![]() |
Szukam dobrej gry mmorpg
Witam!
Znudzony wieloma mmorpg szukam dalej, gry która mnie wciągnie na 2 dni czy tydzień ale na parę miesięcy. Szukam czegoś nowego bo w grach, które dotychczas grałem często spotykałem to samo tylko inna oprawa graficzna. To lista cech, których mniejwięcej oczekuję - dynamiczne pvp i pve - eventy, wojny gildi, raidy, instancje, bossy - rozbudowane quest - grafika byle nie cukierkowa - W miare szybkie lvl'owanie - gra ma nie polegać na ciągłym laniu mobów - sterowanie w,s,a,d ( ale nie koniecznie) - urozmaicony styl walki a nie np 1 skill + 2skill i tak w kółko - upgrade itemów, mounty, - dobrze by było gdyby była darmowa - polska strona z info o grze ( nie koniecznie ) - pk system cos w rodzaju tibi lub podzial na frakcje a o to lista gier, w które grałem: - Archlord - Mu online - Dungeons & Dragons - WoW - priv' - Knight online - Kal online - Battle of immortals - Talisman Online - Last Chaos - Tibia - Rohan Online - Silkroad - Regnum online Mój skromny sprzęt P4 3ghz 1gb ddr ram radeon 9800pro 128mb Wiem wymagania wysokie ale może jednak coś znacie godnego polecenia :) |
RUNES OF MAGIC. Wpisz w yt, google. Gra ktora moim zdaniem przebila Wow'a i jak narazie jest najlepsza darmową.
(wszystkie wymagania spelnione) |
Guild Wars albo World of Warcraft :)
reszta sobie glowy nie zawracaj |
Allods Online
http://en.allods.gpotato.eu/ http://www.allods-online.pl/ Chociaż to jeszcze beta i nie wiem, jak Ci będzie działać na tym kompie. |
Cabal Online, masz temat w tym dziale :>
|
Tak jak wyżej, cabal online.
Jest craft dzięki czemu istnieje masa rodzai itemków, można podnosic poziomy itemów dzięki specjalnym kamykom, b.dobre efekty skilli, wojna nacji codziennie co 4 h(nację wybiera się bodajże na 52 lvl), maksymalny lvl to 170, ale żeby to wbic trzeba bardzo dużo czasu. Od niedawna zostały wprowadzone dungeony dla mniejszych lvli dzięki czemu od 0 do 100 lvla można wbic w jakieś 2 tygodnie. wojny gildii są, bossy są, jest raczej wszystko co wypisałeś ;p tu masz filmik gdzie 160 wizard bije ludzi z przeciwnej nacji na specjalnym wojennym channelu http://www.youtube.com/watch?v=P5Vh-ucq1mM jest 6 klas : -wizard -warrior -force archer -force blader -blader -force shielder zapraszam do tematu o cabalu, tam się dowiesz innych rzeczy o tej grze :P |
Cytuj:
To ty człowieku w WoWa nie grałeś w ogóle. Ale widze, że grafika ci się nie podoba i grać nie będziesz. Twój wybór. |
WoW mi się poprostu znudził i mysle, ze gra na globie by tego nie zmienila, wracam do niego czasami ale trwa to max 2tygodnie. A co do cabala to jakie sterowanie ?
Tak ogladam tego cabala i jakos ten interface mi sie nie podoba. Qrde z opisow spodobala mi sie gra Mortal Online ale jest platna ;/ Moze zna ktos cos w tym stylu. Widok fpp brak automatycznego namierzania :> ? |
Sterowanie w,s,a,d bądź mysz, na ogół poręczniej jest sterowac myszą, ale co jak kto woli ;p
|
Cytuj:
Ale tego na piratach nie uświadczysz, choćby wszyscy piraci nie wiem jak się zaklinali, że jest inaczej ;). Ale to wsio od max lvlu dopiero. edit: ofc nie robie nagonki, tylko mówię ci, jakie są różnice między tym w co grałeś a WoWem, żebyś nie odznaczał WoWa jako "played" |
Ale wiem naczym gra polega i wjaki sposob sie gra :P o to mi chodzi. A wiem, ze duzo rzeczy jeszcze o nim nie wiem ^^
|
Cytuj:
|
Cytuj:
http://img80.imageshack.us/i/wowkv.jpg/ a to bg na globcu: http://img13.imageshack.us/i/bgrounds02.jpg/ przestancie już pieprzyc głupoty, że jak grał na privie to nie grał w wowa bo to się śmieszne robi. Że niby co? Na globie są inne profesje, skille, mapa, inny interface? Bullshit, jedyne czym się różni to to, że nigdzie nei występują bugi i jest mnóstwo ludzi, nie to co na privie. Dobija mnie już takie sranie w banie, że priv to nie wow... nie gral na globie to wcale a wcale nie wie, że w wowie się expi, chodzi na battlegroundy, raidy i takie tam głupoty? bullshit. |
A byłes chociaz raz na porzadnym rajdzie albo robiles arene 2vs2 ??
robiles najazdy na miasta, brales udzial w event'ach?? Jezeli przynajmniej tych rzeczy nie robiles to prosze cie nie porownuj priv do globalu;) |
Cytuj:
|
Dokładnie erverse nie chodzi mi o zawartość WoW'a tylko w sposób jaki ten świat się poznaje zdobywa doświadczenie itp. Miło wspominam gre w niego tylko poprostu po pewnym czasie robi się to nudne. Właśnie instaluje cabala jak mi się nie spodoba to pogram troche w "pseudo" wowa :)
|
Ok, jakby co graj na serverze mars, tu gra większosc ludzi z ft.pl. W razie co pisz tu albo na pw to Ci pomogę.
|
Ok dzięki :) Aktualnie czytam sobie o klasach itp :D Coś długo ta instalacja idzie ;/
|
Ja dalej jednak upieram sie przy swoim :)
Cytuj:
tak btw to zamiast cabal'a polecilbym ci Guild Wars, jak chcesz wiecej info o grze to pisz na pw |
Tak w ogóle, to napisał, że woli jak gra jest darmowa, a do tej pory połowa(jak nie większośc) propozycji to płatne mmorpegi ;<
|
Zobacz RYL 2 lub Dekaron(serwery prywatne) - moim zdaniem biją cabale itp. itd.(inne darmowe gry mmorpg) na głowę...:D
|
Grałem i w ryl2 i w dekarona (na globcu) i znudziło mi się po kilku dniach. Po twojej wypowiedzi sądzę, że nawet cabala na oczy nie widziałeś. Cabal ma to coś czego nie ma w innych mmorpg - jest przedstawiony w czasach przyszłości.
Bronie są zrobione z różnych dziwnych plazmopodobnych tworzyw, są deski i motory do "latania" pare cm od ziemi, ale to coś dla bogaczy. Fabuła dzieje się w czasach nowoczesnej technologii a nie średniowieczu czy coś takiego. |
Może Runescape? :)
fajna klimatyczne gierka:) |
Narazie zostane przy cabalu. Jak narazie nie wydaje mi się jakiś wciągający ale wbiłem dopiero 7 lvl więc ciężko powiedzieć cokolwiek :)
|
Narazie masz masę questów ciągnących się aż do 99 lvla, ale ogólnie polecam czytac opisy a nie tylko klikac next, bo fabula w tej grze jest bradzo dobrze dopracowana i gra staje sie ciekawsza ;p Jak chcesz to mogę zaraz lognąc sypnąc ci trochu grosza itp tylko podaj swoj nick ;p
|
Runes (Bugz?) of Magic, o ile grafa cię nie odstraszy, bo komiksowa taka troche...
w każdym razie 8 klas, dość rozbudowane PvP z obleganiem zamków włącznie 6 aren/battlegroundów, dojdą kolejne w Chapter III, comming soon :] 2 rasy, skilli ~30-40 na klasę System 2-klasowy Zresztą o Bugz of Magic jest osobny temat, poszukaj :] |
i warto dodac iz w/w runes jest gra nieporownywalnie lepsza niz wow privy czy cabale pseudo metiny,knight online czy inne nuzace gierki. Jest to gra w top1 jako darmowe mmo.
|
I tu jesteś w błędzie. Grałem w Cabala na priv i znudził mi się po godzinie grania...:P
Mnie takie klimaty nie jarają, już wolę RF Online-chociaż i tak za tym: nie przepadam. Ale jak to się mówi, każdy ma swoje gusta:P :D:D:D:D P.S. Jak grałeś na globcu to Ci się nie dziwię xD |
Gram na marsie nick Viridis. Ale nie wiem jak długo pogram :) już mam 5 kumpli z rl chętnych do wowa. Ale narazie pogram w cabala
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeśli zdecydujesz się na Wowa global, serwer Burning Legion ;D Pomoge ci troche, Invitne cię do RAF'a i będziemy mieli exp x 3 w party ;) |
Cicho bo ja tez czekam za sianem i wowa od zera zaczynam ;p ale czy rafa przyjme to oj niewiem niewiem ;p
|
Btw, co teraz trzeba zrobic aby grac na globcu w wowa? Na allegro są aukcje do wow classic, osobno do wotlk i tak się zastanawiam... Jakby trzeba było każdy dodatek który wychodzi kupowac na nowo to z deka głupie by to było.
Ahaś, ile dokładnie pre paid na miesiąc kosztuje? Na allegro same aukcje na 60 dni. |
Cytuj:
Wpisz na allegro World of warcraft, i poszukaj normalnego (bez dodatkowej nazwy, najczęściej napisane 30/40 dni gry [jest +10 dni z triala]) Na tym zwykłym możesz wbić 60 lvl. Potem kupujesz The burning crusade który NIE DODAJE dodatkowych dni gry, ale pozwala wbić 70 lvl (dodane jest jeszcze pareset fajnych bajerów, ale o tym se poczytaj ;) ) I w końcu Wrath of the Lich King, który też NIE DODAJE dni gry, ale możesz wbić 80 lvl. Proste ? Jeśli kończy ci się 30 dniowy wow classic, MUSISZ kupić pre-paid, nie możesz już znowu tego 30 dniowego. Dziękuje, dobranoc. |
Ja na globa nie ide bo kasy nie mam. Tak to bym chetnie zagral. Moze w wakacje jak zarobie
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Tzn, że wszyscy graja na wotlk, tak?
Może niedługo kupię classic i wbiję 60 lvl przez te 40 dni, szkoda kupowac dalsze części jak się wie prawie nic o grze ;p btw. jeśli załóżmy, że ja mam tbc a kumpel wotlk to mogę z nim biegac po mapie? I co jest dodanew wotlk? Miejscówki jakieś? |
Cytuj:
|
Czyli ogólnie płacę za podstawkę około 40zł i mogę grać przez miesiąc? I jak to jest liczone te 30 dni, jak w tibii czyli od momentu uruchomienia?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:19. |