![]() |
Rap zagraniczny
Skoro ten polski rap ma swój temat, to czemu prawdziwy, zagraniczny rap, ma go nie mieć?
Temat głównie o rapie amerykańskim, chociaż inne też mile widziane. Byleby nie polskie. Czego słuchacie? Co lubicie? Ja ostatnio zakochałem się we flow DMXa. Boski jest <3 |
Zdecydowanie The Game...
DMX - Też lubię jego nutki |
Ja trochę nie rozumiem fenomenu Nasa. No ok, ma fajne kawałki (Book of Rhymes, Dance, America), ale generalnie to dla mnie nie jest jakimś wyitnym raperem. Mało tego, nie uważam Illmatic za wybitną płytę!
|
Nas - One Mic - kawałek przemistrzowski. Tak co do niego, za ten kawałek naprawdę go uwielbiam. Ale If i ruled the world czy made you look też są znakomite ;p
PS. Zrobiłeś w końcu coś mądrego : D |
Hej, tak swoją drogą, istnieje coś takiego jak japoński rap? O_O Chciałbym kiedyś usłyszeć i spróbować sobie język połamać przy śpiewaniu xD
Tak czy inaczej, czasem słucham amerykańskiego rapu, jeżeli mi podpasuje. Ogólnie wielkim fanem rapu nie jestem, ale niektóre piosenki należą do mojego top 666 xD |
@Yuri
1 op Narutp Shippuuden? "hero comes back!"? |
Fanem ani znawcą nie jestem. Od czasu do czasu Eminem lub RATM. :)
|
Tak, słucham. Począwszy od Q-Tipa, przez Mos Defa, na Evidencie kończąc.
|
Zagraniczny rap jest śmieszny,gówno.
|
Cytuj:
No matter what, you still Window Shop for lyrics" Z dedykacją dla całego polskiego rapu. |
po featuringu na O.C.B. chyba sprawdze sobie Evidence'a, czytalem ze jest bardzo dobry i tam pare jakichs piosenek slyszalem;
ale z amerykanskiego rapu? - J DILLA I MADLIB! <33333 |
Talib Kweli, Jay-Z, The Game, Krs-One... no za dużo... chociaż fanem jestem bez apelacyjnie ''Gracza''. Red Album ma wyjść niedługo (czyli w przeciągu najbliższych 6 miesięcy)...
Chociaż podczas pisania posta leci u mnie nuta Ice Cube'a ''Gangsta Rap made Me do it'' - polecam ;) |
A słuchaliście Untitled Nasa?
|
http://img26.imageshack.us/img26/6722/50centyoyo.png
Złoty czterdzieści, zwany także 50centem NOSI DAMSKIE CIUSZKI |
Won z tym kmiotem, 50 Cent nie zasługuje nawet na wzmiankę w tym temacie.
|
Patiently Waiting i Gatman & Robin miał fajne. No dobra, fajne były tylko kawałki Eminema.
|
Notorious BIG, Cypress Hill, DMX, Run DMC, De La Soul, Public Enemy. Z tych nowych to rzadko który wpada mi w ucho.
|
2Pac i tyle w temacie.
Ogólnie zdarza mi się słuchać. Trochę piosenek Nas'a, Game, Young Jeezy czy Wu tang clan. |
Ja nie słucham czegoś takiego, nie trawię i raczej nie będę. Dla mnie to nie muzyka. Kojarzy mi się od razu z kinder/pseudo skejtami.
|
Cytuj:
J Dilla - Wild <3 |
Nie wolno wyrazić swojej opinii?
|
Cytuj:
|
Wasze kłótnie rap=/=metal są monotonne. Emcess wyluzuj. Masz pojęcie ilu ludziom kojarzy się rock, metal z AVE SZATAAAAAAAAAAAAAAN? No właśnie. Nie ma sensu ciagnąć takiej kłótni.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
A czy Twoim zdaniem te kinder/pseudo skejty słuchają tylko tego shitu? Bo mogłem z pseudo/kinder skejtowskiej komórki usłyszeć bardzo dobry rap, którego nie odróżnię wcale od 50centa.
|
Spytaj takiego kindera kim jest Busta Rhymes, to zacznie się jąkać i powie, że JP 100%. Got the point?
|
Odezwanie się do takiego idioty jest poniżej mojej godności. Zakładam, że ów koleś jest dobry w swojej klasie. A skoro tak, to faktycznie może on nie mieć zielonego pojęcia co to.
@Yoh Poprawione. Jestem przyzwyczajony do mówienia "zespół". |
W końcu porządny temat o muzyce. Brawo Yoh.
@topic Aktualnie mam dyskografię takich raperów jak Mos Def, J Dilla, Nas, Eminem, Dr. Dre, Talib Kweli, DMX, 2Pac, Busta Rhymes, Xzibit, Young Jezzy, Wu-Tang Clan, Method Man, Redman, Run-D.M.C., Snoop Dogg, Jay-Z, Pharrell, Ice-T, Ice Cube, N.W.A, Eazy-E, Cypress Hill, The Game, Notorious B.I.G., Rakim, Gang Starr, Army of the Pharaohs, Mobb Deep, Joe Budden, Raekwon, Lupe Fiasco, Fabolous, KRS-One, Eric B. & Rakim, Fat Joe, Scarface, Ludacris, OutKast, A Tribe Called Quest, M.O.P., T.I., Memphis Bleek, Statik Selektah, Ol' Dirty Bastard, Immortal Technique, Naughty by Nature, Heltah Skeltah, Inspectah Deck, Rick Ross, Q-Tip, Masta Killa, RZA, GZA, Kurupt, D12, DJ Premier, UGK, Public Enemy i wielu, wielu innych. K.Jay |
Nie bede pisac czym sie jaram, bo za dluga lista.
myslalem zeby zalozyc ten temat. Cytuj:
i to nie jest jakis wstyd go nie znac. Jedyne co propsuje ostatnio to bit z Respect my Conglomarate i featuring u Royce'a. |
No i widzisz. Tacy idioci psują wizerunek każdej muzyki.
http://www.youtube.com/watch?v=PW1XOy3qY7o - pewnie nie wielu z was to zna, ale świetny kawałek Ace'a. Tak się dissuje, a nie jakieś śmieszne walki tedego z pejom. And you can't spit nigga, so you obviously must swallow <3 Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
No dokładnie, zgodzę się piramjidą, niemożliwością tutaj jest podanie wszystkiego, czego słucham.
|
http://www.youtube.com/watch?v=j1mEgqAC-EY
Co myslicie? |
|
Bogata plytoteka Yoh, na pewno wystarczajaca by uwazac się za forumowa alfe i omege rapu.
|
Cytuj:
|
Jednego aż za często... no ale i tak poszerzyłeś horyzonty, więc prawie-jak-props.
edyta, co by coś dodać do tematu Mam ponowną zajawkę na Big L'a, głównie przez ten freestyle, który niedawno znalazłem. Przecież jego wejście niszczy: Cytuj:
|
Cytuj:
Przez ponad godzinę go nie słuchałem, ssaj mi, mm'kay? |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |