![]() |
Nowe dodatkowe usługi.
W listopadzie CipSoft rozpoczął wprowadzenie nowych, dodatkowych usług. Pierwszą taką usługą był transfer postaci na inny świat, który został ciepło przyjęty przez społeczność tibijską. Do tej pory z tej usługi skorzystało ponad 14 000 użytkowników, a liczba ta ciągle rośnie.
W najbliższy wtorek 23 lutego zostaną podjęte kolejne kroki w celu rozszerzenia usług i tym samym usatysfakcjonowanie społeczności. Zostaną dodane następujące usługi: Zmiana płci postaci: do tej pory usługa ta była dostępna tylko dla kont premiowanych. Od wtorku funkcja ta będzie dostępna, gdyż zamiast dni premium gracz będzie musiał zapłacić 2.95€ za zmianę płci. Zmiana nicku postaci: jeśli uważasz, że aktualne imię Twojej postaci nie pasuje do Ciebie będziesz miał szansę je zmienić. Po skorzystaniu z usługi zarówno stare jak i nowe imię będzie działało przez 6 miesięcy. Koszt tej usługi będzie wynosił 6.95 €. Zmiana nazwy konta: gdy tworzysz konto w grze pojawia się informacja, by wybrać wyjątkową i trudną do zgadnięcia nazwę konta, którą będziesz znał tylko Ty. Jeśli będziesz chciał zmienić nazwę swojego konta będziesz miał szansę to zrobić za 4.95 €. Wszystkie dodatkowe usługi będzie można kupić albo przy pomocy tibijskiego systemu płatności (kartą kredytową), albo za pośrednictwem oficjalnych sprzedawców. Należy jednak pamiętać, że decyzja w sprawie oferowania danych usług należy do sprzedawców, także nie wszyscy mogą z niej skorzystać. Więcej informacji dotyczących nowych usług zostanie podanych w najbliższym newsie. Należy także pamiętać, że o 13:30 CET tibijski system płatności oraz strona będzie offline z powodu aktualizacji, która potrwa około godziny. |
Pojebane jak sama gra.
|
Banując ludzi za botowanie stracili dużo ludzi więc teraz szukają sposobów na kasę heh.
|
A ja uważam, że to dobry pomysł. Co wam kur** przeszkadza to? Hmm..? Przecież nic na tym nie tracicie, a inni mogą zyskać. Sam zmienię sobie płeć postaci, bo męskie outfity są brzydki. I taki female jester jest śliczny.
Ale Polacy to zawsze muszą na przekór. |
Zmiana nicku? POJE_AŁO ICH????
|
Hah. Niedługo będzie: "Chcesz zdjąć rsa albo bana? Zapłać 15euro i już!"
|
Mnie nie dziwi co robi CipSoft bo robi wszystko dla kasy, mnie dziwi to, że ludzie nadal grają w tą gre ;)
|
omg... ludzie ogarnijcie się... dużo ludzi ŻYJE z tej gry, to jest ich praca, więc naturalne jest to że chcą zarobić... nie umiecie tego zrozumieć ??
Inni twórcy gier nie zarabiaja?? odpowiedzcie sobie sami.... jak kin-yuki wcześniej napisał - polska mentalność... |
Cytuj:
|
Dzieci neo i tak będą pisać, że cipsoft za kase pozwoli na wszystko. Mi to obojętne są te zmiany, bo nie skorzystam ale niektórych na pewno ucieszył ten fakt.
|
Cytuj:
Nie chodzi o to, że nick zostaje jeszcze na 6 miechów, ale że ktoś może zmienić nick na taki, który niegdyś był uznawany za legendę (a został usunięty). A jest takich sporo. |
Wiem ze nie ma co porównywać, ale w wowie jakoś jest zmiana rasy,klasy,nicku,przymierza i NIKT nie marudzi.
|
Cytuj:
|
CipSoft to firma i jak każda normalna firma liczy na zyski z tej działalności, którą prowadzi, więc nic dziwnego że chcą wprowadzać dodatkowe usługi. To pierwsza sprawa druga to bany, które w końcu zaczęli dawać bo mogli to robić od początku gry. Muszą jakoś wyrównać straty które na pewno się pojawią po banowaniu 5 tys średnio na miesiąc. Wielu z nich ma pacc i może dostać kasacje nie ma konta nie ma pacca nie ma pacca nie ma kasy.
|
Cytuj:
Za Darmo nic nie zrobią :):).. Pracują tam ludzie :P którzy się męczą żeby nam "dogodzić" przy każdym Updacie :-).. To Co Teraz wprowadzili jest dobre :):).. a co do Tych RS-ów to wątpię żeby do tego doszło.. Cipsoft Musiałby bardzo się stoczyć |
Już nie wiedzą jak kase wyciągnąć od graczy, żałosne.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ciekawe kiedy wprowadza item shop, jak dla mnie to ta gra staje sie coraz bardziej beznadziejna.
|
Szczerze mówiąc Najtaniej Mają w Anglii Płacąc Funtami :):).. z Tego co dowiedziałem się płacą za PACC-a na 90dni 20funtów :)..
A Kasę muszą zarobić na czymś :] |
Cytuj:
Tu bardziej chodzi o to, ze o ile jeszcze zrozumiem czemu trzeba by placic za dwie pierwsze opcje to ostatniego ani ani. Placic za ochrone konta? No dosz karvy nedzy, przeciez to oni powinni zadbac o to zeby moje konto moglo byc bezpieczne. A zmiana plci, nowy world i zmiana nicku. Dlaczego mialbym za to placic? Skoro mam focha zeby to zmienic to powinno to byc ogolnodostepne zamiast zdzierac ze mnie marne 3 euro za zmiane plci czy nicku glupie postaci w gierce. Nie gram w to gowno, ale skomentowac musialem. |
Cytuj:
A dlaczego oni muszą ci to dać za darmo ? Dlaczego muszą ci dać ochronę konta, które straciłeś przez swoja głupotę ? |
Cytuj:
Tak samo skoro za zmiane plci placic trzeba 3 euro to na pewno nie mialbys nic przeciwko zeby za zmiane outa placilo sie 5? |
Cytuj:
Wspominasz, że zmiana płci itp powinno być ogólnodostępne, tylko po co ma to być? Jak można zrobić to od płatnie i inni na tym zarobią. Zanim napiszesz na mnie jakieś bluzgi albo uznasz, że "liże dupe dla cipsoftu" zastanów się nad tym z 10 razy, bo się tylko skompromitujesz jak 80% dzieci tego forum. |
@up
Pierw Trzeba Wiedzieć co to jest Riposta.. To Po Pierwsze Primo, po drugie Primo Muszą zarobić kasę na czymś.. I tak wolę płacić za to, że zmienię nick czy Świat niż Płacić za to żeby się zalogować !!.. Ludzie Myślcie, jest jeszcze Kryzys.. a Cipsoft Musi się na czymś odkuć.. Czy To tak trudno zrozumieć ???? Gdyby to było ogólnodostępne, to ludzie By światy zmieniali z Prędkością Światła i Nicki żeby nie mieli Hunta.. |
Cytuj:
|
a teraz bez zbędnego tłumaczenia - niepasuje ? szkoda paru zł? nie płać, nie zmieniaj, nikt Cie do tego nie zmusza. Tylko prosze nie troluj :(
|
Cytuj:
to ktoś jeszcze gra w tibie? 8o |
Cytuj:
Natomiast kwestie numeru konta i hasła po stronie użytkownika są poza strefą jurysdykcji Cipsoftu i ochrona ich jest zadaniem użytkownika. |
Dokładnie.. Nie chcesz, to nie zmieniaj :):).. Nic na siłę.. Tylko później się nie użalać że Cipsoft próbuje na wszystkim zarobić kasę
|
Cóż, prawda jest taka, że czegoby Cipsoft nie zrobił to i tak niektórym się to nie podoba, bo 'stara tibia była najlepsza, miała klimat i blablabla...'
|
Po pierwsze:
Nie chcesz zmieniać - Nie zmieniaj Po drugie: Też bym to wprowadził aby kasę trzepać na ludziach, którzy chcą płacić za takie rzeczy. Po trzecie: Powtórze pierwsze: Nie chcesz zmieniać - Nie zmieniaj Narzekacie tak jakby Was zmusili do tego. To taka sama sytuacja jak np. Coca-cola by wypuściła jakąś mini lodówkę by sobie w niej trzymać butelki. Chcesz ją kupić to kupisz, nie chcesz to nie... Ahh ten zawistny naród. |
Kiedyś Tibia była całkiem Inna :):).. Ulepszenia zaczęły się od 7.8 :P:P... I Przeważnie Tym Starym Graczą Gra się już nie podoba ;]
|
chęć zarobienia - standart
ale na czym? zdzierać hajs na takim gównie jakim jest Tibia? to tak jakbyś miał płacić za pokręcenie sie na karuzeli w parku tyle samo co za np. jazde na rollercoasterze :o dziwny przyklad ale, kto ma skminić ten skmini |
Chyba jedyna rzecz, która udała się Cipsoftowi od dośc długiego czasu...
|
Czy ta nowa Tibia jest taka straszna?
|
Nie jest taka straszna. Głównie narzekają dzieciaki, które nie mogą już bota używać. Na prawdę jest coraz lepiej. Mimo, że wiekowo to nie to samo co 8 lat temu to jednak przyciągnęła mnie z powrotem.
Miło się gra, gadasz z kumplami na vt/ts i atmosfera wraca :) |
Paranoja. Zrobili grę, która grafikę ma z czasów pegasusa, a pobiera mi 100% procka (na rdzeniu) (ludzie z CipSoftu są pośmiewiskiem wśród programistów) i każą sobie jeszcze płacić za jakieś durne zmiany nicku i płci.
A zmiana nr konta to już w ogóle bezsens. Załóżmy, że wyjeżdżasz gdzieś i nie grasz przez kilka tygodni. W tym czasie ktoś kradnie ci dane do konta, zmienia hasło, e-maila, r-key'a (którego zmiana - oczywiście - też kosztuje) i account name, dzięki nowej wspaniałej metodzie. W jaki sposób odzyskasz konto? Napiszesz do nich? CipSoft ma to w dupie :baby: W odpowiedzi napiszą, że dziękują ci za skorzystanie z nowych usług. Peace |
Cytuj:
@down Miałem hacka parę razy, a jakoś nie miałem pretensji do cipsoftu. |
nie wiem, czy jeszcze grasz, ale zobaczymy, co powiesz, gdy tobie się to przytrafi.
chodzi o sam fakt. niby robią wszystko, by zmniejszyć ilość takich sytuacji (ciekawe co), a z drugiej strony - gdy tylko nadarza się okazja zarobienia paru groszy, ułatwiają życie tym, co te konta kradną. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:11. |