nie znoszę.

Emcess 08-10-2009 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xantro (Post 2662284)
ROTFL, chodzisz do ósemki ?:d. Zmień szkołe, srsly ;]

chodze ; p a co masz do 8? : p

Wylansowany 08-10-2009 15:47

Słyszałem i nie zdziwiło mnie to. To norma w polskich gimnazjach, a tu sobie dla znalezienia tematu do faktów, żeby czas wypełnić, nagłośnili.

Kenixia 08-10-2009 15:50

Mnie bardziej postawa tych dziewczynek śmieszy. Na prawdę nie oszukujmy się, ale po co one mówiły to rodzicom? Wiadomo, że to nic nie zmieni - te dziewczyny na to w ogóle nie zareagują, a może być jeszcze gorzej. Przecież nikt im nie udowodni że jedna drugą nazwała k*rwą, albo rzuciła kwiatkiem. Zresztą bez przesady, że te dziewczyny same nie były w stanie się obronić, jak ona mogła na nią napluć? Co to za sierotka Marysia jest, że stała jak kołek, kiedy ta rzucała w nią doniczką, bo wątpię żeby ganiały się po korytarzu.
U mnie w gimnazjum dziewczyny potrafiły bić się o jeansy, które jedna pożyczyła od drugiej, wyrwać sobie pół włosów z głowy a nikt na to nie reagował. Po prostu - monitoring w szkole to jest na prawdę dobra rzecz. Ogólnie to te dziewczyny są, jakby nie patrzeć żałosne, bo nie wiem na jakim poziomie musi być dziewczyna, żeby się bić. Zawsze wydawało mi się, że to raczej chłopcy zawsze znajdą coś o co się pobiją, jak widać jest coraz gorzej i to dziewczyny są bardziej agresywne. Masakra ;)

Albertus 08-10-2009 16:11

obejrzałem to , i nie widzę w tym nic dziwnego , tak jest było i będzie.

TYLKO POWIEM JEDNA RZECZ!!!

JAK MÓWIŁEM ZE U MNIE DRĘCZY SIĘ PIERSZAKOW TO 99 % TEGO FORUM POWIEDZAIALA ZE MOJE SZKOLY TO JAKIES WYJATKI W CALEJ POLSCE I PATOLOGICZNE MIASTECZKO!!! TAK JEST WSZEDZIE TYLKO ZE KTOS KTO CALY DZIEN W SZKOLE SPĘDZA NA NAUCE LUB SIEDZI POD KLASA NIGDY NIE ZOBACZY CO SIĘ DZIEJE W SZKOLE!!!

domin3x 08-10-2009 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2662439)

JAK MÓWIŁEM ZE U MNIE DRĘCZY SIĘ PIERSZAKOW TO 99 % TEGO FORUM POWIEDZAIALA ZE MOJE SZKOLY TO JAKIES WYJATKI W CALEJ POLSCE I PATOLOGICZNE MIASTECZKO!!! TAK JEST WSZEDZIE TYLKO ZE KTOS KTO CALY DZIEN W SZKOLE SPĘDZA NA NAUCE LUB SIEDZI POD KLASA NIGDY NIE ZOBACZY CO SIĘ DZIEJE W SZKOLE!!!

Gimnazjum to gimnazjum, ale w zetce (o lo nie wspominając) chyba ma się już trochę oleju w głowie i nie rzuca się w ludzi kasztanami. Ale jak widać nie wszędzie, patologia.

Albertus 08-10-2009 16:29

UP.

ale ja mówiłem ze w każdej szkole co się uczyłem tak było (a uczyłem się chyba w 7) , I tu nie ma różnicy czy liceum , gimnazjum , zawodówka czy podstawówka (to o liceum powiem z opowiadań kolegów którzy gnębią/byli gnębieni) na studniach nie wiem jak jest , ale myślę ze już tego nie ma bo ludzie są poważniejsi.

Lukas93de 08-10-2009 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2662231)
HAHAHAHAHAHAHA, panterki, HAHAHAHAH...

Szczerze, mi to wydaje się być śmieszne. Śmieszy mnie wprowadzenie gimnazjów, niedoje**nie większości polskich nauczycieli oraz bardzo niski poziom polskiego szkolnictwa.

Dalej dalej Pani Minister! Zobaczymy, co będzie za 5 lat, na całe szczęście ja już będę patrzył spoza granic tego chorego kraju.

BUAHAHAHAHAHAAHHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAAHHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHH AAHHAHHAHAHAAHHAHA

Jezeli poziom polskiego szkolnictwa jest niski, to za granica jeszcze nie byles..
Zobacz sobie jak wyglada szkolnictwo w niemczech, to sie poplaczesz ze smiechu...

domin3x 08-10-2009 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2662454)
UP.

ale ja mówiłem ze w każdej szkole co się uczyłem tak było (a uczyłem się chyba w 7) , I tu nie ma różnicy czy liceum , gimnazjum , zawodówka czy podstawówka (to o liceum powiem z opowiadań kolegów którzy gnębią/byli gnębieni) na studniach nie wiem jak jest , ale myślę ze już tego nie ma bo ludzie są poważniejsi.

widocznie ich licea też są patologiczne
u mnie w ŻADNYM liceum nikogo się nie gnębi, bo ludzie są poważniejsi. chyba, że u ciebie jest taka patologia, że ludzie dojrzewają dopiero po maturze

Lasooch 08-10-2009 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2662439)
TYLKO POWIEM JEDNA RZECZ!!!

Nagle poczułem się elitarny, bo jakoś w moim dobrym liceum, a co więcej w moim przeciętnym gimnazjum i słabej podstawówce (i wcześniej jeszcze w podstawówce we Wrocławiu) nie dręczyło się pierwszaków :/

Albertus 08-10-2009 16:42

3 x UP.

masz racje w 100% , uczyłem się 2 lata w Belgii gdy na Polskie powinienem być w 1-2 gim. Poziom nauczania był 1 podstawówka. matematykę skończyłem chyba na potęgach typu ² ³ większych nie było , a historie na nauczeniu się wszystkich królów Belgii ( a było ich bardzo dużo bo aż 6)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2662470)
Nagle poczułem się elitarny, bo jakoś w moim dobrym liceum, a co więcej w moim przeciętnym gimnazjum i słabej podstawówce (i wcześniej jeszcze w podstawówce we Wrocławiu) nie dręczyło się pierwszaków :/

na pewno to się dzieje , tylko nie obracasz się w odpowiednich kręgach.

Rybzor 08-10-2009 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 2662428)
Mnie bardziej postawa tych dziewczynek śmieszy. Na prawdę nie oszukujmy się, ale po co one mówiły to rodzicom? Wiadomo, że to nic nie zmieni - te dziewczyny na to w ogóle nie zareagują, a może być jeszcze gorzej. Przecież nikt im nie udowodni że jedna drugą nazwała k*rwą, albo rzuciła kwiatkiem. Zresztą bez przesady, że te dziewczyny same nie były w stanie się obronić, jak ona mogła na nią napluć? Co to za sierotka Marysia jest, że stała jak kołek, kiedy ta rzucała w nią doniczką, bo wątpię żeby ganiały się po korytarzu.

Masakrycznie błędne podejście do sprawy. Nie dość, że siedzenie cicho w przypadku takich zachowań prowadzi na ogół do jeszcze większej tragedii, to po reszcie tego akapitu nie trudno stwierdzić, że tematyka socjologii i interakcji zachodzących w grupie społecznej oraz praw nimi rządzących jest ci zupełnie obca.

W przypadku zetknięcie się z patologią społeczną - bo m.in. to tutaj obserwujemy - nigdy nie należy siedzieć cicho.

@
Co do poziomu naszego szkolnictwa - nie jest zły. Zły jest za to system, w jakim on funkcjonuje. Być może to Gonzo miał na myśli.

CytrynowySorbet 08-10-2009 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2662469)
u mnie w ŻADNYM liceum nikogo się nie gnębi, bo ludzie są poważniejsi. chyba, że u ciebie jest taka patologia, że ludzie dojrzewają dopiero po maturze

Jeśli zdają ją mając +20 lat (kiblujemy zią) to bardzo możliwe. Ale jeśli Albertus uważa, że MOŻE ludzie na studiach nie rzucają w młodszych kasztanami, to nawet facepalm nie jest odpowiednim komentarzem.

Albertus 08-10-2009 16:49

nie łap za słówka , te może zamień na Raczej na pewno (99%)

Koszyk 08-10-2009 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2662475)
Jeśli zdają ją mając +20 lat (kiblujemy zią)

A może technikum zią?

CytrynowySorbet 08-10-2009 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2662512)
A może technikum zią?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2662469)

Czytaj zią ; d

Koszyk 08-10-2009 18:24

moj błąd, sorry zią.

Kenixia 08-10-2009 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukas93de (Post 2662463)
BUAHAHAHAHAHAAHHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAAHHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHH AAHHAHHAHAHAAHHAHA

Jezeli poziom polskiego szkolnictwa jest niski, to za granica jeszcze nie byles..
Zobacz sobie jak wyglada szkolnictwo w niemczech, to sie poplaczesz ze smiechu...

Dokładnie tak jest. Mieszkam przy granicy, moja koleżanka chodzi do Niemieckiej szkoły, która - jest jedną z lepszych szkół w okolicy (w Niemczech). Porównując materiał z mojej i jej szkoły, ten Niemiecki jest dużo bardziej okrojony. Poza tym, uczą się więcej pierdół, które i tak zapomną, niż bardziej przydatnych rzeczy. Poza tym, nie wiem jak oni mają się czegokolwiek nauczyć, jeśli oni praktycznie wszystko mają podane na tacy - nawet w czasie sprawdzianu, po prostu nauczyciel, kiedy słyszy że czegoś nie umieją, praktycznie dyktuje im to, co mają zapisać.

Cytuj:

Masakrycznie błędne podejście do sprawy. Nie dość, że siedzenie cicho w przypadku takich zachowań prowadzi na ogół do jeszcze większej tragedii, to po reszcie tego akapitu nie trudno stwierdzić, że tematyka socjologii i interakcji zachodzących w grupie społecznej oraz praw nimi rządzących jest ci zupełnie obca.
Ja raczej gdybym już szła gdzieś z czymś takim, to na pewno nie do rodziców, aby oni poszli do szkoły, tylko sama, np. do pedagoga szkolnego. Z tego co wiem u nas w szkole to on zawsze umiał zająć się takimi sprawami. W życiu nie powiedziałabym mamie, żeby poszła do szkoły i powiedziała, że Zosia i Marysia z IIIc rzucają we mnie kwiatkami. Nauczycielom wtedy się wydaje, że po prostu matki są nadopiekuńcze i przesadzają. Nie chodzi mi o to, aby w ogóle nie mówić o takich sytuacjach rodzicom, ale starać się je rozwiązać samemu.

Zresztą gdzie na przerwach podziewają się nauczyciele? Dyżury powinny być w każdym gimnazjum, przynajmniej u mnie zawsze były. Tu nawet nie powinno być mowy "do kogo pójść, jeśli coś takiego się dzieje". Takie rzeczy po prostu nie powinny mieć miejsca na terenie szkoły, gdzie są nauczyciele, którzy powinni zwracać na to uwagę i monitoring, który na prawdę zmniejsza liczbę takich sytuacji.

Lechista 08-10-2009 18:33

I bardzo dobrze ze starsze wzbudzają respekt młodszych, poźniej takie smarkule/smarki pozwalają sobie na wszystko i niestety to już ciężko cos z tym zrobic

kołbaś 08-10-2009 18:35

no to lepiej niech starsze suczki niech mysla ze moga wszystko no nie ? i wyrosnie pokolenie galerianek =/ ja pier w jakim ja kraju zyje...

Argen 08-10-2009 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2662558)
I bardzo dobrze ze starsze wzbudzają respekt młodszych, poźniej takie smarkule/smarki pozwalają sobie na wszystko i niestety to już ciężko cos z tym zrobic

Guomb? To nie starsze koleżanki są od "wzbudzania respektu młodszych". lol

@up

Tak, tak, tak, oczywiście, tak, tak, tak, tylko w Polsce takie problemy, tak tak... OŁPEN JOŁR AJS...

Lechista 08-10-2009 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2662454)
UP.

To dziwne bo w sredniej podstawowce/gimnazjum i dobrym liceum nie miałem takich akcji
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2662561)
Guomb? To nie starsze koleżanki są od "wzbudzania respektu młodszych". lol

To w takim razie powiedz mi kto ma go wzbudzić? Rodzic? Poprzez bezstresowe wychowanie? Dobra, ale jest mały odsetek takich rodziców...
@2Up
Wiadomo, ze bez przeginki. Btw.. za granicą jest dużo gorzej...

Albertus 08-10-2009 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2662563)
To dziwne bo w sredniej podstawowce/gimnazjum i dobrym liceum nie miałem takich akcji

może ty nie , ale na pewno w szkołach były takie akcje...

a co do respektu , no to chyba normalna rzecz , bo w szkole musi być ekipa trzymająca władze która przechodzi z rak do rak gdy odchodzą roczniki.

Jak bylem jeszcze w gim. to przyszli pierwszaki takie kozaczki , kozaczyli w naszej szkole , ale skończyło się to gdy paru dostało wpier. i zobaczyli ze w tym roku nie podskoczą... Jeden do mego kolegi coś tam fikał to jak dostał 3 cepy to przeprosił i grzecznie odszedł a do końca roku był zwykłym szarym uczniem a nie kozaczkiem jak kiedyś.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:18.